KulinaKul 21.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Duży optymizm Tynki skończyli mi na koniec listopada i oprócz świąt nie miałem specjalnie obsuwy większej niż 2-3 dni ze dwa razy, a jestem po posadzkach wykonanych na początku stycznia. Na przeprowadzkę to nie liczę szybciej niż w wakacje. Tomek- Police: pytanie z serii tendencyjnych: jak sobie poradziles z wysuszeniem tynkow? Wstawiales jakies urzadzenia grzewcze, pochlaniacze ? intryguje mnie ten temat bo niedlugo tez mnie to czeka i jak tak patrze za okno to tylko deszcz i deszcz. Pozdrawiam Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 22.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Tomek- Police: pytanie z serii tendencyjnych: jak sobie poradziles z wysuszeniem tynkow? Wstawiales jakies urzadzenia grzewcze, pochlaniacze ? intryguje mnie ten temat bo niedlugo tez mnie to czeka i jak tak patrze za okno to tylko deszcz i deszcz. Pozdrawiam Kul Do stycznia czyli coś nieco ponad miesiąc pozwoliłem im się suszyć naturalnie. Podobno wskazane by za szybko nie wyschły bo będą pękać. W tym czasie działał elektryk, hydraulicy i posadzkarze. Teraz gdzieniegdzie ściany białe (szczególnie w garażu, przedsionku i kotłowni gdzie są prowizoryczne drzwi z OSB i jednak jest ciągły dostęp świerzego powietrza) a większość ścian w ciapki biało-szare. W kotłowni wstawiłem na początku roku dwa piecyki olejowe i jak ktoś robi to włącza. O tynki się już nie obawiam, bardziej o posadzkę bo też chciałbym żeby jak najdłużej wysychała naturanie i mam nadzieję, że nie będzie mrozu bo jeszcze ciemnoszara. A nawet przy tym deszczu wszystko schnie, tylko niestety wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 22.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witajcie. Wybraliscie sobie bardzo fajny projekt. Jakies zmiany bedziecie robic? My dzialamy z innym projektem - z tego samego studia. Powodzenia zycze i pozdrawiam Kul Witaj Kul. W zasadzie żadnych zmian poza kątem nachylenia dachu nie przewidujemy. Ten projekt wydaje się piękny sam w sobie no i dla nas to jak marzenie..> Mam nadzieję ,że do spełnienia. A studio rewelacyjne...jak dla mnie no i projekty takie że chce się budować...male ale wlasne..Prawda? A jaki Wy projekt wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 22.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 ... W tym czasie działał elektryk .... Elektryk po tynkach??? Chyba jakieś wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 22.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Do stycznia czyli coś nieco ponad miesiąc pozwoliłem im się suszyć naturalnie. Podobno wskazane by za szybko nie wyschły bo będą pękać. W tym czasie działał elektryk, hydraulicy i posadzkarze. Teraz gdzieniegdzie ściany białe (szczególnie w garażu, przedsionku i kotłowni gdzie są prowizoryczne drzwi z OSB i jednak jest ciągły dostęp świerzego powietrza) a większość ścian w ciapki biało-szare. W kotłowni wstawiłem na początku roku dwa piecyki olejowe i jak ktoś robi to włącza. O tynki się już nie obawiam, bardziej o posadzkę bo też chciałbym żeby jak najdłużej wysychała naturanie i mam nadzieję, że nie będzie mrozu bo jeszcze ciemnoszara. A nawet przy tym deszczu wszystko schnie, tylko niestety wolniej. dzieki za info. W takim razie nie ma co sie za bardzo obawiac jak widze. Masz racje- czytalem o tym - ze nie mozna by tynki za szybko wyschly. Pekaja itd. Podobno zdarza sie ze same ekipy przyspieszaja schniecie poprzez dodatkowe szybkie ogrzewanie by pociagnac dalej jakis etap. Obawialem sie ze dzieki takiej pogodzie i ciaglemu duzemu zawilgocieniu powietrza bedzie sie to dluuuzyc strasznie. Koncze elektryke powoli i bede szukal ekipe do tynkow. Widzialem wczesniej ze namiary juz padaly na ekipy. Pozdrawiam i 3 mam kciuki za wykonczeniowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 22.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witaj Kul. W zasadzie żadnych zmian poza kątem nachylenia dachu nie przewidujemy. Ten projekt wydaje się piękny sam w sobie no i dla nas to jak marzenie..> Mam nadzieję ,że do spełnienia. A studio rewelacyjne...jak dla mnie no i projekty takie że chce się budować...male ale wlasne..Prawda? A jaki Wy projekt wybraliście? Witajcie. Dokladnie tak: co wlasne to wlasne. Powiem szczerze ze wiele projektow ogladalismy i jak wpadl nam w rece katalog tego studia to bylo to co szukalismy. Wasz projekt jest bardzo ladny - prosty. My lubimy prostote i dlatego stanelo na dziesiatce bo wielu przemysleniach itd. Uwazamy sie za rodzine rozwojowa i dlatego troche wiekszy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 22.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam,Mam pytanie:Czy ktos z Was robil u siebie posadzki anhydrytowe? Z uslug jakiej firmy korzystaliscie? Czy w naszym wojewodztwie sa w ogole firmy, ktore sie tym zajmuja, czy trzeba sprowadzac material z "glebi" Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 23.01.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Elektryk po tynkach??? Chyba jakieś wykończenia? Tak, odkrywanie puszek i zrobienie tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 23.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 witam ile bierze KierBud? Dajcie mi jakieś ceny dla porównania na priv, no i może jakiś namiar. Budowa Bielkowo k. Kobylanki, więc najlepiej ktoś z okolic. Zanim kogoś wybiorę chcę porównać ceny i Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 24.01.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 witam ile bierze KierBud? Dajcie mi jakieś ceny dla porównania na priv, no i może jakiś namiar. Budowa Bielkowo k. Kobylanki, więc najlepiej ktoś z okolic. Zanim kogoś wybiorę chcę porównać ceny i Wasze opinie 2,5-4 z fakturą taki co pilnuje budowy - zależy też od ilości wizyt. Mniej taki co tylko stawia pieczątki. Są podobno tacy za 1500. Mówimy tu o SSO. Co do stawek: ile kosztuje aktualnie zabudowa poddasza - od położenia wełny do malowania. Pytam o samą robociznę. Czy ktoś mógłby mi polecić na priv jakąś sprawdzoną ekipę? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 24.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Co do stawek: ile kosztuje aktualnie zabudowa poddasza - od położenia wełny do malowania. Pytam o samą robociznę. Czy ktoś mógłby mi polecić na priv jakąś sprawdzoną ekipę? Z góry dzięki. Kosztuje 60-75zł/m2 w zależności od stopnia skomplikowania zabudowy poddasza - poddasza pod dachami kopertowymi są przeważnie droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 24.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam i z góry za to przepraszam właśnie dostałam pozwolenie na budowę. Bielkowo/k. Kobylanki, czas poczynić pierwsze przygotowania jak myślicie, czy powinnam grodzić już całą działkę docelowym ogrodzeniem (teren dość duży) czy narazie pomyśleć o tymczasowym ogrodzeniu? Czy można kupić używane? Gdzie trzymacie na budowie wszystkie sprzęty? Kontener? Może ktoś sprzedaje używany? Nie mam jeszcze kierownika budowy, mozecie kogoś polecić czekam na wszystkie rady od budujących, o czym powinnam pamiętać zaczynając budowę? Chyba nie muszę dodawać że zielona jestem Witam Ogrodzenie tylko tymczasowe, chyba że naprawde duży teren to można ogrodzić tylko te strony od których nic nie będzie jeździć. Co do trzymania gratów na budowie to raczej wykonawcy kwestia gdzie będzie graty trzymał. Pozdrawiam Budszczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolędnicy 24.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witamy Grupę Szczecińską Aktualnie jesteśmy po zaakceptowaniu koncepcji domu i mamy już za sobą wszystkie warunki przyłączy (to poszło z górki bo działka jest uzbrojona). I jak chyba każdy mamy przed sobą same znaki zapytania dlatego też pilnie studiujemy forum. Tak więc będziemy z Wami przez najbliższe 2 lata:) Pozdrawiamy serdecznie kolędnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 25.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Ogrodzenie tylko tymczasowe, chyba że naprawde duży teren to można ogrodzić tylko te strony od których nic nie będzie jeździć. Co do trzymania gratów na budowie to raczej wykonawcy kwestia gdzie będzie graty trzymał. Pozdrawiam Budszczecin teren jest duży, 60x120 mniej więcej, ale chyba zdecyduję się na tymczasowe,ogrądzę tak 50x50, czy to wystarczy? czy siatka leśna i słupki drewniane wystarczą? Trzebaby jakąś bramę wiazdową, wystarczy rozpiąć siatkę na listewkach czy trzeba coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 25.01.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witamy Grupę Szczecińską Aktualnie jesteśmy po zaakceptowaniu koncepcji domu i mamy już za sobą wszystkie warunki przyłączy (to poszło z górki bo działka jest uzbrojona). I jak chyba każdy mamy przed sobą same znaki zapytania dlatego też pilnie studiujemy forum. Tak więc będziemy z Wami przez najbliższe 2 lata:) Pozdrawiamy serdecznie kolędnicy Witamy na nowej drodze życia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 25.01.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witamy Grupę Szczecińską Aktualnie jesteśmy po zaakceptowaniu koncepcji domu i mamy już za sobą wszystkie warunki przyłączy (to poszło z górki bo działka jest uzbrojona). I jak chyba każdy mamy przed sobą same znaki zapytania dlatego też pilnie studiujemy forum. Tak więc będziemy z Wami przez najbliższe 2 lata:) Pozdrawiamy serdecznie kolędnicy Powodzenia )::)):): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 25.01.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witamy Grupę Szczecińską Aktualnie jesteśmy po zaakceptowaniu koncepcji domu i mamy już za sobą wszystkie warunki przyłączy (to poszło z górki bo działka jest uzbrojona). I jak chyba każdy mamy przed sobą same znaki zapytania dlatego też pilnie studiujemy forum. Tak więc będziemy z Wami przez najbliższe 2 lata:) Pozdrawiamy serdecznie kolędnicy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 26.01.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witamy Grupę Szczecińską ... kolędnicy Powodzenia ! A gdzie budujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 26.01.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witamy Grupę Szczecińską Aktualnie jesteśmy po zaakceptowaniu koncepcji domu i mamy już za sobą wszystkie warunki przyłączy (to poszło z górki bo działka jest uzbrojona). I jak chyba każdy mamy przed sobą same znaki zapytania dlatego też pilnie studiujemy forum. Tak więc będziemy z Wami przez najbliższe 2 lata:) Pozdrawiamy serdecznie kolędnicy cześć w którym miejscu budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina1001 26.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam, Czy ktoś z Was może polecić dobrego kosztorysanta? Jakiś czas temu "pochwaliłam się" na forum, że właśnie startuję, mam działkę, fajny indywidualny projekt czekam na pozwolenie na budowę i zleciłam wykonanie kosztorysu. Coś mam jednak pecha do kosztorysantów bo już drugi zrobił mnie w trąbę Może jednak ktoś może polecić rzetelnego fachowca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts