Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Ja gazu nie mam bezpośrednio przy działce jest około 100 m dalej, ale od początku nie planowaliśmy ani gazu ani wungla, chcieliśmy pompę ciepła. Jakiś czas temu na zapytanie o oferty i wyceny PC dostałem propozycję na ogrzewanie nowoczesnymi panelami podczerwieni w technologii nanorurek węglowych. Od dwóch dni jestem w posiadaniu panela (wypożyczyłem do testu na 2 tygodnie) testuję w bloku z wielkiej płyty i na zakończenie testu opiszę wrażenia. Czy ktoś z Was coś o tym ogrzewaniu wie, słyszał, brał pod uwagę?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ja gazu nie mam bezpośrednio przy działce jest około 100 m dalej, ale od początku nie planowaliśmy ani gazu ani wungla, chcieliśmy pompę ciepła. Jakiś czas temu na zapytanie o oferty i wyceny PC dostałem propozycję na ogrzewanie nowoczesnymi panelami podczerwieni w technologii nanorurek węglowych. Od dwóch dni jestem w posiadaniu panela (wypożyczyłem do testu na 2 tygodnie) testuję w bloku z wielkiej płyty i na zakończenie testu opiszę wrażenia. Czy ktoś z Was coś o tym ogrzewaniu wie, słyszał, brał pod uwagę?

Polecam ci dziennik budowy Iwony i Marusza - wybudowali się pod Wrocławiem, jak nie pomylę to chyba ze 3 lata temu, mają takie właśnie promienniki i sobie chwalą. Osobiście zdecydowałem się na nie i nawet już zarezerwowałem sobie na przyszły rok zakup z montażem - na 135 m2 domek wyszło mi ok. 14 tys. zł. Jestem ciekawy wrażeń z użytkowania - pisz jakie są w użyciu.

Polecam ci dziennik budowy Iwony i Marusza - wybudowali się pod Wrocławiem, jak nie pomylę to chyba ze 3 lata temu, mają takie właśnie promienniki i sobie chwalą. Osobiście zdecydowałem się na nie i nawet już zarezerwowałem sobie na przyszły rok zakup z montażem - na 135 m2 domek wyszło mi ok. 14 tys. zł. Jestem ciekawy wrażeń z użytkowania - pisz jakie są w użyciu.

Koniecznie zapodaj mi namiary na swoje panele, bo moje wycenili mi na pow 130m2, 12 paneli na 22800 pln netto. Muszę poczytać o Twoich, bo ich cena jest b.dobra.

a ja tak odbiegając od tamatów budowlanych to wiecie może ile w gminie mają teraz dowalić za wywóz śmieci? W Sz-nie wymyslili/uchwalili 7 zł za m3 zużytej wody (kompletny absurd), ciekawe jak "dowalą" nam..

Na stronie gminy wiszą projekty uchwał: naliczanie opłat za śmieci w zależności od zużytej wody, deklaracja o segregowaniu i kompostowaniu odpadów - w niej dwa poziomy cen, ale nie widziałem jeszcze cennika.

Koniecznie zapodaj mi namiary na swoje panele, bo moje wycenili mi na pow 130m2, 12 paneli na 22800 pln netto. Muszę poczytać o Twoich, bo ich cena jest b.dobra.

Masz tutaj linka - to Ci sami co robili u Iwony i Mariusza, pan Piotr Wojewoda na pewno Ci odpowie na maila, odpowiada zazwyczaj szybko na temat i cenowo nie zabija. Jak w tym roku jeszcze dasz przedpłatę to ceny masz zamrożone do końca 2013 - myślę że układ w porządku. I jak będziesz na ich stronce zajrzyj do zakłądki promocje - jest możliwość przyoszczędzenia jeszcze trochę.

Pozdrawiam

blekowca

PS. Sorki że tak późno, na panelu nie pokazywało mi że w grupie są nowe posty.

Czyli pięknie..... ogólne zużycie wody czyli łacznie to co zużywam w domu plus to co leje na ogródek, co ma zużycie wody do produkcji śmieci-????? jakaś paranoja, w naszym przypadku 400% podwyżki.

Nelusia, a myślałaś o zbieraniu deszczówki?

Do tej pory było to zajęcie dla hobbystów, ale jak od zużycia wody jeszcze mają liczyć śmieci to może warto przeliczyć...

Jak tam testy?? opisz pierwsze wrażenie>.. od razu oddaj cieplo??

Ja też biorę panele z tej formy co Iwona i Mariusz :) Właśnie chyba zarezerwuje tez a co tam ;)

Tak a propo gazu to mam problem.Otoz musze pociagnac gaz do mojej dzialki jakies 20 metrow.Niestety musze to zrobic pod ulica i tu jest wlasnie problem bo nie mam pojecia jak to zrobic?Slyszalam cos o takich firmach ktore to robia facvhowo to sie chyba nazywa przekopy czy jakos tak nie wiem gdzie mam szukac takiej firmy ktora by sie czegos takiego podjela moze ktos cos podpowie jakis namiar albo rozwiazanie jakies podrzuci?Bede bardzo wdzieczna.Mam nadzieje ze nie za bardzo zawilo napisalam?

Ogromne dzieki ale znaczy pozwolenie na zajecie pasa?Ja i tak juz mam na pienku z ta cala wspolnota mieszkaniowa wiec ich mam prosic o zgode czy jak?droga pod ktora musimy sie podkopac jest droga tzw.wspolna nie nalezy do miasta wiec do kogo mam pisac o pozwolenie?Jasna cholera bedzie problem bo i tak juz mam zatargi z mieszkancami i reszta mieszkancow ....

Musze to zrobic jak najszybciej poniewaz gazownia zrobila moje przyl.Wielkie dzieki za namiar wieczorkiem zadzwonie.acze gazu na dzialce nie nalezacej do mnie a wlasciciel tej dzialki planuje sie zaczac budowac w najblizszym czasie wiec jak okaze sie tak samo zlosliwy jak pozostali juz wybudowani mieszkancy to biada mi.Swoja droga nie rozumiem ludzi ...jak sami sie budowali to ok a jak ktos sie buduje to wszystko przeszkadza-ze za glosno ze samochody za duze jezdza ze bloto roznosza

Musze to zrobic jak najszybciej poniewaz gazownia zrobila moje przyl.Wielkie dzieki za namiar wieczorkiem zadzwonie.acze gazu na dzialce nie nalezacej do mnie a wlasciciel tej dzialki planuje sie zaczac budowac w najblizszym czasie wiec jak okaze sie tak samo zlosliwy jak pozostali juz wybudowani mieszkancy to biada mi.Swoja droga nie rozumiem ludzi ...jak sami sie budowali to ok a jak ktos sie buduje to wszystko przeszkadza-ze za glosno ze samochody za duze jezdza ze bloto roznosza

Ja gazu nie robię i nie chcę, od kilkudziesięciu dni rozważam ogrzewanie panelami na podczerwień. Panele na pow. ogrzewaną ok 135m2 14 kpln do 24 kpln w zależności od firmy i to praktycznie cała inwestycja nie licząc kilkunastu mb kabli. Koszt miesięczny 180-200 pln przez 12 m-cy.

Aktualnie testuję taki panel.

Do osób korzystajacych z DobryNet : zadowoleni jestescie z uslugi ?

Mam Playa i zastanawiam sie czy zmienic czy nie. NAdajnik mam blisko wiec tu raczej jest ok. Teraz za 55 zl mozna miec 20 GB miesiecznie limit (dla mnie w zupelnosci wystarczy) i predkosc 6 Mb/s. Lub za 43 zl 14 GB i 4 Mb/s. DobryNet ma za 55 zl bez limitu i 4 MB/s (no i kasa za instalacje).

Mam troche dylemat, bo bylo kilka tygodni, ze Play mi sie laczyl do odleglego nadajnika i slabo chodzilo. Ale ogolnie jest taniej i zawsze mozna wykorzystac go np do laptopa na droge itp.

Fantom

Mam dobregoneta i jestem zadowolony. NA początku fatalnie działało ale się okazało że to modem w moim laptoku szwankuje. Mam zewnętrzny i śmiga jak pszczółka. Taki net ma inny + , podłączyłem TV do internetu i oglądam sobie różne filmy i programy. Mam nawet youtube. Podłączysz zresztą wszystko co ma WIFI - komórkę, tablet.