Teska 29.03.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Mar 35 ta szkółka w zdrojach....kupiłam tam pare drzewek...uschły, jedynie jedno kupione w donicy jakos przetrzymało. Wiem ze jak sie jedzie nad morze w okolicach dziwnowa jest duza szkółka..ceny maja niskie i bardzo duzy wybór roslinek...spróbuje dowiedziec sie o miejscowosc bo niestety nie zapamiętałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 29.03.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Mar 35 ta szkółka w zdrojach....kupiłam tam pare drzewek...uschły, jedynie jedno kupione w donicy jakos przetrzymało. Dobrze wiedzieć... hmm... ale moje wszystkie rosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Stasiek hmm a kupiłes takie z gruntu co oni wykopują?? czy w donicach? bo nie raz słysze skargi klientów...jestem tam czestym bywalcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 29.03.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Stasiek hmm a kupiłes takie z gruntu co oni wykopują?? czy w donicach? bo nie raz słysze skargi klientów...jestem tam czestym bywalcem acha... no z gruntu są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 pytanie ...oni maja takie nieraz badziewia i trzymaja to zakopane w ziemi...chcesz kupic to wykopuja sprzedaja to po 5-7 zł te w donicach kosztuja 25-30 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 29.03.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Żywopłot zamiast ogrodzenia (3-4 rośliny/mb żywopłotu):- Ałycza (śliwa wiśniowa)- Berberys Thunberga- Berberys Juliany- Głóg- Karanga syberyjska- Ognik szkarłatny- Glediczja trójcierniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 29.03.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Witam wszystkich po zmianie czasu, zasypiam na stojąco. Co widać na obrazku obok Już chyba wyszedłeś z siebie Nie, no turlałem się ze smiechu przez pół godziny, jak zoabczyłem Twój emblemat :D:D A gdzie okulary zostawiłeś? Normalnie wypisz wymaluj Linka, maczałaś w tym palce? hihi, udało mi się nieprawdaż? Stasiek! W końcu doczekałam się nowego wiosennego zdjęciaw Twoim emblemacie! Mam nadzieję, że zobaczymy się w weekend? ... o ile się znowu nie rozchoruję, bo właśnie mam gorączkę , zaraz zacznę bredzić, więc już nie piszę nic więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 29.03.2004 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Dawno mówiłem: wszystkie kotki do sterylizacji (szczególnie te, które nie dają sie głaskać, drapią i gryzą)! Zabieg krótki, a nie będzie tylu problemów. Kot jest niezbędny (niezastąpiony), gdy w domu jest pies - szarik musi się przecież wybiegać. RomanieW Ciekawa jestem, czy zgodzisz się z tym przysłowiem? "Lepszy pies, co warczy i kąsa, niż kot, co się łasi, a drapie" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.03.2004 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Witajcie ... Stasiek: no emblemacik.. 100% wiosenny Linka: nie daj się gorączce... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.03.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Witajcie S.P jak tam postępy? Ivette - cio teraz robisz? Joasia Jasia - ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.03.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Szkłóka w Zdrojach - kilka razy się przejechałam!!Rajski - bardzo dobry materiał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.03.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 No i spróbuję załatwić przekwalifikowanie prądu na mieszkaniowy. Życzcie mi powodzenia, bo to nie jest łatwe! O, a można tak zmienić jak się ma jeszcze stan surowy zamknięty ale zamontowane już przyłącze w domu (ostateczna skrzynka)? Jak już naspisałam, trzeba do tego mić aktualne warunki przyłącza i zaświadczenie ze starostwa o zakończeniu budowy!!!!!! zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 30.03.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Witam z rana.Teska pytasz o postępy, więc odpowiadam. Wczoraj odkopali mój fundament i zaczynają ocieplać, nie zrobili tego zimą i teraz mają podwójną robotę ale to nie mój problem. Wieniec schnie, schiedel wymurowany. Byłam wczoraj na inspekcji i było mi bardzo fajnie.Chyba zdecydowałam się już na ekipę do hydrauliki, nie wiem czy to wszystko teraz tak porożało, czy ja nie potrafię ludzi dusić, ale miałam kilka ofert i ceny niestety zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar35 30.03.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Roman Dzięku za te nazwy , tylko jak to wygląda ?\ Z nazwy to mi się podoba Karanga... i Glediczja... Wpadaja w ucho Teska Dzieki za info o szkólce , to znaczy za ostrzeżenie. Stasiek A co Ci się kurna nie podoba w emblemaciku? masz rację tylko okularów brak Dzięki za ten "fantastyczny" adres szkólki A co do kota to Roman zgadzam się. Upsss chyba podpadłem żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar35 30.03.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Didi Czy rajski to Rajski ogród np. na Woj. Polskiego? A orientujesz sie po ile mają dzika różę? I jeszcze jedno pytanko:Czy ktoś , gdzieś widział , mieszanki traw polnych? W sobotę glebogryziemy pole i trzeba czymś sypnąć , chociaż tak dla jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 30.03.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Witajcie.Odpowiem zbiorczo - co wiem.GE Capital - przez nich o mało co domu by nie było! Banda oszustów i łapówkarzy! Kolega miał podobne doświadczenia jak my (na początku cacy cacy a potem - marudzenie , że za małe dochody, że był samochód na raty...aż ostatecznie że możemy wziąć kredyt ale tylko na 1/3 kwoty, którą pierwotnie proponowali). Dalej o koledze: - uprzejmie doniósł do Warszawy, wskutek czego zajął się nim inny handlowiec i dostał kredyt taki jaki chciał. My wybraliśmy PKO BP - i jesteśmy bardzo zadowoleni.Mar35 - Bruk drewniany - piękna sprawa - pod warunkiem, że jest sucho. Na wilgotnym można nieźle fiknąć. Mam doświadczenie - przy ogrodzie dendrologicznym w Starym Czarnowie jest ściezka turystyczna - i taki bruk - buczynowy. Dzika róza - jak zobaczę w szkółce w Tanowie -to powiem.Pies i kot Lalki - przetrzeć kota wilgotnym ręcznikiem i wytrzeć nim psa. Potem zmiana - przyzwyczają się do swojego zapachu i zaczną się traktować jak meble. U nas wpierw był tylko jeden kot - wieloletni domownik, później przyszedł pies i potraktował kota z wielką atencją, a następnie mały kociorek. Wszystkie trzy lubią się do tego stopnia, że gdy na dworze był 20 stopniowy mróz, a zwierzaki wywalone na dwór - to spały razem w trójkę w budzie.Teska - żyjemy - ale cienko. Wszystko boli. W rękach ciagle widły, łopaty i taczki. Na działce ziemia, piasek, czarnoziem. Śni mi się piękny trawnik i drzewa. Przez sen sieję rzodkiewkę i inne takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.03.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Tak to Rajski Ogród!Mieszanki traw polnych to najlepiej w centrali nasiennej-najtaniej i sparwadzone, wiem, że centrala jest w Nowogardzie a gdzie jeszcze to nie wiem.Caragana Arborescens zwana żółtą akacją to krzew kłujący ale za to pięknie mozna go formowaćGlediczja? przcież to drzewo! do tego długie ciernie (do 10cm) a poza tym bardzo kruche gałążki!Ja żywopłot zrobię z żywotników! Parę złotych więcej na poczatek, ale za to jaki efekt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar35 30.03.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Joasia Dziei za info, tak tez słyszałem, ale jest taki urokliwy, no i tani. Dęba można kupic w lesie i pociać samemu , nawet pila spalinową.Czekam na dane z Tanowa i jeszcze raz dzięki. A teraz wszystkich Was pomęczę jeszcze pytaniami:1. Czy ktoś widział albo ma plany na zrobienie wędzarni swojej?2. No i ponawiam z tym szkłem w piecu chlebowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 30.03.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 A co do kota to Roman zgadzam się. Upsss chyba podpadłem żonie no ładnie, teraz dopiero się do tego przyznajesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.03.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 RomanW wpaść niechcący w twój żywopłot to ja dziękuję. Wszystkie rośliny kłujace!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts