Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Co do okien to można dostać kota czytając różne fora.Jedni chwalą te VETREXy inni wieszają psy ,że się uginają,że ciepły montaż to trochę lipa itd.

Zaczynam mieć mętlik i chyba jak zwykle trzeba będzie samemu decydować?!:rotfl:

Leszek

Poczytaj tylko opinie użytkowników, bo raczej one są wiążące, ja tych okien nie znam. ale jak się uginają to kiepsko to widzę z perpektywy czasu. albo bedziesz regulował co sezon bo pod wpływem temp będzie rama się zmieniać.

Sąsiad ma z oknoplastu z mniejsza ramką i co chwila albo problem z zamknięciem albo otwarciem :(

Ja celowo wziąłem masywniejsze profile. odpukac od półtora roku zero regulacji

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

tyle się napisałem i musiałem odświeżyć stronę :wtf:

ale do tematu:

z nudy odwiedziłem parę hurtowni i wnioski:

-Xella podnosi ceny od 1 marca

-Silikaty Trąbki już podniosły na bloczku i transporcie tyle ,że na ich stronie dalej stare ceny>>>

- stal to ruletka wiec cena tylko może rosnąć:D:D

Pozytyw to mam dogadane przyszłego Kierbuda za rozsądne pieniądze i to przez Ofereo .

Teraz straszą mnie starostwem w Policach jak cieżko i długo dostać pozwolenie na budowę

Pozdr

Poczytaj tylko opinie użytkowników, bo raczej one są wiążące, ja tych okien nie znam. ale jak się uginają to kiepsko to widzę z perpektywy czasu. albo bedziesz regulował co sezon bo pod wpływem temp będzie rama się zmieniać.

Sąsiad ma z oknoplastu z mniejsza ramką i co chwila albo problem z zamknięciem albo otwarciem :(

Ja celowo wziąłem masywniejsze profile. odpukac od półtora roku zero regulacji

Witam,

byłem u przedstawiciela Vetrexu na Bagiennej i miałem bardzo przyjemną rozmowę ze sprzedawcą.

Okna V 82 są całkiem ładniutkie tyle,że powala ciepły montaż MOWO,jedyne 120/130 zł za mb. Mówił,że dużo ludzi montuje na gąbce ale...właśnie jakoś to, nie przemawia za bardo do mnie.

:wiggle:

Pytanie,ktoś tak montował?

A TERAZ ZŁOTA MYŚL

JAK BUDOWAĆ METODĄ GOSPODARCZĄ GDY KAŻDA HURTOWNIA SPRZEDAJE Z 23% VATEM.:bash:

Podpowiem ci jeden Hint. nie nabieraj się na ceny hurtowni.

Wielokrotnie markety budowalne mają niższe ceny i transport niż hurtownie budolwane. W jednej hurtowni po rabacie 40% na rury kanalizacyjne tego samego producenta co w bricomanie zapłaciłem drożej niż w brico jak mi zabrakło.

Bloczki betonowe do castoramy robi szczecinski Arbet porównaj ceny.

Pustaki Winerberga dzięki cenom z Brico dostałem taniej w hurtowni o 60gr nasz szt..

W hurtowniach oplaca się brać gwoździe, i inne pierdoły, drzewo w tartakach . tynk strukturalny

Sprawdzaj ceny. kosztuje to czas ale możesz dużo zaoszczędzić.

Podpowiem ci jeden Hint. nie nabieraj się na ceny hurtowni.

Wielokrotnie markety budowalne mają niższe ceny i transport niż hurtownie budolwane. W jednej hurtowni po rabacie 40% na rury kanalizacyjne tego samego producenta co w bricomanie zapłaciłem drożej niż w brico jak mi zabrakło.

Bloczki betonowe do castoramy robi szczecinski Arbet porównaj ceny.

Pustaki Winerberga dzięki cenom z Brico dostałem taniej w hurtowni o 60gr nasz szt..

W hurtowniach oplaca się brać gwoździe, i inne pierdoły, drzewo w tartakach . tynk strukturalny

Sprawdzaj ceny. kosztuje to czas ale możesz dużo zaoszczędzić.

Cześć,

ogólnie to uczucie,że hurtownie podchodzą z "lekkim luzikiem"do klientów indywidualnych.

Wybiorę się do Brico dla własnej ciekawości.

Ogólnie wszystkie te poszukiwania odnośnie najlepszych cen sprowadzają się do tego,że bez wykonawcy,który je kupi na siebie mija się to z celem.

A każdy wie jak to z wykonawcą,raz jest,raz nie.

Pozdr.