Tomek_Police 20.08.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Słuchajcie ponawiam pytanie, bo na innych grupach mnie tylko załamują odp. dach dwuspadowy, prosty ok 220m2. Krycie CEratonem Domino, w tym deskowanie, więzba, rynny, okna pałciowe, folia cena 140 zł robocizna m2 netto. Ile wy płaciliście? Nie wiem na ile pomogę ale ja miałem ekipę SSO i ciężko jest wyliczyć dokładnie m2 dachu. Gdybym liczył etapy rozliczenia to robocizna 377 m2 czterospadowego dachu (więźba, orynnowanie, paroizolacja i dachówka) wychodzi ok 100 PLN za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.08.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tomek, dziekuje pieknie. Dopytuje sie tak, bo na grupie chyba śląskiej podawali 60 złm2 i mi szczeka opadła, ze jestem największym jeleniem swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 20.08.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Pewno, ze mozesz dac styropian aby obnizyc nadproze. U mnie (Krispol) do najnizszej czesci nadproza jest przymocowana tylko uszczelka, aby po zamknieciu bramy bylo szczelnie. Czyli obciazenei zadne, a mozna dac nawet w tym styro katowniczki aby ta listwe zlapac. Caly mechanizm jest mocowany wyzej. Fantom Dzięki za pomoc, a gdzie kupowaliście Swoje Krispole(tu także pytanie do Sławka K.) Coraz bardziej się do tej bramy przekonuję:)No i napęd. Mają w swojej ofercie Somfy lub Mobilus. Somfy by mi bardziej leżała , bo współpracuje z Integrami Veluxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 20.08.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tomek, dziekuje pieknie. Dopytuje sie tak, bo na grupie chyba śląskiej podawali 60 złm2 i mi szczeka opadła, ze jestem największym jeleniem swiata Zgłębiłam temat . U mnie 110 zł/ m2 brutto wyszło konstrukcja dachu , pokrycie i orynnowanie(bez monatażu rur spustowych|) . Dach skomplikowany ale dachówka prostsza niż Domino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 20.08.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witajcie, potrzebuje pomocy w sprawie styropianu na ocieplenie budynku. Pamietam, że kiedyś czytałam tu rozważania na ten temat ale teraz nie moge tego znaleźć. Mam cynk, że od poniedziałku ma zdrożeć styropian o jakies 15%. Uzyawliście białego czy szarego styropianu? Prosze o porady i sugestie. Dzięki z góry. Kompletnie się nie przejmuj cenami styropianu lub wełny. Mnie też w hurtowni skręcali aby kupić na zapas. Okazało się,że teraz jest taniej NIŻ 3 MIESIĄCE TEMU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.08.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 agama dziękuje pieknie, czyli ja nadal prowadzę jezeli chodzi o wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 20.08.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 agama dziękuje pieknie, czyli ja nadal prowadzę jezeli chodzi o wycenę No ale robisz pełne deskowanie i masz Domino:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.08.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Agama, akurat cene podal bez wzgledu na dachowkę. jak twierdzi zawsze robi dokładnie i nie ma dla niego roznicy, w cenie desowanie/płytowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.08.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tomek, dziekuje pieknie. Dopytuje sie tak, bo na grupie chyba śląskiej podawali 60 złm2 i mi szczeka opadła, ze jestem największym jeleniem swiata Nie przejmuj się, na pocieszenie Ci powiem, że większość z nas jest takimi samymi jeleniami. Nie porównuj innych grup bo za szybko osiwiejesz. Szczecin ma dość wysoki poziom cenowy i możesz szukać taniej ale raczej na daremno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.08.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 namiar na zduna503743200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 20.08.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Słuchajcie ponawiam pytanie, bo na innych grupach mnie tylko załamują odp. dach dwuspadowy, prosty ok 220m2. Krycie CEratonem Domino, w tym deskowanie, więzba, rynny, okna pałciowe, folia cena 140 zł robocizna m2 netto. Ile wy płaciliście? Goleniów 80 bez deskowania i bez pod/nadbitki, 90 bez deskowania z pod/nadbitką okno chyba 250 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 20.08.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Słuchajcie ponawiam pytanie, bo na innych grupach mnie tylko załamują odp. dach dwuspadowy, prosty ok 220m2. Krycie CEratonem Domino, w tym deskowanie, więzba, rynny, okna pałciowe, folia cena 140 zł robocizna m2 netto. Ile wy płaciliście? dachDrogo takie cos robie za ok 110 zł m2 zależy od stopnia skomplikowania dachu. Krycie dachówką płaską to około dodatkowe dwa dnia pracy dla 2 dekarzy zeby wyrównac płaszczyzne dachu. A deskowanie po jakiego ciorta pod dachówkę bo nie do konca rozumiem przyczyne?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.08.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Deskowanie, albo płytowanie. Szkoły są 2;-)Jak dyskusja o wyzszosci wełny nad styropianem. Bardziej stabilna konstrukcja, dodatkowa ochrona, minimalne docieplenie. Mialam juz raz deskowane i pozostane przy tej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 21.08.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Deskowanie, albo płytowanie. Szkoły są 2;-)Jak dyskusja o wyzszosci wełny nad styropianem. Bardziej stabilna konstrukcja, dodatkowa ochrona, minimalne docieplenie. Mialam juz raz deskowane i pozostane przy tej opcji. Deskowanie dobra sprawa. Popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.08.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ja mam do tego swoja osobista, deskowa schizę. Analizowałam kiedys systemy alarmowe, skomplikowane, okna antywłamaniowe. A na dachu dachówka i folia, 3 minuty by dostac sie do srodka bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 21.08.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ja mam do tego swoja osobista, deskowa schizę. Analizowałam kiedys systemy alarmowe, skomplikowane, okna antywłamaniowe. A na dachu dachówka i folia, 3 minuty by dostac sie do srodka bez problemu No tak, tylko po co ktoś miałby się włamywać. Pieniadze trzeba trzymać w banku, albo w Amber Gold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 21.08.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ja mam do tego swoja osobista, deskowa schizę. Analizowałam kiedys systemy alarmowe, skomplikowane, okna antywłamaniowe. A na dachu dachówka i folia, 3 minuty by dostac sie do srodka bez problemu To żart? Złodziej wejdzie drzwiami, a paprak oknem (zbije), ale nie przez dachówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.08.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Czołem, moglibyscie sie podzielic gdzie kupowaliście tynk na elewację?Dzieki i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.08.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 żaden zart powiedziałam, ze schiza, a one nie są racjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 21.08.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 żaden zart powiedziałam, ze schiza, a one nie są racjonalne No nie są, ta nawet bardzo. Profesjonalny złodziej okradnie Cię nawet jak będziesz w domu gotować obiad, na żulka zadziała system alarmowy, szkód tylko niestety narobi. Nie ma co schiz tworzyć, kup sobie dużego psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts