Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie czy ktoś ostatnio kupował dziennik budowy? Nie mogę nigdzie dostać takowego:) Czyżby wszyscy na gwałt zaczęli budować?

W urzędzie Miasta dostaliśmy (zapłaciliśmy) już wypełniony i gotowy...

My też :D 9,20 zł. jak dobrze pamiętam - wypisane wszystkie dane na okładce

gdzie kupowałeś cegłę klinkierową - też szukam szarej

Świat Klinkieru, w Płoni, naprzeciwko Straży Pożarnej, lub koło Leroin Merlin, chyba Obortycka. Chociaż pierwszą partię kupowaliśmy w składzie budowlanym w Dobrej. Skład drewna i materiały budowlane... nie pamiętam nazwy firmy. Cegła MATRIX... Koniecznie kupcie fugo-zaprawę do klinkieru i białe rękawiczki dla robotników... Widać wszystkie nie doczyszczone elementy... Potem to już tylko oryginalna Coca Cola daje radę. Nie ma lepszego sposobu na doczyszczenie klinkieru... :)

z innej bajki...

Nie którzy z nas, po wybudowaniu domku szukamy sobie pieska... Ja już znalazłem... Był już wątek na tym forum o Berneńskich Psach Pasterskich..

W hodowli, w której kupiliśmy naszego pupila jest jeszcze jeden piesek do kupienia. To jedna z najlepszych hodowli tej rasy w PL. Gdyby ktoś z Was miał ochotę, to ten maluch czeka na swoich nowych opiekunów... : http://www.hodowla.ehost.pl/beryl.html

z innej bajki...

Nie którzy z nas, po wybudowaniu domku szukamy sobie pieska... Ja już znalazłem... Był już wątek na tym forum o Berneńskich Psach Pasterskich..

W hodowli, w której kupiliśmy naszego pupila jest jeszcze jeden piesek do kupienia. To jedna z najlepszych hodowli tej rasy w PL. Gdyby ktoś z Was miał ochotę, to ten maluch czeka na swoich nowych opiekunów... : http://www.hodowla.ehost.pl/beryl.html

Ale Extra Piesek - mażenie mojej żony, szkoda, że ogrodzenie będe robił dopiero w przyszłym roku :cry:

Witam przed weekendowo :lol:

Kiedyś na terenie ornamentu był taki sklep z klejami - można tam było dostać najróżniejsze kleje do wszystkiego.

Czy ktoś się orientuje gdzie go przenieśli ?

Potrzebuję kupić klej który pozwoli mi przykleić blachę (149cmx120cm) nierdzewną bezpośrednio do ściany i najlepiej gdyby warstwy kleju nie było widać :oops:

Witam przed weekendowo :lol:

Kiedyś na terenie ornamentu był taki sklep z klejami - można tam było dostać najróżniejsze kleje do wszystkiego.

Czy ktoś się orientuje gdzie go przenieśli ?

Potrzebuję kupić klej który pozwoli mi przykleić blachę (149cmx120cm) nierdzewną bezpośrednio do ściany i najlepiej gdyby warstwy kleju nie było widać :oops:

chcesz zabezpieczyć ścianę nad kuchenką? ja kleiłem zwykłym klejem montażowym....

a może ktoś jest na bieżąco z cenami tarasów drewnianych? ile teraz sobie wołają za robociznę?

Witam, te deski co u Ciebie leżą przy podjeździe to na taras?, też będę robił drewniany, gdzie kupowałeś?

Słuszne pytanie ;-)

Też planujemy drewniany taras - jeszcze trochę czasu do tego etapu ale materiał trzeba namierzyć.

gdzie kupowałeś cegłę klinkierową - też szukam szarej

Świat Klinkieru, w Płoni, naprzeciwko Straży Pożarnej, lub koło Leroin Merlin, chyba Obortycka. Chociaż pierwszą partię kupowaliśmy w składzie budowlanym w Dobrej. Skład drewna i materiały budowlane... nie pamiętam nazwy firmy. Cegła MATRIX... Koniecznie kupcie fugo-zaprawę do klinkieru i białe rękawiczki dla robotników... Widać wszystkie nie doczyszczone elementy... Potem to już tylko oryginalna Coca Cola daje radę. Nie ma lepszego sposobu na doczyszczenie klinkieru... :)

Dzięki.

Znaleźliśmy na Obotryckiej w Euroklinkierze - ma dojechać z Płoni

"Świat Klinkieru, w Płoni, naprzeciwko Straży Pożarnej" - to też Euroklinkier? mają podobno oddział w Płoni

Nasza ekipa nie chce fugo-zaprawy.

Wolą oddzielnie zaprawę a potem dopiero fugować.

Z tego co mówią fugo-zaprawą się kiepsko muruje.

Ciekawe ile w tym prawdy ?

Słuszne pytanie ;-)

Też planujemy drewniany taras - jeszcze trochę czasu do tego etapu ale materiał trzeba namierzyć.

my też:) dlatego podpinamy się do pytania

deski brałem u kudry w mierzynie - są od ręki, jakość całkiem niezła w całkiem przyzwoitej cenie. trzeba trochę poprzebierać.

a moje deski w zasadzie leżą już na tarasie - chciałem się tylko dowiedzieć, czy moja mordęga była warta takich oszczędności :D

Nasza ekipa nie chce fugo-zaprawy.

Wolą oddzielnie zaprawę a potem dopiero fugować.

Z tego co mówią fugo-zaprawą się kiepsko muruje.

Ciekawe ile w tym prawdy ?

u mnie wszystkie "klinkiery" murowane były na zaprawę quick-mixa, czyli fugozaprawę, i nikt nie narzekał. quick-mix jest o tyle fajny, że dysponuje zaprawami do murowania i fugami w tych samych kolorach, dzięki czemu nigdy nie ma problemu z przebarwieniami.

Witam.

Poradźcie, jak rozwiązać problem TV?

Mamy kable w pięciu pokojach , potencjalnych użytkowników jest troje (max czworo) i każdy ma kompletnie inne preferencje programowe. Jak to wszystko zaaranżować, żebym nie musiała po nocach śledzić mężowskiego sportu albo siwieć przy synowskich programach muzycznych? Czy jedynym rozwiązaniem jest pięć dekoderów?

Kiedyś ktoś polecał jakiegoś speca od tego tematu. Proszę o powtórkę.

Słuchajcie czy ktoś ostatnio kupował dziennik budowy? Nie mogę nigdzie dostać takowego:) Czyżby wszyscy na gwałt zaczęli budować?

jak masz czas to możesz zamówic na allegro, np. tutaj http://www.allegro.pl/item373151585_dziennik_budowy_db_a_dla_budynkow_jednorodzinnych.html

w sklepiku k/ II urzędu skarbowego na Felczaka