Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Do osob z dzialkami od AgroWestu w Dobrej.

1) Zalatwial ktos moze od nich projekt drog wewnetrznych ? W gminie sie dowiedzialem ,ze takowe posiadaja a jestem ciekaw jaka mam miec wysokosc drogi przed domem aby dobrze dopasowac schody, zjazd itp

2) Jak wyglada temat kraweznikow itp ? Bo u mnie glucho (wjazd od Wolczkowa). A na ich stronie widac zdjecia jakiegos osiedla gdzie klada a nie ma domow. Gdzie to ? Czy naciskacie aby zrobili te drogi "do konca" ?

Fantom

Agro West ma nową inwestycję przy ul. Granicznej w kierunku Lubieszyna po lewej stornie-mniej więcej w miejscu gdzie jest tablica oznaczająca koniec Dobrej. Podpięli wszystkie media i robią od razu drogę - wylewają ją z betonu. Działki ok 900-1000m2 po 200pln brutto za m2 - na razie jak powiedział pan...potem mają być w tej cenie ale netto...do sprzedania mają 98 działek.

Do osob z dzialkami od AgroWestu w Dobrej.

1) Zalatwial ktos moze od nich projekt drog wewnetrznych ? W gminie sie dowiedzialem ,ze takowe posiadaja a jestem ciekaw jaka mam miec wysokosc drogi przed domem aby dobrze dopasowac schody, zjazd itp

2) Jak wyglada temat kraweznikow itp ? Bo u mnie glucho (wjazd od Wolczkowa). A na ich stronie widac zdjecia jakiegos osiedla gdzie klada a nie ma domow. Gdzie to ? Czy naciskacie aby zrobili te drogi "do konca" ?

Fantom

Agro West ma nową inwestycję przy ul. Granicznej w kierunku Lubieszyna po lewej stornie-mniej więcej w miejscu gdzie jest tablica oznaczająca koniec Dobrej. Podpięli wszystkie media i robią od razu drogę - wylewają ją z betonu. Działki ok 900-1000m2 po 200pln brutto za m2 - na razie jak powiedział pan...potem mają być w tej cenie ale netto...do sprzedania mają 98 działek.

... 97 zostało, bo kolega z pracy wlaśnie kupił jedną (200 zł), swoją drogą to chyba trochę drogo i tak :roll: , tylko dziwnie trochę bo prawie wszystkie mają 24 metry szerokości od drogi i nie jest tak prosto z projektem

Witam Wszystkich serdecznie.

Mam pytanie czy ktoś z Was budował swój domek z firmą Białowolski z Ustowa, jesli tak to co o nich sądzicie?

quote]

Firma Białowolski robiła mi wycenę fundamentów i wszystkich przyłączy zewnętrznych. Byli porównywalni z innymi większymi firmami świadczacymi usługi kompleksowe ala jak dla mnie stanowczo za drodzy. :o Aktualnie te wszystkie roboty mam pokończone i wyrobiłam się w ok. 75% ceny z oferty Białowolskiego. :D Ogólnie firma robi dobre wrażenie i słyszałam, że ma dobre opinie wsród inwestorów. W każdym razie kosztorys przygotowali bardzo szczegółowy. :wink:

U mnie zrobili stan surowy i byc moze bedzie robil dalej. Nie mam zastrzezen. Cenowo rozsadnie. Bez klopotow. Szybko i sprawnie, czasem nawet za szybko ;). W trakcie budowy rozmawialeismy moze z 5 razy, nie bylo wiecej potrzeby. Sciany co do centymetra. Polecam.

Jak juz jestem przy glosie to mam pare wycen, tak dla ogolnego wrazenia. Domek z poddaszem, 150 m2 uzytkowej. Elektryka 10.000 PLN (robocizna i materialy bez wlacznikow i gniazdek), hydraulika 9.000 robocizna, 18.000 materialy, okna, brama, zaluzje i silniki 35.000 PLN (3 szyby, 5 komor, kolor)...Czekam na okna, poczatkiem wrzesnia karuzela rusza na nowo...

witam

to mój pierwszy wpis na forum i na pewno nie ostatni.

jestem na etapie ubiegania się o pozwolenie na budowę, a dokładniej rozbudowę, nadbudowę domu typu kostka.

Czy ma ktoś namiary na solidną i niedrogą firmę z okolic wyspy Wolin, która nadbuduje dom w stan surowy otwarty. z góry dziękuję za pomoc

witam

to mój pierwszy wpis na forum i na pewno nie ostatni.

jestem na etapie ubiegania się o pozwolenie na budowę, a dokładniej rozbudowę, nadbudowę domu typu kostka.

Czy ma ktoś namiary na solidną i niedrogą firmę z okolic wyspy Wolin, która nadbuduje dom w stan surowy otwarty. z góry dziękuję za pomoc

wysłałem wiadomość na priv

Witam Wszystkich bardzo piątkowo:)

Czy ktos z Was mógłby polecic dobrego kierownika budowy, w poniedziałek odbieram pozwolenie na budowe i chyba czas już zainteresować sie takową postacią. I jeszcze jedno prosze oświećcie mnie ile teraz kosztuje usługa kierowniak budowy w okolicach Szczecina.

Z góry dziękuję i pozdrwaiam.

Witam ponownie,

A moze ktos poleci namiary obudowy kominkow? Styl klasyczny / elegancki.

Zalezy mi na dobrej cenie (wiem ze to wzgledne, ale nie wiecej niz kilka tys..)

pozdrawiam

Tylko nie bierz broń Boże firmy Termoinstal Bud II , naciągacze i niesolidni.

Kiedyś miałem wątpliwą okazję współpracować z nimi jako podwykonawca w zakresie montażu kominków z płaszczem wodnym i w tym okresie rzeczywiście mieli sporo reklamacji.

Witam ponownie,

pozdrawiam

Kiedyś miałem wątpliwą okazję współpracować z nimi jako podwykonawca w zakresie montażu kominków z płaszczem wodnym i w tym okresie rzeczywiście mieli sporo reklamacji.

Dziekuje serdecznie, nie-polecanie jest tak wazne jak polecanie :)

Ale dalej chetnie uslysze kogo polecacie :) Anna Broc kogo w koncu wybraliscie?

Mario, moze tez masz jakies kontakty?

Witam ponownie,

pozdrawiam

Dziekuje serdecznie, nie-polecanie jest tak wazne jak polecanie :)

Ale dalej chetnie uslysze kogo polecacie :) Anna Broc kogo w koncu wybraliscie?

Mario, moze tez masz jakies kontakty?

Ja właściwie się zajmuję tylko kominkami z płaszczem wodnym tych z dgp się nie tykam tylko dlatego iż nie znam się na dgp i nie chcę zrobić krzywdy komuś z powodu nieznajomości tematu ale jeżeli komiek z płaszczem wodnym lub jedynie rekracyjny bez dgp i obudowa gotowiec jakich jest dużo w marketach to mogę się podjąć.

Witajcie.

Pilnie poszukuje sprawdzonej ekipy od elewacji.[...]

Z gory dziekuje

K.

Podczepiajac sie pod temat. Dostalem niedawno oferte na ocieplenie i elewacje:

160 PLN m2 za wszystko, welna mineralna 15 cm

20 PLN mb otokow wokol okien i drzwi

I jak? Mi jeszcze troche brakuje do tego wiec za bardzo sie nie orientuje w temacie...