Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam, ma ktoś z Was numer no firmy AptaNavigo z płoni, która robi schody, podobno ktoś juz u nich brał na naszej grupy i jest zadowolony, numery z ich strony są wyłączone, pozdrawiam

Witam.

Ja mam schody z NAVIGO, montowali u mnie tydzień temu. 100% profesjonalizmu ! Robiliśmy schody z merbau.... Fajniusie są. KAMMAJE też u nich robił. Nr na priv :)

Witam wszystkich

Czy ktos stawial ogrodzenie (morek) z pelnej cegly rozbiorkowej?

Szukam ekipy.

hmmm. u nas na ulicy jeden domek ma takie ogrodzenie... efekt - moim całkiem prywatnym zdaniem - jest mocno.... nieszczególny :roll: finansowo pewnie wychodzi tanio, ale czy warto aż tak oszczędzać? :roll:

W Skarbimierzycach stoja odnowione stajnie i parking jest ogrodzony tez cegla rozbiorkowa oczyszczona i to nam sie podoba.

Ta oczyszczona cegła wygląda super :lol: ale widziałam, jako że tamtędy jeżdżę codziennie ,że oni też taką cegłę przywozili na paletach zafoliowaną

NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU???

Wszyscy tylko prąd pożyczają :D :D :D

nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne :D

No wlasnie.

Ale proponuje udanie sie do firmy isolacje (na swierczewskiej) albo telefon do nich. Oni mocno w tym temacie siedza i chyba doradza co i jak

Fantom

dzięki

poszukam numeru albo podjadę

Witam wszystkich

Czy ktos stawial ogrodzenie (morek) z pelnej cegly rozbiorkowej?

Szukam ekipy.

hmmm. u nas na ulicy jeden domek ma takie ogrodzenie... efekt - moim całkiem prywatnym zdaniem - jest mocno.... nieszczególny :roll: finansowo pewnie wychodzi tanio, ale czy warto aż tak oszczędzać? :roll:

W Skarbimierzycach stoja odnowione stajnie i parking jest ogrodzony tez cegla rozbiorkowa oczyszczona i to nam sie podoba.

Ta oczyszczona cegła wygląda super :lol: ale widziałam, jako że tamtędy jeżdżę codziennie ,że oni też taką cegłę przywozili na paletach zafoliowaną

to może nie była to rozbiórkowa tylko robiona na zamówienie? np. ręcznie formowana?

Witam

Mam pytanie gdzie kupowaliście okna do waszych domów. Chcę wysłać zapytanie o cenę do kilku firma aby porównać je.

Okna firmy Urzędowski

Witam wszystkich.

Rzadko piszę ale podczytuję was stale.My dopiero na etapie fundamentów.

Też interesują nas okna Urzędowski.Czy jesteście z nich zadowoleni i jak wyglądają cenowo w porównaniu do okien plastikowych w okleinie.

Pozdrawiam :lol:

zupełnie nie kojarzę :D ale jakbym miał coś takiego do zrobienia to na etapie wylewania stropu powtykałbym w beton zwykłe butelki pet, np. 1 l po coli. po położeniu wszystkich izolacji, szlicht, podkładów i płytek obcinasz wystające części butelek i w takim "dołku" betonujesz słupki barierek. trzeba tylko zawczasu wymyśleć jak będzie wyglądała barierka, żeby odstępy były dobre. :D :D :D

........:D

A gdzie tu izolacja i ciągłość warstw ? - nie jestem przekonany .....

Osobiście zdecydowałem się na montaż do czoła balkonu - i nie ma tu znaczenia grubość izolacji, bo tego nie widać.

Witam, ma ktoś z Was numer no firmy AptaNavigo z płoni, która robi schody, podobno ktoś juz u nich brał na naszej grupy i jest zadowolony, numery z ich strony są wyłączone, pozdrawiam

Witam.

Ja mam schody z NAVIGO, montowali u mnie tydzień temu. 100% profesjonalizmu ! Robiliśmy schody z merbau.... Fajniusie są. KAMMAJE też u nich robił. Nr na priv :)

ja też poproszę o numer tel. :D

Witam.

dodam tylko, że zgłosiłem małą usterkę do listwy która AptaNavigo okleilo mi pietro (ale nie do schodów!!!!!) . I od kwietnia do mnie jadą to poprawić a roboty jest na 30 minut max.

Szydas

nie wiem, natomaist na budynkach byla czyszczona i wyglada pieknie :lol: generalnie nie widać ktora nowa a ktora czyszczona

wypytuję tak, bo to, co jest koło mnie wygląda paskudnie - chyba nikt nie pomyślał ani o czyszczeniu, ani porządnym wymurowaniu....

ale mówisz o tych na początku ulicy co mają też paramety z takiej samej cegły?? Bo jeszcze tacy na rogu z domem z łeską mają palety z cegłą ale nie wiem czy oni już robili płot czy nie??

I ktoś u nas ma ścianę wewnątrz w domu taką cegłą rozbiórkową - fajnie wygląda.

Ale to trzeba mieć dom stylowy żeby ogrodzenie z takiej cegły pasowało.

zupełnie nie kojarzę :D ale jakbym miał coś takiego do zrobienia to na etapie wylewania stropu powtykałbym w beton zwykłe butelki pet, np. 1 l po coli. po położeniu wszystkich izolacji, szlicht, podkładów i płytek obcinasz wystające części butelek i w takim "dołku" betonujesz słupki barierek. trzeba tylko zawczasu wymyśleć jak będzie wyglądała barierka, żeby odstępy były dobre. :D :D :D

........:D

A gdzie tu izolacja i ciągłość warstw ? - nie jestem przekonany .....

Osobiście zdecydowałem się na montaż do czoła balkonu - i nie ma tu znaczenia grubość izolacji, bo tego nie widać.

Masz zdjęcia na swojej galerii? Sam, na pierwszy rzut oka nie znalazłem...

TAk jak pisałem wcześniej. Ze zwykłym balkonikiem na mam żadnego problemu z motażem balustrady "od czoła". Problem jest z balkonem na wykuszu. Gruba warstwa izolacji powoduje, że zamocowanie uchwytów balustrady do podłogi balkonu (jednocześnie syfitu wykusza) wymusza zastosowanie dłuuugich tych ww. uchwytów.

Chyba, ze te uchwyty mocuje się do warstwy posadzki??? ...

Witam.

dodam tylko, że zgłosiłem małą usterkę do listwy która AptaNavigo okleilo mi pietro (ale nie do schodów!!!!!) . I od kwietnia do mnie jadą to poprawić a roboty jest na 30 minut max.

i takie drobiazgi sa najgorsze, a jak by był stopień np. pękniety to też by jechali pół roku!!, podpadziocha :cry: