Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Blagaaaaam dajcie kogos do pomalowania kilku pomieszczen w domku...Za diabla nie moge nikogo znalezc-nawet nie wyobrazacie sobie jakie malarze maja terminy!Dzisiaj byl facet z polecenia od znajomego popatrzyl pokiwal glowa i zapowiedzial sie na koniec czerwca poczatek lipca.Zalamalam sie....To tylko sypialnia i salon .POMOZCIE!!!

Blagaaaaam dajcie kogos do pomalowania kilku pomieszczen w domku...Za diabla nie moge nikogo znalezc-nawet nie wyobrazacie sobie jakie malarze maja terminy!Dzisiaj byl facet z polecenia od znajomego popatrzyl pokiwal glowa i zapowiedzial sie na koniec czerwca poczatek lipca.Zalamalam sie....To tylko sypialnia i salon .POMOZCIE!!!

Kup sobie agregat i pomaluj sama ;-)

Kominek jest skończony w 99% , dzisiaj musi jeszcze przeszlifować narożniki i gdzieniegdzie gładzie po sobotnim zamontowaniu kamienia. Jesteśmy bardzo zadowoleni jak do tej pory. Cenowo ok, jakościowo też. Dodatkowo sprząta po sobie. Robi na nowych materiałach (płyty krzemianowo-wapienne), a nie na gk+wełna. Ma dużą wiedzę i jak o czymś mówi to zawsze tłumaczy dlaczego i po co tak trzeba zrobić, a nie tylko "bo tak".

A czy ja też mogę prosić o kontakt do Pana Jacka? Mamy mieć kominek z płaszczem wodnym i nie mamy jeszcze fachowca od obudowy....

"

Tomek_Police dziekuję za namiary na Pana Bogdana Stańczuka - tynki proste, szybko, sprawnie. Panowie niesamowici mieli swoje radio, czajnik bezprzewodowy, kuchenkę elektryczną jednopalnikową, garnek, mydło w płynie, kremik do rąk. Na koniec posprzątali i umyli stolik zalany kawą :) Polecam."

Burundi,

Ja polecam Pana Stańczuka - z listy wykonawcow, tel. 609022964 - okna na dole miałam zaklejone przed tynkami, Pan Bogdan poprawił po swojemu, na górze zaklejał sam. Wie jak to zrobić by folia nie przeszkadzała przy obróbce wokół ramy okiennej - wkłada taką specjalna listewkę między okno a tynk. Stańczuk brał 22 zł/m kw. nie doliczał nic za folie itd. wszystko było w cenie, nie odliczał otworów okiennych, bo jest zabawa przy obróbce okna więc jedno wchodziło w drugie.

Wybraliście kamień po jednej wizycie w Lastriko? Gratuluję zdecydowania. My musimy pojechać tam jeszcze raz. Za duży wybór.

A fotki kominka nie miałeś chyba przy sobie tylko ze względu na te nieprzeszlifowane jeszcze narożniki ;) Ale jak już będzie dopieszczony chyba się pochwalisz, co? Mogę się zrewanżować za jakieś 4 tygodnie jeśli zechcesz.

:D dopieszczony, dziś gruntowałem, jutro malowanie.

http://www.bankfotek.pl/thumb/1266842.jpeg

Kamień to Crema Marfil, wiedzieliśmy że będzie coś z beżu tylko zastanawialiśmy się który. Czekam na rewanż z Twojej strony :)

Napiszta proszę - może być na priv jak nie chcecie na forum:) - co w cenie tynkowania mieliście -m.in. zakup folii i taśm do zabezpieczenia okien czy tylko samo zabezpieczenie bez zakupu? I jak ściany z oknami Wam liczyli.Z góry dzięki - na szybko to potrzebuję.

Zależy jak się dogadasz. Ja miałem listwy dylatacyjne między oknem, a tynkiem i to miało taką specjalną folię zabezpieczającą okna, puszczałem Ci kiedyś linka. Wtedy tynkarz nie odlicza okien w pomiarach, gdyż te listwy są wtedy w cenie. Zanim jednak zaczniemy o zabezpieczeniu, jakie okna plastiki czy drewniane. Jak plastiki to mniejszy problem bo można przykleić do okien taśmę, jak drewniane to IMO tylko taka listwa. Woda z tynku nie wejdzie w okna i nie ma problemu właśnie z zabezpieczeniem.

Czyli nie odliczał otworów pow. 3 m2 i otworów drzwiowych?

"Burundi,

Ja polecam Pana Stańczuka - z listy wykonawcow, tel. 609022964 - okna na dole miałam zaklejone przed tynkami, Pan Bogdan poprawił po swojemu, na górze zaklejał sam. Wie jak to zrobić by folia nie przeszkadzała przy obróbce wokół ramy okiennej - wkłada taką specjalna listewkę między okno a tynk. Stańczuk brał 22 zł/m kw. nie doliczał nic za folie itd. wszystko było w cenie, nie odliczał otworów okiennych, bo jest zabawa przy obróbce okna więc jedno wchodziło w drugie."

Czyli nie odliczał otworów pow. 3 m2 i otworów drzwiowych?

"Burundi,

Ja polecam Pana Stańczuka - z listy wykonawcow, tel. 609022964 - okna na dole miałam zaklejone przed tynkami, Pan Bogdan poprawił po swojemu, na górze zaklejał sam. Wie jak to zrobić by folia nie przeszkadzała przy obróbce wokół ramy okiennej - wkłada taką specjalna listewkę między okno a tynk. Stańczuk brał 22 zł/m kw. nie doliczał nic za folie itd. wszystko było w cenie, nie odliczał otworów okiennych, bo jest zabawa przy obróbce okna więc jedno wchodziło w drugie."

Tak, nie odliczał. Też mi się to wydawało na początku dziwne, ale gdy zobaczyłam ile jest roboty z obróbką okna to zmieniłam zdanie. Obrabia oczywiście styk okno-tynk oraz wstawia aluminiowe profile ściana-wnęka okienna przez co nadaje ostateczny wymiar otworu okiennego. Myslę, że rozmawiając o cenie zawsze możesz dogadać kwestię ceny otworów okiennych. Stańczuka polecił mi Tomek_police. Ja też go polecam.