Aniutka i Roofi 13.08.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 jeśli mozna to ja też potrzebuję namiary na leśniczego (na słupki do ogrodzenia) witam Sąsiadów A. P.S Myśleliście już o oknach? Ja mam same dylematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 13.08.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myslelismy, myslimy i pewnie jeszcze troszke pomyslimy. Chyba mnie nie stac na to co bym chciala. szukam wiec czegos w miare rozsadnych cenach ale jest tyle ofert ze glowa boli. A ile ofert , tylu sprzedawcow. Ilu sprzedawcow tyle opinii. Kazdy doradza inaczej. Juz sie calkiem pogubilam. Pewnie zdecydujemy sie na okna PCV , w dwustronnej okleinie, profil Veka. Dylematy jesli chodzi o zabezpieczenia i rozwiazanie dotyczace okna tarasowego (3,60 m szerokie). A wy gdzie sie budujecie?? Dobra - jest wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 13.08.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 a Warzymice..... Tylko ja nie mam sasiadow??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.08.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myslelismy, myslimy i pewnie jeszcze troszke pomyslimy. Chyba mnie nie stac na to co bym chciala. szukam wiec czegos w miare rozsadnych cenach ale jest tyle ofert ze glowa boli. A ile ofert , tylu sprzedawcow. Ilu sprzedawcow tyle opinii. Kazdy doradza inaczej. Juz sie calkiem pogubilam. Pewnie zdecydujemy sie na okna PCV , w dwustronnej okleinie, profil Veka. Dylematy jesli chodzi o zabezpieczenia i rozwiazanie dotyczace okna tarasowego (3,60 m szerokie). A wy gdzie sie budujecie?? Dobra - jest wielka my przy szeregowcach Mamy takie samo okno balkonowe! Jaki masz pomysł na nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 13.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 zaplanowane byly 4 x 90 (czyli przestrzen otwarta 180 i dwie 90 stale). Mi sie taka opcja nie widzi bo chce otworzyc okno maksymalnie. Myslalam o harmonijce. Wtedy otwieralyby sie na calej szerokosci . 3,60 to dopiero wietrzenie salonu . Taka opcja to 5000 ekstra do normalnej ceny okna. I nie ma mozliwosci zastosowania okuc antywlamaniowych. Poza tym roleta o takim wymiarze tez bedzie sporo kosztowac bo przeciez nie mozemy zrobic slupka-prowadnicy przez srodek. Kolejne rozwiazanie to dwa stale okna po 70 i otwierane dwa po 110. Kazde okno , ktore bedzie powyzej 110 podobno bedzie sie opuszczalo. I podobno jesli ktos takie proponuje to chce poprostu zrobic sprzedaz. Jesli chodzi o okna przesuwane to nie bardzo lubie i wcale nie dadza wiekszego otworu a tez sa drozsze od zwyklych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.08.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 my wybierzemy chyba przesuwane ze względu na przestrzeń przy oknach (można zastawić) i na ewentualne przeciągi (nie będą trzaskać) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.08.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Hm.... mnie interesuje ten odcinek miedzy mierzynem a wolczkowem. Wynika z tego ze bede z okien widziala autostrade . Od mierzyna droga ma przebiegac (z tego co wywidzialam na mapce) miedzy bezrzeczem a redlica(stara) w strone wolczkowa. Dokladnie przed wioska Redlica od strony bezrzecza. Zaraz za takim laskiem. Potem na Wolczkowo. W linii prostej od mojego domu to 1 km. Pytanie czy zbuduja ta droge na gorce czy za gorka:). Mam taki ladny horyzont. Ciekawe czy beda sie po nim przesuwaly tiry . http://images24.fotosik.pl/258/43271f8d4cd30a3c.jpg dokladnie na linii horyzonu. Nie martw sie. Zdaje się, że ta droga juz miala byc gotowa... Moim zdaniem nigdy tego nie wybudują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.08.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 kasa już jest na tę obwodnicę Delf szwagier to jak sobie wypije to dopiero rozrywkowy jest ale ekipa bardzo porządna Teska, skad wiesz, ze jest kasa? Jest zapisana w jakims budzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.08.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 http://images24.fotosik.pl/258/43271f8d4cd30a3c.jpg dokladnie na linii horyzonu. A ja z innej beczki - co to za piaskownicę macie usypaną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.08.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja z innej beczki - co to za piaskownicę macie usypaną ? wygląda jak wymiana gruntu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Teraz się przywitam i troszkę pochwalę. Z dniem dzisiejszym oficjalnie zakończyliśmy budowę , moje zawiadomienie przyjęto bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.08.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja z innej beczki - co to za piaskownicę macie usypaną ? wygląda jak wymiana gruntu.... Poprzez nasypanie ?? I na tym teraz stanie dom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.08.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja z innej beczki - co to za piaskownicę macie usypaną ? wygląda jak wymiana gruntu.... Poprzez nasypanie ?? I na tym teraz stanie dom ?? nieee... to tylko czubek, reszta pewnie ze 4 m w głąb ale chyba postawią na tym dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.08.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jeśli mogę się wtrącić ... grunt był palowany, bo teren był podmokły...(przepraszam emwu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 13.08.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzieki Aniutka Jako, ze to forum grupy Szczecinskiej chyba nie powinno tu byc zbyt szczegolowego opisu mojej budowy . Ale zeby zaspokoic ciekawosc to tlumacze w skrocie (szerzej w moim dzienniku:) ). 55 kolumn cementowych (grunt rodzimy mieszany z cementem) na glebokosc 5 m. Na to nasyp. i na to fundamenty. Fajnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 13.08.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam, czy ktos moze polecic mi jakiegos dobrego, rozsadnego cenowo kierownika budowy. Bylbym wdzieczny. pozdrawiammarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzieki Aniutka Jako, ze to forum grupy Szczecinskiej chyba nie powinno tu byc zbyt szczegolowego opisu mojej budowy . Ale zeby zaspokoic ciekawosc to tlumacze w skrocie (szerzej w moim dzienniku:) ). 55 kolumn cementowych (grunt rodzimy mieszany z cementem) na glebokosc 5 m. Na to nasyp. i na to fundamenty. Fajnie??? To chyba muszę tam na wycieczkę rowerową pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 13.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A to zapraszam . Ale ja to nie mam sie czym chwalic jeszcze. U ciebie to jest pewnie co podziwac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.08.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzieki Aniutka Jako, ze to forum grupy Szczecinskiej chyba nie powinno tu byc zbyt szczegolowego opisu mojej budowy . Ale zeby zaspokoic ciekawosc to tlumacze w skrocie (szerzej w moim dzienniku:) ). 55 kolumn cementowych (grunt rodzimy mieszany z cementem) na glebokosc 5 m. Na to nasyp. i na to fundamenty. Fajnie??? Sacreblue! Kurka, prawie jak stawianie Carefour'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 14.08.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 jeśli mozna to ja też potrzebuję namiary na leśniczego (na słupki do ogrodzenia) Witam, to numer telefonu do nadleśnictwa Trzebież 091/312 69 83 (w.30) a oto numer telefonu do leśniczego w Dobrej 694 416 710 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts