gosia sz-n 31.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witamy Gdzie rusza budowa ? Ekipa ma wykonac stan surowy ? Fantom Witaj Fantom, odczytuję, że pytanie do mnie. Budowa ruszy na Skolwinie, firma ma doprowadzić do SSO. Taki sam zakres wykonywali u znajomej, wszystko wyszło OK, rzetelnie, terminowo i bez alkoholu - wydają się być bez zarzutu ?? Wstępna wycena za robociznę bez materiałów 77 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 31.08.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witaj Fantom, odczytuję, że pytanie do mnie. Budowa ruszy na Skolwinie, firma ma doprowadzić do SSO. Taki sam zakres wykonywali u znajomej, wszystko wyszło OK, rzetelnie, terminowo i bez alkoholu - wydają się być bez zarzutu ?? Wstępna wycena za robociznę bez materiałów 77 tys. Zdecydowanie potarguj się z ceną, Twój przyszły dom to 120 m2, prosta bryła budynku i dwuspadowy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 31.08.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Zdecydowanie potarguj się z ceną, Twój przyszły dom to 120 m2, prosta bryła budynku i dwuspadowy dach. Zapomniałam dodać, że zmienilismy trochę projekt np. jest doprojektowana piwnica (pod częścią budynku, ze wzg. na krzywą działkę), z pewnością to wpłynęło na cenę. W czwartek idziemy się targować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 31.08.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Zapomniałam dodać, że zmienilismy trochę projekt np. jest doprojektowana piwnica (pod częścią budynku, ze wzg. na krzywą działkę), z pewnością to wpłynęło na cenę. W czwartek idziemy się targować To już domyślam się gdzie się budujesz... piękny widok na Odrę, mam nadzieję, że nie widzisz za dużo przemysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 31.08.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 To już domyślam się gdzie się budujesz... piękny widok na Odrę, mam nadzieję, że nie widzisz za dużo przemysłu Widok na Odrę faktycznie piękny, niestety częściowo chyba przysłonią go sąsiedzi gdy zaczną budować, a przemysł poza moim wzrokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 31.08.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Po ile braliście piasek zasypowy do fundamentów i ile wam tego wyszło? Wczoraj nam zasypywali i wyszło tego ok. 230 ton piasku po 23 zł już z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 31.08.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Po ile braliście piasek zasypowy do fundamentów i ile wam tego wyszło? Wczoraj nam zasypywali i wyszło tego ok. 230 ton piasku po 23 zł już z transportem. U mnie wyszło 235 ton cenę miałam trochę niższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 31.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 U mnie wyszło 235 ton cenę miałam trochę niższą Można wiedzieć za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 31.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Po ile braliście piasek zasypowy do fundamentów i ile wam tego wyszło? Wczoraj nam zasypywali i wyszło tego ok. 230 ton piasku po 23 zł już z transportem. A co się stało z piaskiem/ziemią z wykopu? Ja użyłem właśnie piasek z wykopu + od sąsiada trochę gruzu. PS. ODDAM W DOBRE RĘCE! 4 worki gruzu gruzu. Zostało z murowania ścian i stropu terriva. Będzie tego ze 2 tony w 4 workach Big-Bag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 31.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Można wiedzieć za ile? płaciłam 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 31.08.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Po ile braliście piasek zasypowy do fundamentów i ile wam tego wyszło? Wczoraj nam zasypywali i wyszło tego ok. 230 ton piasku po 23 zł już z transportem. Nie wiem ile ton wyszło ale zasyp fundamentów kosztował mnie ok 5000PLN :/ Przy zerze budynku ok 20cm ponad teren, budynek 170m2 pow. zabudowy. Pamiętam to dobrze bo planując budowę w ogóle nie przewidziałem tego kosztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 01.09.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ja kupowałem u kudry w Mierzynie 24 zł, albo 26 zł pierwszy gatunek, Sławek nie kupuj tylko drugiego gatunku bo strasznie krzywe i "mokre" trudno potem wymalować dzięki Bartek, nie mam już siły szukać, za dużo rzecz naraz sie teraz u mnie dzieje a to parapety zewnętrzne, a to rolety, a to brama, poddasze i wszystko lada dzien i każdy coś chce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 01.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No, nas też cena powaliła. A powiedzcie jaki beton dawaliście na chudziaka (nie tego pod ławy, tylko na podłogę na gruncie)? W projekcie B10, ale jak zwykle są różne teorie, szczególnie, że działówki z silikatów. Nie wiem ile ton wyszło ale zasyp fundamentów kosztował mnie ok 5000PLN :/ Przy zerze budynku ok 20cm ponad teren, budynek 170m2 pow. zabudowy. Pamiętam to dobrze bo planując budowę w ogóle nie przewidziałem tego kosztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 01.09.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No, nas też cena powaliła. A powiedzcie jaki beton dawaliście na chudziaka (nie tego pod ławy, tylko na podłogę na gruncie)? W projekcie B10, ale jak zwykle są różne teorie, szczególnie, że działówki z silikatów. B10, ale działówki z porothermu. Pogadaj z kierem, może wystarczy dozbroić tam gdzie mają iść działówki. ODDAM W DOBRE RĘCE! 4 worki gruzu gruzu. Zostało z murowania ścian i stropu terriva. Będzie tego ze 2 tony w 4 workach Big-Bag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 01.09.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No, nas też cena powaliła. A powiedzcie jaki beton dawaliście na chudziaka (nie tego pod ławy, tylko na podłogę na gruncie)? W projekcie B10, ale jak zwykle są różne teorie, szczególnie, że działówki z silikatów. B15, w garażu wrzuciliśmy siatkę z pręta 6, a w częsci domowej z trójeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 01.09.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 To widzę, ze nie jest takie rzadkie,by siatkę dawać w chudziak? A pod działówki dozbrajałeś cosik? B15, w garażu wrzuciliśmy siatkę z pręta 6, a w częsci domowej z trójeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 01.09.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 To widzę, ze nie jest takie rzadkie,by siatkę dawać w chudziak? A pod działówki dozbrajałeś cosik? Szkoda kasy by zbroić chudziak. Lepiej siatkę lub włókno dać w finalną posadzkę. ODDAM W DOBRE RĘCE! 4 worki gruzu gruzu. Zostało z murowania ścian i stropu terriva. Będzie tego ze 2 tony w 4 workach Big-Bag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 01.09.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No, nas też cena powaliła. A powiedzcie jaki beton dawaliście na chudziaka (nie tego pod ławy, tylko na podłogę na gruncie)? W projekcie B10, ale jak zwykle są różne teorie, szczególnie, że działówki z silikatów. Jak zasyp pod chudziakiem jest dobrze ubity to B10 wystarczy, a jak wylejemy chudziak na morką glinę to i z B20 może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 01.09.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Nie radze pchac 18 cm welny w 18cm krokwie. Tam powinna byc szczelina od gory ! Wiec miedzy krokwie raczej 15 cm. A co potm to juz sprawa kasy i komfortu(to o czym pisalem, np wielkosc pomieszczen itp) Fantom Zgadzam się Pustka musi być Zdecydowanie lepiej dać krokwie 20 cm i wtedy wełnę 18 cm + 10 cm i po problemie z obniżaniem pomieszczeń, wieszakami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 01.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 To widzę, ze nie jest takie rzadkie,by siatkę dawać w chudziak? A pod działówki dozbrajałeś cosik? Nie, nic więcej nie dozbrajałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts