Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam w kolejny piękny dzionek;-)

Chcieliśmy przeprowadzać się na majówke a tu masz ci los ekipa nam zawalila.

I pilnie poszukujemy kogos kto wyszpachluje i pomaluje ściany....

I powiedzcie ile ta przyjemność będzie naskosztować,jednokrotne szpachlowanie i malowanie

Pozdrawiam

Stoimy przed wyborem okien.

I nie wiemy:okna avante(na Ku Słońcu-Rado),czy vetrex(też na Ku Słońcu -Okno-Serwis

Czy ktoś u nich zamawiał?Proszę o porady i opinie.

Dziękuję

Mam okna Avante od "Rado". Wybór podyktowany był próbą znalezienia profilu barwionego w masie w kolorze ecru.

Same okna, jak okna. Ogólnie nieźle ale nie idealnie. Drobna wpadka szefa firmy z pomiarem jednego otworu, montaż mniej więcej OK, chociaż zaistniała rozbieżność między ich sposobem a zasadami opisywanymi przez okiennych guru (Pchelka i Jareko). Przyszłość pokaże, kto miał rację. Mam 6-metrową witrynę (4x1,5) z drzwiami przesuwnymi - mam zastrzeżenia do jakości - ciężko się otwiera, czasem blokuje w pozycji uchylnej. Listwy przyszybowe w jednym z okien wymagają wymiany lub "dobicia" (nadal - mimo zgłoszenia problemu przed wieloma miesiącami, na ich usprawiedliwienie :roll: - nie przypominałam, mając inne kłopoty na głowie).

W sumie - nie była to ani najlepsza, ani najgorsza firma na mojej budowie.

Kto do wylewki dawał włókna a kto dawał siatkę zbrojoną ??

U mnie na parterze siatka, a to ze wzgledu na gruba warstwe styropianu (14cm) i podlogowke.

U mnie grubość styropianu podobna i na calosci podlogowka.

Czyli uwazasz ze powinienem dac siatke? Kurcze mam metlik a w piatek wchodza.

Według Janzara - forumowego speca od jastrychu - tam gdzie podłogówka bezwzględnie tylko włókna (zapobiegają skurczom i pękaniu). Siatka skurcze tylko ogranicza ale im nie zapobiega.