Jasiu 17.04.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Sądząc po rozmiarach dziury budujesz sale gimnastyczną I do tego niezbyt głęboko osadzoną. U nas wyglądało to inaczej - wykop był mniejszy za to głębszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.04.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Jasiu: to tylko zludzenie.... jak pojechalem na budowe po pracy to mieli juz wykopane sporo pod lawy.. i stwierdzilem ze to bedzie kurnik... doslownie tak to wygladalo... wymiary budynku 9,24x11,04, czy to jest sala gimnastyczna?? mowisz plytko?? bedzie wystawac ponad obecny poziom o 35 cm... lawa 30+scianka fundamentowa 52=82 cm... czy to malo? ja uwazam ze nie...ile wczesniej zamawialiscie beton u thomasa?? da sie to zrobic telefonicznie... i jaki termin platnosci za beton..???pozdrawiammaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 17.04.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Sprawy papierowo-finasowe trzyma Joasia, ale IMHO:1. Da się pozałatwiać dostawe na telefon2. Termin nie jest oszałamiający - ale przy tej cenie...? Fundament - hmmmm.....wygląda na większe niż 10x12 !?A głebokość nieduża. My robiliśmy ścianki fundamentowe na 1 metr - razem z ławami ponad 1,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 17.04.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Maksiu: dzwonisz do Thomasa. Zamawiasz na 2 dni przed. Jak pojedziesz i pogadasz to może cos odpuszczą. Teraz pompy nie potrzebujesz. Jak użyjesz B15 to jeszcze taniej - ale nie wiem jak masz w projekcie. Ja płaciłam przed. Faktura przyszła pocztą.A - i niech się fachowcy wypowiedzą na temat głębokości fundamentów. U nas (zachodniopomorskie) strefa przemarzania jest na głębokości ok 1 m. Ale ja się nie znam - w swoim czasie dużo poczytalismy. Nasze fundamenty były zgodne z projektem - 1,2 m pod ziemią. Może za głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.04.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Moje fundamenty to 80 cm..bo strefa przemarzania w naszym klimacie to 80 ( strefa I) 1,20to II strefa... Uwage na to zwrócił mi nadzór budowlany ze nie potzreba 1,20...poprawiono mi na 80 cm Milego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.04.2003 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Witam, formalnie jeszcze raz sprawdzilem wczoraj projekt i fundamenty to lawa 40 + scianki 52 = 92, rabnalem sie wczoraj o 10 cm... moj dom bedzie stal na polodowcowych piaskach, ktorych jest tam naprawde sporo, wiec mysle ze to spowodowalo ze architekt posadowil dom tak plytko..co do thomasa to chyba pojade do nich dzis i pogadam osobiscie... moze cos jeszcze utarguje..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.04.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Najlepsze życzenia Wielkanocne dla całej grupy budującej. Mam nadzieję, że i ja wkrótce będę mogła tak mówić o sobie. Póki co urzędy. )). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 18.04.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Z okazji Świąt Wielkanocnych zdrowia wiele Wam życzę. Wypocznijcie, pocieszcie się rodziną i przyjaciółmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.04.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Wszystkim budujacym i tym co dopiero beda budowac....zycze Miłych Swiat Wielkiej Nocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2003 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Święta, świeta i po świetach... pora wrócić do kieratu....zycze pogodnego dnia z ranamaksiups. nie macie przypadkiem na zbyciu pozyczyc na miesiac 10k zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.04.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 witajcie...fakt od rana nerwy:sad: ale chociaz pogoda piękna... u mnie dalej prace postepuja...gladz, obróbka okien płytami g-k, wylewany jest tarasik i schody wejsciowe , robiona podbitka... a i kaski coraz mniej... Co u Was sie dzieje...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 U mnie jak i u ciebie Teska kaski coraz mniej.... dzis mnie robotnicy zdenerwowali... bo nie zauwazyli w projekcie slupka podstrzymujacego schody... no i nie wykopali law... musialem im pokazac palcem gdzie to ma byc.... w piatek nie zauwazyli ze fundament w jednym miejscu ma lekki schodek... czasem mam watpliwosci czy aby znaja sie na rzeczy... dzis koncza zbrojenia a jutro przyjezdzaja gruchy z betonempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.04.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Maks...a kierownik budowy- tez nie zauwazył?? a zbrojenie dokladnie sprawdzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 22.04.2003 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Jutro wycieczka do architekta! Będziemy się "adoptować" Ekipa potwierdzona - teraz "tylko" papierkologia. Uda się! Musi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.04.2003 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Teska: faktem jest ze na planie faundamentow nie byl ten slupek zaznaczony, ale przeciez powinni zajrzec w calosc projektu, a nie tylko w ten jeden rysunek, wczoraj jeszcze konczyli zbrojenie, dzis o 8 rano kierownik ma odebrac zbrojenia, tez skocze zobaczyc jak beda lali beton no i oczywiscie obfotografuje wszystko pozdrawiam ps. tez mieliscie cos takiego ze budziliscie sie godzine za wczesnie i juz nie mogliscie zasnac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.04.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Maksiu to normalka...w dalszym etapie budzisz sie w srodku nocy..i ciagle myslisz ze cos sie stanie, dach sie zawali...itp :smile:ze cos sie zapomniało...ale przechodzi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar35 23.04.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Witam wszystkich!Stasiek!Gratuluje podjęcia decyzji. Trzymamy kciuki z Linka zeby Wam się udało jak najszybciej. U mnie już jest ciepła woda. Teraz gorączkowe szlifowanie i kończenie poddasza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.04.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 MAR 35 ale sniadanko świateczne było?? :smile: już mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.04.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Na mojej stronce nowe fotki z dzisiaj i wczoraj...powiedzcie mi kto wam robil instalacje kanalizacyjna, no wiecie glowna rura i wyprowadzenie rurek na piony ponad poziom plyty na gruncie... gosc mnie dzis zszokowal.. elementarnie prosta instalacja... 800 zl material z robocizna... pogonilem go, nie wiem czy dobrze zrobilem... podpowiedzcie cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2003 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 mi te instalacje robiła ekipa która stawiała stan surowy...i było to w cenie za wszystko:smile:skoro masz ekipe do fundamentów...to trzeba bylo z nimi sie umowic na wykonanie instalacji i wylewanie tzw...chudziaka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts