Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

gosia@ napisał:
agama, niekoniecznie, prowadzenie większej ilosci robot, sprawia ze zawsze jest ktos sciemniany. A to strop schnie 60 dni, a to polowa rodziny wymarła na zarazę. ja sie wypisąłam z góralskiej ekipy, tak ze miejsce sie zwolniło. Druga budowa daje jedno, nie dajesz sie zbajerowac na powszechne teksty mamiace inwestorow. No i zasada druga, kompromisy daja w dupe zawsze inwestorowi nie wykonawcy.

Zgadzam się ,że z góralami trzeba być czujny jak gajowy:)Poza tym w obecnych czasach w Szczecinie są po prostu drodzy, bo traktują to jak wyjazd do GB w czasach boomu. Jednak wszystko co robili w domu nr 1 ma się świetnie. No i teraz widzę,że potrafią dać parę. Generalnie trzeba być asertywnym i liczyć koszty. Jednak gdy ludzie(nie poleceni przez wykonawcę) mówią ze po 5 latach wszystko jest ok to chyba można zaufać. Boże spraw abym nie była naiwna.

gosia sz-n napisał:
Powiedzcie mieszkajacy, budujący w okolicach Polic z jakiej firmy ochroniarskiej korzystacie.

Alkon, sprawdzałem Solida, ale powiedzieli otwarcie, że i tak podzlecą dalej Alkonowi, więc nawet jakby była interwencja to podjedzie Alkon. Wolę mieć umowę z faktycznym wykonawca usługi ;)

gosia@ napisał:
TomekPolice, nie wiem ile punktów, elektryk tez nie wie, wycenia od wielkosci domu. Z materialem, bez osprzetu

To jak tak wycenia to bym od razu podziękował... oferta to oferta, musi być konkret ile za co. A nie potem się okaże że jeszcze za to trzeba dopłacić i za inne rzeczy. Pogadaj z moim elektrykiem Mirosław Mąkosa, tel kilka postów wyżej.

rafiks napisał:
witam ktos pisał kiedys o kotle imergas.chciałbym wiedziec jak sie spisuje.bede wdzieczny za odpowiedz

Mam Victrix X2 ze sterownikiem CAR2. Cały dom podłogówka (sypialnie osobne sterowniki) oprócz garażu gdzie jest grzejnik pracujący na parametrach/temperaturach podłogówki + zwiększone gabaryty samego grzejnika. Jak na dwa miesiące użytkowania niewiele mogę powiedzieć. Pracował 3 tygodnie do serwisowego uruchomienia na bardzo niskich ustawieniach/niskiej krzywej i nie mam zastrzeżeń. W domu ustawiona temperatura 20*C, podłoga letnia/zimna, a w domu ciepło, że można było chodzić w krótkich spodenkach i podkoszulku. Jak dla mnie największą zaletą jest duża modulacja, 5 lat gwarancji i wymiennik z nierdzewki. Więcej pewnie dopiero po sezonie grzewczym...

Witam ponownie. Zakupiliśmy projekt (niestety nie Praktyczny, a Amoniusz) i mam do was prośbę o podesłanie namiarów na architektów. Budowa to Police. Dziekuję za telefon do P. Lorka:) znajomy rodziny, który po znajomości za adaptacje 10 tys. woła:) Może ktoś słyszał o Marku Ostrowskim? Dzieki z góry

brzuska napisał:
Witam ponownie. Zakupiliśmy projekt (niestety nie Praktyczny, a Amoniusz) i mam do was prośbę o podesłanie namiarów na architektów. Budowa to Police. Dziekuję za telefon do P. Lorka:) znajomy rodziny, który po znajomości za adaptacje 10 tys. woła:) Może ktoś słyszał o Marku Ostrowskim? Dzieki z góry

Nie wiem jakie teraz ceny chodzą za adaptację, my w 2009 płaciliśmy coś koło 5k PLN. Jeśli chodzi o Police to polecam Agnieszkę Szczygielską (ma dobre wejścia w urzędach i nie ma problemów z otrzymaniem PnB) 605 538 187.