Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

dark01

Czy można po tej cenie kupić drewno opałowe od nich, czy jest już podsuszone i czy mają swój transport. Kupowałam od innego dostawcy dąb i buk po 180 zl za m szesc .z transportem, ,obiecywali suche ale nie było.

suche z lasu raczej nie bedzie, transport tez wlasny... najlepiej jest zadzwonic do lesnika, ktorego mamy najblizej i wypytac sie o szczegoly

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

W gminie składasz pismo o nadaniu nr domu. Można to zrobić już w czasie budowy. Ja jeszcze nie mam odebranego budynku a nr mam od roku.

...i co ciekawe - można mając taki numer domu się w nim zameldować, nawet jeśli on jeszcze nie stoi! ;-) ja sie osobiście zastanawiałem, bo prowadząc działalność jak się przemelduję to mogę część kosztów wtedy w koszty firmy wrzucać... tyle, że podatek do gminy będę wiekszy musiał płacić...

Czy kupowal ktos lub wypozyczał ostatnio stemple??

Jakie sa teraz ceny??

Myślisz o stemplach drewnianych czy stalowych systemowych?

Nie opłaca sie wypożyczać stalowych bo chcą chore pieniądze.

Tez nad tym myślałem ale wychodzi bardzo drogo , po wszystkim musisz i tak oddać więc nic Ci nie zostaje.

Wszyscy wypożyczają tylko podpory, sklejkę lub deski na szalunek musisz sobie kupić sam.

Ja kupiłem stemple z budowy, deskę szalunkową w tartaku.

Słupy mogę sprzedać lub spalić a jest tego z 3 kubiki lub więcej podobnie z deska też można potem odsprzedać lub wykorzystać np na deski policzkowe czy deskowanie dachu.

Wynajmując podpory wychodziło drożej o 1000pln.

czy ktoś jest zorientowany w cenach za robociznę tarasu betonowego/ za m 2/ - 24 m 2 + 4 stopnie z 3 stron/ bez bloczków betonowych, - piach zasypowy + uzbrojenie + beton /

Czyli rozumiem ze to jest juz wymurowane - tylko zasypac, zazbroic i zalac i pewnie zaszalować??

Nie da sie tego tak okreslic dokladnie bo to jest kwestia indywidualna ale zapewne ok 50-60zł wiecej nie powinno kosztować

Pozdrawiam

http://WWW.Budszczecin.pl

Pogadaj też z wykonawcą czy będzie chciał robić ze stęplami drewnianymi (sosenkami). Nie każdy chce to robić zważywszy na dłuższy czas pracy.

Bedziemy robic sami

Jakie sa teraz ceny??Ja kupowałam stemple drewniane 3 m płaciłam 6 zł/szt. na strop wyszło ok 180 szt. tj. 1080 zł. transport 100 zł. udało mi się wszystkie odsprzedać

Dzieki, własnie chodziło mi o info po ile mniej wiecej chodza nowe

Generalnie czekam na dwie wyceny wypozyczenia stempli

przeglądałem ogłoszenia i może to się przyda

http://ogl.infoludek.pl/ogloszenia/info/463847.xhtml

Dzieki Barnich, dzwoniłam. Facet chce 4 zł/szt i sprzedac 300 szt sie zastanawiam. Ja potrzebuje max 50-60.

BTW ale mysle ze te uzywane powinny byc po max2-3 zl za szt

czy ktoś jest zorientowany w cenach za robociznę tarasu betonowego/ za m 2/ - 24 m 2 + 4 stopnie z 3 stron/ bez bloczków betonowych, - piach zasypowy + uzbrojenie + beton /

Własnie o to samo chciałam spytać ile kosztuje m2 tarasu. Jeśli ktoś z was pamięta ile płacił to proszę o odpowiedz.

Czyli rozumiem ze to jest juz wymurowane - tylko zasypac, zazbroic i zalac i pewnie zaszalować??

Nie da sie tego tak okreslic dokladnie bo to jest kwestia indywidualna ale zapewne ok 50-60zł wiecej nie powinno kosztować

Pozdrawiam

http://WWW.Budszczecin.pl

Dzięki śliczne za info!

mój budowlaniec postawił mnie przed faktem dokonanym czyli zrobił taras tak jak pisałam a później zażądał 150 zł./m2( robocizna) nie uzgadniając ze mną ceny za robociznę ani tego, iż za taras mam zapłacić osobno, jutro właśnie mam z Nim rozmowę, teraz już wiem jaką cenę mogę ewentualnie zapłacić

pozdrawiam

Dzięki śliczne za info!

mój budowlaniec postawił mnie przed faktem dokonanym czyli zrobił taras tak jak pisałam a później zażądał 150 zł./m2( robocizna) nie uzgadniając ze mną ceny za robociznę ani tego, iż za taras mam zapłacić osobno, jutro właśnie mam z Nim rozmowę, teraz już wiem jaką cenę mogę ewentualnie zapłacić

pozdrawiam

..a nie mówiłem/pisałem, że pijawki mają wybujałą wyobraźnie.

Tak prosta robota jak 3 wylane schodki na 24m2 i 150pln za m2.

Chore.

Dzięki śliczne za info!

pozdrawiam

ja to bym dla zasady takiego pogonil... i tak wlasnie zyja, robia ofery tanie, zeby klienta zlapac a potem jest doliczanie za kazdego gwozdzia...