brzuska 22.01.2016 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Cześć Możecie polecić swoich fachowców od wykończeniówki, kafle, gładzie itp Dzięki z gory Pozdrawiam Ze wszystkich fachowców u nas w domu (a wielu ich było) mogę polecić wyłącznie i niezmiennie P. Krzysztofa 509-378-997. Powiem tak - tani nie jest, chociaż o dziwo jak ja robiłam wyceny łazienek itd. to był najtańszy. Poleca tylko sprawdzone, dobre materiału i na takich też pracuje. Nie robił mi gładzi - żałuje do tej pory, bo miałam dwie ekipy - śpieszyło nam się i żadna się nie spisała - łagodnie mówiąc. Wszystko pęka, a malowanie na takich gładziach to porażka. W łazienkach robionych przez niego po dwóch latach - nie ma nigdzie żadnego pęknięcia. Ja szykuje się na jesień do wykańczania kolejnych pomieszczeń i jedynym fachowcem, którego wpuszczę do domu (no oprócz chłopaków od mebli - ich tez mogę polecić) będzie Krzysztof. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Witam cała gupę szczcińska Zwracam sie do was z pytaniem, poszukuje ekipy wykonawczej na budowe domu SSO, jezeli jest ktos wstanie polecic swojego wykonawce bede wdzieczny. Przeszukujac forum pojawialy sie polecenia ale czy sa one wciaż aktualne?? Obecenie oczekuje na wycene pracy od nastepujacych firm: - Renowa - Anbud - Nowy Dom - Dejbud -Siergiej Jakie sa opinie do w/w firm? Poszukuje rownież rozsadnego kierownika budowy badz inspektora nadzoru budowlanego.. z gory dzieki za pomoc:D Piotr Siergiej koło mnie buduje dwa domy. Szybko pracownicy robia.Pracownicy mają płacone od wybudowania wiec i sie staraja. Casami nawet za szybko...sasiedzi nie pilnowali i np wymurowano fundamenty od razu zrobili p.wilgociowe zabezpieczenia..zalano stan zero,,, ukrop wylewka ani razu nie podlana wodą, dzień po zaczeli juz murować...tempo....ale uwazam ze jak by się ich ciut popilnowało to robią czysto i porzadnie, no i panowie nie pijący wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madopro 23.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Witam, poszukuje osoby, która wykona projekt sieci wodociągowej i kanalizacyjnej na odcinek 200m (17-20 przyłączy) Gmina Dobra Aztea, wysłałem Tobie priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macintoo 28.01.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (no oprócz chłopaków od mebli - ich tez mogę polecić) To jacy to chłopacy od mebli? W sumie na wakacje chyba będę takowych potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 29.01.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Ktoś sprzedaje domek z mojej wsi...a ktoś się zastanawiahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?245596-Prosz%C4%99-o-pomoc-przy-ocenie-kupna-domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuleczka 29.01.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 witam grupę szczecińską!! po 30 latach wracam w rodzinne strony zamierzam kupić działkę w białuniu. budnie lub maszewie (atrakcyjna cena) docelowo praca w goleniowie,Czy drodzy forumowicze mogą wypowiedzieć się troszkę o tychże mieścinkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.01.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Gdyby ktoś szukał gościa do zabudowy to polecam - Krystian Kukurydza 721 856 853. Robił u mnie kuchnie i dwie garderoby. Powołajcie się na - Jacek z Dobrej, pewnie coś ugracie na cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 30.01.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 To jacy to chłopacy od mebli? W sumie na wakacje chyba będę takowych potrzebował. http://www.avangard-meble.pl Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 31.01.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 anuleczka, skoro praca w goleniowie to może bierz też pod uwagę i Goleniów? w porównaniu ze Szczecinem to nieruchomości w Goleniowie też są atrakcyjne cenowo... a nieruchomości na wsi często maja wydumaną cenę tylko dlatego że obok stoi nowy dom... sam jak palec... Ja tylko dlatego kupiłam dwie działki w poblizu Maszewa bo potrzebowałam dużo ziemi blisko lasu bez nadmiaru sąsiedztwa... A na codzień żyję jak taksówkarz, dużo czasu zajmuje mi zawiezienie dzieci do szkoły i odbiór... i życia towarzyskiego nie mają bo znajome dzieci nie mają jak, tak po prostu po lekcjach do nich przyjść, trzeba organizować transport tych dzieci, nikt nie chce... ale może masz to już za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madopro 31.01.2016 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Chyba jednak nie...W Białuniu działki chodzą po 35-40zł, Budno jest trochę droższe, ale bliżej Goleniowa.Natomiast w samym Goleniowie trzeba się szykować na ceny rzędu 150-250zł/m2.Warto zaś rozważyć Podańsko i Rurzycę - jedyne wsie z gazem w tej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 01.02.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 chyba jednak tak... my tu nie robimy doktoratu ze statystyki, tylko teraz mamy jedyną szansę wybrać idealne miejsce na ziemi. Proszę, tu jest 1,5 km od Goleniowa, 40 zł/m2, dalej nie szukam bo to tylko przykład: http://otodom.pl/oferta/sprzedam-dzialki-w-okolicy-goleniowa-ID1tZV5.htmlspołeczność muratora to w większości ofiary stereotypowej kolejności zdarzeń: najpierw działka jak najtaniej, gdy już zdobyta to projekt gotowy. na końcu jakoś trzeba żyć wiele lat przy błotnistej pseudo-drodze, gdzie awaria samochodu odcina nas od świata, żywności, medycyny, oświaty, pracy... jak się kasa na benzynę skończy to co wtedy?przypomnijmy sobie że jednak chcieliśmy żyć bezczynszowo, a tu auto to nasz poborca czynszu... Gorąco namawiam do zabawy w czarodziejski pierścień najpierw. wyrazić życzenie jakie cechy musi mieć wasza idealna działka. i tania i blisko zieleni i blisko pracy, przedszkola, przychodni, sklepu... Da się takie znaleźć! nie rezygnujmy z ich szukania bez osobistego wysiłku włożonego w sprawdzenie, po ile taka działka będzie. Może ten wysiłek się nie opłaci... ale i tak się opłaci bo chyba nie można mieć czystego sumienia płacąc 50 tys za działkę 20 km oddaloną od czegoś, do czego codzień dojeżdżać musisz - gdy w tym samym czasie za tyle samo jest na sprzedaż coś fajniejszego o wiele bliżej.... warto zrobić sobie takie koło zatoczone z punktu gdzie musicie być codzień o promieniu np do 20 km. wiadomo że im krótszy promień tym oferta lepsza, a wcale niekoniecznie droższa. można jeszcze tez negocjować... oferty państwowe sprawdzić koniecznie, arimr, amw, i urząd miejski... Działki sprzedają też uczelnie, np ZUT... Gdybym nie "musiała" mieć hektarów pod lasem to np zazdroszczę kuzynce że kupiła 500m2 od miasta i dziś mieszka przy bardzo szerokiej asfaltowej ulicy z lampami, chodnikami i jest tam cicho i miło. Gdyby mnie zadowalała działka minimalnej wielkości to z pewnością nie wybierałabym "efektu rozbryzgu urbanistycznego" tylko coś jak najbliżej normalnych osiedli. Budując byle gdzie narażacie się też na wiatraki, prawo nie chroni nas przed nimi, są naprawdę koszmarem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madopro 01.02.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 1,5km od Goleniowa, to nie jest w Goleniowie - bądźmy precyzyjni.W takiej odległości od miasta znajdują się również Podańsko, Żdżary, Modrzewie, Żółwia (nie Błoć).I w niektórych z nich można szukać działek po te 40zł/m2.W obrębie miasta są działki wielokrotnie droższe - wiem, bo bardzo uważnie przerabiałem temat przed zakupem własnej działki.Pomijając ogłoszenia, które są błędnie opisane, że są w Goleniowie - to najtańsze z metra są przy ul. Metalowej (125zł/m2) z widokiem na wielki mur więzienia.Nawet w oddalonym lekko od centrum osiedlu Helenów (którego 95% mieszkańców i tak wszędzie dojeżdża samochodem) nie chcą zawołać mniej.Natomiast parcela poniżej 700m2 w miarę blisko centrum miasta to zazwyczaj zaczyna się od 250zł/m2. Nie kłócę się ze stwierdzeniem, że warto dołożyć do dobrej działki.Nakreślam tylko, że W OBRĘBIE miasta działki są kilkukrotnie droższe.Nie miałem tyle zapasu pieniędzy w budżecie - wybrałem działkę 600m od Goleniowa, przy drodze asfaltowej.I zapłaciłem kilkukrotnie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 05.02.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam forumowiczów. Poszukuję dobrego fachowca do budowy kominka (Niechorze) Możecie polecić kogoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.02.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Takie tam ogłoszenie - w mojej wsi Koscino sąsiadka sprzedaje dom...:) zbudowany z porzadnych materiałów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.02.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Ja po prosbie...muszę zrobić remont w domu..szukam fachowców od glazury...no wiecie takich co uzywają mózgu w pracy... Macie godnych polecenia fachowców??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boncalski 14.02.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Ja po prosbie...muszę zrobić remont w domu..szukam fachowców od glazury...no wiecie takich co uzywają mózgu w pracy... Macie godnych polecenia fachowców??? Witam, mogę gościa który nam robił mieszkanie. Uczciwy i zna się na rzeczy. Bogdan 784 002 108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 15.02.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 U mnie powoli kończy pracę p. Zbyszek. Dobry fachowiec, dokładny, kompetentny. Nie wiem tylko jak u niego z czasem. Tel. nr 692458280 Ja po prosbie...muszę zrobić remont w domu..szukam fachowców od glazury...no wiecie takich co uzywają mózgu w pracy... Macie godnych polecenia fachowców??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.02.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Krecik a jakon cenowo? da się przeżyć??? mam duzo do zrobienia remnt w domu i zrobienie nowego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 15.02.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Cenowo. Trudno mi tak jednoznacznie określić. U mnie robił wszystko wewnątrz od stanu po tynkach (poza elektryką, hydrauliką i posadzkami). Gladzie w całym domu ok. 800 m, malowanie, k-g. ze 150 m., wykonanie 3 łazienek itp. Ustaliłem z nim cenę ryczałtem za całość. Najtańszy nie jest ale naprawdę facet z głową, myśli. Jak chcesz zadzwoń i pogadaj. O ile wiem po mnie już ma robotę, ale szczegółów nie znam. Zresztą u mnie zostanie mu jeszcze trochę pracy (1 łazienka) ale chwilowo chcę już trochę pomieszkać, a i szmalu nie mam już prawie wcale. Krecik a jakon cenowo? da się przeżyć??? mam duzo do zrobienia remnt w domu i zrobienie nowego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.02.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Krecik dzwoniłam:) pozytywne wrażenie:) jesteśmy umówieni. ale tak chciałam zapytać...bo ja w temacie remontowym nie jestem.Mam jedną wycenę - zbicie 77 m2 kafli - położenie 87 m2 wiadomo beż żadnych listew itp. żadnych półek itp. wyrównanie podłoża. w tych 87 m2 37 m2 to gres polerowany 60x60. demontaż dwóch geberitów - zamontowanie nowych. demontaż dwóch umywalek zamontowanie nowych, demontaż prysznica zamontowanie nowego ale już bez brodzika a z odpływem liniowym.wymontowanie wanny zabudowanie i montaż nowej....tak wycenione prace na 14 tys zł... Kochani jak to się ma? noi to remont w domu...a jeszcze front robót jest w nowym mieszkaniu- ale tam developerka to nic nie trzeba demontowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts