azalka 05.04.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Ja zlecałem przed świętami ... Mam wycenę z kilku miejsc i Agat + dał dość korzystną, Salamander strrasznie mi siedzi w głowie od czasów Budmy, gdzie oglądałam okna z łódzkiego Abatex-u w tym profilu. Mocno oscyluję w ich kierunku, jednak chcę się dowiedzieć czegoś więcej o samej firmie - jak oni robią te okna, jak wywiązują się z zadań, umów, co z gwarancją. Jakbyś się zdecydował, daj znać co dalej będzie się działo w tej materii. Okna Aluplasta (Roofex) są robione w starszej technologii chyba. Osobiście dwie pozostałe firmy wywarły na mnie lepsze wrażenie (byłam dotąd chyba w siedmiu ). Wyceniałeś białe czy okleinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 05.04.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Mam wycenę z kilku miejsc i Agat + dał dość korzystną, Salamander strrasznie mi siedzi w głowie od czasów Budmy, gdzie oglądałam okna z łódzkiego Abatex-u w tym profilu. Mocno oscyluję w ich kierunku, jednak chcę się dowiedzieć czegoś więcej o samej firmie - jak oni robią te okna, jak wywiązują się z zadań, umów, co z gwarancją. Jakbyś się zdecydował, daj znać co dalej będzie się działo w tej materii. Okna Aluplasta (Roofex) są robione w starszej technologii chyba. Osobiście dwie pozostałe firmy wywarły na mnie lepsze wrażenie (byłam dotąd chyba w siedmiu ). Wyceniałeś białe czy okleinę? Z tego co wiem firma Agat + robi okna (tylko na innym profilu) które sprzedawane są w castoramie, myślę że to dobra rekomendacja dla firmy. Z firmą tą spotkałem się też na niwie zawodowej i wszystko było ok. Jednakże jeszcze nie zdecydowałem się na zakup, w maju gdy już nadejdzie czas na nabycie okien będę się starał jeszcze negocjować cenę. Ja chcę okna w okleinie i ze szprosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.04.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 mi polecano, o ile pamiętam, Veldach z ul. Cukrowej odnośnie okien...Szczukot: wentylacja grawitacyjna raz działa jak wywiew a raz jak nawiew, mając ją , nigdy nie będę miała szczelnego domu. W swoim mieszkaniu mam w jednym pokoju listwę aereco na oknie, ale firanka w pozostałych pokojach rusza się tak samo, bo taki jest ciąg od nieszczelności montażu nowych okien. Poza tym producenci okien oferują rozszczelnianie okien poprzez robienie ubytków w uszczelce okna albo takie małe dziurki w ramie. Nie wierzę też w hiper szczelne drzwi. Oczywiście jeśli stwierdzę, że mój idealny dom zbyt często jest wilgotny i zaparowany, to coś zrobię, i nie będzie na to za późno, bo akurat mam wysoki parter. Ale mam jeden dom i jedno mieszkanie, z oknami wymienionymi na plastiki i wentylacją grawitacyjną tylko w kuchni i łazienkach i nie stwierdzam tam ani wilgotności ani duchoty, sucho jak pieprz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 05.04.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Jezeli to sa takie plastikowe zbiorniki to lepiej sie zastanowic. Juz nie jeden tak zrobil i potem to wykopywal bo ..... sie zawalilo wszystko. Fantom Wreszcie udalo mi sie zalogowac, cos pozmieniali na Swieta. Odpowiadam szybko w kwestii drenazu. Koparke obsluze sam (i to jest dodatkowy plusik Zbirniki plastkiowe ale razem z kontenerem metalowym, inaczej plastik faktycznie sie zapadnie. Lepiej tez tego nie zakopywac pod polbrukiem bo faktycznie moze sie zapasc jak wjedziemy na to autem. A wlasnie dowiedzialem sie od kolejnej osoby, zeby w ogole tego drenazu nie robic tylko zagescic porzadnie gline przy fundamentach, co martwi mnie w aspekcie braku uzasadnienia to spedzenia dnia sam na sam z koparka A jeszcze jedno - ja zbiorniki w koncu dostane ale szukalem po zakladach, w Policach mozna dostac. Albo po prostu na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebolec 06.04.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Zgadzam sie całkowicie, siedzieć cały rok przy zamkniętych oknach, bo wydałem 20k zł. na postępową wentylację? Za jakie grzechy? I za własne pieniądze? Dodatkowo czyścić rury 2 razy do roku? Jak? Przeciez tego nie da się oczyścić. Chyba żeby wołac ekipe i płacic jak za zboże. A jak sie nie oczyści, wtedy w domu buzują różne bakterie, grzyby, roztocza... O wiele przyjemniejsze, prostsze i zdrowsze jest wietrzenie. Trzeba sobie odpowiedziec na proste pytanie: dla kogo budujesz dom? Dla siebie, czy dla producentów róznych "świetnych", "nowoczesnych" urządzeń i produktów. I nie dawać sie zwariować reklamom. Pozdrawiam No na pewno będzie lepie. Zwłaszcza przy otwartych oknach zimą. Gratuluje pomysłu. Zawsze możesz w lato wyłączyć reku. Zastanawia mnie tylko fakt, że w dużej części mieszkań, starszych domów zwłaszcza w łazienkach często pozaklejane są kratki wentylacyjne. A wierzcie mi lub nie odwiedziłem w tym roku kilkaset mieszkań i domów. A w reku nie chodzi tylko i wyłącznie o samą wymianę powietrza, ale także by to świeże nie dostawało się szczelinami pod drzwiami, wyciętymi uszczelkami i nie "ciągnęło po nogach". W lato z powodzeniem można okna otwierać, tylko po co? Żeby wpuszczać cały ten upał do środka? no i oczywiście jeszcze wszystkie te stworki latające małe. A jeśli chodzi o czyszczenie, to postaw sie na miejscu małej bateryjki, która próbuje się przyczepić do gładkiej powierzchni kanału went, w którym wieje wiatr z prędkością kilkudziesięciu metrów na sekundę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebolec 06.04.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Zgadzam sie całkowicie, siedzieć cały rok przy zamkniętych oknach, bo wydałem 20k zł. na postępową wentylację? Za jakie grzechy? I za własne pieniądze? Dodatkowo czyścić rury 2 razy do roku? Jak? Przeciez tego nie da się oczyścić. Chyba żeby wołac ekipe i płacic jak za zboże. A jak sie nie oczyści, wtedy w domu buzują różne bakterie, grzyby, roztocza... O wiele przyjemniejsze, prostsze i zdrowsze jest wietrzenie. Trzeba sobie odpowiedziec na proste pytanie: dla kogo budujesz dom? Dla siebie, czy dla producentów róznych "świetnych", "nowoczesnych" urządzeń i produktów. I nie dawać sie zwariować reklamom. Pozdrawiam No na pewno będzie lepie. Zwłaszcza przy otwartych oknach zimą. Gratuluje pomysłu. Zawsze możesz w lato wyłączyć reku. Zastanawia mnie tylko fakt, że w dużej części mieszkań, starszych domów zwłaszcza w łazienkach często pozaklejane są kratki wentylacyjne. A wierzcie mi lub nie odwiedziłem w tym roku kilkaset mieszkań i domów. A w reku nie chodzi tylko i wyłącznie o samą wymianę powietrza, ale także by to świeże nie dostawało się szczelinami pod drzwiami, wyciętymi uszczelkami i nie "ciągnęło po nogach". W lato z powodzeniem można okna otwierać, tylko po co? Żeby wpuszczać cały ten upał do środka? no i oczywiście jeszcze wszystkie te stworki latające małe. A jeśli chodzi o czyszczenie, to postaw sie na miejscu małej bateryjki, która próbuje się przyczepić do gładkiej powierzchni kanału went, w którym wieje wiatr z prędkością kilkudziesięciu metrów na sekundę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 06.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Aniutka, jak poradziliście sobie ze spadkiem na działce z tego co pamiętam mamy podobnie usytuowane działki czy zrobiliście jakieś skarpy? pozdrawiam Bartek dosypaliśmy dużo ziemi aby wyrównac spadek od drogi... po roztopach zauważyliśmy, że b. mądrzy projektanci od rogi-zrobili ją wyżej niż nasz wjazd na posesję, co powoduje u nas wzrost nawodnienia terenu . W związku z tym musimy-robiąc ogrodzenie-dodać niewielki próg przy wjeździe aby woda mogła pójść gdzie indziej Zastanawiam się jednocześnie, czy możnaby temat jakoś inaczej jeszcze rozwiązać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.04.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 szczukot: ja nie zaklejałam kratek wentylacyjnych i dobrze mi się żyje. Lubię otworzyć okno zimą. Nie ma nakazu trzymać je otwarte na oścież cały zimowy dzień!! Po zamknięciu lubię oddychać chłodnym powietrzem w wywietrzonym pokoju. Chłodzenie powietrza (wymiana), zwłaszcza zimą jest potrzebna chociażby dla zmniejszenia ilości bakterii rozwijających się w ciepłym powietrzu. Zimą chorujemy nie dlatego, że jest za zimno na ulicy, ale dlatego że oddychamy w domu ciepłym powietrzem. dlatego tak mocno zaleca się wietrzenie pokoju chorego. A latem nie otwieram okien żeby utrzymać chłód. Ale nawet jak wleci upalne powietrze to raczej to jest też miłe. Dla zdrowotności, mamy oddychać takim powietrzem, jakie akurat jest w przyrodzie. A owadów latem, w domu i mieszkaniu nie miałam przez wiele lat, nie wiem czemu.... Nie unikniesz otwartych drzwi na taras latem, cała zabawa z własnym domem polega własnie na tym, żeby przyroda wchodziła do domu. A co do demagogicznego określenia "najwięcej ciepła ucieka wentylacją grawitacyjną" to po pierwsze, zdanie te błędnie sugeruje, że są to jakieś mega ilości po drugie, uczciwsze byłoby wstawić w to miejsce badanie, jak prędko dom straci całe wytworzone ciepło z winy tylko dwóch kratek wentylacyjnych w WC i kuchni w szczelnym domu i bez otwierania drzwi żeby wejść i wyjść. A jakie są w porównaniu do tego straty wynikające wlasnie z wchodzenia do domu, wychodzenia, czy standartowych nieszczelności domów... Naprawdę nie mam zamiaru dostawać spazmów z powodu paru złotówek więcej na rachunku, poświęconych na dogrzanie świeżego powietrza które wdarło sie do domu takim czy owakim sposobem... Tak poza tym to chłodzenie domu latem to bardzo fajna sprawa i chętnie przyjme taką funkcję w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 06.04.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 szczukot: ja nie zaklejałam kratek wentylacyjnych i dobrze mi się żyje. Lubię otworzyć okno zimą. Nie ma nakazu trzymać je otwarte na oścież cały zimowy dzień!! Po zamknięciu lubię oddychać chłodnym powietrzem w wywietrzonym pokoju. Chłodzenie powietrza (wymiana), zwłaszcza zimą jest potrzebna chociażby dla zmniejszenia ilości bakterii rozwijających się w ciepłym powietrzu. Zimą chorujemy nie dlatego, że jest za zimno na ulicy, ale dlatego że oddychamy w domu ciepłym powietrzem. dlatego tak mocno zaleca się wietrzenie pokoju chorego. A latem nie otwieram okien żeby utrzymać chłód. Ale nawet jak wleci upalne powietrze to raczej to jest też miłe. Dla zdrowotności, mamy oddychać takim powietrzem, jakie akurat jest w przyrodzie. A owadów latem, w domu i mieszkaniu nie miałam przez wiele lat, nie wiem czemu.... Nie unikniesz otwartych drzwi na taras latem, cała zabawa z własnym domem polega własnie na tym, żeby przyroda wchodziła do domu. A co do demagogicznego określenia "najwięcej ciepła ucieka wentylacją grawitacyjną" to po pierwsze, zdanie te błędnie sugeruje, że są to jakieś mega ilości po drugie, uczciwsze byłoby wstawić w to miejsce badanie, jak prędko dom straci całe wytworzone ciepło z winy tylko dwóch kratek wentylacyjnych w WC i kuchni w szczelnym domu i bez otwierania drzwi żeby wejść i wyjść. A jakie są w porównaniu do tego straty wynikające wlasnie z wchodzenia do domu, wychodzenia, czy standartowych nieszczelności domów... Naprawdę nie mam zamiaru dostawać spazmów z powodu paru złotówek więcej na rachunku, poświęconych na dogrzanie świeżego powietrza które wdarło sie do domu takim czy owakim sposobem... Tak poza tym to chłodzenie domu latem to bardzo fajna sprawa i chętnie przyjme taką funkcję w prezencie Tez sie gryze, czy robic reku, czy nie... i chyba za podobna wolalbym klime latem Z innej beczki... Czy ktos ma/uzytkuje solary i jest zadowolony z tego ustrojstwa? Roznica w wycenie jaka dostalem na instalacje z solarami a bez nich to 11tys ZL ... a za to mozna latami grzac wode Pozdrawiam, Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 06.04.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Czy wiecie może gdzie można kupić gazony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 07.04.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Barnich sprawdź w SCMB na Santockiej poza tym Poz-Bruk na Szczawiowej z tego co pamiętam to mają choć na stronie nie widziałam. Styl-bet w dziale dystrybucji są wyszczególnieni przedstawiciele ze Szczecina. ( http://www.styl-bet.com.pl ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 07.04.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Czy wiecie może gdzie można kupić gazony? w SCMB na Santockiej-przejeżdżając widziałam w zeszłym roku na ich reklamach. Maja dużo betonowych elementów na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 07.04.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Czy ktos ma/uzytkuje solary i jest zadowolony z tego ustrojstwa?Roznica w wycenie jaka dostalem na instalacje z solarami a bez nich to 11tys ZL ... a za tomozna latami grzac wode Pozdrawiam,Szymek a czy wycenę dostałeś z montażem czy bez? i jaki to kolektor płaski czy próżniowy? jeżeli próżniowy to ile rur?bo próżniówka 44 rurowa z zasobnikiem i dobrą grupą pompową bardzo wydajna w cenie zakupu wyniesie cię 8400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 07.04.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Czy ktos ma/uzytkuje solary i jest zadowolony z tego ustrojstwa? Roznica w wycenie jaka dostalem na instalacje z solarami a bez nich to 11tys ZL ... a za to mozna latami grzac wode Pozdrawiam, Szymek a czy wycenę dostałeś z montażem czy bez? i jaki to kolektor płaski czy próżniowy? jeżeli próżniowy to ile rur? bo próżniówka 44 rurowa z zasobnikiem i dobrą grupą pompową bardzo wydajna w cenie zakupu wyniesie cię 8400 zł Prozniowy z montazem 2x12 rur (4m2). Wolf CRK12. Dlatego wlasnie mysle, ze jesli juz to raczej w przyszlosci to zamontuje.. Pozdrawiam, Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 07.04.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 UFFFF nareszcie znalazłam swoją grupę, to nowe forum to tragedia trezba będzie się dużo dużo uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 08.04.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 ja też się męczę z tym nowym forum. Czy Wam też strona się tak długo wgrywa? Makabra jakaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 08.04.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam mam prośbę do kogoś kto opiekuje się listą polecanych wykonawców o podesłanie na PW:) - ja jestem na etapie stan surowy zamknięty, muszę podgonić bo muszę się wprowadzić do końca roku.... dużo tego muszę ..ale proszę o listę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 08.04.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam mam prośbę do kogoś kto opiekuje się listą polecanych wykonawców o podesłanie na PW:) - ja jestem na etapie stan surowy zamknięty, muszę podgonić bo muszę się wprowadzić do końca roku.... dużo tego muszę ..ale proszę o listę) pisz bezpośrednio do Azalki a właściwie konkretnie na maila dotyczącego listy wykonawców okolic Szczecina [email protected] (koniecznie podaj nick) i bądź troszkę cierpliwy bo dziewczyna nie siedzi ciągle w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 08.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Ja własnie jestem w trakcie podłączania mediów, za wodę płacę 5 tys, a robi mi Pan Piotr z listy gorąco go polecam. Cena obejmuje też odbiór przyłączy. życzę spokojnych świąt pozdrawiam Bartek Witam Grupę po świętach. Barnich czy pan Piotr kopie też studnie ? Jeśli tak to bardzo Cię proszę o kontakt do tego pana na priv. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.04.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam Grupę po świętach. Barnich czy pan Piotr kopie też studnie ? Jeśli tak to bardzo Cię proszę o kontakt do tego pana na priv. Pozdrawiam serdecznie Myślę że nie kopie studni, ale jak chcesz to zadzwoń i spytaj nr podam ci na priv. pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts