gosia1719499730 28.06.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 agama, wytłumaczenie, to strzał w stopę, w razie gdyby było cos nie tak, facet kryje sam siebie. Przykład za niska scianka kolankowa, bez sensu mur oporowy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.06.2012 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Poszukuję firmy do zaprojektowania i wykonania szaf pod zabudowę. Może ktoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 29.06.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Mogę Ci podesłaś na priv . Robił mi adaptację a teraz jest kierownikiem budowy . Jestem zadowolona z jednego i drugiego. PnB w ok 6 tygodni, naprawdę pełen wypas obsługi na budowie. Czy to było do mnie? Jesli tak to proszę o numer. Co do adaptacji i kierownika hmm to na pewno bym skorzystała tylko z jednej formy współpracy:) A tak na serio to potrzebuje tez namiarów na kierownika, start na poczatku przyszłego roku, ale juz chyba przydałoby się go znaleźć. A wy z jakim wyprzedzenie go szukaliście? Wogóle z jakim wyprzedzeniem w Szczecinie należy poszukiwać ekip do pracy? Mam pospisywanych troche numerów od was z poprzednich stron wątku, ale nie bardzo wiem kiedy mam dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.06.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Brzuska ja mam kierownika Malickiego, ale dopiero zaczynam, tak ze nie wiem czy moge polecić. Umawiałam sie chyba z 3 miesiace wczesniej. Ale imo jak zadzwonisz miesiac przed tez bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 29.06.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Czy to było do mnie? A wy z jakim wyprzedzenie go szukaliście? Wogóle z jakim wyprzedzeniem w Szczecinie należy poszukiwać ekip do pracy? Mam pospisywanych troche numerów od was z poprzednich stron wątku, ale nie bardzo wiem kiedy mam dzwonić. Z kierbudem dogadaliśmy się na miesiąc przed rozpoczęciem prac. Jeżeli chodzi o inne ekipy to z reguły "castingi" robimy na 2-3 miesiące do przodu i dogaduję się z ekipą, która daje najlepszą ofertę/najlepiej się rozmawiało itp., itd. Większość wykonawców z którymi rozmawiałem mówi, że mają prace na 1-1,5 miesiąca na przód. Oprócz kafelkarza.... ten to ma chyba robotę do końca roku choć robi świetnie i nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 30.06.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Witam Jakiej firmy i rodzaju macie tynk gipsowy - które są odpowiednio twarde, mają jak najmniej szkodliwy skład itp? Wykonawca proponuje Dolinę Nidy, ale słyszałam sprzeczne opinie - np. to, ze może mieć ciut większą promieniotwórczość niż gipsy otrzymywane syntetycznie (zupełnie się na tym nie znam, więc powtarzam - może i głupoty - jak papuga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam Jakiej firmy i rodzaju macie tynk gipsowy - które są odpowiednio twarde, mają jak najmniej szkodliwy skład itp? Wykonawca proponuje Dolinę Nidy, ale słyszałam sprzeczne opinie - np. to, ze może mieć ciut większą promieniotwórczość niż gipsy otrzymywane syntetycznie (zupełnie się na tym nie znam, więc powtarzam - może i głupoty - jak papuga). Mam Knauf Diamant. Chyba najtwardszy z gipsowych. Nawet nie sprawdzałem nic o szkodliwości i chyba teraz to bym się bał sprawdzać .... mam zamiar się tam wprowadzić na jesień Ale tak by uspokoić Ciebie gdyby jakikolwiek tynk był promieniotwórczy to pewnie zabroniono by jego stosowania w budownictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 02.07.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No Diamand podobno jest fajny, bo twardy. Wykonawcy jednak bronią się przed nim rękami i nogami:) Nie każdy wykonawca potrafi tez na Knaufie pracować, jak przyzwyczaił się do innego, który ma inny czas wiązania itp.Pan Stańczyk, który Tobie wykonywał tynki, podobno teraz preferuje Knauf MP 75 L - tzw. lekki,ale on się nie umywa do Diamanta ponoć, jeśli chodzi o twardość, więc masz szczęście:). Mam Knauf Diamant. Chyba najtwardszy z gipsowych. Nawet nie sprawdzałem nic o szkodliwości i chyba teraz to bym się bał sprawdzać .... mam zamiar się tam wprowadzić na jesień Ale tak by uspokoić Ciebie gdyby jakikolwiek tynk był promieniotwórczy to pewnie zabroniono by jego stosowania w budownictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.07.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No Diamand podobno jest fajny, bo twardy. Wykonawcy jednak bronią się przed nim rękami i nogami:) Nie każdy wykonawca potrafi tez na Knaufie pracować, jak przyzwyczaił się do innego, który ma inny czas wiązania itp.Pan Stańczyk, który Tobie wykonywał tynki, podobno teraz preferuje Knauf MP 75 L - tzw. lekki,ale on się nie umywa do Diamanta ponoć, jeśli chodzi o twardość, więc masz szczęście:). Diamant był droższy od zwykłego tynku, zapytaj się wykonawcy ile musiałaby być droższa oferta na wykonanie tynków jeśli chcesz robić na Diamancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.07.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Poszukuję firmy do zaprojektowania i wykonania szaf pod zabudowę. Może ktoś polecić? polecam - Jarek Jeż 509 598 098 - zabudowy, kuchnie itp. itd. robił mi cały dom i poprzednie mieszkania też... punktualny, solidny, możesz powiedzieć, że masz namiar od Sławka z Dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam po dłuższej przerwie, jak się już mieszka to nie ma czasu na forum ktoś mi kiedyś powiedział, że jak się ma dom to zawsze jest coś do zrobienia i miał rację.... ale do rzeczy - poszukuję kostki brukowej, doszły mnie słuchy, że dobre ceny ma euro brick w dołujach, kto z Was przebrnął temat bruku? interesuje mnie kostak w odcieniach beż/brąz... kiedyś podobała mi się z Libeta, możecie coś polecić-podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 TomekPolice, nie wiem ile punktów, elektryk tez nie wie, wycenia od wielkosci domu. Z materialem, bez osprzetu zapytaj o wycenę Krzyśka Bergiela - jestem zdowolony z pracy jego i jego ekipy i nie raz już go tu polceałem - 602 289 329 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.07.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam ponownie. Zakupiliśmy projekt (niestety nie Praktyczny, a Amoniusz) i mam do was prośbę o podesłanie namiarów na architektów. Budowa to Police. Dziekuję za telefon do P. Lorka:) znajomy rodziny, który po znajomości za adaptacje 10 tys. woła:) Może ktoś słyszał o Marku Ostrowskim? Dzieki z góry daj sobie spokój z Panem Lorkiem, gdyby nie normalny kierbud, który na bieżąco prostował wszystko to dzięki Panu Lorkowi wstydziłbym się wpuścić kogokolwiek do mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 03.07.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 witam! ja mam pytanie gdzie kupie dobry piasek do piaskownicy !?? najlepiej na prawobrzezu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 04.07.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 witam! ja mam pytanie gdzie kupie dobry piasek do piaskownicy !?? najlepiej na prawobrzezu . Na prawobrzeżu (ul. Struga) na terenie Hartwiga masz Betostal. Produkują nadproża, bloczki to pewnie piasek i żwir mają. Do piaskownicy to potrzebujesz pół przyczepy. Jak chcesz więcej to Szczecińskie Kopalnie Surowców Mineralnych S.A. lub w każdej firmie produkującej beton w Płoni Keramzytsystem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 04.07.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Dzieki bardzo za podpowiedz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 04.07.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Witam wszystkich budujących.Na dniach będę zaczynał budowę w Stepnicy koło Goleniowa.Jeżeli są budujący z tego rejonu to bardzo proszę o namiary na uczciwe hurtownie ,betoniarnie i żwirownie w pobliżu oraz murarzy .Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 05.07.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Zgadzam się robił mi wiele rzeczy z zabudowy i całej rodzinie też. Bardzo solidny. Jak coś nie gra zawsze poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 05.07.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Chodzi oczywiście o zabudowy i p. Jeża:). Polecam. Sorry za ostanie wpisy nie do tych osób ale internet mi coś nawala i kiedy zaiskrzy wchodzi coś innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 05.07.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 agama, wytłumaczenie, to strzał w stopę, w razie gdyby było cos nie tak, facet kryje sam siebie. Przykład za niska scianka kolankowa, bez sensu mur oporowy itd Wiesz, nie sadzę po doświadczeniach z poprzednimi budowami mam dość architektów teoretyków. W ostatnim domu pani architekt zaprojektowała mi ściany fundamentowe żelbetowe. Wszystko ok tylko,że ściany naziemne były 3-warstwowe i aż się prosi aby zrobić takie same fundamentowe: zgodnie ze sztuką budowlaną , prościej i taniej. Jednak kier. bud przyklepał , bo co mu tam ze wydam na droższe ściany 2x tyle co powinnam. Na szczęście ktoś z rodziny z wykształceniem budowlanym wybałuszył oczy nad tym dziwactwem. Ostatecznie musiałam robić aneks do pozw. na budowę żeby zmienić ten idiotyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts