Teska 03.04.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 mam pytanie...tynkarzom powinnam zapłacic ustalona kwote..ale pomyslałam,ze skoro koncowa szlichte beda robic za 3 tygodnie..i tez oparawiac okna płytami g-k (bo lepiej zeby ciut obeschły te tynki) to ile powinnam zostawic sobie kasy? czy np..1500 zł jak zostawie to wystarzczy ewentualnie na innych? ( no gdyby moim nie chciało sie wracac do mnie...)za całosc ma do zaplacenia 7600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.04.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Ja bym zapytał twoich tynkarzy na ile wyceniają to co zostało do zrobienia, jak podadzą kwote to dodaj do tego 500zł i juz masz odpowiednią kwotę )) dobra metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Maksiu...no nie wiem...tak mysle ze zalezy im zeby teraz dostac jak najwiecej kasy ( swieta) wiec podadza mysle mała kwote.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 ale zapytam co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 03.04.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Po robocie, a przed zapłatą masz ich w garści. Po zapłacie, a przed robotą możesz im nadmuchac (jakby co). Taka dola inwestora - zawsze w rozterce PS. Wczoraj zrobiliśmy kontrolny wypad do Castoramy. Polataliśmy sobie po półkach i pospisywalismy ceny prostych rzeczy. Drożyzna straszna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.04.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Jasiu: proszę Cie, nie strasz mnie.... i tak już słabo sypiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.04.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Witajcie - na stronie: http://www.naszdom.erb.pl/index.htm?page=43&beg=7sa zdjęcia daglezji dla Maksia i Linki. Dopiero teraz zauważyłam że się poprzekrzywiały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 03.04.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Stasiek, będę zobowiązana za wszelkiego rodzaju namiary na ekipy. Ja po prostu muszę w tym roku postawić stan surowy. Jestem tak zdecydowana, że skłonna jestem zrobić to własnoręcznie, ale zawsze milej by mi było, gdyby ktoś mnie wyręczył. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 03.04.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Joasia dzięki! Zastanawiam się czy nie za gęsto posadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.04.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Linka - co pół metra w skosie i 80 cm od płotu.Jak za gęsto - to będziemy nimi opalać w kominku Raczej wiem że częśc może paść. Kiedy spodziewać się Was na działce? I uśmiechnijcie się - że Was to omija - czytając nasze wypociny w dzienniku budowy muratora. To początek horroru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.04.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Joasia: dzięki za fotki, juz wydrukowane leżą w torbie...możemy sie umowić na sobote, powiedz tylko o ktorej mam być, to wtedy przyjade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 03.04.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Joasiu, to zalezy od której Wy tam będziecie, my możemy być od rana, bo dla nas zaczyna się pracowity sobotni dzionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 pomocy!!!!! parapet długosci 160 cm, grubosci 3 cm...a szerokosci??? zgłupiałam..24 cm bloczek to jak dam 40 cm...to bedzie za duzo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 a moi tynkarze sami powiedzieli ze mam im mniej o 1600 zł zapłacic..i czy moga u mnie dalej spac...( tynki beda robic 80 m dalej:smile:) koncowa szlichte, parapety i obrobka płytami GK okien..za 3 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 JOASIA JASIA...piękne daglezje...powiedzcie ile rocznie rosną?? bo ja chyba tez chce.... mam do obsadzenia 100 mb..ile mam ich kupić? i jeszcze jedno a jak bede podsypywała ziemię..to teraz moge sadzic? nio i szukam krzaczka borówki amerykanskiej...i nigdzie nie ma:sad: Joasiu...jak dojade do Tanowa to trafie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.04.2003 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Teska: jesli to faktycznie ta odmiana to nawet do 30 cm roczniemi tez sie bardzo podobaja te daglezje...juz sie nie moge doczekac kiedy je odbiore i posadze u siebiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.04.2003 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Witajcie. Powiedzcie skąd stemple na budowę? odkupię (niedrogo). Bardzo pilne i nie dla mnie. Może zostało Wam po budowie? Teska? Linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Joasia Jasia...popytam..u mnie nie było stempli..ale zapytam u sasiada co z nimi zrobił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Joasia Jasia...pomozcie z tymi parapetami dobry wymiar ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.04.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Teska - z parapetów tępa jestem. Wg mnie 40 to za duzo na parapet wewnętrzny. Biorąc pod uwagę że okno osadzasz tuż przy ściane zewnętrzne, bloczek ma 24, okno ok 6-8 cm szerokości, tynk góra 1-2 cm to parapet powinien mieć 24-8-2 + ok 7 cm to wychodzi 21 cm. Trzeba popatrzeć jaki są głębokości standardowe - za każdy inny niż typowy wymiar płacisz. BTW - z czego robisz parapety?I co ze stemplami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts