caretilla 15.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witajcie tak dawno już mnie tu nie było że dopiero dzieciąta próba wbicia hasła poskutkowała:) tyle nowych osób jest na forum i starych również . Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich zmagających się z budową domu i nie tylko oczywiście, dla tych co już mieszkają również. Będę wpadać częściej i pomagać. Na razie o rurze powietrza dochodzącej do kominka: przepisy mówią że rura kominkowa ma być kamionkowa i o średnicy chyba 160 mm lub 200 (nie pamiętam w tej chwili) ale i tak wszyscy kładą PCV 110 i to w zupełności wystarczy aby doprowadzić odpowiednią ilość powietrza. Zdarza się że kominiarz przy odbiorze kominiarskim o to pyta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 16.01.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Kul Dzięki za kciuki. Będą mi potrzebne,. Pozdrawiam wszystkich budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.01.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam wszystkich budujących. Jako nowicjusz klaniam się mistrzom.. I pewnie nie raz poproszę o radę. Dziś się zaczytowyję narazie..i patzrę jak mi się oczy otwierają.Wow..jaka ja malutka jestem..prawie jak mój wymarzony domek..Ale co tam..chyba spróbuję...Za kilka dni złożę wnisoski do Enei..wodociągów i gazowni..To nawet chyba nie pierwszy schodek..Optymistycznie patzrę. Pozdrawiam.. Nic nowego... Też tak miałem... Ale spójrz na to inaczej - masz tę przewagę, że tu trafiłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.01.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Cześć, potrzebuje Waszej pomocy. Szukam na pilnie noclegu w Szczecinie w okolicach ulicy Kormoranów, Hożej. Możecie podać jakieś namiary na jakiś w miarę sensowny hotelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 18.01.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Cześć, potrzebuje Waszej pomocy. Szukam na pilnie noclegu w Szczecinie w okolicach ulicy Kormoranów, Hożej. Możecie podać jakieś namiary na jakiś w miarę sensowny hotelik? Jeśli w pobliżu Hożej to może: Migrand Usługi Hotelarskie ul. Robotnicza 28/29 71-712 Szczecin Tel: (+48) 91-44-20-960 , (+48) 722-39-31-38 Fax: (+48) 91-42-81-926 E-mail: [email protected] Internet: www.migrand.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 dzieki za odpowiedz. kominek sprawnie działa? u mnie też 110 i działa sprawnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.01.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witajcie ! Ja już po przeprowadzce, nie mogę się ogranąć jeszcze, zaglądał pewnie będę już rzadziej, ale na pewno nie raz zajrzę... Tymczasem mam pytanko - jest jakiś dobry szklarz w pobliżu Dobrej (albo niekoniecznie w pobliżu), który nie będzie chciał wygórowanych kwot za lustro 2 x 1 m z montażem ? Ktoś z Was korzystał z takich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 18.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witajcie ! Ja już po przeprowadzce, nie mogę się ogranąć jeszcze, zaglądał pewnie będę już rzadziej, ale na pewno nie raz zajrzę... Tymczasem mam pytanko - jest jakiś dobry szklarz w pobliżu Dobrej (albo niekoniecznie w pobliżu), który nie będzie chciał wygórowanych kwot za lustro 2 x 1 m z montażem ? Ktoś z Was korzystał z takich usług? Gratalacje za dokonaną przeprowadzkę. U mnie kończą tynki, na koniec budowy muszę poczekać 2-3 miesiące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 18.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witajcie ! Ja już po przeprowadzce, nie mogę się ogranąć jeszcze, zaglądał pewnie będę już rzadziej, ale na pewno nie raz zajrzę... Tymczasem mam pytanko - jest jakiś dobry szklarz w pobliżu Dobrej (albo niekoniecznie w pobliżu), który nie będzie chciał wygórowanych kwot za lustro 2 x 1 m z montażem ? Ktoś z Was korzystał z takich usług? Nasze Gratulacje Slawek. Super ze zdarzyliscie Pozdrawiamy Was serdecznie Kulina & Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Gratalacje za dokonaną przeprowadzkę. U mnie kończą tynki, na koniec budowy muszę poczekać 2-3 miesiące.... Duży optymizm Tynki skończyli mi na koniec listopada i oprócz świąt nie miałem specjalnie obsuwy większej niż 2-3 dni ze dwa razy, a jestem po posadzkach wykonanych na początku stycznia. Na przeprowadzkę to nie liczę szybciej niż w wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 18.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Duży optymizm Tynki skończyli mi na koniec listopada i oprócz świąt nie miałem specjalnie obsuwy większej niż 2-3 dni ze dwa razy, a jestem po posadzkach wykonanych na początku stycznia. Na przeprowadzkę to nie liczę szybciej niż w wakacje. U mnie kolejność trochę inna. Wylewki zrobiłem w końcu listopada. czekam na zagazowanie instalacji i uruchamiam grzanie to i tynki szybciej wyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 19.01.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 U mnie kolejność trochę inna. Wylewki zrobiłem w końcu listopada. czekam na zagazowanie instalacji i uruchamiam grzanie to i tynki szybciej wyschną. Gratuluję wszystkim, którzy już są na finiszu oraz Sławkowki, że już zamieszkał! Czy możecie mi polecić swoich tynkarzy, posadzkarzy, elektryków i hydraulików, jeśli są tego warci? Tynki chcę robić cementowo-wapienne, więc jeśli ktoś takie ma i jest z nich zadowolony (równe i dość gładkie/ bez gładzi gipsowej) to będę szczególnie wdzięczny za namiar. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 19.01.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam i z góry za to przepraszam właśnie dostałam pozwolenie na budowę. Bielkowo/k. Kobylanki, czas poczynić pierwsze przygotowania jak myślicie, czy powinnam grodzić już całą działkę docelowym ogrodzeniem (teren dość duży) czy narazie pomyśleć o tymczasowym ogrodzeniu? Czy można kupić używane? Gdzie trzymacie na budowie wszystkie sprzęty? Kontener? Może ktoś sprzedaje używany? Nie mam jeszcze kierownika budowy, mozecie kogoś polecić czekam na wszystkie rady od budujących, o czym powinnam pamiętać zaczynając budowę? Chyba nie muszę dodawać że zielona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 19.01.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam i z góry za to przepraszam właśnie dostałam pozwolenie na budowę. Bielkowo/k. Kobylanki, czas poczynić pierwsze przygotowania jak myślicie, czy powinnam grodzić już całą działkę docelowym ogrodzeniem (teren dość duży) czy narazie pomyśleć o tymczasowym ogrodzeniu? Czy można kupić używane? Gdzie trzymacie na budowie wszystkie sprzęty? Kontener? Może ktoś sprzedaje używany? Nie mam jeszcze kierownika budowy, mozecie kogoś polecić czekam na wszystkie rady od budujących, o czym powinnam pamiętać zaczynając budowę? Chyba nie muszę dodawać że zielona jestem Co do ogrodzenia polecam tymczasowe - będzie jeździł ciężki sprzęt, a to koparka, a to betoniarki, pompa, auta z HDS. Nie ma siły, żeby czegoś nie uszkodzili. Kierownika budowy moge polecic, najtańszy nie byl ale myślę wart swojej ceny. Problem tylko z odległością. Powodzenia i dużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 19.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Gratuluję wszystkim, którzy już są na finiszu oraz Sławkowki, że już zamieszkał! Czy możecie mi polecić swoich tynkarzy, posadzkarzy, elektryków i hydraulików, jeśli są tego warci? Tynki chcę robić cementowo-wapienne, więc jeśli ktoś takie ma i jest z nich zadowolony (równe i dość gładkie/ bez gładzi gipsowej) to będę szczególnie wdzięczny za namiar. Pozdrawiam. Posadzki Marek Kopyś (jest na liście wyk.) elektryk Krzysiek Bergiel (wykonuje również hydraulikę,też jest na liście wyk.), u mnie jednak robił Paweł Maryniak, tynki Krzysiek Gaweł. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 U mnie kolejność trochę inna. Wylewki zrobiłem w końcu listopada. czekam na zagazowanie instalacji i uruchamiam grzanie to i tynki szybciej wyschną. Zatem trzymam kciuki Gratuluję wszystkim, którzy już są na finiszu oraz Sławkowki, że już zamieszkał! Czy możecie mi polecić swoich tynkarzy, posadzkarzy, elektryków i hydraulików, jeśli są tego warci? Tynki chcę robić cementowo-wapienne, więc jeśli ktoś takie ma i jest z nich zadowolony (równe i dość gładkie/ bez gładzi gipsowej) to będę szczególnie wdzięczny za namiar. Pozdrawiam. Mam gipsowe tynki i choć chłopaki się starali to i tak w reprezentacyjnych miejscach typu salon i wielu innych damy gładź. Przy cem-wap myślę jeśli lubisz gładkie tynki to na bank będziesz musiał dać gładź. Tynkarza nie polecam bo robisz inne tynki, a mój specjalizuje się w gipsowych. Posadzkarza polecałem 1-2 strony wcześniej Pan Arek Przybylski 695-910-560, elektryka też, ale dla przypomnienia to Pan Mirek Mąkosa 606-897-999. Jeżeli chodzi o hydraulika robiłem w Ciepłej Chacie całą instalację i też jestem zadowolony z ich pracy. Co do trzech ostatnich ekip obsuw specjalnie nie ma, robota wykonana sprawnie i rzetelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 19.01.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam i z góry za to przepraszam właśnie dostałam pozwolenie na budowę. Bielkowo/k. Kobylanki, czas poczynić pierwsze przygotowania jak myślicie, czy powinnam grodzić już całą działkę docelowym ogrodzeniem (teren dość duży) czy narazie pomyśleć o tymczasowym ogrodzeniu? Czy można kupić używane? Gdzie trzymacie na budowie wszystkie sprzęty? Kontener? Może ktoś sprzedaje używany? Nie mam jeszcze kierownika budowy, mozecie kogoś polecić czekam na wszystkie rady od budujących, o czym powinnam pamiętać zaczynając budowę? Chyba nie muszę dodawać że zielona jestem Graty trzymam w blaszaku kupionym z internetu II gatunek tzw "na budowę" 1400 zł z transportem i montażem, co do ogrodzenia to ogrodzenie tymczasowe z żerdzi i siatki leśnej+ brama 2 części po 3,5m - koszt 8 stówek i 2 soboty i niesamowita radość z obcowania z naturą, wtedy też był pierwszy grill na SWOIM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 20.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja dziś złożyłam wnioski o przyłącza. Pierwszy schodek za mną. Bedę się dalej wspinać pomału. Działka pełna uroku ale grunt niepewny. Badania geologiczne zrobione teraz jeszcze uzgodnienia z konstruktorem i architektem..Acha..projekt kupiony..z136..Zakochana jestem w tym projekcie..i jak dla nas dwoje + pies..akurat...Zaglądać tu będę w poszukiwaniu cennych rad..A tymczasem pozdrawiam budującą Grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 21.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam,Już waruneczki są, teraz adaptacja projektu........rozglądam się już za ekipą do SSO - nie wiem czy to za wcześnie, bo chcę wiosną rozpocząć (tzn gdzieś kwiecień - maj, pewnie architekt z miesiąc będzie przeprowadzał adaptację a potem pozwolenie 65 dni), ale nie wiem jak tam ceny za stan surowy, przybieram się do budowy Kalibry z Domplanu, projekcik raczej prosty ale.... jak znacie godną polecenia ekipę to proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 21.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Ja dziś złożyłam wnioski o przyłącza. Pierwszy schodek za mną. Bedę się dalej wspinać pomału. Działka pełna uroku ale grunt niepewny. Badania geologiczne zrobione teraz jeszcze uzgodnienia z konstruktorem i architektem..Acha..projekt kupiony..z136..Zakochana jestem w tym projekcie..i jak dla nas dwoje + pies..akurat... Zaglądać tu będę w poszukiwaniu cennych rad.. A tymczasem pozdrawiam budującą Grupę Witajcie. Wybraliscie sobie bardzo fajny projekt. Jakies zmiany bedziecie robic? My dzialamy z innym projektem - z tego samego studia. Powodzenia zycze i pozdrawiam Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts