zachcianka 30.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witajcie PILNE!!!!! Powiedzcie mi gdzie załatwia się pozwolenie na przejazd ciężarówkami na plac budowy!!!! Jutro wchodza koparki , a dookoła mamy same ograniczenia co do tonażu pojazdów! Długo się takie załatwia? Gdzie? Jakie dokumenty potrzebuję.? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witajcie PILNE!!!!! Powiedzcie mi gdzie załatwia się pozwolenie na przejazd ciężarówkami na plac budowy!!!! Jutro wchodza koparki , a dookoła mamy same ograniczenia co do tonażu pojazdów! Długo się takie załatwia? Gdzie? Jakie dokumenty potrzebuję.? POMOCY Jeżeli Szczecin to w Zarządzie dróg, na klonowica tam gdzie MZK. pzdr. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 30.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 witam zezwolenie załatwia się w ZDiTM na Klonowica ale trwa to około 30 dni od złozenia wniosku (chyba, że się ładnie poprosi) to miałem w 10 dni ale sam musiałem porobić zdjęcia drogi pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 30.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Piszesz o pozwoleniu na wjazd? Czy na zajęcia paa drogowegego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 30.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 witam ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr Stawarek czy możesz wysłać mi na priva namiary na geodetę i geologa o którym wcześniej pisałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 30.07.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 A nasz projekt się w końcu ''skończył,'' teraz tylko pozwolonko i ziuu czas na casting ekipy budowlanej - pamiętam, że miał ktoś z Was wzór umowy, czy mogłabym prosić na priwa [email protected] z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 30.07.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 pisze o zezwoleniu na wjazd bo sam miałem 2,5 tony i nie dało sie niczym wjechać napisałem wniosek wskazałem ile max potrzebuję obciążenia (napisałem 30 ton a i tak dostałem 14 ton) i na jaki okres potrzebuję zgodę a potem złożyłem w ZDiTM i na drugi dzień telefon do Pana (jest 1 co to robi) po 5 telefonach kazał mi przyjechać na drugi dzień ale w sumie trwało to 10 dni gdyż potrzebna jest opinia jakiegoś inspektora terenowego czy nawierzchnia nie ulegnie zniszczeniu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 31.07.2009 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No to mnie nie pocieszyłeś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 31.07.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No to mnie nie pocieszyłeś ... Miałem ten problem w Dobrej, obydwa dojazdy do mojej budowy prowadziły przez ograniczenie do 3,5t. Zacząłem załatwiać w Starostwie pozwolenie - swoją drogą to chore, bo kazali wymienić numery rej. wszystkich pojazdów na które chcę uzyskać zgodę, a firma ma np. 30 ciężarówek i nie wie które puści do mnie...- ale sprawa umarła, bo okazało się, że większość firm które operują na tym rynku ma te pozwolenia wykupione-betoniarnie, transport ziemi itp, pojedynczy dostawcy ryzykowali na swoje ryzyko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 31.07.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ale ja w Szczecinie a firma ze stargardu, ale już sprawa sie załatwia A Koparka Kopie... taralalalalla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 31.07.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam Możecie napisać jak kształtuje się koszt robocizny za hydraulikę na stan 0 (kanalizacja, woda). Dostałem wycenę na 2000zł i nie wiem czy gościu za dużo nie chce mnie skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 31.07.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Pilne, Oddam humus ;( Nie mamy już miejsca żeby go składować na miejscu.... Wykop okazał się większy niż myśleliśy, Proszę o kontakty wszystkich chętnych, Odbiór własnym transportem w poniedziałek, ale prosze wcześniej dać znać. Ponadto mamy także trochę piachu zasypowego do oddania, także w poniedziałek. Już nie aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 31.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam, Piotriwa lepiej byś krajanowi z Prawobrzeża podrzucił jakiś namiar na dobre cenowo szambo,a nie tu za słówka łapał.... wiem, że można poszukać w necie podzwonić..., ale chodzi mi o to że w Szczecinie nie znalazłem żadnego zbiornika 10m3 (beton)w atrakcyjnej cenie. Czy naprawdę trza myleć o "imporcie" z południa kraju? Kiedyś mój sąsiad z Wielgowa się tym zajmował. Podpytam... Ja mam PCV czy jakieś inne plastikowe badziewie... Krajanie... A może cysterna stalowa - ja kupiłem w stargardzie 200zł/m3 (dałem bodajże 2500 za 12m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 31.07.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 gościu przerabia od razu żeby był dodatkowy wyciąg szamba w granicy działki (w ogrodzeniu ) i nie musi potem wjeżdżać ciężkim szambem na podjezd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.08.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Mój znajomy handluje Porotonem i kiedyś stwoierdził, że z tego nigdy nie wybudowałby domu. To jego opinia a i tak mnóstwo domów się z niego buduje. Jest minimalnie mniejszy od Porothermu. Osobiście mnie przekonuje Porotherm, ale jest doroższy. My budowaliśmy z silikatów. Mileiśmy do wyboru Grupę Silikaty, silikaty z Barlinka, jakieś niemieckie i Silkę z Xelli. Wybraliśmy te ostatnie. Czesc, Polecam wszystkim - budujcie z ceramiki. Jest zdrowa i sprawdzona od dziesiatkow lat. Silikaty, beton komorkowy to nowy wynalazek nie dluzej na rynku jak 15 lat. Beton i rozne 'popioly' czyt. dodatki wymieszane razem napewno nie beda zdrowsze dla czlowieka niz wypalana glina. Do tego glina nie chlonie wody tak jak beton, wiec ryzyko grzyba w scianie (punkt rosy) jest mniejsze. Silikat wchlonie wilgoc jak gabka i zostanie tam na dlugo. Sprobujcie sie potem tego pozbyc... I co z tego, ze silikaty mozna latwo przecinac...a co jesli chce sie powiesic ciezka szafke? Zwykle kolki w silikacie jej nie utrzymaja. Pozdrawiam, Marcin cześć Marcin Od razu widać, że temat materiałów budowlanych nie jest Tobie obcy zapraszam do mnie na bodowę - zostało mi trochę silikatu (silki) znajdzie się również jakaś piła - gwarantuję miłą zabawę, woda też się znajdzie żeby pomoczyć i na własne oczy zobaczyć jak chłonie . Kołków chyba nie mam ale dla CIEBIE pojadę do Castoramy i kupię paczuszkę, będzie ubaw po pachy z wyciąganiem pozdrawiam super doradcę - oby takich jak najmniej!! telkom2 jakby co to ja też chciałbym popatrzeć na minę super doradcy hi hi hi dobre sobie pozdr hahahaha ale się uśmiałam, dobreeeee.... Chętnie dorzucę się do kołków i piły. Chciałabym to zobaczyć. Marcin, zapraszam na budowę pomajdrujesz trochę w tych "popiołach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 01.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 witam ponawiam serdeczną prośbę o namiary na dobrą sprawdzoną ekipę od elewacji zewnętrznej mój mail: [email protected] pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 02.08.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 witam ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr Witam wszystkich budujących, chciałbym prosić także o namiar na geologa. kalisttet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.08.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 witam ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr Witam wszystkich budujących, chciałbym prosić także o namiar na geologa. kalisttet Ja polecam geologa - Maciej tel 600-345-414 za 4 odwierty 700zł. Co ważne wyszyły u mnie przy jednym otworze dziwne wyniki i na konsultacje przyjechało dwóch innych geologów i debatowali oczywiście wszystko było w cenie. Powołajcie się na mnie Artur - Dołuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 03.08.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 witam ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr Witam wszystkich budujących, chciałbym prosić także o namiar na geologa. kalisttet Cześć Jak chcesz namiary to wyślę Ci na priv gdyż otrzymałem już kilka kontaktów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia77 03.08.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam serdecznie .Jestem dopiero na etapie wyboru architekta projekt mam wybrany est to projekt gotowy potrzebuje tylko adaptacji .Prosze o naiary na dobrych architektów z w miare rozsądnymi cenami.Pozdrawiam z góry dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts