Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Tak, tak pisalam już że własnie z tego powodu nie mam ogrzewania w salonie podłogowego;-) Zreszta jak mialam wczesniej, to nie bylam zadowolona. Dlatego bez zalu rezygnuje

Też się chętnie dowiem co było nie tak. U mnie cieplutko w domu, a prawie wszędzie deska 3W (oprócz łazienek, kuchni, "sieni" i pomieszczeń gospodarczych).

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Odnosnie podłogówki, pisałam juz na watku jakims. Nie widziałam kompletnie zalet ogrzewania podłogowego przy podłodze drewnianej. KOmfort cieplny jest odczuwalny przy kaflach. Drewno jest i tak ciepłe, plus pomieszczenia z drewnem były wyraznie chłodniejsze. Takie same spostrzezenia podał Bury Kot chyba. Dlatego teraz wole drewniana podłoge z litej deski i kaloryfer ozdobny na scianie:-) ot tyle

Odnosnie podłogówki, pisałam juz na watku jakims. Nie widziałam kompletnie zalet ogrzewania podłogowego przy podłodze drewnianej. KOmfort cieplny jest odczuwalny przy kaflach. Drewno jest i tak ciepłe, plus pomieszczenia z drewnem były wyraznie chłodniejsze. Takie same spostrzezenia podał Bury Kot chyba. Dlatego teraz wole drewniana podłoge z litej deski i kaloryfer ozdobny na scianie:-) ot tyle

A jaka to była podłoga- producent, rodzaj/wersja i rodzaj drewna, jak położona pływająco, klejona? U nas ciepło w całym domu, kafle rzeczywiście czuć znacznie cieplejsze niż deski ale nie widzę jakichkolwiek różnic w temperaturze. Jak ustawiam na czujnikach w pokojach 20 to mam 20, w salonie na głównym też ustawiona temperatura i jest jak ustawiłem.

No a w ogole sie pochwale, że znalazłam w koncu wykonawce WM który mnie satysfakcjonuje :D potrafi odpwoiedziec na wszystkie pytania, konkretny, pokazał swoje realizacje.

Z rzeczy którymi nie ma co sie chwalić, to mam obniżóne wszędzie nadproża w okanch o 10 cm:-( machnął sie wykonawca, a kier nie zauwazył

A ja juz myslalam ze tylko u mnie takie cyrki.Ta sama sytuacja z nadprozem dodatkowo niektore wezsze niz w projekcie.Kierbud niezauwazyl.

A ja juz myslalam ze tylko u mnie takie cyrki.Ta sama sytuacja z nadprozem dodatkowo niektore wezsze niz w projekcie.Kierbud niezauwazyl.

U mnie z nadprożami ta sama jazda. Słuchajcie to chyba nie jest przypadek. Mam taką spiskową teorię, że ekipy robią to specjalnie żeby zatrudniać ich na płatne poprawki. Pierwszy wykonawca który u mnie robił śmiał się nawet, że u niego podniesienie nadproża kosztuje 500 PLN i że zawsze robi otwór co do centymetra. Czyli co, od razu wie że trzeba będzie poprawiać bo z bokami nie ma takich problemów, zawsze można podskrobać. I teraz policzmy sobie szybko 500x10 i co 5000 patoli wpada za popraweczki (dwa dni pracy), bo to wina inwestora że nie wiedział czy będzie 208 czy 218 czy 228 ? Skurczybyki.......

Dobra wiem ze sa 2 firmy w Szczecinie Goral -Bud;-) jeden Robert a drugi Grzegorz Szymanski z Polic, teraz pytanie który

Pana Szymańskiego nie znam.

Pana Roberta wziąłem z polecenia, bo opinie miał w miarę dobre. Jednak ja go polecał nie będę, ale mam na myśli tylko tynki, bo tylko te u mnie robił.

U mnie z nadprożami ta sama jazda. Słuchajcie to chyba nie jest przypadek. Mam taką spiskową teorię, że ekipy robią to specjalnie żeby zatrudniać ich na płatne poprawki. Pierwszy wykonawca który u mnie robił śmiał się nawet, że u niego podniesienie nadproża kosztuje 500 PLN i że zawsze robi otwór co do centymetra. Czyli co, od razu wie że trzeba będzie poprawiać bo z bokami nie ma takich problemów, zawsze można podskrobać. I teraz policzmy sobie szybko 500x10 i co 5000 patoli wpada za popraweczki (dwa dni pracy), bo to wina inwestora że nie wiedział czy będzie 208 czy 218 czy 228 ? Skurczybyki.......

Eeeeee, no bez przesady! U mnie było wszystko OK. Co więcej, wykonawca sam zauważył błąd w projekcie jednego otworu i zapytał jak to ma być zrobione. Notabene też góral. Jego już polecałem i nadal będę ;)

U mnie to kwestia złego odczytania rysunku. Odczytał wymiar okien, a nie wymiar otworu w murze:(

Okna ,brama i rolety zamowione zaliczka wplacona wiec klamka zapadla.Przywiezli dzisiaj i juz montuja wiezbe z tego znieslawionego Elgeronu.Kierownik sprawdzil i stwierdzil tylko ze oprocz tego ze jest ciut za swierze drzewo nie ma zastrzezen.Nie jest to drzewo pierwszego gatunku ale tez takiego nie oczekiwal wiec jest w porzadku.Ekipa od wiezby 7 chlopa wiec mam nadzieje ze pojdzie w miare sprawnie.

Okna ,brama i rolety zamowione zaliczka wplacona wiec klamka zapadla.Przywiezli dzisiaj i juz montuja wiezbe z tego znieslawionego Elgeronu.Kierownik sprawdzil i stwierdzil tylko ze oprocz tego ze jest ciut za swierze drzewo nie ma zastrzezen.Nie jest to drzewo pierwszego gatunku ale tez takiego nie oczekiwal wiec jest w porzadku.Ekipa od wiezby 7 chlopa wiec mam nadzieje ze pojdzie w miare sprawnie.
Do mnie dostawa dotarała wczoraj, dzisiaj mam praktycznie wiezbę:-) Jutro dokończą. Kierownik również nie miał zastrzeżen. KOntakt bardzo dobry, terminowosć też.

Muszę po raz kolejny podkreślić, że pan Krzysztof z Elgeronu służył radą i pomocą przy moich pergolach. Robił to kompletnie bezinteresownie.

Oki, ale powiedz co było nie tak z tynkami? zle? nie rowno?

Jeśli chodzi o równość, to nie mam zastrzeżeń. Nawet mógłbym ich polecać. Natomiast podejście pana Roberta do poprawek jest olewackie. W kilku miejscach mam odparzenia. Poprawki wykonano w pośpiechu i niechętnie. Po czym nadal są odparzenia, tynk kruszy się przy naciśnięciu palcami. Szef ekipy wskazane odparzenia kwituje zdaniem, że skoro tynk nie odpadł to jest OK. Przed przyjęciem zlecenia nie było problemów z kontaktem telefonicznym. Teraz już jest.

Moje ogólne wrażenie: liczy się tylko kasa i następna robota, bo szkoda czasu, bo pieniądz ucieka...

Witam

Jaki mieliście klej do grafitowego styropianu Termoorganiki? Systemowy z termoorganiki?

Tak naprawde większość klei to jedno i to samo - ja polecam ceresita - ważniejsze jest prawidłowe klejenie i uszczelnianie wszelkich szczelin. Dodatkowo przy steropianie polecam kołkowanie maskowane - chroni przed ewentualnym przebijaniem kołków w elewacji przy duzej wilgotnośći (elewacja na której widac wszystkie kołeczki)

Pozdrawiam

Bud-szczecin

Jeśli chodzi o równość, to nie mam zastrzeżeń. Nawet mógłbym ich polecać. Natomiast podejście pana Roberta do poprawek jest olewackie. W kilku miejscach mam odparzenia. Poprawki wykonano w pośpiechu i niechętnie. Po czym nadal są odparzenia, tynk kruszy się przy naciśnięciu palcami. Szef ekipy wskazane odparzenia kwituje zdaniem, że skoro tynk nie odpadł to jest OK. Przed przyjęciem zlecenia nie było problemów z kontaktem telefonicznym. Teraz już jest.

Moje ogólne wrażenie: liczy się tylko kasa i następna robota, bo szkoda czasu, bo pieniądz ucieka...

NO tak, tez bym była wkurzona, masz rację. Robota ma być finalnie bez zastrzezen