czupurek 25.06.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Jolly - ależ zadanie, ufff. Ja mam kredyt w bphpbk - może z racji że kupę lat tam pracowałam, problemów żadnych (większych) nie miałam. wsio zalatwiłam w 2 tyg. kruczków raczej też nie ma. wymagania: zdolność kredytowa dokumenty standardowe (akt własności, wycena, kosztorys, udokumentowany % wkładu własnego, ubezpieczenie kredytu (do czasu wpisu hipoteki), ubezpieczenie na życie (cały okres kredytowania), oprocentowanie znośne. ale z tego co wiem, to niektóre banki (bodaj bgż, który jeszcze to, nie wiem) mają ruchome oprocentowanie (wyższe gdy nie ma jeszcze hipoteki lub masz karencję w spłacie rat). W razie coś służę pomocą, a jeszcze zapytaj Maggi - ona ma własną, dobrą wtykę bankową (czyli mojego byłego szefa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 25.06.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Mam kredyt w kredyt banku - nie narzekam. Kredyt był w 50% rozliczony na oświadczenie nie na faktury co było dużym plusem. Kruczki: - zmienne oprocentowanie niezależne od sytuacji na rynku np. Milenium ma w umowie że stopa zmieni się w zależności od iluś tam przypadków ale jest to tak sformułowane że bank nie musi iść w tym samym kierunku co rynek; - cześć banków ma np. bardzo korzystne (poniżej wiboru) oprocentowanie ale np. przez pierwsze dwa lata a później przez następne X płacisz dużo więcej niż gdzie indziej; - te chf to wg. mnie trochę przereklamowana sprawa - kurs rośnie prawie identycznie jak Euro; - koszty ew. przewalutowania i wcześniejszych spłat (różne prowizje); - jasną sytuacją jest dla mnie określenie w umowie stopy np. przy PLN wibor + 1,5% (a tak nawiasem czy ktoś wie jak będzie gdy wejdziemy do sterfy euro - czy mój kredyt z wibor+1,5% zmieni się na euribor +3% - jak w kredycie w Euro?) - prowizja banku za uruchomienie kredytu (można negocjować) Mój mąż spisał sobie ileś pytań w tabelce i przeszedł się po bankach nie kryjąc wyników innych (z reguły część warunków można było negocjować)- na tej podstawie wybraliśmy najtańszy. W ładnym domu tak 1, 2 numery temu były właśnie omawiane jakie pytania (czyt. kruczki) należy zadać przed wzięciem kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 25.06.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Dzien Dobry Własnie przyjechały deski na balkonik..ale ładniutkie..połoze je na trawie i na bosaka polatam Joasia ja sie wybieram na Purpli..Mam juz bileciki na płyte.. My mamy kredycik w GE capital... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.06.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Dzięki, Millennium odpada, nawet nie pytam, bo mamy konto firmowe w tym banku, to dziękuję, jak mam mieć takie kłopoty!!! Słyszałam o PKO, że mało formalności i dosyć korzystne oprocentowanie, czy ktoś z Was brał tam kredyt? Wiem jedno na pewno, kredyt wezmę w PLN!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.06.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Melduje się Ivette! Przeżyłam zakończenie gimnazjum starszej Joasi - średnia 5,4 oraz Nagroda Prezydenta Miasta Szczecina! Dzisiaj natomiast mam najazd Dyrektora z Niemiec oraz szkolenie 10 studentek jak również odebranie tortu i zrobienie zakupów na urodziny młodszej Julii i przeżycie imprezy w domu zabaw do 21.00! Ale za to w poniedziałek i wtorek mam wolne!!!!!!!!!!! Czupurku - zapomniałaś, że mój Szwed wyjechał? Ja sama już za nim tęsknię... Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.06.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 witajcie ja mam kredyt w pkobp w pln potwierdzam bardzo mało papierów, zero jakiejkolwiek kontroli nad wydawaną kasa... Jedno co..nalzey pilnowac i czytac wszystko co przysyłają..( co 2 mies wyliczone raty) czesto sie mylą oczywiscie na swoja korzysc...ale tez i szybko korygują:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 25.06.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Ja mam dość rekrutacji, chcę do domu, albo nawet na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 25.06.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Dzień Doby Państwu! Bodek, poszedłeś po bandzie, nie ma co Grunt to poczucie humoru, więc się nie stresuj W temacie kredytów się nie wypowiem , mam jedynie praktykę z leasingami aut . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 25.06.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 gratulacje dla genialnych dzieci mojemu też się udało - przeszedł do II gimnazjum (mimo całego zamieszania z bezdomnością od połowy roku, zmianą szkoły, powszechnym lenistwem, etc., średnia ok cosik 4,75 - dokładnie będę wiedzieć po południu). i wtedy... baty, a potem już wakacje Ivette - wiem, że wyjechał ale co szkodziło zapytać - a nuż byś mi go pożyczyła? jeszcze do kredytów: trzeba zwracać uwagę jak liczona jest zmiana stopy: tzn. np. wibor/libor 2, 3, 6 czy np. 9 m-czny bo, wtedy wiadomo jak często następuje zmiana oprocentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 25.06.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 CO DO PEKAO SA i PKO BP OBA TO PRZEŻYTKI....czytajcie dokładnie z nimi umowy - można się nieźle naciąć (szczególnie na %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 25.06.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Ja mam dość rekrutacji, chcę do domu, albo nawet na budowę. ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 25.06.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Przyszłam z wami poświętować. Jaka okazja? PIĘĆSETNY POST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.06.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Moje gratulacje!!!! Szampanika może w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 25.06.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 gratulki Józia - zostałaś domownikiem masz już kapiuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 25.06.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Józia, podejrzewam, że masz te kapciuchy; natomiast wiem na pewno, że masz takie same hobbi jak ja: odchudzanie Pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 25.06.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 taaa, prezydent przed wyborami też na diecie był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 25.06.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Dzięki, wiedziałam, że mogę na was liczyć.Jolly, już chciałam się zgodzić na szampana, ale czupurek przypomniał mi, że od jutra jestem na diecie i wolno mi będzie tylko wodę mineralną herbatkę zieloną i ziółka. A z potraw zupka z kapusty i owoce, pardon -w niedzielę warzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 25.06.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 taaa, prezydent przed wyborami też na diecie był Tak - szykuję się na prezesa banku - mnie za jajka nie złapią (apropos twojego dowcipu - gdybyś znowu nie zajarzyła ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 25.06.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Czupurku, nie gniewasz się? Ja tylko czasem jestem złośliwa - jak "zatrybię" o co chodzi, a teraz mi się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 25.06.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 bo, wiesz nieraz jestem ociężała umysłowo jak zaczęłaś o tym co na tej diecie bedziesz wsuwać to, zrobiłam się cholernie głodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts