Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam...kwestia kierownika budowy...czy możecie mi kogoś polecić..? Wjakiej formie się najlepiej umawiać na płatność? za wizytę za etap za całość? i na koniec...ile taka całościowa usługa Was kosztowała?

Pozdrawiam

mam nawet porządnego kierownika,ale on chyba do tych najtańszych to nie należy.

Jak coś namiar Ci dam na pw

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam...kwestia kierownika budowy...czy możecie mi kogoś polecić..? Wjakiej formie się najlepiej umawiać na płatność? za wizytę za etap za całość? i na koniec...ile taka całościowa usługa Was kosztowała?

Pozdrawiam

ja płaciłem 150 czy 180 za wizyte kierownik jest z dołuj wiec moge na priv dac namiary ja bylem zadowoloby

to tez wazne skad jest by ci potem nie powiedział ze nie zdazył, nie maczasu itd

w okresie budowy sso był u mnie 2-3 raz chyba nawet 4 razy w miesiacu przy najwazniejszych rzeczach zbrojenie wylewanie stropów wience wizba itd

i tak przez 4-5 miesiecy bo tyle to trwało

potem okna wykonczeniówka to tylko raz był bo chciałem sie cos tam poradzic ale juz nic nie płaciłem

wiec chyba łatwo wyliczyc kwote mniej wiecej nie były to jakies kosmiczne pieniadze

ma sie jeszcze raz pojawic, ale na razie mały przestuj na budowie u mnie z braku kasy wiec za nim nie tesknie

najwazniejsze ze nie naciagał na pseudo wizyty tylko dla kasy

akacja, jesion za 170 zł za kubik ( mąż czytał o akacji....dotąd braliśmy tylko buk..a akacja ponoć też b. dobra)

502-448-709 p. Kawka wozi z Dolic

akacja jest super! dzięki muszę dokupić jeszcze 4 m to zadzwonię i podpytam.

W którym miejscu w Kościnie zaczynasz się budowac?

Robię przyłącze wody. W wodociągach taka usługa z odbiorem waha się od 3500 do nawet 5000 zł. Sam odbiór ( i tzw " wcinka"-włączenie do głównej rury ) to cena około 1000zł. Poszukuję zatem wykonawcy we własnym zakresie...materiał nie jest drogi, a dzień robocizny też nie powinien być z kosmosu.... Czy ktoś z Was wykonywał , ma pojęcie o kosztach i czy podzieli się ze mną kontaktem? Będę wdzięczna.:)

Robię przyłącze wody. W wodociągach taka usługa z odbiorem waha się od 3500 do nawet 5000 zł. Sam odbiór ( i tzw " wcinka"-włączenie do głównej rury ) to cena około 1000zł. Poszukuję zatem wykonawcy we własnym zakresie...materiał nie jest drogi, a dzień robocizny też nie powinien być z kosmosu.... Czy ktoś z Was wykonywał , ma pojęcie o kosztach i czy podzieli się ze mną kontaktem? Będę wdzięczna.:)
Ja będę robiła kawałek wodociągu, ale czekam na projekt i wtedy się rozejrzę za ekipami. Na razie nie pomogę.

Jeżeli byłoby to 3500 to bym się nie zastanawiał (tak na szybko licząc to ok 1500 studzienka, 500 PLN koparka, 500-1000 osprzęt- nie tylko niebieska rurka PE ale licznik czy pokrywa zaworu itp. reszta to wynagrodzenie dwóch ludzi).

Jeżeli byłoby to 3500 to bym się nie zastanawiał (tak na szybko licząc to ok 1500 studzienka, 500 PLN koparka, 500-1000 osprzęt- nie tylko niebieska rurka PE ale licznik czy pokrywa zaworu itp. reszta to wynagrodzenie dwóch ludzi).

Też bym się nie zastanawiał. Jak wodociągi robią nie ma problemów z odbiorem. Woda praktycznie jest puszczana tego samego dnia.

Czołem

Krótko: polbruk, albo coś innego jak macie pomysły.

Gdzie materiał, u kogo robić? Widywałem po 30 PLN/m2 za materiał, robocizna ok 40?

Oczywiście fachowo, szybko, czysto, porządnie no i tanio. Żarcik ;)

Do tego szukam też ekipy, która taras wykona, wejście.

Pozdrawiam wiosennie spoglądając na Krokusy i Przebiśniegi i słuchając śpiewu ptaków.

Może być na priv [email protected] żeby nie zawalać forum.

Czołem

Krótko: polbruk, albo coś innego jak macie pomysły.

Gdzie materiał, u kogo robić? Widywałem po 30 PLN/m2 za materiał, robocizna ok 40?

Oczywiście fachowo, szybko, czysto, porządnie no i tanio. Żarcik ;)

Do tego szukam też ekipy, która taras wykona, wejście.

Pozdrawiam wiosennie spoglądając na Krokusy i Przebiśniegi i słuchając śpiewu ptaków.

Może być na priv [email protected] żeby nie zawalać forum.

Ja kupowałam tutaj: http://www.mb-jupiter.pl/ kostka granit nova kolor strzegomski i grafit. Cena 58 zł. za m kw., Transport proponują, cena ok., terminowi i bardzo rzetelni. Można kupić na palety albo na warstwy (np. gdy zabraknie ciut)

Jest to kostka z firmy pozbruk - główna hurtownia na Szczawiowej ale ceny dla odbiorcy indywidualnego kosmiczne.

Mój wykonawca: http://www.baumeister-development.eu/?page_id=7100&lang=pl - kostka brukowa - na moim podjeździe i tarasie :) stronka trochę słabo chodzi ale zdjęcia są.

Ja mam ofertę na przyłącze kanalizacyjne 6500zl,przyłącze wodociągowe z węzłem wodomierzowym 5500zl,przyłącze gazowe z szafkami gazowa 5500zl. Suma sumarum 17500zl 17500zl i geodeta w moim zakresie.