Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Słuchajcie ponawiam pytanie, bo na innych grupach mnie tylko załamują odp. dach dwuspadowy, prosty ok 220m2. Krycie CEratonem Domino, w tym deskowanie, więzba, rynny, okna pałciowe, folia cena 140 zł robocizna m2 netto. Ile wy płaciliście?

Nie wiem na ile pomogę ale ja miałem ekipę SSO i ciężko jest wyliczyć dokładnie m2 dachu. Gdybym liczył etapy rozliczenia to robocizna 377 m2 czterospadowego dachu (więźba, orynnowanie, paroizolacja i dachówka) wychodzi ok 100 PLN za m2.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Pewno, ze mozesz dac styropian aby obnizyc nadproze. U mnie (Krispol) do najnizszej czesci nadproza jest przymocowana tylko uszczelka, aby po zamknieciu bramy bylo szczelnie. Czyli obciazenei zadne, a mozna dac nawet w tym styro katowniczki aby ta listwe zlapac. Caly mechanizm jest mocowany wyzej.

Fantom

Dzięki za pomoc, a gdzie kupowaliście Swoje Krispole(tu także pytanie do Sławka K.) Coraz bardziej się do tej bramy przekonuję:)No i napęd. Mają w swojej ofercie Somfy lub Mobilus. Somfy by mi bardziej leżała , bo współpracuje z Integrami Veluxa?

Tomek, dziekuje pieknie. Dopytuje sie tak, bo na grupie chyba śląskiej podawali 60 złm2 i mi szczeka opadła, ze jestem największym jeleniem swiata

Zgłębiłam temat . U mnie 110 zł/ m2 brutto wyszło konstrukcja dachu , pokrycie i orynnowanie(bez monatażu rur spustowych|) . Dach skomplikowany ale dachówka prostsza niż Domino.

Witajcie, potrzebuje pomocy w sprawie styropianu na ocieplenie budynku. Pamietam, że kiedyś czytałam tu rozważania na ten temat ale teraz nie moge tego znaleźć. Mam cynk, że od poniedziałku ma zdrożeć styropian o jakies 15%.

Uzyawliście białego czy szarego styropianu? Prosze o porady i sugestie. Dzięki z góry.

Kompletnie się nie przejmuj cenami styropianu lub wełny. Mnie też w hurtowni skręcali aby kupić na zapas. Okazało się,że teraz jest taniej NIŻ 3 MIESIĄCE TEMU.

Tomek, dziekuje pieknie. Dopytuje sie tak, bo na grupie chyba śląskiej podawali 60 złm2 i mi szczeka opadła, ze jestem największym jeleniem swiata

Nie przejmuj się, na pocieszenie Ci powiem, że większość z nas jest takimi samymi jeleniami. Nie porównuj innych grup bo za szybko osiwiejesz. Szczecin ma dość wysoki poziom cenowy i możesz szukać taniej ale raczej na daremno.

Słuchajcie ponawiam pytanie, bo na innych grupach mnie tylko załamują odp. dach dwuspadowy, prosty ok 220m2. Krycie CEratonem Domino, w tym deskowanie, więzba, rynny, okna pałciowe, folia cena 140 zł robocizna m2 netto. Ile wy płaciliście?

Goleniów

80 bez deskowania i bez pod/nadbitki, 90 bez deskowania z pod/nadbitką okno chyba 250 szt

dachDrogo takie cos robie za ok 110 zł m2 zależy od stopnia skomplikowania dachu. Krycie dachówką płaską to około dodatkowe dwa dnia pracy dla 2 dekarzy zeby wyrównac płaszczyzne dachu. A deskowanie po jakiego ciorta pod dachówkę bo nie do konca rozumiem przyczyne??

Pozdrawiam

ja mam do tego swoja osobista, deskowa schizę. Analizowałam kiedys systemy alarmowe, skomplikowane, okna antywłamaniowe. A na dachu dachówka i folia, 3 minuty by dostac sie do srodka bez problemu :D

No tak, tylko po co ktoś miałby się włamywać. Pieniadze trzeba trzymać w banku, albo w Amber Gold :D

ja mam do tego swoja osobista, deskowa schizę. Analizowałam kiedys systemy alarmowe, skomplikowane, okna antywłamaniowe. A na dachu dachówka i folia, 3 minuty by dostac sie do srodka bez problemu :D

To żart? Złodziej wejdzie drzwiami, a paprak oknem (zbije), ale nie przez dachówkę...