gosia1719499730 21.08.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Tomek, mam bullteriera:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 21.08.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Czy ma ktoś internet z firmy Virtual Space? Albo może słyszeliście jakieś opinie na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 22.08.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Czołem, moglibyscie sie podzielic gdzie kupowaliście tynk na elewację? Dzieki i pozdrawiam:) WEGNER - są w Mierzynie, dostałem dobrą cenę bo jak się okazało to sąsiadka przyjaciółki mojej żony tam pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 22.08.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 ...kurcze naprawdę nie macie nikogo do polecnie na zrobienie tarasów i schodów? materiał już czeka.. na dobrych fachowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.08.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Hej Możecie polecić jakiegoś geodetę, który tanio wykona mapkę do celów projektowych. Na razie znalazłem za 850zł szukam taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 22.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Hej Możecie polecić jakiegoś geodetę, który tanio wykona mapkę do celów projektowych. Na razie znalazłem za 850zł szukam taniej. mój wziął 800, czyli prawie tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 22.08.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Czołem, moglibyscie sie podzielic gdzie kupowaliście tynk na elewację? Dzieki i pozdrawiam:) Żemo w Mierzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 22.08.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Czy po wyrównaniu terenu a przed wysianiem trawy stosowaliście chemię na chwasty? Na mojej działeczce są chwasty po pas i wyżej. Za kilka dni wjeżdża koparka do równania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.08.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Nie i nie polecam. Randaup jest bardzo toksyczny i pozostaje w ziemi. Obszerne opracowani było na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 23.08.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Czy po wyrównaniu terenu a przed wysianiem trawy stosowaliście chemię na chwasty? Na mojej działeczce są chwasty po pas i wyżej. Za kilka dni wjeżdża koparka do równania. Polecam najpierw skosić wszystko do zera, będzie łatwiej dla koparkowego by wyrównać teren. Potem pozbierać kamienie, resztki pobudowlane itp. zebraną trawę wrzucić do dołu i zakopać, rozłoży się i będzie lepsza ziemia. Chwasty i tak będą jeszcze rosnąć ale wtedy to już tylko ręczna robota, jak małe łatwiej będzie odróżnić od wyrastającej trawy. Zakładanie trawnika trudne nie jest, choć długotrwałe by uzyskać piękny efekt, polecam poczytać trochę tematów na FM w odpowiednim dziale. Dużo zależy także od ziemi, choć trawa rośnie prawie na wszystkim. EDIT: Zgadzam się z gosia@, jak nie zrobiłeś tego z rok-dwa temu to teraz już żadnej chemii nie używaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 23.08.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 To jeszcze inaczej spytam o internet. Już temat był poruszany ale teraz ciężko znaleźć kiedy. Czy podłączaliście w domach internet drogą radiową? Czy to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 23.08.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Czy po wyrównaniu terenu a przed wysianiem trawy stosowaliście chemię na chwasty? Na mojej działeczce są chwasty po pas i wyżej. Za kilka dni wjeżdża koparka do równania. Ja wpierw wszystkie chwasty pryskałem randapem żeby wyschły zabieg wykonałem 2 razy po ok 10 dniach wszystkie wyschły wtedy zacząłem dopiero równać grunt, efekt jest taki że mam bardzo ładną trawę bez chwastów. Ziemie dodatkowo przed wysianiem trawy mocno zasiliłem potasem i inną chemią wspomagającą. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 23.08.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Na potrzeby budowy kupiłem mini ciężarówkę dzięki której zaoszczędziłem sporo $ a także moja osobówka została zoszczędzona. Samochód to seat inca z hakiem od zakończenian budowy stoi nie użytkowany może ktoś ma ochotę na takiego pomagiera, naprawdę niedrogo sprzedam. dodatkowo mam też super przyczepkę. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 25.08.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ...kurcze naprawdę nie macie nikogo do polecnie na zrobienie tarasów i schodów? materiał już czeka.. na dobrych fachowców! Teraz pilnie to jest trudna sprawa, bo z kafelkarzami to miń 3 miesiące wcześniej. Podsyłam Ci na priv 3 kontakty a nuż widelec Ci się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 25.08.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Ponawiam prośbę do szczęśliwych posiadaczy bramy Krispol o namiary na dobry punk sprzedaży/ montażu ze Szczecina lub okolic. No i ponownie pytanie jeśli chodzi o napęd Mobilus czy Somfy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 26.08.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 WitamJak uszczelnialiście przejścia rur kanalizacyjnych przez chudziak - bo papą się nie obłoży tego. Może jakaś masa uszczelniająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.08.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Mam pilną prośbę o namiar na producenta płotów betonowych, najchętniej w okolicach powiatu goleniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.08.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Chcialam sie tylko pochwalic ze odebralismy pozwolenie na budowe teraz tylko dwa tygodnie na prawoumocnienie i ruszamy z budowa!Mam nadzieje ze nie zamecze pytaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 27.08.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 To jeszcze inaczej spytam o internet. Już temat był poruszany ale teraz ciężko znaleźć kiedy. Czy podłączaliście w domach internet drogą radiową? Czy to się sprawdza? wszystko zależy od firmy - jaką ma infrastrukturę itp. itd. Przyznać trzeba, że na dzień dzisiejszy jest to dość dobre rozwiązanie, stabilne, dużo lepsze niż w czasch kiedy miałem okazje testować takie łącza po raz pierwszy, czyli jakieś 15 lat temu to nie żart, później nie miałem do czynienia z radiówką, byłem fanem neostrady 20 Mb, z której byłem b. zadowolony. Teraz mam radiówkę prawie od roku, pierwsze miesiące z problemami, od kilku miesięcy bez problemów. Jedyny mankament to to, że przekaźniki, z którymi łączą się anteny użykowników, nie mają swojego awaryjnego zasilania i jeśli zdarzają się kilkuminutowe zaniki prądu (jak np. w Dobrej kiedy zaczyna bardzo silnie wiać), to mimo, że mam UPS, który wytrzymuje 15 minut i do którego mam podpięte także zasilanie mojej anteny, to internetu nie ma, wtedy jak mam coś bardzo pilnego podłączam komórkę jako modem. Acha - ważna kwestia, bo zdarzyło sie to u mnie, może też ktoś z Was ma taki problem. Antena siatkowa zakłóca mi kilka kanałów TV. Jak odłączę zasilanie anteny obraz jest żyleta, jak jest podłączone (a jest cały czas), to delikatnie zakłóca, jak jest komp włączony i trwa transfer danych to tych kilku kanałów nie da się oglądać. Podobnoe jestem wyjątkiem jak twierdzi Pan z firmy DobryNet, jednak w internecie czytałem, że problem jest dość znany. Za słaby jestem technicznie, żeby to wytłumaczyć. W planie mam przeniesienie anteny od internetu na drugi komin i sprawdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 27.08.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Czołem, moglibyscie sie podzielic gdzie kupowaliście tynk na elewację? Dzieki i pozdrawiam:) Materiał będzie zakupiony w lokalnej hurtowni, a jakie macie ceny za wykonanie elewacji za metr. Dostaliśmy ofertę robocizny 50zł/metr i dodatkowo obróbki 25zł/metr. Co o tym sądzicie? Wykonawca jest sporawdzony. Obecnie wykonuje u nas parę innych robót i tak naprawdę chciałabym sprawdzić jak się kształtuje cena bez wołania kolejnych speców na budowę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts