Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Jesteście super! Normalnie bardzo super :)

Jutro murujemy ostatni szczyt na wieńcu... sami... Taki nam się ostał niedokończony przez murarza (dostał kasę i już nie wrócił http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif), a dom już zadaszony.

Dzisiaj przywlókł się nowy murarz, urąbany w trzy klocki. Ręce opadają. Zamierzam odczynić niebawem wszelkie uroki na naszej budowie. Gdy zobaczycie dym na prawobrzeżu i dziwne śpiewy - to ja z rodziną. Kupię jeszcze szałwii by się mocno dymiło i będę odprawiać te cholerny czary.

Chyba nie ma innej opcji, by zostawiły nas te złe moce. Co za pierun...

Za to okna będą nam montować już w czwartek. Juhuuu http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

dome, widzę, że niezłe masz przeboje z budowlańcami :eek:.

W jakiej części prawobrzeża się budujesz? Żebym w razie czego nie wzywała odpowiednich służb, jak zobaczę te dymy ;)

A tak z innej beczki. Zbieram się do zakupu drzwi wewnętrznych i za cholerę zabrać się za to nie mogę. Może macie jakieś godne polecenia sklepy z drzwiami wewnętrznymi w Szczecinie?

annatulipanna Tak... Mamy ;) Jednak pogoda ducha nie umknęła i są też tacy Wykonawcy, że jest i miło i przyjemnie :)

Okolice Jezierzyc, obiecuję, że zachowam wszelkie środki ppoż. Śpiewać nie potrafię, więc może to jedynie wywołać szok u mieszkańców, a starać się głośno będę, by mi się czary udały.

Ja w kwestii drzwi nie pomogę... Obecnie to jeszcze temat dla mnie z kosmosu. Drzwi mam cudne z desek i blachy dziurawej. Ale bardzo mogę Cię mentalnie wspierać :)

Gdy przymierzałam się do drzwi wewnętrznych, by pilnować rozmiarów ościeży, nie trafiłam na firmę, którą polecono by ze środka spokojnego inwestorskiego serca...

Witam wszystkich,

jesteśmy na samym początku budowy w Szczecinie i potrzebujemy poleconych... w zasadzie prawie wszystkich wykonawców ;)

Na początku ma ktoś namiar na ogarniętego projektanta/architekta?

Oj ciężka sprawa! Ja nie trafiłam na dobrego architekta :( Współpracowałam z dwoma. Ludzie z kosmosu, oderwani od rzeczywistości i realiów budowy. Gdybym uległa pomysłom architektów, pewnie jeszcze bym się budowała i szukała finansów na realizację szalonych pomysłów.

Ale może ktoś ma lepsze doświadczenia i wspomoże namiarami ;)

Ja życzę powodzenia i dużo cierpliwości ;)

Oj ciężka sprawa! Ja nie trafiłam na dobrego architekta :( Współpracowałam z dwoma. Ludzie z kosmosu, oderwani od rzeczywistości i realiów budowy. Gdybym uległa pomysłom architektów, pewnie jeszcze bym się budowała i szukała finansów na realizację szalonych pomysłów.

Ale może ktoś ma lepsze doświadczenia i wspomoże namiarami ;)

Ja życzę powodzenia i dużo cierpliwości ;)

Właśnie chcę uniknąć takich wizjonerów. Może ktoś jednak słyszał o porządnym architekcie?

Dzięki zapiszę na przyszłość Wziąłem "Yeti" Tomaszewskiego przecieki zlikwidował i pokazał gdzie patrzeć na przyszłość :)

Styropian, elewację i podbitkę zadzwoń do Piotra Dąbrowskiego 690013511 ma fajnych chłopaków

tynki wewnętrzne mi robił Lis ze Stargardu, ale pewnie ma pełno roboty :(

Andrzej Lis 601-715-786

LIs nie ma czasu.

Kto poratuje sprawdzonym wykonawcą tynków wewnętrznych?

Właśnie chcę uniknąć takich wizjonerów. Może ktoś jednak słyszał o porządnym architekcie?

Polecam osobiście, a jestem inwestorką przeczołganą i po przejściach z wykonawcami oszołomami ;)

Architekt Pani Justyna Bernat-Łagoda: 603 777 337, w mojej opinii jest doskonała. Oprócz pracy własnej wyłapuje błędy wykonawców i sprawia, że rzeczy stają się proste i możliwe. Pracuje również z bardzo dobrą Panią Konstruktor: Dorotą Sukiennik.

• 2 weeks później...
Hej, witam sie po dłuższej przerwie :)

Biorę sie za zabudowy wnęk w mieszkaniu (sypialnia, przedpokój, łazienka) i przychodzę z zapytaniem czy ktoś może polecić sprawdzona osobę/firmę od szaf? Jako że drzwi szafy maja być przesuwne zależy mi na porządnym wykonaniu żeby po roku mi na łeb nie spadły. Wiem, że jakość kosztuje i z tym się liczę ale nie chciałabym sprzedawać nerki :) Bedę wdzięczna za każdy namiar!

POlecam bardzo Ruciński Przemysław 664 453 595 porzadny stolarz, solidny i terminowy. Jak coś truknij ze masz kontakt od Teski z Kościna:)

• 1 month później...