Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, a maci ekogos od tynkow cementowo-wapiennych? coś ciężko było z fachowcami, coś się zmieniło? Ponawiam pytanie, teraz nadal robi się alarm Satela? czy coś się zmieniło na nowsze? Teska pisała o jakims dla mnie nowym alarmie

Za czasów kiedy decydowałem się na alarm dużo czytałem na FM i ludzie skarżyli się na wadliwe centrale od Satela, wzbudzające alarmy itp. a za to polecane były DSC. Poszedłem w tym kierunku i jestem zadowolony. Poziom cenowy był porównywalny. Na obronę Satela, mój szwagier ma właśnie Satela i też nie ma z nim problemów.

Tomek, j amiałam włąsnie Satela i było ok, teraz waham się. Zobaczymy

Mam pytanie głownie do Teska i SP mam "Waszego" elektryka, ale...to nie on robi, a nadzoruje. Też tak miałyście? Mam lekki uraz do ekip przy ktorych nie ma szefa non stop:-( Cena jest z górnej naprawde półki, tak ze nie mam zamiaru isc na żadne kompromisy.

http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif

Jaki moze byc koszt mniej wiecej alarmu? dom 230m3 bez czujek ruchu, tylko kontraktony?

oki, skoro nie cementowo-wapienne, to może do gipsowych macie kogos bdb?

a myślałaś może o knaufie diamoncie? to taki gipsowy ale twardy.

PS jak będziesz miała sprawdzonych speców od dachu płaskiego to daj zanć na prv. Muszę zrobić ten dach przed zimą. Robisz stropodach odwrócony czy standardowo papa styropian papa?

pozdro

A co sądzicie o styropianie 25 cm? Mam w projekcie 15+10cm szarego 0,031. Dom ma być ciepły (choć w normy energooszczędnego się nie wpisze, z uwagi na dużą ilość przeszkleń).

Ja mam 25 cm styropianu - trochę za dużo - większosć standardowych elementów montazowych (kołki do stryropianu, szpilki do rur spustowych, mocowania) są do styropianu max 20 cm i albo musiałem szukać i zamawiać w sklepach specjalistycznych albo samemu robić.

Gdzieś kiedyś na fm widziałem wykres opłacalności grubości ocieplenia i powyżej 20 cm zyski są już tak małe, że się zwyczajnie nie opłaca choć są tacy którzy kleją po 30cm.Fajna kobieta- wykonawca nie będzie mieszkał w tym domu, a może łatwiej mu kleić 15 cm dlatego Cię namawia na 15. Ja kiedyś założyłem, że będzie 20cm ciepłego 0,031 do 0,032 i trzymam się założeń, u mnie różnica między 15 a 20 cm to 2000 pln z ogonkiem więc się nie będę zastanawiał. Kju- mam wykonawcę na elewację za 55 pln netto robocizna za całość, widziałem jego 4 domki i muszę pochwalić- szklaneczka, tynk prościutki jak stół, żadnych fal pod słońce. Nie wiem czy ogarnia Szczecin, ale robi Goleniów i okolice.