ArKaMa 27.07.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja mam dobrą ekipę, są u mnie po instalacjach elektrycznych (internet, telefon, TV, prąd, alarm itd.) oraz odkurzaczu centralnym, zaraz po tynkach wchodzą na wod-kan. Jestem z nich bardzo zadowolony, chociaż najtańsi nie są, ale robią dokładnie, solidnie, dużo sami podpowiadają. Robili też u Q-BISa i on może chyba potwierdzić, że ekipa Krzyśka Bergiela warta jest swojej kasy. Na priv mogę Ci wysłać namiar i ewentualnie wyliczenie kosztów jak wyszło u mnie. Świat jest mały - u mnie tez mają działać, miło słyszeć potwierdzenie jakości ich pracy. BTW chętnie zerknąłbym na Twoje wyliczenie kosztów - dzięki. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 27.07.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Świat jest mały - u mnie tez mają działać, miło słyszeć potwierdzenie jakości ich pracy. BTW chętnie zerknąłbym na Twoje wyliczenie kosztów - dzięki. Artur to nie świat jest mały tylko dobrych fachowców chętnie się poleca... podaj swój mail na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.07.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja mam dobrą ekipę, są u mnie po instalacjach elektrycznych (internet, telefon, TV, prąd, alarm itd.) oraz odkurzaczu centralnym, zaraz po tynkach wchodzą na wod-kan. Jestem z nich bardzo zadowolony, chociaż najtańsi nie są, ale robią dokładnie, solidnie, dużo sami podpowiadają. Robili też u Q-BISa i on może chyba potwierdzić, że ekipa Krzyśka Bergiela warta jest swojej kasy. Na priv mogę Ci wysłać namiar i ewentualnie wyliczenie kosztów jak wyszło u mnie. Jasne, że potwierdzę. Madzia 1076 - sprzedajesz ??! Takie miałaś plany od początku, czy to świeża decyzja ? Nie podoba ci się okolica, czy to może z przyczyn osobistych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.07.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Przepraszam za zmianę nicku, ale nie mam możliwości edycji postów - oczywiście 1976... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 27.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja mam dobrą ekipę, są u mnie po instalacjach elektrycznych (internet, telefon, TV, prąd, alarm itd.) oraz odkurzaczu centralnym, zaraz po tynkach wchodzą na wod-kan. Jestem z nich bardzo zadowolony, chociaż najtańsi nie są, ale robią dokładnie, solidnie, dużo sami podpowiadają. Robili też u Q-BISa i on może chyba potwierdzić, że ekipa Krzyśka Bergiela warta jest swojej kasy. Na priv mogę Ci wysłać namiar i ewentualnie wyliczenie kosztów jak wyszło u mnie. Jeśli możesz to podeślij na priv namiar i wyliczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 27.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 JAkie macie aktualne ceny piasku zasypowego? Potrzebuję na wyrównanie działki około 10 wywrotek. Ceny jakie ja mam to 20-22zł/tonę z transportem oczywiście. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 27.07.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 JAkie macie aktualne ceny piasku zasypowego? Potrzebuję na wyrównanie działki około 10 wywrotek. Ceny jakie ja mam to 20-22zł/tonę z transportem oczywiście. Artur Pół roku (i w kwietniu jeszcze w sumie też) temu było 15-20 PLN/tona pod warunkiem dostaw dużych (20 ton). http://www.transtad.pl/ Jak budujesz się w okolicach Dobrej, Wołczkowa to zadzwoń do nich kwestia transportu z Polic o ile mają aktualnie piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 27.07.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jasne, że potwierdzę. Madzia 1076 - sprzedajesz ??! Takie miałaś plany od początku, czy to świeża decyzja ? Nie podoba ci się okolica, czy to może z przyczyn osobistych? Nie, okolica jest super, działka też całkiem fajna tylko ten nasz dom jakiś tak za duży jak na moją rodzinę nam sie zbudował. Jeśl znajde klienta to sprzedam, ale jesli nie to wcale płakać nie będę i będe sobie ten mój domek dłubać dalej. Ale gdyby tak się złozuyło że sprzedam to następną działkę bedę szukać na pewno w poblizu i wybuduję troszkę mniejszy (pod warunkiem że się znowu nie rozciągnie) A tak wogóle to mój mąz w desperacji pogodowej (w zwiazku z tymi zeszłotygodniowymi deszczami) baner wywiesiła - takiego miał nerwa. Ale chyba już mu przeszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 27.07.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 rozglądam się pomału za ekipą od elewacji (ocieplenie, tynk) - macie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 28.07.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 witajcie,prosze o podpowiedż w sprawie podbitki, jaka cena za material, gdzie i jaką kupowaliście. BARDZO PILNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczecin1 28.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Czy ktos z Was ostatnio robil ogrodzenie panelowe z podmurówką w Szczecinie lub okolicach. Chodzi mi o informacje n/t gdzie kupic podmórówke betonowa (czyli bloczek pod slupek + plyte) w miare rozsadnych cenach, moze jest gdzies tuta w okolicach szczecina jakis producent tych betonów? Wytwornia na która mam namiar robie dosc tanio te betony, jednak marnej jakosci i krzywe w dodatku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 28.07.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Czy ktos z Was ostatnio robil ogrodzenie panelowe z podmurówką w Szczecinie lub okolicach. Chodzi mi o informacje n/t gdzie kupic podmórówke betonowa (czyli bloczek pod slupek + plyte) w miare rozsadnych cenach, moze jest gdzies tuta w okolicach szczecina jakis producent tych betonów? Wytwornia na która mam namiar robie dosc tanio te betony, jednak marnej jakosci i krzywe w dodatku. pozdrawiam a ja myślałem, że nowi członkowie forum winni się najpierw przywitać i przedstawić a nie od razu z mostu pytania, jakieś słowo grzecznościowe też by się przydało (są takie: proszę, dziękuję itp.) odpowiadam więc w tym samym tonie: GOWBET GORZÓW P.S. szczukot - myślę, że nie masz mi za złe, że wchodzę Ci w paradę? to poniekąd Twoja "działka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 28.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam po niejakiej przerwie.Oświećcie mnie proszę, jak to jest z zasadnością stosowania folii kubełkowej jako izolacji pionowej fundamentów, bo ostatnio nasz przyszły kierbud zburzył mój porządek myśli twierdząc, że oczywiście jak chcemy -można dac, ale nie ma to uzasadnienia żadnego, w tym ekonomicznego. Nie potrafię dokładnie przytoczyć jego słów, ale twierdzi, że lepsze jest: mazidło , styropian porządny typu chyba styrodur, coś tam siatka klej i chyba znów mazidło. Mówi , że taka folia napręża się przez lata pod wpływem gruntu i ciągnie, a poza tym może naleźć wody pomiędzy styropian i folię i kicha.Ponadto nie otacza jasię fundamentów od dołu przecie.Mówi, że żyjątka ziemne nie lubią styropianu, więc bez obaw.Na forum też są rozbieżne teorie na ten temat. Może kier ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 28.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Czy ktos z Was ostatnio robil ogrodzenie panelowe z podmurówką w Szczecinie lub okolicach. Chodzi mi o informacje n/t gdzie kupic podmórówke betonowa (czyli bloczek pod slupek + plyte) w miare rozsadnych cenach, moze jest gdzies tuta w okolicach szczecina jakis producent tych betonów? Wytwornia na która mam namiar robie dosc tanio te betony, jednak marnej jakosci i krzywe w dodatku. pozdrawiam Firma ANPOL w Wielgowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 28.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam po niejakiej przerwie. Oświećcie mnie proszę, jak to jest z zasadnością stosowania folii kubełkowej jako izolacji pionowej fundamentów, bo ostatnio nasz przyszły kierbud zburzył mój porządek myśli twierdząc, że oczywiście jak chcemy -można dac, ale nie ma to uzasadnienia żadnego, w tym ekonomicznego. Nie potrafię dokładnie przytoczyć jego słów, ale twierdzi, że lepsze jest: mazidło , styropian porządny typu chyba styrodur, coś tam siatka klej i chyba znów mazidło. Mówi , że taka folia napręża się przez lata pod wpływem gruntu i ciągnie, a poza tym może naleźć wody pomiędzy styropian i folię i kicha.Ponadto nie otacza jasię fundamentów od dołu przecie.Mówi, że żyjątka ziemne nie lubią styropianu, więc bez obaw.Na forum też są rozbieżne teorie na ten temat. Może kier ma rację. Moim skromnym zdaniem folia kubełkowa jako izolacja fundamentów nie zdaje egazminu - przylegac idealnie nigdy nie będzie a jak woda się dostanie pomiedzy folie a styropian to tylko gorzej. Folia ta jest tez podatna na drobne uszkodzenia - Wystarczająca izolacja : 2 x mazidło. styropian siatka klej i 2 x mazidło - kupowanie styroduru tez jest marnotrawieniem pieniędzy Pozdrawiam http://WWW.Budszczecin.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.07.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 witajcie, prosze o podpowiedż w sprawie podbitki, jaka cena za material, gdzie i jaką kupowaliście. BARDZO PILNE!!! Witaj kupowałem podbitkę jakieś 2 m-ce temu nie pamietam niestety ceny, ale kupiłem część 2 kategorii i część 1 kategorii, 2 kategoria to pozorna oszczędność "deski" są często z żywicą i krzywe co uniemożliwia ich pomalowanie zdecydowanie odradzam, kupowałem u Kudry w Mierzynie potrzebowałem dość sporo ok. 80 m2 i utargowałem chyba 3 zł na metrze kupiłem tam tez imprgnat i wytargowałem gratis pendzle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.07.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Moim skromnym zdaniem folia kubełkowa jako izolacja fundamentów nie zdaje egazminu - przylegac idealnie nigdy nie będzie a jak woda się dostanie pomiedzy folie a styropian to tylko gorzej. Folia ta jest tez podatna na drobne uszkodzenia - Wystarczająca izolacja : 2 x mazidło. styropian siatka klej i 2 x mazidło - kupowanie styroduru tez jest marnotrawieniem pieniędzy Pozdrawiam http://WWW.Budszczecin.pl u mnie folia kubełkowa została "przymocowana" do budynku za pomocą specjalnych listew i nie wydaje mi się aby mogła się tam dostać woda. Listwa mocujaca tą folię do górnej krawędzi zakryta jest przez cokół a dolna krawędź nachodzi na folię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.07.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam po niejakiej przerwie. Oświećcie mnie proszę, jak to jest z zasadnością stosowania folii kubełkowej jako izolacji pionowej fundamentów, bo ostatnio nasz przyszły kierbud zburzył mój porządek myśli twierdząc, że oczywiście jak chcemy -można dac, ale nie ma to uzasadnienia żadnego, w tym ekonomicznego. Nie potrafię dokładnie przytoczyć jego słów, ale twierdzi, że lepsze jest: mazidło , styropian porządny typu chyba styrodur, coś tam siatka klej i chyba znów mazidło. Mówi , że taka folia napręża się przez lata pod wpływem gruntu i ciągnie, a poza tym może naleźć wody pomiędzy styropian i folię i kicha.Ponadto nie otacza jasię fundamentów od dołu przecie.Mówi, że żyjątka ziemne nie lubią styropianu, więc bez obaw.Na forum też są rozbieżne teorie na ten temat. Może kier ma rację. napewno folia nie zastąpi mazidła, ale folia kubełkowa pozwala też "oddychać" fundamentom jak nie daj Boże dostanie się do nich woda to ma łatwiejszą drogę do wyparowania, czyli nie spełnia tylko funkcji izolacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczecin1 29.07.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a ja myślałem, że nowi członkowie forum winni się najpierw przywitać i przedstawić a nie od razu z mostu pytania, jakieś słowo grzecznościowe też by się przydało (są takie: proszę, dziękuję itp.) odpowiadam więc w tym samym tonie: GOWBET GORZÓW P.S. szczukot - myślę, że nie masz mi za złe, że wchodzę Ci w paradę? to poniekąd Twoja "działka"... @Slawek, nie jestem tu nowy, tylko mam nowego nicka, wczesniej jakies wiecej niz 2 lata temu, jak budowalem dom korzystalem z nicka zony, a raczej to ona spedzala tony godzin czytajac szczegolnie forum szczecinskie. Teraz sie tylko grodze - dlatego krotkie pytanie na krotki temat. Pozdrawiam i dzieki. P.S. Z tej wlasnie firmy to jakosc jest srednia tych betonów - troche krzywe plyty i poszczerbione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 29.07.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam po niejakiej przerwie. Oświećcie mnie proszę, jak to jest z zasadnością stosowania folii kubełkowej jako izolacji pionowej fundamentów, bo ostatnio nasz przyszły kierbud zburzył mój porządek myśli twierdząc, że oczywiście jak chcemy -można dac, ale nie ma to uzasadnienia żadnego, w tym ekonomicznego. Nie potrafię dokładnie przytoczyć jego słów, ale twierdzi, że lepsze jest: mazidło , styropian porządny typu chyba styrodur, coś tam siatka klej i chyba znów mazidło. Mówi , że taka folia napręża się przez lata pod wpływem gruntu i ciągnie, a poza tym może naleźć wody pomiędzy styropian i folię i kicha.Ponadto nie otacza jasię fundamentów od dołu przecie.Mówi, że żyjątka ziemne nie lubią styropianu, więc bez obaw.Na forum też są rozbieżne teorie na ten temat. Może kier ma rację. Mój kierbud i wykonawca też odradzali mi folię kubełkową. Twierdzili, że łatwiej o uszkodzenia. Mam dysperbit, styro, siatka, klej i dysperbit. EDIT: Co do styroduru... kierbud sugerował, ale jak przeliczyłem kasę to na tym etapie zdecydowałem o styropianie. Tyle ludzi daje styropian i jest ok, wiec czemu ja miałbym ładować więcej kasy, w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts