q-bis 17.07.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Mam działkę w tzw strefie WIII. Na wytycznych od WKZ dostałem informację, że aby uzyskać pozwolenia na wykonanie jakichkolwiek prac ziemnych ( ja chcę zamontować szambo ) - muszę złożyć: " program archeologicznych badań opracowany przez Zleceniobiorcę przeprowadzenia interwencyjnych badań archeologicznych ( osobę prawna lub fizyczną )" -- kto to przygotowuje ? Może ktoś już miał z tym doczynienia i podzieli sie swoimi doświadczeniami w tej sprawie. To głupie,że sam sobie odpowiem, ale może przyda się innym. Ten program opracowuje archeolog z odpowiednimi uprawnieniami, listę dostanę zaraz bezpośrednio z WKZ. Czy może byłyby jakies sugestie co do wyboru kogoś mało up...go ??? Kogo warto a kogo lepiej unikać. Prosze o pomoc w wyborze. Witam, wątek o archeologach niedawno przewinął się przez forum oto link: http://forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska,t3718-61980.htm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.07.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czy ktoś z Was sprzedawał mieszkanie przez agencję nieruchomości?. Możecie mi plecić kogoś. Jakie podpisywaliscie umowy na wyłączność całkwitą czy taką na wyłączność, ale również z innymi biurami? Witam, wątek o biurach nieruchomości również pojawił się niedawno oto link: http://forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska,t3718-61920.htm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 17.07.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Mam działkę w tzw strefie WIII. Na wytycznych od WKZ dostałem informację, że aby uzyskać pozwolenia na wykonanie jakichkolwiek prac ziemnych ( ja chcę zamontować szambo ) - muszę złożyć: " program archeologicznych badań opracowany przez Zleceniobiorcę przeprowadzenia interwencyjnych badań archeologicznych ( osobę prawna lub fizyczną )" -- kto to przygotowuje ? Może ktoś już miał z tym doczynienia i podzieli sie swoimi doświadczeniami w tej sprawie. To głupie,że sam sobie odpowiem, ale może przyda się innym. Ten program opracowuje archeolog z odpowiednimi uprawnieniami, listę dostanę zaraz bezpośrednio z WKZ. Czy może byłyby jakies sugestie co do wyboru kogoś mało up...go ??? Kogo warto a kogo lepiej unikać. Prosze o pomoc w wyborze. Witam, wątek o archeologach niedawno przewinął się przez forum oto link: http://forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska,t3718-61980.htm pozdrawiam Miałem właśnie nadzieje, że ten wątek się rozwinie, ale jakoś szybko wygasł. Listę z nazwiskami mam, jest kilka osób ze Szczecina - zarówno Panie jak i Panowie - tylko pozostaje pytanie kogo wybrać. Mimo wszystko liczę na Wasze sugestie, jak nie to pozostanie mi tylko rzut kostką lub jakaś fajowa wyliczanka i na kogo popadnie na tego .... Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 17.07.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czy ktoś z Was sprzedawał mieszkanie przez agencję nieruchomości?. Możecie mi plecić kogoś. Jakie podpisywaliscie umowy na wyłączność całkwitą czy taką na wyłączność, ale również z innymi biurami? Witam, wątek o biurach nieruchomości również pojawił się niedawno oto link: http://forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska,t3718-61920.htm pozdrawiam Q-BIS to był wątek o kredytach, który sama rozpętałam. Coś kiedyś było o nieruchomościach, ale bez konkretów. Toteż spytałam szanownych forumowiczów o opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachodniopomorskie 17.07.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 witam, gdzie najtaniej kupię materiały hydrauliczne do przyłącza wodno-kanalizacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 17.07.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Mam działkę w tzw strefie WIII. Na wytycznych od WKZ dostałem informację, że aby uzyskać pozwolenia na wykonanie jakichkolwiek prac ziemnych ( ja chcę zamontować szambo ) - muszę złożyć: " program archeologicznych badań opracowany przez Zleceniobiorcę przeprowadzenia interwencyjnych badań archeologicznych ( osobę prawna lub fizyczną )" -- kto to przygotowuje ? Może ktoś już miał z tym doczynienia i podzieli sie swoimi doświadczeniami w tej sprawie. Już na tym forum opisywałem szczegóły - poszukaj po moim nicku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czy ktoś z Was sprzedawał mieszkanie przez agencję nieruchomości?. Możecie mi plecić kogoś. Jakie podpisywaliscie umowy na wyłączność całkwitą czy taką na wyłączność, ale również z innymi biurami? Odradzam umowę na wyłączność z jednym biurem, jeśli już - to umowy otwarte. Przy obecnej sytuacji na rynku trzeba samemu aktywnie szukać kupca. I uzbroić się w cierpliwość Maggie ma rację. Jeżeli umowa z biurem, to tylko otwarta. Poza tym jestem za tym, żeby samemu szukać kupca. My zawsze sprzedajemy bez pośrednictwa. Niższa cena niż przez biuro, więc większa ilość potencjalnych nabywców. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.07.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Czy ktoś z Was sprzedawał mieszkanie przez agencję nieruchomości?. Możecie mi plecić kogoś. Jakie podpisywaliscie umowy na wyłączność całkwitą czy taką na wyłączność, ale również z innymi biurami? Odradzam umowę na wyłączność z jednym biurem, jeśli już - to umowy otwarte. Przy obecnej sytuacji na rynku trzeba samemu aktywnie szukać kupca. I uzbroić się w cierpliwość Maggie ma rację. Jeżeli umowa z biurem, to tylko otwarta. Poza tym jestem za tym, żeby samemu szukać kupca. My zawsze sprzedajemy bez pośrednictwa. Niższa cena niż przez biuro, więc większa ilość potencjalnych nabywców. ____________ Pozdrowionka Aleksandra My tez sprzedawalismy bez biura. Ogloszenia w Gratce i Infoludku. Aczkolwiek dalismy do dwoch biur, ktore byly sklonne zejsc z marzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 18.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Czy ktoś z Was sprzedawał mieszkanie przez agencję nieruchomości?. Możecie mi plecić kogoś. Jakie podpisywaliscie umowy na wyłączność całkwitą czy taką na wyłączność, ale również z innymi biurami? Odradzam umowę na wyłączność z jednym biurem, jeśli już - to umowy otwarte. Przy obecnej sytuacji na rynku trzeba samemu aktywnie szukać kupca. I uzbroić się w cierpliwość Maggie ma rację. Jeżeli umowa z biurem, to tylko otwarta. Poza tym jestem za tym, żeby samemu szukać kupca. My zawsze sprzedajemy bez pośrednictwa. Niższa cena niż przez biuro, więc większa ilość potencjalnych nabywców. ____________ Pozdrowionka Aleksandra My tez sprzedawalismy bez biura. Ogloszenia w Gratce i Infoludku. Aczkolwiek dalismy do dwoch biur, ktore byly sklonne zejsc z marzy. 3% + 22% vat sporo. Płaci kupujący i sprzedający. Matam możesz mi napisać (ew. priv) z którym biurem można się potargować? Zastanawiam się czy lepiej odwiedzac większe biura np. Ryzo, Rent, Droński, Bonus czy jakieś mniejsze. Przyznam, że z biurem to trochę wygodniej, daję klucze i sobie jeżdzą i oglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.07.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam Czy drzwi między garażem a domem (w moim przypadku kotłownią) muszą być przeciwpożarowe? Jak to u Was jest, czytałam sporo, ale opinie są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Ponownie wklejam pytanko: PILNIE poszukuję studzienki wodomierzowej - gdzie i za ile kupowaliście ????? No i oczywiście gdzie najtaniej pozostałe materiały do przyłącza wod-kan.Jeśli ktoś miał umówioną ekipę robocizna + materiał - ile zapłaciliście za wykonanie przyłącza wod-kan??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 18.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Ponownie wklejam pytanko: PILNIE poszukuję studzienki wodomierzowej - gdzie i za ile kupowaliście ????? No i oczywiście gdzie najtaniej pozostałe materiały do przyłącza wod-kan. Jeśli ktoś miał umówioną ekipę robocizna + materiał - ile zapłaciliście za wykonanie przyłącza wod-kan??? Najlepiej chyba wziaść fachowca, który sam wszystko zrobi. Nam robil przyłącze pan Piotr - jest na liście. Wszystko załatwia sam, geodetę, papierologię, odbiór. Ma swoje układy gdzie potrzeba Koszt przyłącza + podciągnięcie ruty prawie po sam dom (ok 10-12m) to 3,6tyś. Wodociagi wyceniły 5,5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 18.07.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam działkę w tzw strefie WIII. Na wytycznych od WKZ dostałem informację, że aby uzyskać pozwolenia na wykonanie jakichkolwiek prac ziemnych ( ja chcę zamontować szambo ) - muszę złożyć: " program archeologicznych badań opracowany przez Zleceniobiorcę przeprowadzenia interwencyjnych badań archeologicznych ( osobę prawna lub fizyczną )" -- kto to przygotowuje ? Może ktoś już miał z tym doczynienia i podzieli sie swoimi doświadczeniami w tej sprawie. Już na tym forum opisywałem szczegóły - poszukaj po moim nicku Wielkie dzięki, znalazłem i poczytałem. A mógłbym liczyć na info z usług którego Pana archeologa korzystałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 18.07.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam Czy drzwi między garażem a domem (w moim przypadku kotłownią) muszą być przeciwpożarowe? Jak to u Was jest, czytałam sporo, ale opinie są różne. Muszę, klasy E30 do kupienia w Leroy lub Castroramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeeF 18.07.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 W związku z pracami "w środku" proszę o aktualną listę. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 18.07.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 W związku z pracami "w środku" proszę o aktualną listę. Dziękuję. Czy w związku z poszukiwaniem wartej "grzechu" ekipy do stanu surowego mogę liczyć na przesłanie listy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 18.07.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witajcie sąsiedzi z Wielgowa!Pilnie muszę wiedzieć jakie mam możliwości na szybki internet w Wielgowie. Czy tylko TePSa? Czy jest szansa na bardziej normalne wyjście? Wprowadzam się we wrześniu i teraz jest ostatnia szansa na jakieś odwierty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 18.07.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam. Czy ktoś wie jak nazywa się firma handlująca drewnem, dachami itd., znajdująca się vis a vis Elgeronu w Mierzynie. Czy ktoś brał u nich więźbę?, jaka jest jej jakość?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 18.07.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Jaka jest obecnie rozsądna cena za ocieplenie poddasza+regipsy,oraz gładzenie i malowanie?A może macie jakieś sprawdzone namiary?Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 18.07.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 czy ktos moze juz skalkulowal calkowity koszt fundamentow? Mam na mysli lawy fundamentowe, sciany fundamentowe , izolacje pionowa i pozioma - ROBOCIZNA plus MATERIALY oraz TRANSPORT . Czy kwota ok 50 000 jest normalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts