gosia1719499730 05.03.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jestem na etapie malowania salonu, wiatrołapu, klatki schodowej i wyboru farby. Malował ktoś farbami PARA lub Fluggerem? Jakieś za i przeciw? A może innego producenta polecacie. I gdzie w Szczecinie można dostać dobre ceny na te farby? Od siebie mogę polecić stolarza od schodów. Zadowolony jestem z jakości użytych materiałów i wykonania oraz z wiedzy w swojej dziedzinie p. Daniel tel 501051085 Dopisuję się do pochwał pana Łukaszonka. Terminowo, porządnie, fachowiec z niego prawdziwy. Schody dokładnie takie jak sobie wymysliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.03.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ja tez do tej pory wyłącznie Fluggerem i tez zadowolona jestem.Z ciekawości gdzie w Szczecinie można dostać farby Para? Słyszałam ze tez dobra jakość.farby Para ma vox na Cukrowej, beda tez w Carmen z tego co wiem http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.03.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Pierwszy dom miałam pomalowany Benjaminem Moore, Para nie odbiega, kolorystyka bardzo podobna,jakosc tez, cena niższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ty tu nie Para czy Benjamin tylko pisz jak sie mieszka!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Swoją droga dobrze ze piszesz ze natryskowo nieopłacalne bo u nas właśnie tak miało być.Co teraz robić zrezygnować z natryskowego czy z Pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
connecTOMEK 05.03.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jestem już na etapie mieszkania w domu i raczej nie skorzystam z Twoich usług, ale chciałem się dowiedzieć więcej szczegółów. Widzisz zainteresowanie zainteresowaniem, ale mnie najbardziej w takim wypadku interesowała ODPOWIEDZIALNOŚĆ w tym również ta od strony formalno-prawnej. Gdyby cokolwiek się wydarzyło, nie udało, spaprało (przypadki chodzą po ludziach) to ręczysz za to i odpowiadasz przed inwestorem. Ja akurat nie wygoniłem nikogo z budowy i wszystkim zapłaciłem ale nasłuchałem i naczytałem się o zerwanych umowach, ucieczkach z budów, zepsutych pracach itp. Znam nawet dwóch wykonawców którym podwykonawcy ukradli sprzęt i co wtedy? Pozdrawiam i oby samych udanych budów. witam..... biorę wszystko pod uwagę...... dlatego robimy wspólnie z moimi dostawcami taką akcję, że sprawdzamy fachowców.....i inwestorów, znam przypadek że Fachowiec (celowo piszę przez duże F) miał problem z inwestorem....bo inwestor był zmanierowany....... ale tak jak mówię....... postanowiliśmy podejść od innej strony.....sprawdzamy ludzi by mieć pod ręką sprawdzonych.....nie z przysłowiowej łapanki..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 05.03.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ja za adaptacje plus zmiana okien ,schodów, przeniesienie łazienki etc płaciłem 1000 zł + projekty przyłączy 800 zł ale zlecałem w Polsce pod Łodzią. W Szczecinie ceny mnie zwaliły z nóg, miałem 10 ofert z różnych biur od 3 do 15 tys za to samo. Tylko że ja dokładnie wiedziałem co chcę i jak to ma wyglądać. Jeżeli potrzebujesz aby ktoś Ci doradził lub spotkań osobistych to musisz mieć kogoś na miejscu. Pozdrawiam Jakbys mógł mi podesłać kontakt do architekta na priv to byłbym wdzieczny bo tez dokladnie wiem co chce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 05.03.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Linka do strony podesłałem na priv. Pamiętaj iż było tanio ale nie idealnie.Czekałem dobry miesiąc i kontakt tez nie był najlepszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.03.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ty tu nie Para czy Benjamin tylko pisz jak sie mieszka!? Mieszka super, mimo grypy, kartonów, piasku w ilosci na tony;-) i ekipy od rana do 16:wiggle:A Ty kiedy? Ja malowałam sufity i sciany tez maszynowo Parą. Pamietaj przy ciemnych kolorach zeby brac baze wzmocniony mat. Powiedział mi to szef Pary. Kolory są naprawde piekne i super kryje. Mam fluggera u dzieci, bo poskąpiłam:D i roznica jest widoczna jednak na minus Fluggera http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.03.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Swoją droga dobrze ze piszesz ze natryskowo nieopłacalne bo u nas właśnie tak miało być.Co teraz robić zrezygnować z natryskowego czy z Pary? Zalezy ile masz kolorów, bo najwięcej sie traci imo na zmianie farby w maszynie. Jak masz jedna np to luz, ale jak masz już dużo kolorów, to jednak idzie duzo więcej niz z wałka pomalowane. http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.03.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Ma ktos namiary na taniego geologa do wykonania odwiertów i sporządzenia opinii geotechnicznej - mi jeden krzyknał 800 zł nie wiem czy to drogo czy tanio Pozdrawiam Cena za 5 odwiertów z przed 7 lat ta sama, ale jeśli problem z gruntem a działka duża to koniecznie więcej odwiertów albo daj sobie spokój, bo i tak się nie sprawdzi przy 3 odwiertach ktokolwiek by to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.03.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 cześć Dzięki za info w sprawie ogrzewania garażu, chyba zrobię podłogówkę (tylko większe odstępy co np 30 cm) bo grzejnik z temp ok 30st raczej nic nie da. pzdr W poprzednim domu nie miałam wcale ogrzewania w garażu ani nawet styropianu pod podłogą i było dobrze , temperatura nawet w najgorsze zimy na granicy 0,ale garaż był oddylatowany od domu i nad nim taras. W domu podłogówka na dole , grzejniki na górze. Jednak każdy dom i potrzeby są inne. Teraz buduję z garażem ściśle w bryle budynku a nad garażem będzie pokój dziecka więc nie miałam wątpliwości,że ogrzewanie musi być. Zresztą będzie na całej podłodze w domu. Zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. W garażu ostatecznie 11 cm styropianu "garaż gold" i podłogówka, nieco rzadziej robione pętle. Grzejniki odradzam w garażu -podłogówkę dużo lepiej i ekonomiczniej wyregulujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.03.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 A może ktoś polecić dobrych fachowców do drewnianej podbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 08.03.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 daj sobie spokój, bo i tak się nie sprawdzi przy 3 odwiertach ktokolwiek by to robił. Jak bym nie musiał to bym nie robił ale niestety do uzyskania pozwolenia na budowe obecnie jest wymagana opinia geotechniczna - i tak trza było zapłacic 800zł za trzy odwierty i sondowanie i potwierdzenie tego co wiedziałem - 30cm czarnej ziemi - a reszta do głębokości 5m piasek, piasek i piasek na całej działce a mam tego .1100 m2. Zreszta na całym kompleksie działek warunki identyczne. Jeszcze dobrze nie zaczełem budować a już Was rozumiem że nazywacie budowe przygodą życia - absurd urzędniczy goni absurd i na każdym kroku za wszystkie bzdetne wymogi trza płacić Pozdrawiam Płaskowicki Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.03.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Mieszka super, mimo grypy, kartonów, piasku w ilosci na tony;-) i ekipy od rana do 16:wiggle:A Ty kiedy? Ja malowałam sufity i sciany tez maszynowo Parą. Pamietaj przy ciemnych kolorach zeby brac baze wzmocniony mat. Powiedział mi to szef Pary. Kolory są naprawde piekne i super kryje. Mam fluggera u dzieci, bo poskąpiłam:D i roznica jest widoczna jednak na minus Fluggera http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Pozytywnie zazdroszczę.:rolleyes:Mnie nawet nie pytaj kiedy bo ...ciągnie sie wszystko jak flaki z olejem.Jednym słowem kicha.:PCo sie zaś tyczy malowania ścian rozumiem ze Pare polecasz malować maszynowo?Zrobie chyba tak jak Ty u dzieciaków i w gościnnym wariant oszczednosciowy( Flugger) reszta Para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.03.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Jak bym nie musiał to bym nie robił ale niestety do uzyskania pozwolenia na budowe obecnie jest wymagana opinia geotechniczna - i tak trza było zapłacic 800zł za trzy odwierty i sondowanie i potwierdzenie tego co wiedziałem - 30cm czarnej ziemi - a reszta do głębokości 5m piasek, piasek i piasek na całej działce a mam tego .1100 m2. Zreszta na całym kompleksie działek warunki identyczne. Jeszcze dobrze nie zaczełem budować a już Was rozumiem że nazywacie budowe przygodą życia - absurd urzędniczy goni absurd i na każdym kroku za wszystkie bzdetne wymogi trza płacić Pozdrawiam Płaskowicki Dariusz Taki piasek to czasem jak znalazł... np do zagospodarowania deszczówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 10.03.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Taki piasek to czasem jak znalazł... np do zagospodarowania deszczówki... No to bedzie jedyna opcja - jaka studnia chlonna - bo innego sposobu zagospodarowania deszczowki nie mam - teren równiutki i nigdzie zadnych rowów mielioracyjnych. - minus to ogród - trza bedzie czesto podlewac a wszystko bedzie wsiakac ze hoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 10.03.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Po pierwszych obserwacjach stwierdzam, że ceny pomiedzy szczecinem a np stargardem czy goleniowem się wyrównały - za adaptacje solidarnie wołają pomiędzy 4500 a 6000 - trafiaja się jakieś pojedyncze tansze oferty ale jakos nie jestem przekonany czy to byłby dobry wybór. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 10.03.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam.Chciałbym się zapytać o podłogówkę w sypialniach .Kto ma niech się wypowie czy żałuje tego czy nie ?Oraz ile średnio biorą za kładzenie glazury ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 10.03.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 hejkogo polecacie do cichutkiej wentylacji mechanicznej? i jeśli ktos z was kładł przewody wentylacji mech na stropie nad parterem to jaka wyszla grubość ocieplenia tego stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts