maro74 26.05.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktoś miał wykonywane prace przez Pana Roberta Żelasko? (tynki, ocieplenie wełną, regipsy itp) Tak, tynki wew. U mnie również robili tynki wewn. cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.05.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktos z Was robił w łazience na poddaszu okna "białe"? Velux ma to pod symbolem GGU - okno obrotowe wykonane z drewna, pokrytego warstwą poliuretanu pomalowanego na biało. Jak nie to jak po kilku latach sprawdzają się w łazience zwykłe okna połaciowe? My też mamy białe okno w łazience. Zupełnie nie przeszkadza jego kolor (bo pewnie to masz na myśli?) Tkwi tam już prawie 5 rok, a łazienkę uzywamy od 1.5 roku - wszystko w najlepszym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.05.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja również poprosiłabym o radę i ew. namiary, jak szybko sprzedać auto. BeataKo gdzie dokładniej sie budujesz? Bo ja też jestem załomianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 26.05.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktos z Was robił w łazience na poddaszu okna "białe"? Velux ma to pod symbolem GGU - okno obrotowe wykonane z drewna, pokrytego warstwą poliuretanu pomalowanego na biało. Jak nie to jak po kilku latach sprawdzają się w łazience zwykłe okna połaciowe? My też mamy białe okno w łazience. Zupełnie nie przeszkadza jego kolor (bo pewnie to masz na myśli?) Tkwi tam już prawie 5 rok, a łazienkę uzywamy od 1.5 roku - wszystko w najlepszym porządku. No tak, chodzi o kolor - wyglada jak okno z PCV - to co najładniejsze zakryte - ale chyba faktycznie nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 26.05.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktoś miał wykonywane prace przez Pana Roberta Żelasko? (tynki, ocieplenie wełną, regipsy itp) Tak, tynki wew. U mnie również robili tynki wewn. cem-wap. I jak oceniasz współpracę (jakoś, terminowośc, cena)? Nikomu nie robili ocieplenia i regipsów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 26.05.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 witam, nie zalega komuś tymczasowa skrzynka elektryczna na budowę (tzw RB - skrzynkowa rozdzielnica budowlana)? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 26.05.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktoś miał wykonywane prace przez Pana Roberta Żelasko? (tynki, ocieplenie wełną, regipsy itp) Tak, tynki wew. U mnie również robili tynki wewn. cem-wap. I jak oceniasz współpracę (jakoś, terminowośc, cena)? Nikomu nie robili ocieplenia i regipsów?? mi robił tynki cement.-wap. I niestety jestem niezadowolona, ponieważ beznadziejna, niedokładna obróbka okien (wszędzie popękało, nierówno zatynkowane), niedokładnie wymieszana masa tynkarska (w dwóch pomieszczeniach płatami poodpadały sufity) Po reklamacji, przyszedł, coś popaćkał i dalej było źle - nie chciało się nam już więcej interweniować. Natomiast sam tynk-jego struktura- o.k. Cena usług była średnia z rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 .......................................................................................................................................................................... W praktyce odbierasz sobie roznice vat'u z ze skarbowki. Tyle tylko, ze na zwrot czeka sie pol roku, wiec jest to jakby zamrozenie gotowki. to w teorii.... W praktyce, to nie zawsze jest takie proste.... Hm, ja zwrot dostalem. Bylo wprawdzie sporo liczenia i grzebania w papierach, ale poszlo w miare sprawnie i pieniadze dostalem nawet przed terminem. Masz inne doswiadczenia w tym temacie? ale z tego co się orientuję zwrot nie dotyczy wszystkich materiałów lecz tylko tych, dla których stawka VAT zmieniła się swego czasu z 7 na 22%? jeśli dostałeś zwrot ta napisz w kilku słowach jakie materiały obejmuje a jakie nie Mariusz O kurcze, tego to nie pamietam. Informacje mozna znalezc tutaj: http://www.mf.gov.pl/index.php?dzial=106&wysw=4&const=1 Z tego co pamietam, to odliczalem vat ze stali, betonu, tworzyw sztucznych (rynny i inne pierdoly), dachowek, cegiel i pewnie wielu innych rzeczy. Oczywiscie vat'u za niektore produkty nie da sie odliczyc, inne sa na 7% vacie. Swoje nalezy jednak odebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 26.05.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktoś miał wykonywane prace przez Pana Roberta Żelasko? (tynki, ocieplenie wełną, regipsy itp) Tak, tynki wew. U mnie również robili tynki wewn. cem-wap. I jak oceniasz współpracę (jakoś, terminowośc, cena)? Nikomu nie robili ocieplenia i regipsów?? mi robił tynki cement.-wap. I niestety jestem niezadowolona, ponieważ beznadziejna, niedokładna obróbka okien (wszędzie popękało, nierówno zatynkowane), niedokładnie wymieszana masa tynkarska (w dwóch pomieszczeniach płatami poodpadały sufity) Po reklamacji, przyszedł, coś popaćkał i dalej było źle - nie chciało się nam już więcej interweniować. Natomiast sam tynk-jego struktura- o.k. Cena usług była średnia z rynku. Dzięki za info martelia Szukam dalej. KTO MOŻE POLECIĆ DOBRĄ EKIPĘ DO TYNKÓW< OCIEPLENIA PODDASZA< REGIPSÓW? Z góry dzięki za info. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 26.05.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 do regipsów i ocieplenia poddasza - na prawdę z czystym sumieniem - polecam p. Dawid : 0507 604 382 - słowni, terminowi, dokładni,specjaliści w swoim fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKo 26.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Delf witam serdecznie przyszłych sąsiadów . Nasze budownie to niestety jeszcze dość odległa przyszłość. Działkę mamy zaraz za kościołem. Jest tam na razie takie spore pole, podzielone na kilka działeczek. My jesteśmy na etapie papierologii. Jeździmy po urzędach, składamy wnioski. Nasza działka jest nieuzbrojona, więc czeka nas jeszcze sporo załatwiania.Na szczęście media są dość blisko. Nie wiem czy uda nam się ruszyć w tym roku. A w którym miejscu Ty się budujesz ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.05.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Delf witam serdecznie przyszłych sąsiadów . Nasze budownie to niestety jeszcze dość odległa przyszłość. Działkę mamy zaraz za kościołem. Jest tam na razie takie spore pole, podzielone na kilka działeczek. My jesteśmy na etapie papierologii. Jeździmy po urzędach, składamy wnioski. Nasza działka jest nieuzbrojona, więc czeka nas jeszcze sporo załatwiania.Na szczęście media są dość blisko. Nie wiem czy uda nam się ruszyć w tym roku. A w którym miejscu Ty się budujesz ? Pozdrawiam. ja już mieszkam...chociaż w zasadzie, wciąż tyle rzeczy nie skończonych...ale trochę dalej, tuż za DAFem; a twoja działka jest wzdłuż Lubczyńskiej, czy za kościołem, w sensie: wgłąb od ulicy? masz tam dwie forumowiczki obok siebie blisko - pewnie się wkrótce odezwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKo 26.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Moja działka jest wzdłuż Lubczyńskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.05.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam, Nie macie może na zbyciu palików i siatki leśnej do zrobienia ogrodzenia na czas budowy? Jeśli nie to poproszę o informacje gdzie najtaniej kupię Mariusz W czerwcu będę miała zbędne ok. 150m siatki leśnej, ale ok. 100km od Szczecina na pd-wschód. Paliki nadają się niestety już tylko na ognisko... Ale zawsze możesz popytać u miejscowego leśniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 26.05.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 pytanie ogrodnicze : mam już założony trawnik, więc teren oczyszczony, wyrównany, z kiełkującą trawką. Chciałabym dokonać pierwszych nasadzeń i czy teraz można wsadzić drzewka owocowe, świerki i jakieś krzaczory np. borówkę czy kalinę? Czy można wsadzać samosiejki (brzóżki, sosenki) ? Czy może robi się to tylko wiosną czy jesienią ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 hej wszystkim-pozdrawiam budujacych,mieszkajacych już,i tych co zaczynaja walczyc z papierologią czy ktos wie gdzie moge kupic rolety do okien fakro 78*140 wewnętrzne ,tylko nie takie zwykłe materiałowe tylko jakies ciut lepsze co takze nie pozwola nadmiernie słoncu nagrzewac pomieszczenia-i czy mozemy je szmi montowac czy bierze sie fachowca- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 26.05.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 hej wszystkim-pozdrawiam budujacych,mieszkajacych już,i tych co zaczynaja walczyc z papierologią czy ktos wie gdzie moge kupic rolety do okien fakro 78*140 wewnętrzne ,tylko nie takie zwykłe materiałowe tylko jakies ciut lepsze co takze nie pozwola nadmiernie słoncu nagrzewac pomieszczenia-i czy mozemy je szmi montowac czy bierze sie fachowca- Witaj, wg. mnie w każdym sklepie, który sprzedaje okna Fakro, też mam takie okna i będę musiał się zaopatrzyć w roletki bo jak slońce "daje" to w pokojach jest strasznie gorąco, okna brałem w Extra dachu na Krakowskiej i ogladałem też tam foldery w roletkami zaciemniającymi, można zamówić bo od ręki to się nie dostanie , z montażem powinien sobie każdy poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 hej wszystkim-pozdrawiam budujacych,mieszkajacych już,i tych co zaczynaja walczyc z papierologią czy ktos wie gdzie moge kupic rolety do okien fakro 78*140 wewnętrzne ,tylko nie takie zwykłe materiałowe tylko jakies ciut lepsze co takze nie pozwola nadmiernie słoncu nagrzewac pomieszczenia-i czy mozemy je szmi montowac czy bierze sie fachowca- Witaj, wg. mnie w każdym sklepie, który sprzedaje okna Fakro, też mam takie okna i będę musiał się zaopatrzyć w roletki bo jak slońce "daje" to w pokojach jest strasznie gorąco, okna brałem w Extra dachu na Krakowskiej i ogladałem też tam foldery w roletkami zaciemniającymi, można zamówić bo od ręki to się nie dostanie , z montażem powinien sobie każdy poradzić. To jak juz sie zorientujecie, to napiszcie gdzie najtaniej i ile taka przyjemnosc kosztuje, bo tez bede musial cos takiego zakupic w najblizszym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.05.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ktoś miał wykonywane prace przez Pana Roberta Żelasko? (tynki, ocieplenie wełną, regipsy itp) Tak, tynki wew. U mnie również robili tynki wewn. cem-wap. I jak oceniasz współpracę (jakoś, terminowośc, cena)? Nikomu nie robili ocieplenia i regipsów?? mi robił tynki cement.-wap. I niestety jestem niezadowolona, ponieważ beznadziejna, niedokładna obróbka okien (wszędzie popękało, nierówno zatynkowane), niedokładnie wymieszana masa tynkarska (w dwóch pomieszczeniach płatami poodpadały sufity) Po reklamacji, przyszedł, coś popaćkał i dalej było źle - nie chciało się nam już więcej interweniować. Natomiast sam tynk-jego struktura- o.k. Cena usług była średnia z rynku. U mnie jest w miarę ładnie ale nie jest super miało być super wygąbkowane pd malowanie ale są miejsca że muszę dać jakąś gładź, zostawiali mokre miejsca na noc a rano już nie mogli dogładzić, w efekcie cały dół do przegładzenia, wokół kilku okien tez się pokruszyło lekko przy listwach dylatacyjnych. Tynk narazie się trzyma. Nie żałowali tynku na ściany jak i na podłogę . pozostawili spory syf na podłogach. Nie lubią zbytniej krytyki szczególnie jeden majster "góral". Cena z kwietnia 28zł - normalna jak za c.w. chociaż w tej cenie robią inne ekipy maszynowo na maxicie lub baumicie więc nie ma ryzyka złej receptury tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.05.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 hej wszystkim-pozdrawiam budujacych,mieszkajacych już,i tych co zaczynaja walczyc z papierologią czy ktos wie gdzie moge kupic rolety do okien fakro 78*140 wewnętrzne ,tylko nie takie zwykłe materiałowe tylko jakies ciut lepsze co takze nie pozwola nadmiernie słoncu nagrzewac pomieszczenia-i czy mozemy je szmi montowac czy bierze sie fachowca- Witaj, wg. mnie w każdym sklepie, który sprzedaje okna Fakro, też mam takie okna i będę musiał się zaopatrzyć w roletki bo jak slońce "daje" to w pokojach jest strasznie gorąco, okna brałem w Extra dachu na Krakowskiej i ogladałem też tam foldery w roletkami zaciemniającymi, można zamówić bo od ręki to się nie dostanie , z montażem powinien sobie każdy poradzić. no ja tez brałam okna u nich tylko nie pamietam ,czy widziałam roletki zaraz postaram sie zadzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts