tomeekk 29.09.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 budował ktoś może z keramzytu i może polecić jakąś ekipę z okolic sz-na? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.09.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 budował ktoś może z keramzytu i może polecić jakąś ekipę z okolic sz-na?Ja budowałam, ale swojej nie polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeekk 29.09.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Zadowolona jesteś z samej technologii? Bo z ekipy widzę nie bardzo Drugi raz robiłabyś w tej samej technologi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.09.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Zadowolona jesteś z samej technologii? Bo z ekipy widzę nie bardzo Drugi raz robiłabyś w tej samej technologi?Tak, juz pierwszy chciałam wybudowac z keramzytu,a le był wtedy drogi i wybudowałam z BK. Teraz mało moge powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkam, ale dla mnie to materiał który łaczy wszystkie zalety a jest pozbawiony wad;-) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.09.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Tak, juz pierwszy chciałam wybudowac z keramzytu,a le był wtedy drogi i wybudowałam z BK. Teraz mało moge powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkam, ale dla mnie to materiał który łaczy wszystkie zalety a jest pozbawiony wad;-) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Z kermazytu buduje firma Szubert ze Stargardu, jakos tak, ja nie mam dobrych doswiadczen (nieterminowosc) ale dużo osób poleca http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 29.09.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 witam. Tym razem poszukuję stolarza do wykonania stopni schodów wewnętrznych, także namiary na sprawdzonego wykonawcę mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 02.10.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Czesc. Poszukuje namiarów na firmę od świadectwa energetycznego. Jak kształtują się ceny w zakresie takiej usługi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BTM 02.10.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Czesc. Poszukuje namiarów na firmę od świadectwa energetycznego. Jak kształtują się ceny w zakresie takiej usługi ? to zależy czy szczegółowy dla Siebie czy jako dokumentacja do odbioru - jak tylko do odbioru to od 40 zł na allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.10.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 halo, ogłoszenia parafialne. Mam od odsprzedania styropian grafitowy 0,31 Genderki min 20 opakowan, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.10.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Czesc. Poszukuje namiarów na firmę od świadectwa energetycznego. Jak kształtują się ceny w zakresie takiej usługi ? Allegro 30-50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.10.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Jak ogłoszenia to i ja sie podłącze.Mam do odsprzedania 2,5 opakowania paneli elewacyjnych Rodeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.10.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Jak ogłoszenia to i ja sie podłącze.Mam do odsprzedania 2,5 opakowania paneli elewacyjnych Rodeo. a jakie to są? poka linka do nich http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net1719510960 03.10.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam po dłuższej przerwie. Budowa ruszyła, wyszliśmy z ziemi i jesteśmy na etapie murowania ścian parteru. Moje pytanie brzmi - coś ktoś z Was robił tynki i wylewki w grudniu - styczniu? SSZ ma być do końca grudnia (może uda się troszkę szybciej). Gdyby budowa była ogrzewana, nie byłoby problemu? Czytam o przerwie technologicznej ale może jednak da się budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.10.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ja nie robiłam i bym nie robila, chyba ze w ogrzewanym domu. Ale ogrzewania nie zrobisz bez tynków i wylewek tak ze koło się zamyka. Chyba ze grzeją nagrzewnica:rolleyes: no i pytanie jak ciepło bedzie w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net1719510960 03.10.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ja nie robiłam i bym nie robila, chyba ze w ogrzewanym domu. Ale ogrzewania nie zrobisz bez tynków i wylewek tak ze koło się zamyka. Chyba ze grzeją nagrzewnica:rolleyes: no i pytanie jak ciepło bedzie w grudniu Ogrzewania jeszcze nie będzie (wiadomo, nie da się ) ale bierzemy pod uwagę nagrzewnice. Zastanawiam się tylko, czy budynek nie będzie jeszcze osiadać, czy nie będzie rys na tynkach - nie tyle od mrozu, co krótkiego czasu od postawiania murów:confused: Gdyby dało radę zrobić tynki, działali byśmy dalej. Napisałam do polecanego na forum specjalisty, zobaczymy, co orzeknie. Dzięki Gosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.10.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Czy możecie polecić jakiś sklep z płytkami gdzie doradzą, dadzą rabat i ogólnie będzie profesjonalne podejście do klienta. Przy pierwszej budowie zaopatrywałem się na ul. Europejskiej w Dekorze ale już go nie ma. Hiper jakoś do mnie nie przemawia, castorama wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 03.10.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 cześćTakie jaja to tylko w naszym kraju, byłem z gościem umówiany od sierpnia na ocieplenie, miał wejść na początku pażdziernika a ten mi dziś gada że wyrobi się dopiero..... na grudzień. no tylko dupsko skopać. Potrzebuję namiary na ociepleniowców, może uda się kogoś znaleźć jeszcze na październik? Możecie polecieś swoich?. Mam jednego awaryjnego na listopad ale mój kierownik odradza by robić elewację w listopadzie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.10.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam po dłuższej przerwie. Budowa ruszyła, wyszliśmy z ziemi i jesteśmy na etapie murowania ścian parteru. Moje pytanie brzmi - coś ktoś z Was robił tynki i wylewki w grudniu - styczniu? SSZ ma być do końca grudnia (może uda się troszkę szybciej). Gdyby budowa była ogrzewana, nie byłoby problemu? Czytam o przerwie technologicznej ale może jednak da się budować? Nie jest ważna pora roku a temperatura na zewnątrz i wewnątrz. Nie jest wymagana przerwa w budowie na okres zimowy - tzw. przerwa technologiczna, aczkolwiek jeśli nie trzeba się spinać to można przerwać budowę, czasami tak się dzieje z innych powodów - finansowanie, oczekiwanie na ekipę lub materiał, plan budowy itp. W moim wypadku (budowałem bez przerw - ale zimą to najbardziej zapamiętałem dach i ścianki działowe) zawsze pozwolenie na rozpoczęcie danego etapu prac wydawał kierbud, brał za to odpowiedzialność i pieniądze... Sporo jest tego na FM np tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186740-Tynk-wewnetrzny-a-temperatura&highlight=wylewki+grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 04.10.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 q-bis, pocieszasz mnie... Muruję parter dopiero :-/ doradźcie gdzie uderzyc w sprawie kominka bo trzeba umurować ścianę na której będzie kominek i chcę bebechy kominkowe mieć z tyłu ściany, po drugiej stronie, wkład częściwoo osadzic w dziurze w ścianie. musze teraz wiedzieć jaki wkład jaki komin.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.10.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 q-bis, pocieszasz mnie... Muruję parter dopiero :-/ doradźcie gdzie uderzyc w sprawie kominka bo trzeba umurować ścianę na której będzie kominek i chcę bebechy kominkowe mieć z tyłu ściany, po drugiej stronie, wkład częściwoo osadzic w dziurze w ścianie. musze teraz wiedzieć jaki wkład jaki komin..Najlepszy od kominków imo jest Piotr Batura i jest na forum. Ale jest z Poznania;-) w Szczecinie trudno coś powiedzieć, może spróbuj go podpytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts