szczegol 11.03.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Jeśli nic się nie zmieniło od 6-ciu lat, bo wtedy robiłam odbiór, to tak. Z dokumentem ze starostwa potwierdzającym odbiów, załatwiałam zmianę taryfy na mieszkaniową. Niestety potwierdzam. A tak BTW czy taryfa budowalna ma jakies uzasadnienie poza oczywista pazernoscia monopolisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 11.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Niestety potwierdzam. A tak BTW czy taryfa budowalna ma jakies uzasadnienie poza oczywista pazernoscia monopolisty? Tak jeszcze chciwość i chęć wycyckania ludzi którzy "mają przecież dużo pieniędzy skoro dom budują":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 11.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Potwierdzam, podpisałem takową umowę - mam działeczkę tam do sprzedania (ul na literę: P),więc zyska ona dodatkowy atut w postaci przyłacza TPSy:).Przypuszczam ,że powoli całą Dobrą zrobią. hej prowadzę oba te projekty dla TP na razie zakresy to rejon Granicznej, Dobrawki, Zakątek a drugi to Lawendowa Storczykowa Migdałowa Od projektu do realizacji kilka spraw jest ważnych Ludzie muszą poskładać wnioski o telefon w biurze obsługi, żeby TP opłacało się odpalić inwestycję, no i problem jest jak jest np. kilkunastu właścicieli drogi - to wtedy bez zgody wszystkich temat leży pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 12.03.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 witam serdecznie forumowiczów.W koncu odbieram ostatnie dokumenty po zatwierdzeniu w zud.mam pytanie do kolegów i kolezanek jak długo czekaliście po złożeniu dokumentów na te upragnione pozwolenie na budowe.Pozwolenie bedzie wydawane w starostwie w policach.jeszcze jedno pytanko czy przy składaniu dokumentów jezeli robiliscie projekty przyłączy potrzebna była zgoda na umieszczenie tych przyłączy w pasie drogowym. Z góry dziękuje za odpowiedzi.Serdecznie pozdrawiam. Ja załatwiałem w Policach, trafiłem na upierdliwego gościa, i musiałem mieć zgodę. Nie wiem czy to ja mialem pecha, czy wszyscy są tacy. Ale czy tego pozwolenia nie trzeba miec na etapie ZUD-u? Obawiam się, że musisz to miec. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 12.03.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Witam, Całkiem niedawno bo w październiku zeszłego roku kupiliśmy naszą wymarzoną działeczkę na Skolwinie przy ul. Karpackiej. Miejsce bardzo urokliwe z pięknymi widoczkami i dużą różnorodnością leśnych mieszkańców. Chciałem się poradzić czy za 1200 m w tamtej okolicy 125000 (z kosztami notarialnymi) to dobra cena czy raczej przepłaciliśmy? Działka jak na razie posiada media (gaz, woda) oddalone o jakieś 60m. Objęta jest studium pod mieszkaniówkę, a w tym roku ma wejść plan zagospodarowania. Kolejne pytanie mam do kogoś kto może również w tamtej okolicy kupił lub ma zamiar kupić kawałek ziemi: jakie są na dzień dzisiejszy perspektywy rozwoju tamtego rejonu pod kątem przyszłej budowy? Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi. Ja też tam chciałem kupic działke. Piekna okolica, wzgórza, widok na rzeke, i jezior Dabie.Tyle że wiatr zawiał od północy i ten smród od Polic. Ale nie zawsze wieje od północy. Poza tym Skolwin, Stołczyn to okolica menali. Nie chciałbym cie zniechęcać, ale to nie jest chyba zbyt dobry pomysł, mimo pieknych widoków. Ja dałem sobie spokój. Ale są tez na SKolwinie ulice, nawet całe kwartały, z piekna zabudową, tam na pewno menele nie mieszkają. Mam nadzieję, ze twoja działka jest w tamtych okolicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 12.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Witam. Poszukuję tanich słupków ogrodzeniowych, mogą być używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 12.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 dziękuję bardzo za namiary na geologa, na pewno skorzystam;)Jesteśmy z męzem na etapie poszukiwania działki, juz kilka razy się czymś zachwycaliśmy i ostatecznie wyszła klapa;/teraz rozważamy zakup działki w Trzebieży, może ma ktoś jakieś spostrzeżenia co do tamtego terenu? chętnie poznam opinie innychz góry dziękuję i serdecznie wszystkich szczecińskich budowniczych pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 12.03.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 dziękuję bardzo za namiary na geologa, na pewno skorzystam;) Jesteśmy z męzem na etapie poszukiwania działki, juz kilka razy się czymś zachwycaliśmy i ostatecznie wyszła klapa;/ teraz rozważamy zakup działki w Trzebieży, może ma ktoś jakieś spostrzeżenia co do tamtego terenu? chętnie poznam opinie innych z góry dziękuję i serdecznie wszystkich szczecińskich budowniczych pozdrawiam;) To zależy w którym miejscu - 2 lata temu budowałem tam bliźniaka i ze względu na podmokłość terenu było konieczne posadowienie budynku na płycie co zwiększa koszty budowy - jak blisko zalewu to woda jest bardzo płytko - jak troche dalej to zapewne jest ok - teren ogólnie był piaszczysty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.03.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Ja też tam chciałem kupic działke. Piekna okolica, wzgórza, widok na rzeke, i jezior Dabie.Tyle że wiatr zawiał od północy i ten smród od Polic. Ale nie zawsze wieje od północy. Chyba żartujesz.... co Wy macie z tym smrodem z Polic. Wszędzie gdzie śmierdzi to zwalają na Polickie zakłady. W tamtej okolicy jest Fosfan, była też i Huta, a w papierni kotły koksownicze to co? A może wiał wiatr od południa i czułaś smród samochodów ze Szczecina albo oczyszczalni ścieków z Oczyszczalni z Ostrowa Grabowskiego.... EDIT: aaa i jeszcze jedno, to prawda, my mieszkańcy Polic świecimy po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.03.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 teraz rozważamy zakup działki w Trzebieży, może ma ktoś jakieś spostrzeżenia co do tamtego terenu? chętnie poznam opinie innych z góry dziękuję i serdecznie wszystkich szczecińskich budowniczych pozdrawiam;) Trzebież jest juz zgazyfikowana i jest kanaliza, ale nie wszędzie więc dobrze jak sprawdzisz czy możesz podłaczyć sie do sieci. W wakacje bardzo dużo komarów z racji pobliskiego akwenu i niestety dość sporo turystów chcących wyleżeć się na piasku więc jeśli szukasz spokoju i ciszy to raczej nie w okolicy plaży i portu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 13.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 To zależy w którym miejscu - 2 lata temu budowałem tam bliźniaka i ze względu na podmokłość terenu było konieczne posadowienie budynku na płycie co zwiększa koszty budowy - jak blisko zalewu to woda jest bardzo płytko - jak troche dalej to zapewne jest ok - teren ogólnie był piaszczysty. Pozdrawiam Szukamy działki po drugiej stronie ulicy Kościuszki - zaraz po wjeździe od strony szczecina w lewo. Z tego co wstępnie sprawdzałam na geoportalu i w planie zagospodarowania jest tam kilka suchszych terenów. Ale na razie obejrzeliśmy kilka działek, które są za blisko ul kościuszki, tam się strasznie hałas roznosi. Jak stanęliśmy w środku tego pola działkowego i przejechało pare samochodów to strasznie to byo słychać, widzę ze trzeba się od tej drogi maksymalnie odsunąć w głąb, więc szukamy czegoś głębiej, a ofert bardzo mało żeby nie powiedzieć wcale.. Dlatego chciałam spytać, skoro budowałeś tam bliźniaka - nie wiem czy tam mieszkasza? - to może możesz podpowiedzieć jakiś namiar na kogoś kto ma ziemie do sprzedania w Trzebieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 13.03.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Trzebież jest juz zgazyfikowana i jest kanaliza, ale nie wszędzie więc dobrze jak sprawdzisz czy możesz podłaczyć sie do sieci. W wakacje bardzo dużo komarów z racji pobliskiego akwenu i niestety dość sporo turystów chcących wyleżeć się na piasku więc jeśli szukasz spokoju i ciszy to raczej nie w okolicy plaży i portu. Właśnie troche nam o to chodzi zeby nie zaszyć sie na wsi gdzie całkowicie nic się nie dziej cały sezon. W zimie zapewne jest tam marazm, ale wiosną i latem już nie;) Wcześniej nie brałam pod uwagę Trzebieży, wydawało mi się ze to strasznie daleko, ale znaleźliśmy tam ziemie do obejrzenia więc sprawdziłam dokładnie jaka jest odległość do szczec i okazuje się ze nie ma tragedii, do polic 13 km, do Szczec do nas pod dom 25. Więc myśle ze do przeżycia. Tym bardziej że tam wszystko jest na miejscu - przedszkole, podstawówka, gimnazjum, apteka, fryzjer kilka sklepów itp. Wydaje mie się to ważne. Zostanie tylko dojazd do pracy a reszte można załatwić na miejscu lub w policach. Chyba jest to korzystniejsze rozwiązanie niż wioska nawet 10km bliżej szczec a bez przedszkola szkoły i np cpnu - bo po wszystko trzeba się wbijać w samochód, a rozwożenie dzieci do szkół to już wogóle mało fajne. To takie moje przemyślenia (jedne z wielu hehehe) na temat poszukiwania swojego miejsca, Jak coś źle sobie poukładałam to bardzo proszę o pokazanie luk w moim planie;))) z góry dzięki i pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 13.03.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Ile orientacyjnie kosztuje obłożenie komina cegłą klinkierową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 13.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 witamczy ktoś miał styczność z firmą ekoszok?czy to solidna firma?pozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 13.03.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Mam pytanko do osób które mają instalację wodną oraz piec z cyrkulacją, po jakim czasie leci u Was w kranie ciepła woda? Byłem dzisiaj w castoramie i są thuje w dobrej cenie czy ktoś z Was kupował może tam thuje ? przyjęły się ? jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 13.03.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 witam czy ktoś miał styczność z firmą ekoszok? czy to solidna firma? pozdrawiam Andrzej Brałem od nich wycenę, ale ostatecznie zrezygnowałem z ich usług na rzecz aqua teamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 13.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Apropo smrodu z Polic byłem ostatnio w Jasienicy (tam akurat śmierdziało) u kamieniarza żeby pociął na "plasterki" kamień polny no i nie pociął jakby ktoś potrzebował takiej usługi to informuje, że ja znalazłem najbliżej kamieniarza w Drawsku Pom. który to zrobił.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Ale na razie obejrzeliśmy kilka działek, które są za blisko ul kościuszki, tam się strasznie hałas roznosi. Jak stanęliśmy w środku tego pola działkowego i przejechało pare samochodów to strasznie to byo słychać, widzę ze trzeba się od tej drogi maksymalnie odsunąć w głąb, więc szukamy czegoś głębiej, a ofert bardzo mało żeby nie powiedzieć wcale.. Dziwisz się Kościuszki to główna ulica wjazdowa/wyjazdowa/przejazdowa przez Trzebież. Polecam pójść do Sołtysa i popytać czy nie orientuje się czy ktoś nie chce sprzedać działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.03.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Apropo smrodu z Polic byłem ostatnio w Jasienicy (tam akurat śmierdziało)pzdr W to akurat jestem w stanie uwierzyć bo kamieniarz jest zaraz za Z.Ch. i Gryfgazem. A żeby było też coś budowlanego to zobaczcie co wyrabiają w Jasienicy http://www.pilch.pl/ Niestety nie znam jakości i cen, ale płytki robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam, Całkiem niedawno bo w październiku zeszłego roku kupiliśmy naszą wymarzoną działeczkę na Skolwinie przy ul. Karpackiej. Miejsce bardzo urokliwe z pięknymi widoczkami i dużą różnorodnością leśnych mieszkańców. Chciałem się poradzić czy za 1200 m w tamtej okolicy 125000 (z kosztami notarialnymi) to dobra cena czy raczej przepłaciliśmy? Działka jak na razie posiada media (gaz, woda) oddalone o jakieś 60m. Objęta jest studium pod mieszkaniówkę, a w tym roku ma wejść plan zagospodarowania. Kolejne pytanie mam do kogoś kto może również w tamtej okolicy kupił lub ma zamiar kupić kawałek ziemi: jakie są na dzień dzisiejszy perspektywy rozwoju tamtego rejonu pod kątem przyszłej budowy? Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi. ...gaz i woda 60 metrów od działki? no to "podłączacze" mediów już zacierają ręce! kiladziesiąt tysięcy złotych przyjdzie wydać jak nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts