q-bis 09.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 żurawie przyleciały czas brać się za ogrody Zgadza się, trzy tygodnie temu - Dobra ul. Dobrawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 09.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 żurawie przyleciały czas brać się za ogrody Zgadza się, trzy tygodnie temu - Dobra ul. Dobrawki... W sobotę obok mojej działki stalo takie wielkie ptaszysko, myślałem że to czapla, a to może Żuraw był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 09.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam! Czy ktoś mógłby polecić mi wykonawce do docieplenia poddasza plus stelaż i regipsy? Z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 09.03.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam grupe po dlugim czasie niebycia sluchajcie - przyszedl czas wiosny i dokanczania pewnych spraw, ktore zima przerwala. w zwiazku z tym - prosze starych tubylców o aktualną liste szczecinskich wykonawców bede wdzieczna za przeslanie jej na moj adres mailowy:[email protected] dziekuje i pozdrawiam Starych i Nowych forumowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 09.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 żurawie przyleciały czas brać się za ogrody Zgadza się, trzy tygodnie temu - Dobra ul. Dobrawki... W sobotę obok mojej działki stalo takie wielkie ptaszysko, myślałem że to czapla, a to może Żuraw był Ciekawe jak smakuje żuraw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 09.03.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, Czy ktoś orientował się w obecnych cenach za posadzki? Mam ofertę na 32zł/m2 z materiałem, ale styro i folia ma być moja... Macie jakieś odniesienie? Pozdrawiam u nas 25 zł/m2 z materiałem sypkim (styro i siatka po naszej stronie) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 09.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam Mam do was pytanie czy ktoś może ostatnio utwardzał drogę dojazdową. Ja muszę utwardzić około 80m drogi i nie wiem za bardzo jak to zrobić aby było dobrze i tanio . Znajomy powiedział mi, że może zrobić mi tą drogę ale koszt wyniesie 10tys. ale będę maił super drogę (wcale takiej nie potrzebuje) tak więc szukam coś tańszego. Nie wiecie gdzie najlepiej jest załatwić gruz i tym wysypać i ewentualnie na to dać tłuczeń, może ktoś ostatnio przerabiał temat i może mi pomóc? mogę prosić o namiary tego znajomego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 09.03.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 ŚWIADECTWO ENERGETYCZNE czy ktoś z was juz robił lub zamierza robić i ma jakies namiary na taniego wykonawcę. Interesuje mnie jak najtańszy max do 500 zł, kompletnie mnie nie obchodzi jakość wykonania tego kwitu. Za wszelkie info będe wdzięczny. Podnoszę Witam, Maro74 udało się Tobie lub komuś z forumowiczów znaleźć takiego wykonawcę? Jaki jest realny koszt takiego świadectwa dla domku? I ponownie zapytam, ponieważ wiosna się zaczyna i nowe budowy pewnie ruszają: szukam ziemi do wyrównania terenu (okolice prawobrzeża Szczecina). Może ktoś właśnie rozpoczyna wykopy po tej stronie miasta? ja mam trwa to 2 tygodnie/jak nie ma kolejki/ i kosztuje 500 za trzy kartki. Czy przejdzie - zobaczymy złożyłem papiery o zakończeniu budowy - wtedy podam namiary na wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 09.03.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 A i może ktoś spotkał się z dobrym no i oczywiście niedrogim szklarzem zaopatrzonym w szeroki wybór opraw do luster i jakimś fajnym sklepem z oświetleniem. Witam, "Podwieszam się" pod pytanie ewamin, porządny i niedrogi szklarz jest na Chopina, w podwórku obok Intermarche i Teleportu. Lampy - TopShopping (są chyba 3 salony), 2 hurtownie na Powstańców Wielkopolskich na Pomorzanach: Baltlamp i Lumen orazi sklep w Policach - ale to chyba daleko z Podjuch Stolarz - niezmiennie polecam p. Rucińskiego z listy rankingowej Pozdrawiam uwaga dla miłośników kuchni włoskich /angielskich i talentów p. Przemka Rucińskiego. Namówilem go na zrobienie dla mojej żony frontów jasnych /ICA/ - ściągnął surowy front z fabryki i dał do pomalowania - efekt rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 09.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 znajoma robi świadectwa energetyczne i kosztuje to około 600-700 zł w zależności od wielkości domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 09.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czy zmienialiście wysokość posadowienia budynku? - zero budynku a dokładniej czy wymagało to aneksu do pozwolenia czy kier. budowy wpisywał tylko do dziennika uwagę i na tym koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 09.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czy moge prosić o namiary na Panią z Wołczkowa, która sprząta (jeśli to aktualne)?Ktoś informował, że szuka zajęcia. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 09.03.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 znajoma robi świadectwa energetyczne i kosztuje to około 600-700 zł w zależności od wielkości domku Chciałbym sprecyzować temat. Czy my, indywidualni inwestorzy, jeśli budujemy dla siebie. Nie kupujemy, nie sprzedajemy, czy my musimy mieć to świadectwo do odbioru ostatecznego budynku? Słyszałem, że nie... Cały czas są sprzeczne informacje na ten temat. Wiadomo. Budowa deweloperska, czy przy kupnie itd... Ale my, jeśli budujemy dla siebie, to po kiego grzyba nam ten świstek? Przecież te informacje są w projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 09.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 kolega kończy budynek i dowiadywał się że do zakończeni budowy świadectwo jest potrzebne.dla mnie też jest to sposób określonej grupy osób do nabijania portfela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 09.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 kolega kończy budynek i dowiadywał się że do zakończeni budowy świadectwo jest potrzebne. dla mnie też jest to sposób określonej grupy osób do nabijania portfela! ... wiele osob na tym nie zarobi... za to niepotrzebna urzednicza robota dochodzi... pytanie do was... ktos ma doswiadczenie z firma Ber-Bud? beda robic mi wycene stanu surowego i zbieram opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 09.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Huuuurrrra!!!Dzisiaj dostałem decyzję o Pozwoleniu na Budowę!!!Jeszcze 14 dni na uprawomocnienie, rejestracja dziennika i kolejne 7 dni czekania i możemy budować nasz wymarzony domek.Blisko rok czasu zabrało nam od zobaczenia naszej działki do PnB. Masakra z tą biurokracją. Mimo to fajnie bo już jest ależ to jest radocha.Pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych, którzy zaczynają dopiero przygodę z naszymi urzędami. Hi. Hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 09.03.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Huuuurrrra!!! Dzisiaj dostałem decyzję o Pozwoleniu na Budowę!!! Jeszcze 14 dni na uprawomocnienie, rejestracja dziennika i kolejne 7 dni czekania i możemy budować nasz wymarzony domek. Blisko rok czasu zabrało nam od zobaczenia naszej działki do PnB. Masakra z tą biurokracją. Mimo to fajnie bo już jest ależ to jest radocha. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych, którzy zaczynają dopiero przygodę z naszymi urzędami. Hi. Hi. Gratuluje optymizmu i oczywiście pozwolenia i aby tak do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 jarook gratuluję !!! Ale super kolejny domek będzie w naszej okolicy Kiedy zaczynacie ?? Macie już ekipę ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.03.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 jarook gratuluję !!! Ale super kolejny domek będzie w naszej okolicy Kiedy zaczynacie ?? Macie już ekipę ?? Pozdrawiam Cześć Małgolinka! Dawno Cię na forum nie było. Co nowego, jak Wam idzie budowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 09.03.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 A czy wogle ktoś może spać zaczynając budowę ? Wyśpij się teraz, bo przy wykończeniówce to dopiero nie pośpisz Ja spałem świetnie. Rosła sobie trawka. Zrobiłem zdjęcie, zapakowałem familię w samolot i polecieliśmy do Hiszpanii. Jak wróciliśmy, zaczynali dach ... Tak, ja spałem spokojnie. Ha, budowa z "hiszpańskiej" perspektywy na pewno wygląda bardziej przyjaźnie - co za opanowanie . Może przy kolejnym domu też o tym pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts