kateper 26.07.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam wszystkich ze Szczecina i okolic! Zaczynam budowę wiosną 2010 na działce w Dobrej (Oliwkowa) Wybraliśmy z mężem projekt z pracowni Domy z Wizją (Doskonały lub Z charakterem z małymi przeróbkami). Jeśli możecie polecić architekta, który zajmie się zmianami w projekcie, proszę o namiary na prv! pozdrawiam! Poszło na priv. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 26.07.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam wszystkich ze Szczecina i okolic! Zaczynam budowę wiosną 2010 na działce w Dobrej (Oliwkowa) Wybraliśmy z mężem projekt z pracowni Domy z Wizją (Doskonały lub Z charakterem z małymi przeróbkami). Jeśli możecie polecić architekta, który zajmie się zmianami w projekcie, proszę o namiary na prv! pozdrawiam! Na forum Muratora jest wątek "Doskonały" i "Z Charakterem z pracowni (pisownia w orginale). Zobaczcie, na pewno znajdziecie dla siebie coś ciekawego. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 26.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam,doszliśmy do etapu elektryki i hydrauliki.Proszę Was o namiray na porządne i rozsądne (cenowo) ekipy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 witajcie wszyscy... jako,że nie wiem już do kogo wysyłać namiar na sprawdzoną ekipę ..podam tutaj... Ekipa budowlana, robi wykończeniówkę i chyba elewacje( nie wiem na 100%)szef ekipy jest mistrzem glazurnikiem- poezja.Ceny jak wszędzie,ale jakośc sprawdzona.tel do szefa jak cos podam na privka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.07.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam, znacie obecne ceny za tynki zewnętrzne C-W ? Za wewnętrzne płaciłem w marcu 27m2, z materiałem oczywiście. Chyba zewnętrzne i w sierpniu będą tańsze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 27.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam wieczorowo, Retoryczne pytanie-skąd braliście szambo? Mam na myśli raczej zbiorniki betonowe(z uwagi na cenę),kręgi itp. Może być na priv Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 28.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Napweno przechodziliscie juz przez podbne absurdy, wiec zapytam tutaj. Mam zaprojektowane liczniki wody w budynku. Niemniej wody potrzebuje wczesniej. Pytanie. Czy ktos mial podobnie, ze chcac zrobic tymczasowe podlaczenie to firma zaczyna pytac o rzeczy IMHO zbedne. Typu oddzielny projekt na tymczasowe przylacze (jak tymczasowe, to po cholere projekt, postawic na trasie dotyczasowego kranik i po klopocie potem przeniesc) plus uzgodnienia w ZWiKu. Dzwonilem tez do mojej projektantki i mowi, ze pierwsze slyszy, zeby oddzielny projekt na tymczasowy licznik robic. Jednym z pomyslow firmy od wodociagow bylo, zeby postawic najpierw mury... a potem mnie przylaczyc... na pytanie, jak chlopaki maja pracowac bez wody.... "niech sobie dowoza" Pozdr., Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.07.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam wieczorowo, Retoryczne pytanie-skąd braliście szambo? Mam na myśli raczej zbiorniki betonowe(z uwagi na cenę),kręgi itp. Może być na priv Pozdrawiam, Retoryczne? W/g Wikipedii: "Pytanie retoryczne - pytanie zadane nie w celu uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu, lub po prostu w celu podkreślenia ważkości całej wypowiedzi czy problemu; ewentualnie pytanie, na które jest oczywista odpowiedź. Pytania retoryczne, pojawiające się co jakiś czas w wypowiedzi, mogą też być rodzajem przerywnika, nagłówka, oddzielającego poszczególne części i tematy, które nadawca porusza.[...]" Sorki, że się wymądrzam, ale nie mogłem się powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.07.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam wieczorowo, Retoryczne pytanie-skąd braliście szambo? Mam na myśli raczej zbiorniki betonowe(z uwagi na cenę),kręgi itp. Może być na priv Pozdrawiam, Retoryczne? W/g Wikipedii: "Pytanie retoryczne - pytanie zadane nie w celu uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu, lub po prostu w celu podkreślenia ważkości całej wypowiedzi czy problemu; ewentualnie pytanie, na które jest oczywista odpowiedź. Pytania retoryczne, pojawiające się co jakiś czas w wypowiedzi, mogą też być rodzajem przerywnika, nagłówka, oddzielającego poszczególne części i tematy, które nadawca porusza.[...]" Sorki, że się wymądrzam, ale nie mogłem się powstrzymać... Oj piotriwa, nie pierwszy raz się czepiasz... ale rozumiem Cię.... czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.07.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 S O R K I ! ! ! Poważnie ? Już kiedyś się czepiałem ? Wstyd mi.... przepraszam wszystkich. Poprawię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 28.07.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam Grupę Następne pytanie jakie mam do Was, doświadczonych już inwestorów ( ja nadal wybieram architekta ):Jakie są mniej więcej ceny wykonania przez geodetę wtórnika do celów projektowych oraz ile kosztują odwierty geologiczne? Jeśłi macie namiary na geodetę i geologa którzy nie zedrą zbyt wiele to równiez poproszę. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 28.07.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 witam ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 28.07.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 witam ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr Cześć Myślę że to są bardzo dobre ceny, jeśli możesz przesłać namiary na priv to poproszę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 28.07.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Piotriwa lepiej byś krajanowi z Prawobrzeża podrzucił jakiś namiar na dobre cenowo szambo,a nie tu za słówka łapał.... wiem, że można poszukać w necie podzwonić..., ale chodzi mi o to że w Szczecinie nie znalazłem żadnego zbiornika 10m3 (beton)w atrakcyjnej cenie. Czy naprawdę trza myleć o "imporcie" z południa kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.07.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Piotriwa lepiej byś krajanowi z Prawobrzeża podrzucił jakiś namiar na dobre cenowo szambo,a nie tu za słówka łapał.... wiem, że można poszukać w necie podzwonić..., ale chodzi mi o to że w Szczecinie nie znalazłem żadnego zbiornika 10m3 (beton)w atrakcyjnej cenie. Czy naprawdę trza myleć o "imporcie" z południa kraju? Kiedyś mój sąsiad z Wielgowa się tym zajmował. Podpytam... Ja mam PCV czy jakieś inne plastikowe badziewie... Krajanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 29.07.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam, Piotriwa lepiej byś krajanowi z Prawobrzeża podrzucił jakiś namiar na dobre cenowo szambo,a nie tu za słówka łapał.... wiem, że można poszukać w necie podzwonić..., ale chodzi mi o to że w Szczecinie nie znalazłem żadnego zbiornika 10m3 (beton)w atrakcyjnej cenie. Czy naprawdę trza myleć o "imporcie" z południa kraju? Kiedyś mój sąsiad z Wielgowa się tym zajmował. Podpytam... Ja mam PCV czy jakieś inne plastikowe badziewie... Krajanie... Kupowałem betonowe kręgi z SPS Eugeniusz Pieczyński tel. 601 414 762 na Gdańskiej. Taki starszy pan, robi różne elementy betonowe. Były dosyć tanie 1200x500 to 120 pln, ale niestety gorszej jakości - szczelność i wykonanie mogłoby być lepsze. Kupiłem 16 sztuk plus dna i pokrywy do wykonania zbiorników na deszczówkę, musiałem uszczelnić je specjalną zaprawą-doszedł koszt jakieś 300pln. Po uszczelnieniu jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 29.07.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Napweno przechodziliscie juz przez podbne absurdy, wiec zapytam tutaj. [...] Pozdr., Szymek No cos Ty, skad takie wnioski? Uwazam ze zle trafiles i na tym forum nie znajdziesz zrozumienia. Przeciez od kiedy jestesmy w Unii w niepamiec odeszly czasy w ktorych urzednicy ganiali nas jak koty po korytarzach, juz nie ma tych zlych ludzi ktorych jedyna przeszkoda w osiagnieciu idealu w biurze byl petent. Musialo Ci sie cos pomylic... Miales strasznego pecha ze trafiles na takie przeszkody, to niemozliwe i chyba ktos robi Ci dowcip. Pewnie jestes w ukrytej kamerze i nastepnym razem zza biurek wyskocza usmiecnieci urzednicy z kwiatami, ciastem i kanapkami i na pewno tak juz na serio znajda jakies super rozwiazanie...Przeciez placisz im pensje, wyobrazasz sobie zeby twoj pracownik robil Ci pod gorke? Nie moglem sie powstrzymac... troche ulzylo... ale jak przypomne sobie ze zaraz do urzedu bede musial dzwonic to znow mnie zab zaczyna bolec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwroc79 29.07.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Mój znajomy handluje Porotonem i kiedyś stwoierdził, że z tego nigdy nie wybudowałby domu. To jego opinia a i tak mnóstwo domów się z niego buduje. Jest minimalnie mniejszy od Porothermu. Osobiście mnie przekonuje Porotherm, ale jest doroższy. My budowaliśmy z silikatów. Mileiśmy do wyboru Grupę Silikaty, silikaty z Barlinka, jakieś niemieckie i Silkę z Xelli. Wybraliśmy te ostatnie. Czesc, Polecam wszystkim - budujcie z ceramiki. Jest zdrowa i sprawdzona od dziesiatkow lat. Silikaty, beton komorkowy to nowy wynalazek nie dluzej na rynku jak 15 lat. Beton i rozne 'popioly' czyt. dodatki wymieszane razem napewno nie beda zdrowsze dla czlowieka niz wypalana glina. Do tego glina nie chlonie wody tak jak beton, wiec ryzyko grzyba w scianie (punkt rosy) jest mniejsze. Silikat wchlonie wilgoc jak gabka i zostanie tam na dlugo. Sprobujcie sie potem tego pozbyc... I co z tego, ze silikaty mozna latwo przecinac...a co jesli chce sie powiesic ciezka szafke? Zwykle kolki w silikacie jej nie utrzymaja. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telkom2 29.07.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Mój znajomy handluje Porotonem i kiedyś stwoierdził, że z tego nigdy nie wybudowałby domu. To jego opinia a i tak mnóstwo domów się z niego buduje. Jest minimalnie mniejszy od Porothermu. Osobiście mnie przekonuje Porotherm, ale jest doroższy. My budowaliśmy z silikatów. Mileiśmy do wyboru Grupę Silikaty, silikaty z Barlinka, jakieś niemieckie i Silkę z Xelli. Wybraliśmy te ostatnie. Czesc, Polecam wszystkim - budujcie z ceramiki. Jest zdrowa i sprawdzona od dziesiatkow lat. Silikaty, beton komorkowy to nowy wynalazek nie dluzej na rynku jak 15 lat. Beton i rozne 'popioly' czyt. dodatki wymieszane razem napewno nie beda zdrowsze dla czlowieka niz wypalana glina. Do tego glina nie chlonie wody tak jak beton, wiec ryzyko grzyba w scianie (punkt rosy) jest mniejsze. Silikat wchlonie wilgoc jak gabka i zostanie tam na dlugo. Sprobujcie sie potem tego pozbyc... I co z tego, ze silikaty mozna latwo przecinac...a co jesli chce sie powiesic ciezka szafke? Zwykle kolki w silikacie jej nie utrzymaja. Pozdrawiam, Marcin cześć Marcin Od razu widać, że temat materiałów budowlanych nie jest Tobie obcy zapraszam do mnie na bodowę - zostało mi trochę silikatu (silki) znajdzie się również jakaś piła - gwarantuję miłą zabawę, woda też się znajdzie żeby pomoczyć i na własne oczy zobaczyć jak chłonie . Kołków chyba nie mam ale dla CIEBIE pojadę do Castoramy i kupię paczuszkę, będzie ubaw po pachy z wyciąganiem pozdrawiam super doradcę - oby takich jak najmniej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 30.07.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mój znajomy handluje Porotonem i kiedyś stwoierdził, że z tego nigdy nie wybudowałby domu. To jego opinia a i tak mnóstwo domów się z niego buduje. Jest minimalnie mniejszy od Porothermu. Osobiście mnie przekonuje Porotherm, ale jest doroższy. My budowaliśmy z silikatów. Mileiśmy do wyboru Grupę Silikaty, silikaty z Barlinka, jakieś niemieckie i Silkę z Xelli. Wybraliśmy te ostatnie. Czesc, Polecam wszystkim - budujcie z ceramiki. Jest zdrowa i sprawdzona od dziesiatkow lat. Silikaty, beton komorkowy to nowy wynalazek nie dluzej na rynku jak 15 lat. Beton i rozne 'popioly' czyt. dodatki wymieszane razem napewno nie beda zdrowsze dla czlowieka niz wypalana glina. Do tego glina nie chlonie wody tak jak beton, wiec ryzyko grzyba w scianie (punkt rosy) jest mniejsze. Silikat wchlonie wilgoc jak gabka i zostanie tam na dlugo. Sprobujcie sie potem tego pozbyc... I co z tego, ze silikaty mozna latwo przecinac...a co jesli chce sie powiesic ciezka szafke? Zwykle kolki w silikacie jej nie utrzymaja. Pozdrawiam, Marcin cześć Marcin Od razu widać, że temat materiałów budowlanych nie jest Tobie obcy zapraszam do mnie na bodowę - zostało mi trochę silikatu (silki) znajdzie się również jakaś piła - gwarantuję miłą zabawę, woda też się znajdzie żeby pomoczyć i na własne oczy zobaczyć jak chłonie . Kołków chyba nie mam ale dla CIEBIE pojadę do Castoramy i kupię paczuszkę, będzie ubaw po pachy z wyciąganiem pozdrawiam super doradcę - oby takich jak najmniej!! telkom2 jakby co to ja też chciałbym popatrzeć na minę super doradcy hi hi hi dobre sobie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts