Teska 23.04.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No dobra skoro tyle ludzi nie może tego 2 maja, to ustalamy na sztywno:) datę*spotkania na 9 maja 2009 r. w Kościnie Teska, % tak, co kto lubi i na co ma ochotę Może już*na tego 9 maja będą*u nas okna....... to ja nie mogę ale bawcie sie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 23.04.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Dopiero zaczynamy papierologię. W związku z tym mam wielką prośbę o namiary na architekta, który dokona adaptacji projektu typowego (mój e-mail [email protected]). Nie ukrywam, że zależy mi na tym aby nie był drogi. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam. pooszłoooo na priv Witamy na forum szczecińskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 23.04.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam wszystkichDziś otrzymaliśmy projekt domku - mile widziane namiary na architekta celem przkazania do adaptacji.A na działeczce wiercą dziurki - badanie geologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 23.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ofcbur a teraz z innej beczki, marzy mi się kuchnia w stylu angielskim, gdzie polecacie robić projekt?? Potrzebuję na już, bo chciałabym ustawić sobie elektrykę w kuchni. Witam Z tego co słyszałam Zengota ma wysokie ceny (choc to pewnie ocena uzależnione od zasobności portfela) A sprawdzaliście w Elprim- Wika polecam w Top Shopping oddział. Wybór mają również w Topic niedaleko Basenu Górniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 23.04.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 dziękuję*za informacje w sprawie kuchni, jednak po przemyśleniach stanęło na kuchni z IKEA, tym bardziej, że wszystkie sprzęty do kuchni mamy w miarę*nowe (mniej niż*3 letnie) i trochę*nam żal kasy na sprzęt do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 23.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A ja własnie szukam ekipy,dziękuję wszytskim za namiary. Pora także rozejrzeć się za kierownikiem budowy.Czy możecie polecić? Chciałam też zapytać o umowy podpisywane z ekipami budującymi.Co powinny zawierać, na co zwraca c uwage.Macie jakieś gotowce jak to powinno wyglądać?Chciałabym się jakoś przygotować a nie wiem jak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 23.04.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Mam pytanko - czy budował ktoś projekt z Muratora??? u nas zmiany (dobrze, że na tym etapie) - zamieniamy się z mamą działką, z tym że druga dzialka mniejsza i konieczna zmiana projekto (pierwotny się nie mieści...).... My mamy projekt z Muratora + pewne zmiany o to fajnie, że ktoś już budował - a powiedz mi jak się mają te projekty do budowy (na tym forum czytałam, że mają wiele błędów, ale to przy gotowcach często piszą ) i czy wybraliście dom z poddaszem użytkowym? Były porządne skosy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 23.04.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam wszystkich Dziś otrzymaliśmy projekt domku - mile widziane namiary na architekta celem przkazania do adaptacji. A na działeczce wiercą dziurki - badanie geologiczne. Poszło na priva architekt jest w Policach ale jest dobry i tani. Widzę, że budujesz po drugiej stronie ulicy kiedyś myślałem aby kupić działkę tam gdzie ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam!!! Pilnie potrzepuję namiary na dobrego i sprawdzonego hydraulika Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam Poszło na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 23.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam wszystkich Dziś otrzymaliśmy projekt domku - mile widziane namiary na architekta celem przkazania do adaptacji. A na działeczce wiercą dziurki - badanie geologiczne. Poszło na priva architekt jest w Policach ale jest dobry i tani. Widzę, że budujesz po drugiej stronie ulicy kiedyś myślałem aby kupić działkę tam gdzie ty. Nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 23.04.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam wszystkich Dziś otrzymaliśmy projekt domku - mile widziane namiary na architekta celem przkazania do adaptacji. A na działeczce wiercą dziurki - badanie geologiczne. Poszło na priva architekt jest w Policach ale jest dobry i tani. Widzę, że budujesz po drugiej stronie ulicy kiedyś myślałem aby kupić działkę tam gdzie ty. Nie doszło teraz wysłałem na maila a wcześniej na skrzynkę muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 23.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nie doszło teraz wysłałem na maila a wcześniej na skrzynkę muratora ...tyle, że moją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 23.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 teraz wysłałem na maila a wcześniej na skrzynkę muratora Doszło - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 23.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam!!! Pilnie potrzepuję namiary na dobrego i sprawdzonego hydraulika Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam Witam !! Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 23.04.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgapiliśmy się z drzwiami tymczasowymi. Może ktoś z Was ma takie na zbyciu. Czas jak się okazało nas goni, bo okna wstawiają już we wtorek. A i jeszcze jedno pytanko- jak u Was było przy wstawianiu okien. Otwory były wymurowane na maksa. Co innego mówią murarze, co innego ekipa od okien. I bądź człowieku mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.04.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Mam pytanko - czy budował ktoś projekt z Muratora??? u nas zmiany (dobrze, że na tym etapie) - zamieniamy się z mamą działką, z tym że druga dzialka mniejsza i konieczna zmiana projekto (pierwotny się nie mieści...).... My mamy projekt z Muratora + pewne zmiany o to fajnie, że ktoś już budował - a powiedz mi jak się mają te projekty do budowy (na tym forum czytałam, że mają wiele błędów, ale to przy gotowcach często piszą ) i czy wybraliście dom z poddaszem użytkowym? Były porządne skosy?? Dom z poddaszem użytkowym. Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "porządne skosy"? My podnosiliśmy ściankę kolankową by pokoje były wygodniejsze. Co do błędów. Nie bardzo rozumiem. Projekty gotowe w mojej ocenie są bardziej sprawdzone niż projekty indywidualne. Zazwyczaj na podstawie danego projektu gotowego było już budowanych kilka, kilkanaście domów, w zależności od popularności - nawt jeśli są/były jakieś błędy zostały lub powinny zostać wyłapane przez atchitekta dokonującego adaptacji projektu. Zmiany w projekcie gotowym wymagają zgody autora, co również zabezpiecza przed błędami. Projekty indywidualne wcale nie są wolne od ryzyka że wykonujący je architekt popełnił błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 23.04.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Co do okien spróbójcie w Framex ze Stargardu - ja zamówiłem u nich bo ich oferta była dużo lepsza od innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 24.04.2009 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgapiliśmy się z drzwiami tymczasowymi. Może ktoś z Was ma takie na zbyciu. Czas jak się okazało nas goni, bo okna wstawiają już we wtorek. A i jeszcze jedno pytanko- jak u Was było przy wstawianiu okien. Otwory były wymurowane na maksa. Co innego mówią murarze, co innego ekipa od okien. I bądź człowieku mądry. Ja mam na zbyciu dwoje drzwi budowlanych z ościeżnicami,takich z castoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 24.04.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 A i jeszcze jedno pytanko- jak u Was było przy wstawianiu okien. Otwory były wymurowane na maksa. Co innego mówią murarze, co innego ekipa od okien. I bądź człowieku mądry. Ekipa od okien ma więcej do powiedzenia, bo wstawili więcej okien od murarzy... Generalnie nie ma żadnej różnicy kiedy okna będą wstawiane. Moim zdaniem i tak było u mnie, po wymurowaniu ścian i zamknięciu dachu wstawia się okna. Jest też jedna sprawa. Przy drewnianych oknach, ponoć lepiej troszkę później, nawet po tynkach wstawiać. Ale jak w każdej dziedzinie jest wiele szkół... Niech decydują Ci, którzy dają gwarancję. W razie kłopotów nie będą mieli na kogo zwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 24.04.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgapiliśmy się z drzwiami tymczasowymi. Może ktoś z Was ma takie na zbyciu. Czas jak się okazało nas goni, bo okna wstawiają już we wtorek. A i jeszcze jedno pytanko- jak u Was było przy wstawianiu okien. Otwory były wymurowane na maksa. Co innego mówią murarze, co innego ekipa od okien. I bądź człowieku mądry. Nasi "specjaliści" nam wmówili, że zostawią trochę większe otwory, żeby okna się zmieściły bo tak się robi - oczywiście pomimo tego, że mieli i projekt i kartkę z wymiarami otworów od sprzedawcy okien. Efekt tego jest taki, że nad drzwiami balkonowymi musieliśmy wstawiać styropiany, bo przestrzenie były olbrzymie a jakoś nie bardzo wyobrażałem sobie szalowania i wciskania betonu nad wstawionymi oknami. Podobnie było z niektórymi oknami - musieli je podmurować cegłami (tu już problem nie był tak wielki). Teraz gdyby mi murarze powiedzieli, że zostawią większe otwory, to pogoniłbym ich z budowy, bo widocznie z budowlanką sobie nie radzą. A tak zahaczając o wątek pozostałości pobudowlanych to mam pół palety bloczków fundamentowych, ponad pół palety porothermu 11,5cm, 50 sztuk prętów stalowych żebrowanych i jedne drzwi castoramowe. Gdyby ktoś był w potrzebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts