Slawek_K 10.09.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 archeologa czy moze chodzi o GEOLOGA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 kju - ja mam skrzynke bez licznika, dwa telefony dzisiaj i mam umowionego goscia za 1500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 10.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Jeśli chodzi o okna pcv to wg mnie warto przynajmniej w tych 3 punktach popytać:- Oknoplast Kraków na Struga (ewentualnie na Weleckiej w Mierzynie - ale to taki mały oddział)- Avante na Ku Słońcu- MS na Ku Słońcu lub Gdańskiej Ja wybrałem Oknoplast (Eko-dom ze Struga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 10.09.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam wszystkich.Jestem nowy w waszej grupie.Mam pytanie do budujących. jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowe.Potrzebuje zrobic projekty przyłączy gazu, wody,kanalizy i pradu.czy wiecie jakie sa ceny w Szczecinie?może ktoś ma namiary na tanich projektantów z tych branzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 10.09.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Slawek_K Ja też miałem skrzynkę ZK ale po podpisaniu umowy przyłączeniowej zmienili mi nan nowszy typ czyli ZKP z licznikiem. I do tej skrzynki RB-tka. Za co płacisz aż 1500zł za podłączenie RB-tki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.09.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 1500 zl za skrzynke z licznikiem, kable, podlaczenie itd. Z tego co sie oreintuje to takie sa srednie ceny na rynku, tyle ze mi gosciu krzyknal wczesniej 2500 i tyle to wiedzialem ze na pewno to nie kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.09.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 widze, ze serwer muratora ma jeszcze jedna fajna przypadlosc - cof nas w czasie o 2 godziny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.09.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Chciałam odpowiedzieć z cytatem, ale chyba się nie da... Co do okien - przerobiłam duuuuuuuużo zakładów w mieście, na razie poznanie "organoleptyczne", obsługa wstępna i wyceny - na tym etapie mogę zasugerować cztery punkty, z czego trzy zgodnie z przedmówcą:EKO-DOM profil Veka firmy Oknoplast (Welecka) MS profil Brugmann - jechać na Gdańską, trzymać się daleko od punktu na Ku Słońcu (do dziś odczuwam bezbrzeżne zdumienie i chichoczę na myśl o tym miejscu)Rado Okna profil Deucenincka firmy AVANTE na Ku Słońcu - wszystko jest naj-, naprawdę super, obsługa, klasa okien, bezpieczeństwo, serwis - akurat ich okna najmniej nam się podobały, ale białe chyba tam bym kupiłaJeszcze KBB System na profilach Veka z firmy Amberline My również zdecydowaliśmy się na Oknoplast, chociaż cenowo wychodzi ciut drożej od pozostałych (wyceny są zbliżone).Zaznaczam, że nie mam zielonego pojęcia, jak u którejkolwiek z tych firm na dalszym etapie będzie z terminami, montażem, serwisem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 11.09.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Slawku_K kupiłam działkę na Mierzynie - podobno była tam kiedyś jakaś osada i w związku z tym, w biurze Konserwatora Zabytków usłyszałam, że nie mogę rozpocząć robót ziemnych bez zgody ARCHEOLOGA. Dlatego proszę Wszystkich o pomoc w zdobyciu namiarów na kogoś normalnego.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 11.09.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam wszystkich po długiej przerwieJa również mam działkę w Mierzynie i też potrzebuję bezproblemowego archeologa. Czy ktoś z forumowiczów przeżył u siebie już nadzór archeologiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 11.09.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Roxi,wysłałem cosik na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 11.09.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 E_tomi, wielkie dzięki za namiar. Ratujesz mi życie !Do zobaczenia w Mierzynie.Pozdrawiam serdecznie. P.S. jak się teraz w nowym FORUM dodaje buźki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.09.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 cyt. "Chciałam odpowiedzieć z cytatem, ale chyba się nie da... Co do okien - przerobiłam duuuuuuuużo zakładów w mieście, na razie poznanie "organoleptyczne", obsługa wstępna i wyceny - na tym etapie mogę zasugerować cztery punkty, z czego trzy zgodnie z przedmówcą:EKO-DOM profil Veka firmy Oknoplast (Welecka) MS profil Brugmann - jechać na Gdańską, trzymać się daleko od punktu na Ku Słońcu (do dziś odczuwam bezbrzeżne zdumienie i chichoczę na myśl o tym miejscu)Rado Okna profil Deucenincka firmy AVANTE na Ku Słońcu - wszystko jest naj-, naprawdę super, obsługa, klasa okien, bezpieczeństwo, serwis - akurat ich okna najmniej nam się podobały, ale białe chyba tam bym kupiłaJeszcze KBB System na profilach Veka z firmy Amberline My również zdecydowaliśmy się na Oknoplast, chociaż cenowo wychodzi ciut drożej od pozostałych (wyceny są zbliżone).Zaznaczam, że nie mam zielonego pojęcia, jak u którejkolwiek z tych firm na dalszym etapie będzie z terminami, montażem, serwisem itp. "To chyba jedyny sposób na cytat "kopiuj -wklej", Azalka a dlaczego białe byś kupiła w Avante a w kolorze już nie ? Czy np. złoty dąb w Oknoplast różni się od złotego dębu w firmie Avante? Na kiedy planujesz reedycję listy bo naprawdę by się przydała.pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.09.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Barnich, obiecano mi zwrócić "żyjącego" kompa w na początku tygodnia i wtedy lista idzie do ludzi. Teraz działam na mężowskim lapku, na którym nic nie mam. A klawisz "i" działa z oporami (grrrrrrr.....). W kolorowych oknach Avante nie podoba mi się okleina, wygląda jak folia. Złoty dąb w Oknoplaście czy KBB jest zdecydowanie inny niż w Avante. Poza tym"A" mają dość szerokie "spawy" tzn folia nie styka się w narożnikach, jest przerwa silikonowana ok pół cm. W białych szeroki zgrzew jest w każdej firmie, taka jest technologia. Natomiast w przypadku kolorowych technologia może być inna i np. w Oknoplaście folia jest zgrzana "na styk". Nie ma żadnej przerwy. Stosowane do złotego dębu profile Veki mają miodowo-karmelowy kolor i wtedy nawet po otwarciu okna plastik wogóle nie rzuca się w oczy.Za to Avante mają lepsze (w mojej opinii) okucia, roczne ubezpieczenie okien od zniszczenia, doświadczonych monterów i bdb. serwis. Taki wyznacznik ich marki.Więc zależy, co dla kogo ważniejsze. Ja jestem estetką i lubię ślicznie, inni wybiorą praktycznie (chociaż mam nadzieję, że i moje okienka praktyczne i solidne będą, inaczej bym ich nie kupowała...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 12.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Dzięki Azalko za odpowiedź i cenne uwagi, faktycznie do tej pory nie zwracałem uwagi na kolor profili więc jutro muszę się im przyjrzeć jeszcze raz, "spawy" faktycznie w Avante są spore, a w MS ich nie ma (jutro obejrzę Oknoplast), a jak jest z kolorem bram garażowych w korelacji z kolorem okien sprawdzał to ktoś? Czy komuś z Was udało się coś utargować przy kupnie okien bo natrafiam na opór w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 12.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 podzielcie się informacjami z czego robiliście parapety zewnętrzne??? ps. co zrobić żeby dostawać powiadomienia z wątku? ja szukam ostatnich wpisów... na innych wątkach normalnie przychodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 12.09.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witamczy mógłby ktoś polecić niedrogiego architekta do adaptacji projektu gotowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 13.09.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam wszystkich budujących w Mierzynie i polecam serwis http://www.Mierzyn24.pltam między innymi są informacje o dawnej osadzie na terenie Mierzyna, znaleźli bardzo stare przedmioty i ślady starszej osady niż Szczecin, pół świadka archeologicznego z Polski się zleciało aby przeprowadzać wykopaliska. Pewnie jak działka znajduje się w pobliżu wykopalisk to będzie trudno teraz uzyskać pozwolenie na budowę. Myślę że listę archeologów powinna mieć gmina Dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 13.09.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 a gdzie można w okolicach Szczecina dostać niedrogą ocynkową, zieloną siatke na ogrodzenie 1,5 m wysoką + słupki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 13.09.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 OGRODZENIA, SIATKI "Teleport 2000" na ul. Chopina 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts