bryta 21.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Pochwale sie kto mnie odwiedzil za plotem http://images31.fotosik.pl/225/47e2660336608e91.jpg "Wcięłaś" mu się domem w terytorium. Pewnie Cię sprawdza. Jak będziesz podrzucać jakieś frykasy do jedzenia to mozesz mieć nadzieje, że nie zawoła kolegów i nie zrobi Ci ... Ptaków 2 Frykasow to ma pod dostatkiem ekologiczne zaby ,i takie brzydkie jaszczurkowate . mam nadzieje ze bedzie wpadal czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 21.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Szukam sklepu/firmy importującej chiński gres Widziałem w Top Shoppingu na parterze, róg Struga i Gryfińskiej... W kwestii włókien czy siatki, zdecydowanie włókna! Zwłaszcza przy podłogówce. Tak czy siak, dobry wykonawca posadzek sam Ci doradzi co jest lepsze.... W końcu musi dać gwarancję, więc w jego interesie jest zrobić to poprawnie! jak nie, to badziewiarz i tyle... Mogę dać namiary na dobrego speca na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 21.04.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Szukam sklepu/firmy importującej chiński gres Widziałem w Top Shoppingu na parterze, róg Struga i Gryfińskiej... W kwestii włókien czy siatki, zdecydowanie włókna! Zwłaszcza przy podłogówce. Tak czy siak, dobry wykonawca posadzek sam Ci doradzi co jest lepsze.... W końcu musi dać gwarancję, więc w jego interesie jest zrobić to poprawnie! jak nie, to badziewiarz i tyle... Mogę dać namiary na dobrego speca na privie. Witam, oczywiście jak wykonawca nie zaleci włókien to nie znaczy, że jest badziewiarzem. Posadzki robił mi wykonawca z listy, który robił już ich setki jak nie więcej, nie mam włókien tylko siatkę, ale jak bym robił jeszcze raz to bym chyba dał to i to , bo podobno też tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 21.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 bym robił jeszcze raz to bym chyba dał to i to , bo podobno też tak można. Tylko po co? Oczywiście, jeśli spec zasugeruje inną wersję niż włókna, nie musi to świadczyć, że jest cieniasem... Byle by coś zasugerował i umiał uzasadnić... Miałem na myśli, że rodzaj mieszanki powinno się dostosować do potrzeb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 bym robił jeszcze raz to bym chyba dał to i to , bo podobno też tak można. Tylko po co? Oczywiście, jeśli spec zasugeruje inną wersję niż włókna, nie musi to świadczyć, że jest cieniasem... Byle by coś zasugerował i umiał uzasadnić... Miałem na myśli, że rodzaj mieszanki powinno się dostosować do potrzeb... Piotr, Podasz sąsiadowi z Klinisk namiar na ekipę od wykończeniówki (wełna, regipsy)? Oczywiście jeśli są warci polecenia. PS> Czy możesz przypomnieć jaki projekt budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 21.04.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam. Jeśli chodzi o wykończeniówkę, to podam chętnie, ale jak skończy u mnie. Mam magika, który sam robi takie sprawy i ma siedzieć u mnie do końca, a po mnie ma ugadanego mojego szwagra, za płotem... Mogę dać namiary na tynki gipsowe i posadzki, gazownika, kominiarza, system ogrzewania, ale pozostałe sprawy.... nie teraz. Ciężko o dobrego magika... , a tak na marginesie, to co do jakości jego usług , to też mi ciężko powiedzieć, bo właśnie z tym walczę. Mój projekt to Batuta z MTM STYL Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.04.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Piotriwa - dziekuje za namiarek... A MOGE PROSIC O WIECEJ???? NIE CHCE BRAC PIERWSZEGO LEPSZEGO!!! PROSZE O NAMIARKI NA POSADZKI !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.04.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 ups, sorki dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 22.04.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam wszsytkich. To mój pierwsze wystąpienie na forum więc prosze o wyrozumiałość .Właśnie kończymy załatwaić pozwolenia na budowę. Nasz projekt to SEWERYNA z Archipelagu. Budujemy się w Będgoszczy. Mam kilka pytań. 1) Dobrą hurtownię materiałów budowlanych poszukuję co polecacie? 2) Jakie ogrzewanie zastosowaliście u siebie tzn. gaz, drewno, pompa ciepła? Nasz dom 250 m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.04.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 NIE CHCE BRAC PIERWSZEGO LEPSZEGO!!! Jasne, trzeba porównać ceny i oferty. Ja jestem bardzo zadowolony Witam wszsytkich. To mój pierwsze wystąpienie Witamy na forum. Proponuję przejrzeć to forum, nie we wszystko wierzyć, wyciągać wnioski i do boju... Hurtownie trzeba osobiście przepytać... ceny się zmieniają jak euro w banku Mogę polecić dobrą firmę z materiałem i robocizną... na privie (taka zasada ) POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 22.04.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Stoimy przed wyborem okien.I nie wiemy:okna avante(na Ku Słońcu-Rado),czy vetrex(też na Ku Słońcu -Okno-SerwisCzy ktoś u nich zamawiał?Proszę o porady i opinie.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 22.04.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Stoimy przed wyborem okien. I nie wiemy:okna avante(na Ku Słońcu-Rado),czy vetrex(też na Ku Słońcu -Okno-Serwis Czy ktoś u nich zamawiał?Proszę o porady i opinie. Dziękuję Witam, ja mam te pierwsze, montaż już po 2 tygodniach, później ok 3 miesiecy czekałem na klamki bo zapomniałem zamówić na początku w innym kolorze i troszkę się musiałem przypominać, ale w końcu zamontowali i przy okazji jeszcze raz wszystko wyregulowali. Z okien jesteśmy bardzo zadowoleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Piotriwa - dziekuje za namiarek... A MOGE PROSIC O WIECEJ???? NIE CHCE BRAC PIERWSZEGO LEPSZEGO!!! PROSZE O NAMIARKI NA POSADZKI !!!! Bralam polecanego Ferlasa i jestem bardo zadowolona z ceny i jakosci tel 609 600770 Mam jeszcze Bejnarowicza jakosc dobra robil u sasiadki ale cene dal mi zaporowa tel 601 93 48 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 22.04.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Piotriwa - dziekuje za namiarek... A MOGE PROSIC O WIECEJ???? NIE CHCE BRAC PIERWSZEGO LEPSZEGO!!! PROSZE O NAMIARKI NA POSADZKI !!!! Bralam polecanego Ferlasa i jestem bardo zadowolona z ceny i jakosci tel 609 600770 Mam jeszcze Bejnarowicza jakosc dobra robil u sasiadki ale cene dal mi zaporowa tel 601 93 48 18 Ja bede korzystal z M. Kopyc z listy, robil u mnie tynki. On i Ferlas dali podobne ceny a Bejnarowicz bardzo zaporową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 22.04.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Mam jeszcze Bejnarowicza jakosc dobra robil u sasiadki ale cene dal mi zaporowa tel 601 93 48 18 Bejnarowicz to pierwsza liga. do ludzi z Dobrej: czy prawdą jest, że po ostatnich opadach deszczu w Dobrej powołany był sztab antykryzysowy? Podobno ustalono m.in. konieczość pogłębiania rowka przy drodze ppoż niedaleko Sportowej oraz konieczność odprowadznia doń wody. Czy ktoś coś wie?? Szydas - nie śpij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.04.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Pytanko z innej beczki, czy ktoś w Szczecinie montował wentylacje mechaniczną z rekuperatorem w domku z użytkowym poddaszem? Zastanawiam się którędy prowadzone są przewody wentylacyjne skoro na poddaszu są pokoje. Przy ściance kolankowej nie bardzo bo trzeba by dobudować ściankę a u mnie okna połaciowe przylegają do ścianki ;-( U mnie rekuperator znajduje sie w garazu. Przewody ida od niego na stryszek. Nad garazem mam scianke kolankowa z g-k, wiec przewody sa ukryte za nia. Dalej biegna po skosie, ukryte w ociepleniu. Na stryszku jest rozprowadzenie do poszczegolnych pomieszcze. Przewody biegnace na parter (cztery piony) zabudowalem g-k. Dwa z nich beda w przyszlosci zabudowane szafami, dwa pozostale niestety zostana. Jak nie zapomne aparatu, to moze cykne dzisiaj kilka zdjec. Witam Wszystkich po dłuższej nieobecności. Mamy projekt domku z użytkowym poddaszem, też chcemy montować reku i po wstępnych dyskusjach i zebraniu opinii będziemy montować reku w pom. gospodarczym lub garażu, bo jest to równiez możliwe. Trochę szkoda miejsca, ale jeśli firma montująca nie wymysli czegoś rozsądniejszego, musi tak zostać. Ja mam z kolei pytanie o firmę z jakiej braliście rekuperator. Czytałam o wielu ale mam mętlik . Moge liczyć na Wasze opinie? Z góry dziękuję. AD. neta w Wielgowie (mam tam rodzinę) mają neostradę AD. rozpoczęcia prac i załatwiania formalności: Działki szukaliśmy pod projekt wybrany jakieś trzy lata temu kupiliśmy w lutym tego roku, od razu oddaliśmy architektowi, który przygotuje kompleksowo dokumentację do pnb do końca kwietnia (mieliśmy zmiany w projekcie) W międzyczasie umówiliśmy wykonawcę i kier. budowy na czerwiec, bo na koniec czerwca właśnie musimy dostać pozwolenie i zaczynamy. w marcu zamówiliśmy drewno na więźbę i deski do domu na podłogę (w tartaku)-będzie wyschnięte do grudnia. Jesteśmy w trakcie dopinania "dachowców" na sierpień-wrzesień. Planujemy zamieszkać w czerwcu przyszłego roku. Moim zdaniem trzeba wszystko umawiać bardzo wcześnie. Szczególnie jeśli chodzi o fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 22.04.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Piotriwa - dziekuje za namiarek... A MOGE PROSIC O WIECEJ???? NIE CHCE BRAC PIERWSZEGO LEPSZEGO!!! PROSZE O NAMIARKI NA POSADZKI !!!! Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam wszystkich po dłuższej przerwie W końcu świeci słońce !!! Chciałam polecić fantastycznych brukarzy : 0601 696 951. Są już na liście, a ja potwierdzam ich rzetelność, pracowitość i profesjonalizm. Polecam także producenta bram wjazdowych i ogrodzeń : We-sa. Siedzibę mają na Jasnej i mieli na Kwiatowej, ale przenieśli się do Skarbimierzyc, tel 091 483 44 24, 509 891 910. Ceny niższe niż Wiśniowski, profesjonalne podejście do klienta, słowni, terminowi. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.04.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam wszystkich po dłuższej przerwie W końcu świeci słońce !!! Chciałam polecić fantastycznych brukarzy : 0601 696 951. Są już na liście, a ja potwierdzam ich rzetelność, pracowitość i profesjonalizm. Polecam także producenta bram wjazdowych i ogrodzeń : We-sa. Siedzibę mają na Jasnej i mieli na Kwiatowej, ale przenieśli się do Skarbimierzyc, tel 091 483 44 24, 509 891 910. Ceny niższe niż Wiśniowski, profesjonalne podejście do klienta, słowni, terminowi. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam A czy ciekawe maja wzory ogrodzen .Jakie teraz sa to koszty za przeslo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 22.04.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Polecam także producenta bram wjazdowych i ogrodzeń : We-sa. Siedzibę mają na Jasnej i mieli na Kwiatowej, ale przenieśli się do Skarbimierzyc, tel 091 483 44 24, 509 891 910. Ceny niższe niż Wiśniowski, profesjonalne podejście do klienta, słowni, terminowi. My jesteśmy bardzo zadowoleni. A ja ze słyszenia (z pierwszej ręki) znam oodmienną opinię. Robili małą robotę i jak przyszło do rozliczenia, to przedstawili wyższą cenę niż na umowie. No i zaczęli wmawiać, że informowali o wyższej cenie mailem. Dochodzenie wykazało, że jednak maila nie wysłali, a jedynie zapisali w "brudnopisie". Inwestor zaproponował, że w takiej sytuacji różnicę dzielą na pół - połowę pokrywa inwestor, a połowę wykonawca gdyż nie poinformował o zmianie ceny. I co się okazało - We-sa stwierdziła, że to im się nie kalkuluje i że demontują to co zrobili. A różnica wynosiła jakieś 500 czyli połowa to 250. Ciekawe ile kosztowało wysłanie ludzi do demontażu i koszt materiałów, których nie dało się odzyskać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts