Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Troche OT, ale bylo o szkolach to moze mala dyskusja o przychodniach ? W zwiazku z przeprowadzkami w rozne "egzotyczne" miejsca (poza Szczecinem), macie juz jakies doswiadczenia z przychodniami w tamtych rejonach ?

wiedziałem, że o czymś zapomniałem ;)

Mimo przeprowadzki zostałem w starej przychodni i nie przeszkadza mi jak na razie że jest oddalona o 30km. Ale chętnie posłucham opinni na temat przychdni w Dobrej

witam, o Extradachu mogę się wypowiedzieć w samych pozytywach, brałem dachówkę i okna dachowe, dali mi najlepszą cenę w mieście, a odwiedziłem chyba z 5 hurtowni, po pół roku znalazłem gdzieś jedną dachówkę plastikową pod kominek wentylacyjny i mi przyjeli bez najmniejszego problemu :lol:

Ekstra, dziękuję za taką opinię, tym bardziej że mamy zamiar Creatona położyć, a do tanich ta dachówka nie należy.

Witam

Bralem Creatona w Extradachu, co do hurtowni to wspolpraca extra, co do dachowki to reklamowlem transport, bo krancowe dachowe byly popekane, zas niektore dachowki mialy obtarcia od innych. Jak ktos z bliska popatrzy to bedzie widzial kropki. Na forum byly posty na ten temat, i wg mnie creaton zle pakuje dachowki. Zaleta Creatona sa wysokie zamki. i w miare dokladne wykonanie.

Ja za to w Extradachu przy okazji wyceny dachu - zamówiłam ..... Silke E24 i E12. Cena bezkonkurencyjna.

Co do wycen dachu, robiliśmy w Euroklinkierze, Serwis Dach. Extradach ceny ma najniższe. Upatrzyłam sobie Creatona brązową glazurę i Ruppa teak rubin, ale cena mnie powaliła. Przeproszę chyba Robena :-?

my właśnie kupiliśmy w Extradachu brązowego Robena - jutrro pierwsza dostawa :)

obsługa - bdb cana - do negocjacji dzieki czemu najlepsza :)

Witam,

Kupował ktoś z Was parapety wewnetrzne "sztuczne" ale w jakiejś drewnopodobnej okleinie, chetnie orzech. Jesli tak to dajcie znac gdzie jest wybór?

... w dwóch pokojach, zrobiłem z blatu meblowego. Jedyne co zrobiłem prócz docięcia, to "wysmarowanie" ciętej krawędzi silikonem... Daje radę i szerokość dowolna :) np. Castorama...

Troche OT, ale bylo o szkolach to moze mala dyskusja o przychodniach ? W zwiazku z przeprowadzkami w rozne "egzotyczne" miejsca (poza Szczecinem), macie juz jakies doswiadczenia z przychodniami w tamtych rejonach ?

wiedziałem, że o czymś zapomniałem ;)

Mimo przeprowadzki zostałem w starej przychodni i nie przeszkadza mi jak na razie że jest oddalona o 30km. Ale chętnie posłucham opinni na temat przychdni w Dobrej

w samej dobrej na razie nie ma o czym rozmawiać - sami specjaliści. jak mój kolega skończy się budować to pewnie jakąś działalność zacznie, a na razie to chyba w mierzynie jest najbliżej jakaś sensowna placówka. :roll:

Witam,

Kupował ktoś z Was parapety wewnetrzne "sztuczne" ale w jakiejś drewnopodobnej okleinie, chetnie orzech. Jesli tak to dajcie znac gdzie jest wybór?

... w dwóch pokojach, zrobiłem z blatu meblowego. Jedyne co zrobiłem prócz docięcia, to "wysmarowanie" ciętej krawędzi silikonem... Daje radę i szerokość dowolna :) np. Castorama...

Dziekuję za info!

Pytanie od zaczynajacego budowe o trzy pierwsze skladniki.

Dacie jakies namiary na osoby/firmy (i ceny jakie zaplaciliscie) za :

- podlaczenie wody (1 m od granicy dzialki)

- podlaczenie pradu (1 m od granicy dzialki)

- zdjecie humusu (ile za h pracy i na ile to m2 wystarcza)

Fantom

Szczecin/Dobra

woda - 8tys. (ful serwis)

prąd - 1 tys.

humus byl w cenie budowy domu, podobnie jak ogrodzenie terenu (materiał za pół ceny, bo używany :) )

A.

jeżeli chodzi o Ekstradach, to sugeruję uważać na "dodatki": spinki, folia i inne elementy o których myśli się że są mało ważne. Dają toto najgorszej jakości. Ceny dachówki ok.

A.

Przyznam, że na spinki dekarze nic nie mówili, a ekipa doświadczona i bardzo dokładna.

A co do folii to mogą ściągnąć każdą lub prawie każdą. Kwestia wyboru klienta. Zazwyczaj proponują dobrą i w dobrej cenie - jak ktoś woli coś innego ekstra to nie ma z tym problemu.

W temacie folii istotne jest by była dobrze położona i wytrzymała bez dziur do końca budowy, w innym wypadku nawet najlepsza nie spełni swojej roli.

witam budowniczych naszego pięknego regionu ja już na swoim od czterech miesięcy i wiem teraz że życie jest piękne no ale czas do pracy więc zapytanie kto z was potrzebuje drewno kominkowe dąb,buk,grab,brzoza mam do sprzedania duże ilości no muszę zacząć zarabiać na ten swój raj na ziemi zainteresowani proszę o kontakt nr tel 668031394

Ponawiam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną z odzyskiem ciepła (REKUPERATOR), czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? ...

U mnie z poznańskiego oddziału dawnej "EMKI", czyli "Rekuperatorów". Rekuperator ComfoAir.

i ja mam :D reku tywent, niedrogi ale dmucha ze hoho, puszki rozprezne robili mi w luft systemie na mieszka Igo, ogolnie na przepustnicach przy puszce, na razie jestem super zadowolony :D

witam budowniczych naszego pięknego regionu ja już na swoim od czterech miesięcy i wiem teraz że życie jest piękne no ale czas do pracy więc zapytanie kto z was potrzebuje drewno kominkowe dąb,buk,grab,brzoza mam do sprzedania duże ilości no muszę zacząć zarabiać na ten swój raj na ziemi zainteresowani proszę o kontakt nr tel 668031394

Witam,

Panie Sebastianie chciałem skorzystać ale ceny to ma Pan niestety zaporowe... :(

Pozdrawiam

Witam,

Panie Sebastianie chciałem skorzystać ale ceny to ma Pan niestety zaporowe... :(

Pozdrawiam

Jeśli ma zarobić na raj na ziemi to ceny muszą być odpowiednie. :wink:

trobe

U mnie projekt wentylacji mechanicznej był integralną częścią projektu składanego w urzędzie do pozwolenia na budowę.

Dzięki trobe.

Chyba zdecyduje sie na załatwienie formalności bez projektu wentylacji mech. a później postaram się o aneks do pozwolenia... choć nie ukrywam było by prościej mieć komplet od razu...

pzdr. rojeś

trobe

U mnie projekt wentylacji mechanicznej był integralną częścią projektu składanego w urzędzie do pozwolenia na budowę.

Dzięki trobe.

Chyba zdecyduje sie na załatwienie formalności bez projektu wentylacji mech. a później postaram się o aneks do pozwolenia... choć nie ukrywam było by prościej mieć komplet od razu...

pzdr. rojeś

Z aneksem do pozwolenia jest trochę zachodu, więc chyba jednak prościej skompletować całość dokumentacji. Uważam, że lepiej trochę więcej czasu poświęcić na etapie projektowania i gruntownie przemyśleć różne rozwiązania zanim zacznie się budować.