Tomek_Police 27.11.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 martwie sie zeby chudziak nie popekał jak mrozy scisna. wiadomo snieg czy deszcz i mróz woda podejdzie i wysadzi ten chudziak.pozdrawiam Masz pewnie jakis 1cm styro miedzy fundamentami a chudziakiem robiace za dylatacje, tak? Mroz nie rozsadzi bo to nie jest szczelne. Woda spokojnie splynie, a snieg zabezpieczy. Bez obaw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 28.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam,Jestem nowa na forum...Etap moich prac to zakup działki....Wybrałam sobie projekt - Domplanu Kalibrai się zaczęło potrzebuję architekta aby dokonać adaptacji, no i jak dobrze pójdzie na wiosnę chciałabym ruszyć z budową.Także jeżeli macie solidnych wykonawców to bardzo proszę o namiary....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 28.11.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Kalibra, witamy na forum. Powodzenia w tej przygodzie życia, którą większość z nas aktualnie przechodzi. Odnośnie wykonawców musisz udać się do tego działu http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3015 . A żeby więcej doradzić, musisz powiedzieć coś więcej na temat miejsca budowy, bo najczęściej architekta wybiera się lokalnego w celu sprawniejszego załatwienia PnB. Domyślam się że jesteś już po zakupie działki i projekt spełnia warunki zabudowy zgodne z planem zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.11.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam Szanowna Grupe Przejrzałam wewontki pod kątem okien, drzwi i bram, ale ciezko przebrnac przez tyle stron na razCzy moglibyscie napisac gdzie zamawialiscie okna i czy wszystko było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 28.11.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 MusiSieUdac, okna zamawiałem w Eko-Dom z Mierzyna, rolety Protect z Rurzycy (wcześniej byli w Szczecinie), drzwi na razie są z OSB a brama po zaleceniach firmy od rolet (bo u nich też zamówię) dopiero po posadzkach. Na chwilę obecną też zabite OSB. Na chwilę obecną jestem zadowolony z jakości usług oraz cen (głównie najtańsze) w przypadku porównywania z innymi firmami tych samych parametrów. Dodatkowo drewniane okna i prowadnice rolet spasowane wręcz idealnie (jest lekka odchyłka koloru ale trzeba się mocno przyjrzeć, a prowadnice to Złoty Dąb, zaś okna to Cyprys). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 28.11.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 http://www.urzedowskiokna.pl/ Okna z certyfikatami. Super obsługa. Dzwoniłem do gościa o 19 wieczór bo nie mogłem zamknąć tarasu (fahofcy tynkarze otworzyli bez klamki! ale z zamknięciem było gorzej więc zostawili otwarte i pojechali) i pomógł bez szemrania. Przyjeżdżają po tynkach montować skrzynki do napędów i klamki. Ceny bardzo konkurencyjne do ekodomu i ms-ów (jakieś 25%). Cierpliwie znosił marudzenia kierbuda. Najtaniej ma drutex, ale widziałem u kogoś te okna po 5 sezonach i klamki latają na wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 28.11.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam Szanowna Grupe Przejrzałam wewontki pod kątem okien, drzwi i bram, ale ciezko przebrnac przez tyle stron na raz Czy moglibyscie napisac gdzie zamawialiscie okna i czy wszystko było ok? ja mam okna urzędowskiego (też z salonu Bogdana Tymofiejewicza BT STYL - jak Micmisio), brame garażową Krispol z napędem Beninca - robił mi Armet razem z ogrodzeniem i bramą wjazdową, a drzwi zewnętrzne i wewnętrzne stolarnia Pan Pisarczyk z Gryfina, dzisiaj mi właśnie zamontowali zewnętrzne. Wewnętrzne ma ciut droższe niż ten "średni" poziom, zewnętrzne ciut tańsze, mam z bocznymi doświetlami i wszędzie nie mogłem zamknąć się w kwocie do 10.000 a u Pisarczyka się udało. Polecili mi go znajomi, robił im kilkadziesiąt par drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.11.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Czy ktoś może mi polecić wykonawcę szklanych balustrad (tafla szkła) na schody? Zabieram się właśnie do szukania i ciężko mi idzie Fajne ale drogie ... http://www.zeker.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 28.11.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ceny bardzo konkurencyjne do ekodomu i ms-ów (jakieś 25%). hmmm... jakos mi sie nie widzi zeby byla az taka roznica... wycenialem wszedzie i akurat poziom cenowy od najwyzszej do najnizszej przedstawial sie ms, urzedowski, ekodom (pozbud). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 28.11.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 hmmm... jakos mi sie nie widzi zeby byla az taka roznica... wycenialem wszedzie i akurat poziom cenowy od najwyzszej do najnizszej przedstawial sie ms, urzedowski, ekodom (pozbud). wszystko zależy co wyceniasz.. jakie parametry okien, mi urzędowski robił dąb na mikrowczepach (czy mikrozłączach jak zwą niektórzy), a pozbud nie robi takich, ponadto system tarasowy HS każda firma ma nieco inny, inne prowadnice, uszczelki itp. itd., nie da się tego porównać bo nie są to identyczne okna... jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach.. jedyne co powiem to to, że BT STYL i Tymofijewicz jako właściciel jest skłonny do negocjacji cenowych, a już inni, jak np. eko-dom czy sokólka (salon firmowy) w ogóle nie podejmują negocjacji, widocznie im tak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 28.11.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Fajne ale drogie ... http://www.zeker.pl ciekawe, czy zrobią jedną balustradkę na balkonik do lukarny? czy ktoś z Was podpowie, gdzi eoprócz firmy Asko-Tech mogę dostac blachę ryflowana? W casto droga jak piorun,. chciałem wyłożyć nią wnękę na drewno kominkowe, ale Asko-Tech srzedaje tylko całe arkusze, a to dla mnie za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.11.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Czesc i czołem. Jaki fajny odzew grupy:) Dzieki za pomoc, wyśle zapytania do wszystkich, bo nie ukrywam cena sie dla mnie liczy. Myslałam jeszcze o Framexie ze Stargardu.PS. Slawek co do P. Pisarczyka to znam osobiscie bo my z jednej wsi:) Rolet nie chcemy. Odwdzieczajac sie moge napisac na przyszłość, dla kogos kto zamawia dachowke, ze bardzo elastyczny cenowo dla nas był Veldach na Cukrowej,( tuz koło VOX-a i jakiś paneli. O ile handlowiec z ExtraD. nie chciał negocjować, chciał 100% przedpłaty (koszmar) i nie było mowy o zwrotach to z tamtymi sie dogadaliśmy i na upust cenowy, wplacilismy tyle zaliczki ile mielismy i mozna zwracac towar. Datego stawiam im plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 29.11.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Co do okien to kiedyś polecałem Eko-dom. Dzisiaj już nie polecam. Sprawa załatwiania reklamacji to jakiś koszmar. Nie wiem z kim obecnie współpracują jeśli chodzi o rolety, ale ja mam z firmy Lamel 2. Rolety - dramat. Co chwile są z nimi jakieś problemy. Powoli uczę się to sam naprawiać, bo o jakąkolwiek pomoc bardzo trudno. Generalnie wszystko jest fajnie jak jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.11.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Czy ktoś może mi polecić wykonawcę szklanych balustrad (tafla szkła) na schody? Zabieram się właśnie do szukania i ciężko mi idzie witam wszystkich, Tsunami - zapytaj w firmie Proglas Szczecin Pawla Bryka - powinien Tobie pomóc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 29.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam,finalizuję właśnie zakup działeczki w Dobrej na ulicy Szczęśliwej jeżeli znacie jakiegoś architekta, który sprawnie przeprowadził by adaptację i takie tam...to będę wdzięczna za pomoc.....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.11.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam Mam prośbę może ktoś podać stawkę za 1KWh przy prądzie budowlanym i ile wynoszą w sumie opłaty stałe. Na stronie ENEI nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 29.11.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam Szanowna Grupe Przejrzałam wewontki pod kątem okien, drzwi i bram, ale ciezko przebrnac przez tyle stron na raz Czy moglibyscie napisac gdzie zamawialiscie okna i czy wszystko było ok? Również polecam okna urzędowskiego i salon Bogdana Tymofiejewicza BT STYL. Okna ok - nie licząc drobnej wpadki montażystów z Bagiennej (nie wiem czy ta firma z Bagiennej jeszcze handluje urzędowskim - jeśli tak to odradzam jakikolwiek kontakt z nimi) Pan Bogdan to odrębny temat - urodzony handlowiec w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dbałość o klienta a nie tylko o poziom sprzedaży i kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 29.11.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 ciekawe, czy zrobią jedną balustradkę na balkonik do lukarny? czy ktoś z Was podpowie, gdzi eoprócz firmy Asko-Tech mogę dostac blachę ryflowana? W casto droga jak piorun,. chciałem wyłożyć nią wnękę na drewno kominkowe, ale Asko-Tech srzedaje tylko całe arkusze, a to dla mnie za dużo... A jak wygląda to cudo do obłożenia wnęki na drewno? Też szukam jakiegoś rozwiązania estetycznego i trwałego - myślałem już na przyklejanym PCV z nadrukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 29.11.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam Mam prośbę może ktoś podać stawkę za 1KWh przy prądzie budowlanym i ile wynoszą w sumie opłaty stałe. czemu nie Składnik /jednostka/ cena netto Energia czynna/ kWh /0,3119 opłata za obsługę handlową /mc /10,70 składnik stały stawki sieciowej/mc*kWh/2,56 składnik zmienny/kWh/0,1372 stawka jakosciowa/kWh/0,007 opłata przejciowa/mc*kWh/1,22 opłata abonamentowa/mc/1,95 Ufffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.11.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 czemu nie Składnik /jednostka/ cena netto Energia czynna/ kWh /0,3119 opłata za obsługę handlową /mc /10,70 składnik stały stawki sieciowej/mc*kWh/2,56 składnik zmienny/kWh/0,1372 stawka jakosciowa/kWh/0,007 opłata przejciowa/mc*kWh/1,22 opłata abonamentowa/mc/1,95 Ufffff Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts