lisekwaldek 03.07.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 A w którym to miejcu na KuSłońcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 03.07.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dodam tylko, ze glina to rzeczywiscie dobry podklad. Tam gdzie mam podloze gliniaste, trawa wyraznie lepiej rosnie. Tam gdzie przepuszczalny piach - gorzej. Szkoda, ze wiekszosc dzialki to piasek Tak czy inaczej na wierzch spie troche czarnej zemii, bo mam miejsca, gdzie jest taka martwica, ze nawet chwasty nie maja ochote rosnac. Chcesz gliny u mnie beda kopac Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 03.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witam Wszystkich Czy ktoś się orientował w temacie kupna i montażu rolet wewnętrznych, żaluzji? Gdzie jest duży wybór za miłą dla kieszeni cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 04.07.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam Wszystkich Czy ktoś się orientował w temacie kupna i montażu rolet wewnętrznych, żaluzji? Gdzie jest duży wybór za miłą dla kieszeni cenę? Kiedyś Panda była najtańsza... taki miły pan jeździ na pomiary. Siedzibę mają po przeciwnej stronie ulicy do Makro. Niestety nie pamiętam adresu, ale myślę, że w necie można coś znaleźć.... mam w domu ich rolety i od 8 lat sprawują się nieźle. Od czterech lat w firmie w której pracuję są verticale od nich, też ok. Mam nadzieję, że istnieją i mają się dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pozdrawiam wszystkich budujących i wybudowanych (tylko czy budowa się wogóle kiedyś kończy? ) w Szczecinie i okolicach. Jestem na etapie wyboru działki, a właściwie wybrałem, podpisałem umowę przedwstępną ale jeszcze kwestia wydzielenia z większej całości więc trochę pewnie potrwa, mimo to już wiem jak mój dom będzie wyglądał, z czego będzie zrobiony itp. Dom będzie parterowy ok 130 m kw. pow. urzytk. z ewentualnym poddaszem do wykorzystania, bez garażu, nie wiem po co mi samochód w domu, może stać pod wiatą. Projekt indywidualny bo zmiany w projekcie gotowym wyjdą cenowo prawie tak samo. Ściany solbet 42 cm, strop teriva lub podobny. Wbrew może ogólnym tendencjom mam zamiar ogrzewać go prundem, nie ciągnę gazu chociaż jest blisko. Planuję płytę fundamentową jako akumulator ciepła, zatopione w niej kable grzewcze i druga taryfa, do tego kominek jako ozdoba i dodatkowe dogrzanie w chłodniejsze dni bez rozprowadzania ciepła bo zrobi to rekuperator. Ciepła woda dla czterech osób - podgrzewacz elektryczny 300 L i druga taryfa oczywiście . Kalkulowałem to wszystko dosyć długo i moim zdaniem jest to w tej chwili najtańszy inwestycyjnie, najprostszy, najbardziej wygodny, niezawodny i konkurencyjny jeżeli chodzi o koszt energii sposób ogrzewania i uzyskania CWU. Oczywiście jeżeli kiedyś II taryfa zamieni sie na I a ta na jakąś ekstra to na prąd pewnie nie zarobię. Myślę jednak że ceny gazu wtedy też nie będą takie jak teraz. Założę dziennik budowy tu na forum, ale może jak już będę w pełni właścicielem działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlu 05.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Czy ktoś może wie gdzie w Szczecinie jest firma mająca w swojej ofercie okna firmy jezierski. Szukam na ich stronie, ale w zachodniop. żadnych partnerów nie mają. Czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anandama 05.07.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 A ja ruszę temat hydrauliki -zrobilismy wycene w 3 firmach .chcemy piec na bkogroszek + solary ( tzn zalezy czy gmina dofinansuje -no i juz wiemy ze nie finansuja w tej chwili !!!!). ceny mamy od 47tys -55tys rozbierznosc duza i jeszcze oan ktory dal najwieksza cena normalnie namolniak jeden wciaz wydzwania mimo ze mowilismy ze to bedziemy robic za jakies 2mce i sprowadzamy cenuy jeszcze innych firm -47tys w firmie na struga HYDROPAN2 djdzie do ceny cos ba pan nie policzyl hydroforu -pan bardzo malo kumunikatywny wrecz prawie niemowa !!!!! -53tys PRO NA BOHATEROW WARSZAWY tu facet byl bardzo przekonujacy wszystko klarowal jak krowien na rowie i dawal jakies tam swoje pomysly -55ys WINSAR TAMA POMORZANSKA -pan namolniak ktos moze robil w tych firmach i ma jakies opionie na ich temat ???? Obecnie robie w firmie PRO- jak na razie wporzadku, ale jeszcze nie skończyli wiec nie chciałabym na przód sie wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Czy ktoś może wie gdzie w Szczecinie jest firma mająca w swojej ofercie okna firmy jezierski. Szukam na ich stronie, ale w zachodniop. żadnych partnerów nie mają. Czy to możliwe? Punkt sprzedaży Jezierskiego był na Santockiej w SCMB, ale czy dalej jest... nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pozdrawiam wszystkich budujących i wybudowanych (tylko czy budowa się wogóle kiedyś kończy? ) w Szczecinie i okolicach. Jestem na etapie wyboru działki, a właściwie wybrałem, podpisałem umowę przedwstępną ale jeszcze kwestia wydzielenia z większej całości więc trochę pewnie potrwa, mimo to już wiem jak mój dom będzie wyglądał, z czego będzie zrobiony itp. Dom będzie parterowy ok 130 m kw. pow. urzytk. z ewentualnym poddaszem do wykorzystania, bez garażu, nie wiem po co mi samochód w domu, może stać pod wiatą. Projekt indywidualny bo zmiany w projekcie gotowym wyjdą cenowo prawie tak samo. Ściany solbet 42 cm, strop teriva lub podobny. Wbrew może ogólnym tendencjom mam zamiar ogrzewać go prundem, nie ciągnę gazu chociaż jest blisko. Planuję płytę fundamentową jako akumulator ciepła, zatopione w niej kable grzewcze i druga taryfa, do tego kominek jako ozdoba i dodatkowe dogrzanie w chłodniejsze dni bez rozprowadzania ciepła bo zrobi to rekuperator. Ciepła woda dla czterech osób - podgrzewacz elektryczny 300 L i druga taryfa oczywiście . Kalkulowałem to wszystko dosyć długo i moim zdaniem jest to w tej chwili najtańszy inwestycyjnie, najprostszy, najbardziej wygodny, niezawodny i konkurencyjny jeżeli chodzi o koszt energii sposób ogrzewania i uzyskania CWU. Oczywiście jeżeli kiedyś II taryfa zamieni sie na I a ta na jakąś ekstra to na prąd pewnie nie zarobię. Myślę jednak że ceny gazu wtedy też nie będą takie jak teraz. Założę dziennik budowy tu na forum, ale może jak już będę w pełni właścicielem działki . witamy i życzymy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesio9990 05.07.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Proszę o namiary na elektryka - pilne. Z góry dzieki Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesio9990 06.07.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witajcie, gdyby ktoś mógł podesłać listę wykonawców byłbym głęboko wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesio9990 06.07.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witajcie, gdyby ktoś mógł podesłać listę wykonawców byłbym głęboko wdzięczny. Pozdrawiam. Wiesiek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 06.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Czy ktoś może wie gdzie w Szczecinie jest firma mająca w swojej ofercie okna firmy jezierski. Szukam na ich stronie, ale w zachodniop. żadnych partnerów nie mają. Czy to możliwe? Punkt sprzedaży Jezierskiego był na Santockiej w SCMB, ale czy dalej jest... nie wiem Jak jechałem dzisiaj rano do pracy to widziałem właśnie na terenie SCMB (od strony 26 kwietnia, a dokładnie od skrzyzowania z santocka) baner reklamowy "okna Jezierski" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 06.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 witamczy ktoś miał jakieś doświadczenia z firmą jan-bud?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 06.07.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 małe sprostowanieczy ktoś miał kontakt z firmą jakub-bud?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papipl 06.07.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ku Słońcu pomiędzy rondem /Derdowskiego/a Castoramą.Jadąc z centrum do Niemiec po lewej stronie.Okna MS i dosłownie 20 m od nich sklep kamieniarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 06.07.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 witam czy ktoś coś wie na temat firmy frego(budowa domu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.07.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam Poszukuję kołków drewnianych do wykonania ogrodzenia . Obdzwonilem okolicznych leśniczych i wszyscy mają kołki o długości 2,5 m A ja potrzebuję 3 m długie i 10-12 cm średnicy Podobno 2,5 m to standard i wszyscy takie biorą. Może ktoś wie gdzie można zamówić, kupić dłuższe, min. 3 metrowe ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.07.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam Poszukuję kołków drewnianych do wykonania ogrodzenia . Obdzwonilem okolicznych leśniczych i wszyscy mają kołki o długości 2,5 m A ja potrzebuję 3 m długie i 10-12 cm średnicy Podobno 2,5 m to standard i wszyscy takie biorą. Może ktoś wie gdzie można zamówić, kupić dłuższe, min. 3 metrowe ? Z góry dzięki za pomoc. Ja jakies trzy lata temu zamówiłem u leśniczego z Klęskowa takie nietypowe, dla nich wszystko jedno jak tną tylko trzeba wczesniej się umówić. Telefon do leśniczówki 91 463 33 32. Sprzedają w tylko w czwartki do 9 (rano ). W innych godzinach nie ma co jechać czy nawet dzwonić, przynajmniej tak było trzy lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.07.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Czy może ktoś zorientowany pomóc mi w wyszukiwaniu różnych informacji na tym forum? Gdzieś tutaj znalazłem informację o wpisywaniu w googlach kodu "site: muratordom i coś tam" czy też podobnie. Niestety nie potrafię jej ponownie odszukać . Tragedia ta forumowa wyszukiwarka! Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts