mbz 13.05.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Po dluzszym cichym kibicowaniu postanowilam sie przywitac tu na forum szczecinskim z czystego sentymentu i sympatii, bo sama mieszkalam w czasie studiow w Szczecinie przez 5 lat, a poza tym oboje z mezem pochodzimy z Zachodniopomorskiego. Wszystkiego najlepszego i powodzenia na budowach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.05.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 mbz....a witamy serdecznie i życzymy również.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.05.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 mbz: rowniez witam... jak widac wszyscy budują ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 14.05.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Witam wszystkich Pustki straszne na grupie. Mam nadzieję, że chociaż domy pną się do góry. A u nas - górale kończą dach i zamykamy budynek. To mówiłam ja - Wasza nowa Wisława Szymborska (tzn nagrodzona za rymy częstochowskie w konkursie muratora hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 14.05.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Już wkrótce stanie się!!! Dzisiaj odebrałam z Gminy decyzję o warunkach zabudowy. W poniedziałek podpisuję umowę ze sprzedającym działkę, ale warunkową muszę dostać wszystkie uzgodnienia i pozwolenie aby zamknąć sprawę ostateczną umową. Takiej klauzuli zażądałam w akcie i sprzedający poszedł na to. Myślę, że z uzgodnieniami nie potrwa długo bo wszyskie media i skrzynki mam na działce. Tak więc kochani już niedługo będę mogła stanowić brać budującą. Myślę, że przyjmiecie mnie w swoje szeregi. Sen się ziści i po początkowych niepowodzeniach może być nieźle. Jednak życie jest piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 14.05.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 S.P. - GRATULACJE!! Gdzie budujesz? bo albo nie napisałaś albo mi umknęło. Łee - nikt mi nie gratuluje poematu... myślałam że sława inaczej wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.05.2003 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Joasiu: gratulacje za poemat... mojego redakcja nie doceniła ale do rzeczy... ludzie!!!!! dostałem kredyt, mam juz pierwsz transze na koncie, wracam do gry, od jutra bede was zameczal opowieściam budowlanymi ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 15.05.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Joasiu bardzo chciałabym mieć możliwość podziwiać Twoje poematy ale nie wiem gdzie można je przeczytać. Odpowiadając na pytanie działeczka jest w Dobrej, okolica milutka mam nadzieję, że sprawy będą toczyły się pomyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 15.05.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 ufffff. chwila wytchnienia.. do rana biegam... ale sporo zalatwilem, bloczki BK juz jada...papa polozona i wysmarowana... cement, wapno, zaprawa klejowa juz na budowie.. budowanie w toku, czuje że żyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 15.05.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Hejo, no ja mam się też czym pochwalić. Adaptacja w toku, w przyszłym tygodniu ostatnie ustalenia, najdalej za dwa tygodnie papiery bedą leżeć w urzędzie. Jest szansa, że w połowie czerwca będę oblepiał ściany pozwoleniem na budowę )... Wszystko pięknie i ładnie, ale pojawił się problem... z wodą. Weszły ostatnio jakieś nowe ustalenia, że jak się chce wiercić studnię, to trzeba mieć na to projekt (!). Nasza gmina się wystraszyła (bo w mojej okolicy ludzie ruszyli a to z budowami, a to z kupowaniem działek), że im wody nie wystarczy w wiejskim wodociągu (!)... oddalonym zresztą o ok. 2 km od mojej działki. I teraz trzeba mieć projekt, wtedy starostwo wyda pozwolenie na wiercenie (które zresztą będzie można wykonać nawet przed pozwoleniem na budowę). POzwolenie, jak pozwolenie... ale za projekt trza zabulić... Nie wszyscy wykonują takie hydro-geologiczne projekty. W Szczecinie pan zażyczył sobie 1500 zł!!! Inny stwierdził "do 1000,-". Przecież to rozbój! Obaj wykonają to w ciągu 2-3 tygodni... Otarł się może ktoś o takiego hydro-geologa, co może zrobić projekt na wiercenie studni, taniej oczywiście...? Ratunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.05.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 STASIEK zerknij na priv:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 15.05.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 On 2003-05-15 18:49, Stasiek wrote: ... Wszystko pięknie i ładnie, ale pojawił się problem... z wodą. Weszły ostatnio jakieś nowe ustalenia, że jak się chce wiercić studnię, to trzeba mieć na to projekt (!). ... Coś nie tak IMHO jesli studnia ma głębokość do 30 metrów, a dzienny pobór jest mniejszy od 5 kubików to nie potrzeba żadnej zgody ani zgłoszenia - po prostu wiercisz i już. A urzędasów się o nic nie pytaj bo zażądają certyfikatu na obroże dla psa i zgody na otwieranie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 15.05.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Teska, ślicznie dziękuję - jutro podzwonię ) . Jasiu... tak, ale to obowiązywało do niedawna. W urzędzie na kolanach mi to potwierdzali i zarzekali się, że nie będzie problemu... a tu weszło nowe rozporządzenie i klops... pisać kopana i wiercić, czy wiercić z papierami i spać spokojnie, oto jest pytanie (gdzie ta czaszka?!)... Dodatkowo studnię wytyczyłem w strefie ochronnej, kurna... Jak znajdę, co to za ustawa - prześlę "kupa mięci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.05.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Stasiek..ja miałam pozwolenie na studnie kopaną..tak własnie sie trzeba nazwac ,zeby urzedasy poszły...wiesz gdzie ..nie wiercona a kopana...ale pozwolenie jest potrzebne skoro nie masz widoku na wode...w mojej miejscowosci własnie tak było, wodociag w drodze, ale za mały..wiec u Ciebie jets tak samo..pozwolonko być musi:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 16.05.2003 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Ale o pozwolenie na studnię kopaną starać się trzeba w gminie? a nigdzie dalej? całe Bartoszewo jest podziurkowane studniami - wszystkie ogródki działkowe. Ja też tak chcę - do podlewania kwiatków. Aaa - mamy już dach - skończony.Maksiu - a stronach nic nie ma! skandal! Poza tym napisz jak to się zrobiło z tym styropianem, czy obsmarkałeś czymś czy nie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.05.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Joasiu, słoneczko (upsss sorry Jasiu) w chwili gdy pisałaś te jakże gorzkie słowa pod moim adresem :smile: ja ciężko pracowałem nad stroną.. a co do styropianu to oczywiście posłuchałem bardziej doświadczonych budowlańców osobie Twojej i Teski i posmarowałem, ale tylko do poziomu gruntu... pozdrawiam <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2003-05-16 08:57 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.05.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 A póki co czas płynie i za 40 min wolne. Piękne długie dwa dni na wypoczynek od nużącej pracy. Udanego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.05.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Kto się wzjął za budowanieten zapomniał co to jest wypoczywanieweekend całkiem fajna sprawana budowe więc wyprawaa w niedziele troche leniuchowaniabudzik nie wzywa do wstawania miłego i efektywnego weekendu [ Ta wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2003-05-16 15:22 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 16.05.2003 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Drogi Maksiu: srutu tutu,albo lepiej trąbka z drutu.Kto w sobotę leniuchuje?Kto w niedzielę nie buduje? Tylko lenie, obibokiWygrzewają swoje boki,Gnijąc długo w swej pościeliPrzesypiając pół niedzieli! A tak robić nie wypada- jak się śmiały plan zakładaże się domek wybudujeto sie nie śpi lecz pracuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.05.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 byłam na budowie...zobaczyc tynki gotowe są ok.... a podbitka wygląda cuuuuuudnie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts