Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Natalia Poniewiera 888837811 Bardzo zgrabnie i szybko adoptowała nam projekt z muratora.

Dalej szukam ekipy do podbitki , w/w niestety dopiero na zimę bo robia ocieplenia.

Następny miał przyjechać i umowić się na montaz i nie odbiera tel :/

a jaka masz firmę? bo jak polecaną Krom...to mocno sie zastanów

• 2 weeks później...
Szukam ekipy z polecenia do tynkow cementowo wapiennych. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie namiary i opinie dotyczace wykonanych prac.

HubLis możesz podjechać do mnie i zobaczyć jak zrobione :)

Na dole mam ściany pomalowane , na górze tylko zagruntowane.

Jeden minus jaki zrobiłem to po pewnym casie wyszły mikropęknięcia i skusiłem sie na farbę mostkująca . tam gdzie były maziane to widac inna strukturę.

Tam gdzie nie zastosowałem. to spokojnie przykrył grunt i farba podkładowa , póxniej tylko raz malowane duluxem i prima sort :)

Witam Grupę Szczecińską.

Mam do zaoferowania XPS "odpadki" w formie kątowników 8cm x 8 cm x 80cm długość

oraz najwięcej co najmniej 10cm x 10cm x 120cm długość .

Gdyby ktoś reflektował proszę o kontakt.

Ja swoje okna osadzałem na ramach z XPS, gdyby też ktoś tak chciał zapraszam.

Zostało mi tego tyle, że na 2 domy jeszcze wystarczy.

Lokalizacja Dołuje k/Szczecina.

• 2 weeks później...
Jakie firmy polecasz?

Na Oferteo najwięcej pozytywnych opinii ma Siergiej.

Nie wiem jak Wy. Ja po pierwszym kontakcie (nawet nie wiem z kim z tej firmy), napotkałam na zderzenie ze zmanierowanym (mam nadzieję, że pracownikiem - nie właścicielem) panem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/09icon_crazy.gif Co drugie słowo ZGODNIE ZE SZTUKĄ BUDOWLANĄ http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif, ten zwrot wywołuje u mnie dzisiaj już nie wysypkę jak wcześniej, lecz zdecydowaną agresjęhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0zlosc.gif .

Uciekłam. Mają dużo pracy, stąd zmanierowanie. Dobrze, że mają dużo pracy. Jednak dzisiaj mają - jutro nie, więc warto traktować każdego klienta profesjonalnie. Dzisiaj nie żałuję. Oszczędziłam na ich wykonawstwie 37 tys. Warto było.

Decyzja należy do Was i od tego jak bardzo jesteście w stanie wdrożyć się w proces budowlany.

ja kupowalam kolumny na allegro, polecam. wtedy gdy kupowałam, w Szczecinie nie było. (3 lata temu?). to i pewnie teraz nie ma jeszcze bardziej...

kto poratuje warstwami xps co zostały po budowie, żeby dalo rada wyłożyć 3 m2 balkonu na grubość 14 cm? ale lambda żeby była mniejsza niz 0,38...

mi pozostala dachowka karpiowka 2 palety, lity parkiet renomowany na jakies 7-8 m2 moze. elementy silka różne (w tym tempo).

nadal chętnie przyjmę namiar na wykonawcę barierek drewnianych na zewnątrz.

bardzo wspólczuję tym, co dopiero szukają wykonawców. Mam nadzieje że macie czas, żeby najpierw poznać zasady wykonywania roboty, która im zlecicie, i będziecie nad nimi stali, żeby tak właśnie wykonali.... Ja teraz kilka tysięcy złoty wydam na poprawki w dachu, a najlepiej byłoby ułożyć go na nowo... albo nie ma teraz jak robić odgromówkę czy przyczepiac rynny, bo wykonawcom ocieplenia to wisiało... nawet elektryk który miał powiedziane, że lampki mają wisieć w jednakowych odległościach od drzwi, pod moją nieobecność przykręcił je w niejednakowych odległościach na elewacji... wszystko przy czym nie byliśmy jest do poprawki. a skubancy, nie chcą robić gdy nad nimi stoimy. taka prawda...

ja kupowalam kolumny na allegro, polecam. wtedy gdy kupowałam, w Szczecinie nie było. (3 lata temu?). to i pewnie teraz nie ma jeszcze bardziej...

kto poratuje warstwami xps co zostały po budowie, żeby dalo rada wyłożyć 3 m2 balkonu na grubość 14 cm? ale lambda żeby była mniejsza niz 0,38...

mi pozostala dachowka karpiowka 2 palety, lity parkiet renomowany na jakies 7-8 m2 moze. elementy silka różne (w tym tempo).

bardzo wspólczuję tym, co dopiero szukają wykonawców. Mam nadzieje że macie czas, żeby najpierw poznać zasady wykonywania roboty, która im zlecicie, i będziecie nad nimi stali, żeby tak właśnie wykonali.... Ja teraz kilka tysięcy złoty wydam na poprawki w dachu, a najlepiej byłoby ułożyć go na nowo... albo nie ma teraz jak robić odgromówkę czy przyczepiac rynny, bo wykonawcom ocieplenia to wisiało... nawet elektryk który miał powiedziane, że lampki mają wisieć w jednakowych odległościach od drzwi, pod moją nieobecność przykręcił je w niejednakowych odległościach na elewacji... wszystko przy czym nie byliśmy jest do poprawki. a skubancy, nie chcą robić gdy nad nimi stoimy. taka prawda...

Nie ma kolumn w Szczecinie. Niestety :( Zostałam przy kwadratowych, które potem obłożę. Nie mam XPS-a. Oddałam wszystkie resztki :(

Nad Wykonawcą trzeba stać lub wisieć non stop. Ja stoję i wiszę gdy trzeba. Nie zaliczę etapu jeśli mam uwagi. Czy możesz napisać kto Wam sknocił dach?

teraz to już fachowców nie ma...teraz są tylko papraki....u moich sasiadów zbudowali dom...i kochana dach kończy się na połowie ocieplenia, zrobili za mały dach....teraz młodzi ludzie się szarpią z formą - zapłacili wsio...Nie wiem czemu w garazu zrobili tzw kanał...i kanał mają-woda do kostek stoi ....porażka

Jakie firmy polecasz?

Na Oferteo najwięcej pozytywnych opinii ma Siergiej.

Mojemu sąsiadowi budowała ta firma. Panowie z Ukrainy bardzo się starali...szybko i bezproblemowo sso. Z Siergiejem współracuje firma wykończeniowa...i ta to porażka szefem jest Paweł.Sąsiad pogonił...