dark01 08.06.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 dark01 Czy można po tej cenie kupić drewno opałowe od nich, czy jest już podsuszone i czy mają swój transport. Kupowałam od innego dostawcy dąb i buk po 180 zl za m szesc .z transportem, ,obiecywali suche ale nie było. suche z lasu raczej nie bedzie, transport tez wlasny... najlepiej jest zadzwonic do lesnika, ktorego mamy najblizej i wypytac sie o szczegoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.06.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A porównywałeś może cenę terrivy z innymi hurtowniami? Tak z czystej ciekawości jak wychodziło? Tak oczywiście cena porównywalna. Oczywiście stempli miałem mniej zważywszy, że budowałem dom z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.06.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dzieki za odpowiedzi. Musze sobie porownac wypozyczenie kontra z drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.06.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dzieki za odpowiedzi. Musze sobie porownac wypozyczenie kontra z drzewo Pogadaj też z wykonawcą czy będzie chciał robić ze stęplami drewnianymi (sosenkami). Nie każdy chce to robić zważywszy na dłuższy czas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 08.06.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czy kupowal ktos lub wypozyczał ostatnio stemple?? Jakie sa teraz ceny?? Ja kupowałam stemple drewniane 3 m płaciłam 6 zł/szt. na strop wyszło ok 180 szt. tj. 1080 zł. transport 100 zł. udało mi się wszystkie odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.06.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 W gminie składasz pismo o nadaniu nr domu. Można to zrobić już w czasie budowy. Ja jeszcze nie mam odebranego budynku a nr mam od roku. ...i co ciekawe - można mając taki numer domu się w nim zameldować, nawet jeśli on jeszcze nie stoi! ja sie osobiście zastanawiałem, bo prowadząc działalność jak się przemelduję to mogę część kosztów wtedy w koszty firmy wrzucać... tyle, że podatek do gminy będę wiekszy musiał płacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.06.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Ma ktoś może namiary na sprawnego kopacza w cenach 80-95 zł/h takiego który wykopie równo fundamenty? Najlepiej prawobrzeże ale jak jest ok to może i dojechać z mierzyna czy dobrej. Proszę o namiary na priv. Dzięki. W Dobrej jest Darek 513 153 012, 90 zł/h + dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 08.06.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czy kupowal ktos lub wypozyczał ostatnio stemple?? Jakie sa teraz ceny?? Myślisz o stemplach drewnianych czy stalowych systemowych? Nie opłaca sie wypożyczać stalowych bo chcą chore pieniądze. Tez nad tym myślałem ale wychodzi bardzo drogo , po wszystkim musisz i tak oddać więc nic Ci nie zostaje. Wszyscy wypożyczają tylko podpory, sklejkę lub deski na szalunek musisz sobie kupić sam. Ja kupiłem stemple z budowy, deskę szalunkową w tartaku. Słupy mogę sprzedać lub spalić a jest tego z 3 kubiki lub więcej podobnie z deska też można potem odsprzedać lub wykorzystać np na deski policzkowe czy deskowanie dachu. Wynajmując podpory wychodziło drożej o 1000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 08.06.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 czy ktoś jest zorientowany w cenach za robociznę tarasu betonowego/ za m 2/ - 24 m 2 + 4 stopnie z 3 stron/ bez bloczków betonowych, - piach zasypowy + uzbrojenie + beton / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 08.06.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Znając pijawki...to znaczy wykonawców z zachpom to pewnie od 70 do 100 pln za metr2. Czyli wyjdzie więcej niż za materiał przynajmniej dwukrotnie.Sami nie zrobicie, to prosta robota w weekend można wszystko zrobić w dwie osoby spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.06.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czy kupowal ktos lub wypozyczał ostatnio stemple?? Jakie sa teraz ceny?? przeglądałem ogłoszenia i może to się przyda http://ogl.infoludek.pl/ogloszenia/info/463847.xhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 08.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 czy ktoś jest zorientowany w cenach za robociznę tarasu betonowego/ za m 2/ - 24 m 2 + 4 stopnie z 3 stron/ bez bloczków betonowych, - piach zasypowy + uzbrojenie + beton / Czyli rozumiem ze to jest juz wymurowane - tylko zasypac, zazbroic i zalac i pewnie zaszalować?? Nie da sie tego tak okreslic dokladnie bo to jest kwestia indywidualna ale zapewne ok 50-60zł wiecej nie powinno kosztować Pozdrawiam http://WWW.Budszczecin.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 09.06.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 witm.potrzebuje kupic deski na szalunki ław.czy ktoś sie orientuje gdzie tanio mozna dostac takie deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.06.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Pogadaj też z wykonawcą czy będzie chciał robić ze stęplami drewnianymi (sosenkami). Nie każdy chce to robić zważywszy na dłuższy czas pracy. Bedziemy robic sami Jakie sa teraz ceny??Ja kupowałam stemple drewniane 3 m płaciłam 6 zł/szt. na strop wyszło ok 180 szt. tj. 1080 zł. transport 100 zł. udało mi się wszystkie odsprzedać Dzieki, własnie chodziło mi o info po ile mniej wiecej chodza nowe Generalnie czekam na dwie wyceny wypozyczenia stempli przeglądałem ogłoszenia i może to się przyda http://ogl.infoludek.pl/ogloszenia/info/463847.xhtml Dzieki Barnich, dzwoniłam. Facet chce 4 zł/szt i sprzedac 300 szt sie zastanawiam. Ja potrzebuje max 50-60. BTW ale mysle ze te uzywane powinny byc po max2-3 zl za szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 09.06.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 czy ktoś jest zorientowany w cenach za robociznę tarasu betonowego/ za m 2/ - 24 m 2 + 4 stopnie z 3 stron/ bez bloczków betonowych, - piach zasypowy + uzbrojenie + beton / Własnie o to samo chciałam spytać ile kosztuje m2 tarasu. Jeśli ktoś z was pamięta ile płacił to proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 09.06.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 witm.potrzebuje kupic deski na szalunki ław.czy ktoś sie orientuje gdzie tanio mozna dostac takie deski. greyzone 6 postów wyżej chce sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 09.06.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Czyli rozumiem ze to jest juz wymurowane - tylko zasypac, zazbroic i zalac i pewnie zaszalować?? Nie da sie tego tak okreslic dokladnie bo to jest kwestia indywidualna ale zapewne ok 50-60zł wiecej nie powinno kosztować Pozdrawiam http://WWW.Budszczecin.pl Dzięki śliczne za info! mój budowlaniec postawił mnie przed faktem dokonanym czyli zrobił taras tak jak pisałam a później zażądał 150 zł./m2( robocizna) nie uzgadniając ze mną ceny za robociznę ani tego, iż za taras mam zapłacić osobno, jutro właśnie mam z Nim rozmowę, teraz już wiem jaką cenę mogę ewentualnie zapłacić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.06.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 :wave:Ufff .... ławy wylane, poszło 20m3 betonu. Jutro dostawa bloczków i będziemy piąć się w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 09.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dzięki śliczne za info! mój budowlaniec postawił mnie przed faktem dokonanym czyli zrobił taras tak jak pisałam a później zażądał 150 zł./m2( robocizna) nie uzgadniając ze mną ceny za robociznę ani tego, iż za taras mam zapłacić osobno, jutro właśnie mam z Nim rozmowę, teraz już wiem jaką cenę mogę ewentualnie zapłacić pozdrawiam ..a nie mówiłem/pisałem, że pijawki mają wybujałą wyobraźnie. Tak prosta robota jak 3 wylane schodki na 24m2 i 150pln za m2. Chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 09.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dzięki śliczne za info! mój budowlaniec postawił mnie przed faktem dokonanym czyli zrobił taras tak jak pisałam a później zażądał 150 zł./m2( robocizna) nie uzgadniając ze mną ceny za robociznę ani tego, iż za taras mam zapłacić osobno, jutro właśnie mam z Nim rozmowę, teraz już wiem jaką cenę mogę ewentualnie zapłacić pozdrawiam ja to bym dla zasady takiego pogonil... i tak wlasnie zyja, robia ofery tanie, zeby klienta zlapac a potem jest doliczanie za kazdego gwozdzia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts