dome 23.06.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Czy macie godnego polecenia fachowca od tyków zewnętrzynych? Potrzebuję odnowić tynk... bo stary po 14 latach zaczyna być mocno brudny:( i szukam kogoś kto mi założy trwnik ( 110m)z siewu plus prosty system nawadniania macie kogoś???? Zgadzam się. Dobry WYKONAWCA jak mamut... wyginął niechybnie... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif Obecni to beksy, baletnice i chłopki roztropki. http://emotikona.pl/emotikony/pic/09icon_crazy.gif Ja mogę jedynie polecać tych, co do tej pory mi robią, jak na razie SSO. Przed nami SSZ. Lejemy stropy. O trawniku i elewacji jeszcze marzę i śnię. Poza tym, czy tylko ja uważam, że przerwa między bloczkami POROTHERM DRYFIX ściany konstrukcyjnej na 1 cm, taka, że mogę drzew listowie podziwiać to partactwo? http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif Przedstawiciele Wienerbergera twierdzą, że to zegarkowa robota...http://emotikona.pl/emotikony/pic/zarowka.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 23.06.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Poza tym, czy tylko ja uważam, że przerwa między bloczkami POROTHERM DRYFIX ściany konstrukcyjnej na 1 cm, taka, że mogę drzew listowie podziwiać to partactwo? http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif Przedstawiciele Wienerbergera twierdzą, że to zegarkowa robota...http://emotikona.pl/emotikony/pic/zarowka.gif ja zapodawałem normalną zaprawę i nie było żadnych przerw.. chyba nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 28.06.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 dome, moze to i dobrze że zrobiliście kwadratowe kolumny. Ja mam do tej pory je niepogladziowane i niepomalowane. Bo albo był deszcz i fachowiec uważa ze za mokre, albo nie wiem co..., w każdym razie wg cennikow, obrobka takiej powierzchni to ok 250 zl 1 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 29.06.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 ja zapodawałem normalną zaprawę i nie było żadnych przerw.. chyba nie powinno być Też tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 29.06.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 dome, moze to i dobrze że zrobiliście kwadratowe kolumny. Ja mam do tej pory je niepogladziowane i niepomalowane. Bo albo był deszcz i fachowiec uważa ze za mokre, albo nie wiem co..., w każdym razie wg cennikow, obrobka takiej powierzchni to ok 250 zl 1 m... Ceny kosmiczne. Na razie cieszę się, że mamy kolumny Potem będę próbować coś z nimi zrobić. http://emotikona.pl/emotikony/pic/malarz.gif Teraz czekam na koniec lania stropu i ściany góry. Potem nareszcie... dach http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Czy macie godną polecenia firmę, która kompleksowo zajmuje się hydrauliką, rekuperacją, pompą ciepła i ogrzewaniem podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macek17 29.06.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Poleci ktoś solidną i rozsądną cenowo firmę do docieplenia poddasza użytkowego (wełna)?Z góry wielkie dzięki za każde info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 03.07.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 uważam ze pompa ciepła jest za droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 03.07.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 uważam ze pompa ciepła jest za droga... Czy masz na myśli jej koszty eksploatacji, czy koszt zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 12.07.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 i to i to... no i jestes uzależniona od prądu..no ja tez jestem bo mam gaz. dlatego przy grzaniu z prądem trzeba mieć zwykły kominek w razie awarii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 12.07.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 i to i to... no i jestes uzależniona od prądu..no ja tez jestem bo mam gaz. dlatego przy grzaniu z prądem trzeba mieć zwykły kominek w razie awarii... Kominek będzie Kusi nas też fotowoltaika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 12.07.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Odnośnie ocieplenia, ja mam piane pur, i po zimie i teraz w lato jestem zadowolony Zostało mi tylko zaregispować poddasze, ale to sobie zostawiam na długie jesienne wieczory Do hydrauliki oraz podłogówki mogę polecić Tomka Suleja- w porządku wykonawca, podłogówka chodzi jak ta lala, jedynie piec sam kupowałem na necie bo ceny w Szczecinie z kosmosu :/ tu jak wygladają petle w salonie https://goo.gl/photos/adtCaCC3NVjUjHDDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 12.07.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Odnośnie ocieplenia, ja mam piane pur, i po zimie i teraz w lato jestem zadowolony Zostało mi tylko zaregispować poddasze, ale to sobie zostawiam na długie jesienne wieczory Do hydrauliki oraz podłogówki mogę polecić Tomka Suleja- w porządku wykonawca, podłogówka chodzi jak ta lala, jedynie piec sam kupowałem na necie bo ceny w Szczecinie z kosmosu :/ tu jak wygladają petle w salonie https://goo.gl/photos/adtCaCC3NVjUjHDDA My też planujemy ocieplić poddasze pianą. Jednak teraz jesteśmy dopiero na etapie stropu który nie może się wylać od soboty... Piękne masz ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 12.07.2017 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 pogoda nie rozpieszcza :/ ja jestem w trakcie równania działki, ale takie kałuże się porobiły że taczka mi sie topi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 13.07.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 pogoda nie rozpieszcza :/ ja jestem w trakcie równania działki, ale takie kałuże się porobiły że taczka mi sie topi... Ja pilotuję pogodę dla lotników Jednak dzisiaj... Przyłapałam wykonawcę jak mi z sąsiadem, przed laniem słupów wejścia, wywoził beton z lanego stropu taczkami do sąsiada... Kierownik budowy od tygodnia ma fochy i nie odbiera telefonu... CO ZA KRAJ I LUDZIE z branży budowlanej... Dekarz mnie pociesza, że nie wszyscy są tacy. M A K A B R A. Nie chwal ludzi przed zachodem słońca (czytaj... końcem ich prac wykonawczych). Kapcie spadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 14.07.2017 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 . CO ZA KRAJ I LUDZIE z branży budowlanej... Dekarz mnie pociesza, że nie wszyscy są tacy. M A K A B R A. Nie chwal ludzi przed zachodem słońca (czytaj... końcem ich prac wykonawczych). Kapcie spadają... Ręce opadają, a nie mógł zwyczajnie po ludzku przyjść "panie pożycz dwie taczki betonu, rozliczymy się albo wymienimy" Ja mam super sąsiadów, na spółkę kontenery braliśmy wc dla robotników, jak komuś zabrakło porothermów to jeden drugiego ratował, to samo z betonem czy piachem, przecież będziecie mieszkać koło siebie do końca życia a na początku takie numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 14.07.2017 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Ręce opadają, a nie mógł zwyczajnie po ludzku przyjść "panie pożycz dwie taczki betonu, rozliczymy się albo wymienimy" Ja mam super sąsiadów, na spółkę kontenery braliśmy wc dla robotników, jak komuś zabrakło porothermów to jeden drugiego ratował, to samo z betonem czy piachem, przecież będziecie mieszkać koło siebie do końca życia a na początku takie numery Zdecydowanie TAK. Na naszych oczach ten beton wywozili. Stanęli jak wryci, gdy zobaczyli nas stojących przed wejściem... Też bym wolała mieć przynajmniej normalnych sąsiadów i też powiedzieliśmy, że wystarczyło zapytać... Chociaż był to beton również na słupy i gdybyśmy ich nie przyłapali, pewnie musielibyśmy dokupować beton do ich ostatecznego wylania. Szkoda, niesmak i rozczarowanie pozostaje. Myślałam, że wykonawcę mamy zaufanego. Teraz już go nigdy dalej nie polecę, a gdy ktoś zapyta, powiem, że można go wziąć do prac wykonawczych plus stróża patrzącego na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.07.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 oooooo będziesz się znowu budował??? rozbudowuję się - pojedynczy garaż nam nie wystarcza, chcemy jeszcze wyrzucić kotłownię. Jakbym dzisiaj miał się budować to na pewno z piwnicą, tak przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.07.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Czy macie godnego polecenia fachowca od tyków zewnętrzynych? Potrzebuję odnowić tynk... bo stary po 14 latach zaczyna być mocno brudny:( i szukam kogoś kto mi założy trwnik ( 110m)z siewu plus prosty system nawadniania macie kogoś???? jeśli tynk jest tylko brudny są ekipy, które czyszczą tynki - tak jakby myjką ciśnieniową. A jeśli już chcesz całkiem wymienić to nasz silikatowy Caparola po 10 latach tylko lekko wyblakł, a czyści się sam rewelacyjnie - mając drogę gruntową za ulicę i kłęby kurzu okrągły rok wiem co mówię Nic też na nim nie rośnie i zacieków brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.07.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Poza tym, czy tylko ja uważam, że przerwa między bloczkami POROTHERM DRYFIX ściany konstrukcyjnej na 1 cm, taka, że mogę drzew listowie podziwiać to partactwo? Przedstawiciele Wienerbergera twierdzą, że to zegarkowa robota... Porotherm trzyma się kupy dzięki systemowi pióro-wpust. Jeśli między bloczkami jest szczelina na przestrzał, to w tym miejscu system nie działa. W ścianie działowej pewnie nie ma to znaczenia, ale w konstrukcyjnej.... trzeba by to jakoś wypełnić, i to nie pianką PU a uczciwą zaprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 25.07.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Porotherm trzyma się kupy dzięki systemowi pióro-wpust. Jeśli między bloczkami jest szczelina na przestrzał, to w tym miejscu system nie działa. W ścianie działowej pewnie nie ma to znaczenia, ale w konstrukcyjnej.... trzeba by to jakoś wypełnić, i to nie pianką PU a uczciwą zaprawą. Znowu napiszę więc do właściciela marki i nazwy rynkowej POROTHERM w Austrii. Moje wcześniejsze zgłoszenie zaowocowało finansową rekompensatą za dostarczanie uszkodzonych bloczków. Polski przedstawiciel Wienerbergera nie odpowiadał nawet na moje zgłoszenia. Oj byli zaskoczeni, że klient może domagać się dostaw produktów budowlanych w pierwszym gatunku, jeśli za taki płaci. Przedstawiciel hurtowni stwierdził, że na rok trafia się dwóch takich jak ja. Reszta nie monituje... i buduje z tego co dostaje. Zapytałam, czy gdyby w sklepie obuwniczym oferowano mu buty bez obcasów - to kupiłby je? Szkoda, że nadal trzeba aż tak walczyć o swoje. Szkoda. Dla mnie szczeliny w ścianach konstrukcyjnych są niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts