Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Fergson, NIE I NIE, to nie jest argument. Tak jak bym ja odpowiedziała, TAK, BO TAK. Ja do tej pory jestem bardzo zadowolona z obsługi, zobaczymy co dalej. Doradzili mi bezpłatnie, skonsultowali się z cieslą i dekarzem. Zapropoowali lepsze rozwiązanie. Facet jest ewidentnie pasjonatem w swoim zawodzie. Polecił go tez moj wykonawca. Zobaczymy, ale naprawdę takie komentarze, nie, bo nie, sa zwyczajnie niepowazne i psuja opinię inwestorom. Oczywiscie to moje zdanie.

No dobrze napiszę. Drewno miało bardzo dużo sęków, wymieszane sosna, świerk. Dodatkowo wymagało okorowania. Niektóre kawałki więźby były poprostu CZARNE. Konieczne skrobanie i impregnacja lub poprostu nie do założenia.

Oczywiście możesz sobie reklamować, ale towar dojedze za tydzień lub dwa. Kto zapłaci za przestój na budowie ?

Takie drewno poprostu nie powinno trafić do sprzedaży.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Czy cena za położenie parkietu 110 zł za metr z materiałami (oczywiście bez samego drewna) jest OK czy jest sens szkuać kogoś kto zrobi to taniej?

Jeśli macie namiary na lepszych cenowo i godnych polecenia wykonawców to bardzo proszę o podanie tu lub na priv.

na wykończeniu ;)

Pogadaj z moim parkieciarzem Pan Krzysztof Włodarczyk 691 899 188. U mnie co prawda przyklejał deskę 3W z uwagi na ogrzewanie podłogowe ale pogadać nie zaszkodzi może robi też parkiety. Jak już przyszły drzwi zrobił oblistwowanie i nieco wcześniej korek. Fachowość i rzetelność na bardzo wysokim poziomie.

Pozdrawiam,

Tomek

za tydzień się wprowadzający i wykończony ;)

No dobrze napiszę. Drewno miało bardzo dużo sęków, wymieszane sosna, świerk. Dodatkowo wymagało okorowania. Niektóre kawałki więźby były poprostu CZARNE. Konieczne skrobanie i impregnacja lub poprostu nie do założenia.

Oczywiście możesz sobie reklamować, ale towar dojedze za tydzień lub dwa. Kto zapłaci za przestój na budowie ?

Takie drewno poprostu nie powinno trafić do sprzedaży.

No nie wiem - ja w Elgeronie biore od 5 lat srednio 5-6 domków rocznie i raz się zdarzyło ze było kilka krokwi do wymiany. Pamietajcie że elegeron to skład drewna a nie tartak - oni dostaja te drewno tak jak przyjeżdza na budowe i też nie oglądaja kazdej krokwi - otrzymany materiał trzeba sprawdzic i ewentualnie reklamowac bo mi wymiane krokwi załatwili w 3 dni.

Ja osobiscie elgeron polecam.

Pozdrawiam

Budszczecin

Witam.Czy ktos mial doswiadczenie z firma Oknoplast lub M&S ?Jestesmy na etapie zamawiania okien i tak wlasnie sie miotamy miedzy tymi dwiema firmami...Moze ktos jeszcze jakas inna firme poleci?Dzisiaj przychodza na pomiar z M&S a z Oknoplastem jeszcze sie nie umawialam.

Też miotaliśmy się między tymi firmami ostatecznie kupiliśmy Oknoplast (zdecydował kolor) i jesteśmy zadowoleni.

pzdr

Też miotaliśmy się między tymi firmami ostatecznie kupiliśmy Oknoplast (zdecydował kolor) i jesteśmy zadowoleni.

pzdr

Ja M@S na Gdańskiej i jestem zachwycona obsługą, własnie od nich wrociłam. Okna wybrane, pomiar wziety. LUdzie którzy wiedzą o co chodzi w montazu, sprawzdeni przez znajomych. Bardzo dużo mi przy okanch pomogli ( okazalo się ze w oknach mam naprawdę namieszane) PLus ogromna zaleta sa ze Szczecina.

Witam.Czy ktos mial doswiadczenie z firma Oknoplast lub M&S ?Jestesmy na etapie zamawiania okien i tak wlasnie sie miotamy miedzy tymi dwiema firmami...Moze ktos jeszcze jakas inna firme poleci?Dzisiaj przychodza na pomiar z M&S a z Oknoplastem jeszcze sie nie umawialam.

Bylismy u nich własnie przed twoim pomiarem:-) zreszta sama już pewnie się przekonałas jezeli chodzi o podjescie do klienta

Witam.Do Oknoplastu juz sie nie wybieram.Facet z M&S byl dzisiaj na pomiarze i zrobil na nas naprawde mega dobre wrazenie.Wylapal przy pomiarach takie bledy ze nie wiem czy sami bysmy to zauwazyli.Oczywiscie telefon do kierownika budowy do wykonawcy i po spotkaniu na budowie pokazalismy im usterki.No rece opadaja...Pospuszczali obaj glowy i mawykonawca zobowiazal sie poprawic.No zobaczymy.Takze okna i brame robimy w M&S.A propo bramy moze tez ktos by cos podpowiedzial?Garaz dwustanowiskowy brama pojedyncza.Firma M&S poleca bramy Normstahl.,ale maja tez innych firm w ofercie.Ktos moze cos polecic,bede wdzieczna?

Witam.Do Oknoplastu juz sie nie wybieram.Facet z M&S byl dzisiaj na pomiarze i zrobil na nas naprawde mega dobre wrazenie.Wylapal przy pomiarach takie bledy ze nie wiem czy sami bysmy to zauwazyli.Oczywiscie telefon do kierownika budowy do wykonawcy i po spotkaniu na budowie pokazalismy im usterki.No rece opadaja...Pospuszczali obaj glowy i mawykonawca zobowiazal sie poprawic.No zobaczymy.Takze okna i brame robimy w M&S.A propo bramy moze tez ktos by cos podpowiedzial?Garaz dwustanowiskowy brama pojedyncza.Firma M&S poleca bramy Normstahl.,ale maja tez innych firm w ofercie.Ktos moze cos polecic,bede wdzieczna?
Mam takie same wrazenia po wizycie:-) pelen profesjonalizm. Ja brame biore Normstahl tez u nich i drzwi wejsciowe;-)

BTW bardzo wazne ile moga kosztowac tynki wapienno mineralne robocizna wraz z materiałem?

Mam takie same wrazenia po wizycie:-) pelen profesjonalizm. Ja brame biore Normstahl tez u nich i drzwi wejsciowe;-)

BTW bardzo wazne ile moga kosztowac tynki wapienno mineralne robocizna wraz z materiałem?

Aktualnie mamy w garazu tez brame Normsahli jestesmy zadowoleni chodzi bez zarzutu cicho nie awaryjnie wiec mysle ze zostaniemy przy tym wyborze.No chyba ze cos w miedzyczasie sie zmieni ale poki co Normstahl nr 1.Drzwi zewnetrznych jeszcze nie mam wybranych nawet nie wiem gdzie szukac wiem tylko jakie chce miec.

MS Line, z tymi prostymi krawędziami

Jeżeli proste krawędzie to masz możliwość pakietu 3T-16Ar-3-16Ar-3T. Wzmocnenia stalowe lub termiczne.

Zastanawiałem się na TYTAN, TYTANTERMO lub Evolution. Może powinienem iść owczym pędęm i brać MS LIne. ;-)

Jakie są ich zalety w stosunku do Tytan czy Evolution ?

Jeżeli proste krawędzie to masz możliwość pakietu 3T-16Ar-3-16Ar-3T. Wzmocnenia stalowe lub termiczne.

Zastanawiałem się na TYTAN, TYTANTERMO lub Evolution. Może powinienem iść owczym pędęm i brać MS LIne. ;-)

Jakie są ich zalety w stosunku do Tytan czy Evolution ?

Przeslac ci na maila wyliczenie moich okien?Tam sa opisane Evolution i Line.