jolly 08.07.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Teska, a może zostawiłaś gdzieś na ladzie w którymś sklepie (mi tak raz się zdarzyło!) przypomnij sobie gdzie byłaś, prześledź, bo z tą torebką to mi się nie podoba, była otwarta? był gdzieś tłok? Boże 700 to sporo kasy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GM1719499374 08.07.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Witam wszystkich, Potrzebuje pilnie waszych opinii w temacie podlogi a w szczegolnosci poszczegolnych warstw: 2x Dysperbit 1x plastpapa lub papa termozgrzewalna (moj wykonawca nie chce sie zgodzic na pape na lepiku !!!) 1x Fola budowlana 1xstyropian 10cm 1x styropian 3cm (foliowany) 1X Beton 7 cm Jak macie rozwiazane warstyw podlogi przy zalozeniu ze jest ogrzewanie podlogowe ? Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.07.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Jolly tłoku nigdzie nie było:) torebka zamknieta....i nigdzie jej nie zostawiłam...nio...dlatego pisze "porzadni" fachmani:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 08.07.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Józia S. - poszukiwana i niezbędna, jak się odnajdziesz podaj numer tel. na priv, gdyż zostawiłam w domu notatnik!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.07.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 G&M u mnie podłogówka wygląda nastepująco:na betonie chudym leży folia czarna, póżniej styropian 4 cm, styropian specjalny do podłogówki 3 cm na nim rureczki i wylewka ok 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.07.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 SP myslałaś o ogrodzeniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.07.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 G&M u mnie podłogówka wygląda nastepująco: na betonie chudym leży folia czarna, póżniej styropian 4 cm, styropian specjalny do podłogówki 3 cm na nim rureczki i wylewka ok 6 cm. Na podloge radze styropian 10 cm ( 7 to troche malo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Witam - podłogówka u nas: gruba folia - łączona taśmą, 5 cm styropian 5 cm styropian - na przekładkę Na to znowy folia - łączona podłogówka - rurki 6-7 cm jastrychu kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GM1719499374 08.07.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Wg mnie 7 cm to tez troche malo. Ja daje 10 cm + 3 cm z folia. Na forum doszperalem sie do czegos takiego:PRAWIDŁOWY PRZEKRÓJ PRZEZ POSADZKE TO W TWOIM PRZYPADKU- -ZAGĘSZCZONE PODŁOŻE 15 CM OK -CHUDY BETON 10 CM OK BŁEDEM JEST TRAKTOWANIE FOLII JAKO IZOLACJI . PYTAM CO MA IZOLOWAĆ 0,2 MM -PAPA TERMOZGRZEWALNA -FOLIA BUDOWLANA -STYROPIAN -FOLIA BUDOWLANA -BETON Z MIKSOKRETA ZATARTY NA GŁADKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Mam ceny fajne na deseczki podłogowe. Sosna z piórowpustem, zrobiona już tylko do położenia - długość dechy 3-3,3 mb, grubość 2,8 cm, z piórowpustem, suszone - cena za m2 - 32 zł netto. I sztachetki do płotków - przetarte, zaokrąglone dł 1,2 m, szer 9 cm, gr 2,2 cm - za uwaga - 1,70 zł sztuka! a nie tak jak u nas w MIEŚCIE po 5-7 zł szt. Szukam chętnych - bo można by to zabrać jednym transportem - będzie taniej 80 km od miasta. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.07.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Joasiu.. ladne te sztachetki.. ale kurde.. za dwa lata bede potrzebowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.07.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Pali kogut skręta. Podchodzi kurczaczek:- Kogut, cio maś ?- Maryche pale. - Daj pociągnąć- Masz, tylko uważaj bo mocny sprzęt jest .- OK! [wssfffffsffff.....] - zaciągnął sie mały- No i jak kurczak, czujesz coś ?- Nić nie ciuje. .- , no to masz jeszcze jednego- OK! [wssfffffsffff.....] - zaciągnął sie mały po razdrugi- No i jak kurczak, czujesz coś ?- Nić nie ciuje. ."No co jest" - myśli kogut - "a, kurde - zrobie mu superskręta!"Zawinął kogut prawie cały sprzęt jaki miał w gazete i dałkurczakowi. .- [wssfffffsffffssfffff.....]- No i jak kurczak, teraz czujesz coś ?- Nić nie ciuje. .- No żesz ku...wa, jak to nic nie czujesz ?- Nić nie ciuje, nie ciuje dziubka, nie ciuje śksidełek, nie ciuje nóziek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.07.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 hihihih dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.07.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 no wiec tak, wg mnie prawidlowe rozwiazania poszczegolnych warstw podloza to tak: ( na gruncie) 1.podsypka cem-wap 10-15 cm koniecznie zagęszczona 2. chudy beton ( polecalabym B15) co najmniej 10 cm 3. 1x lub 2x dysperbit 4. papa termozgrzewalna podkladowa 5. styropian 10 cm 6. folia 7. podloze betonowe wykonane mixokretem gr minimum 5cm na gladko 8. panele, plytki lub inne wykonczenie teraz jesli ma byc ogrzewanie podlogowe to po punkcie 5. czyli na styropian 10cm dodatkowo:( przy ogrzewaniu wodnym) 5 cm styropian + rurki , miedzy rurki wypelnienie 5 cm styropianem dalsze punkty bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.07.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Agnieszka 1 ty jesteś pewna, że nie przesadzasz z tym styropianem. Na 10 cm następne 5 cm specjalnego do podłogówki i jeszcze między rurki styropian. Chyba coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Sprostowanie - ja mam lane lotnisko i na to poszły te warstwy. Nie mamy podłogi na tzw gruncie (chyba). Węszyliśmy temat specjalnego styropianu tego we wzorki i miarki i warstewki folii aluminiowej z wierzchu - a zrobiliśmy ze zwykłego. Ktoś wchodzi w sztachetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.07.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Agnieszka 1 ty jesteś pewna, że nie przesadzasz z tym styropianem. Na 10 cm następne 5 cm specjalnego do podłogówki i jeszcze między rurki styropian. Chyba coś nie tak. Mowie o sytuacji gdzie w pomieszczeniu jest ogrzewanie podlogowe wodne. Rurki sa ukladane na 5 cm styropianie, pomiedzy rurki musza wlozyc styropian zeby na tym mozna bylo ukladac nastepna warstwy ( inaczej co z przestrzenia pomiedzy rurakami? - taka jest technologia wykonania ogrzewania podlogowego. Jesli nie ma ogrzewania podlogowego to jest tylko styropian 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Oj Agnieszka - sorry - ale musisz poczytać. Nie kładzie się pomiędzy rurki styropianu. Zalewa się ułożoną isntalację wodnego ogrzewania podłogowego warstwą jastrychu (półsucha meiszanka elastyczna) - zacieraną miksokretem.Tu masz prawidłowy przekrój instalacji podłogowej:http://muratordom.wp.pl/obrazki/obrazki_mdom/sys_op_mocowanie_art.jpgI arykuł o tym: http://muratordom.wp.pl/7648_6534.htmPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.07.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 No właśnie Agnieszka. Joasia przedstawiła to bardzo szczegółowo. Przecież jeśli przykryłabyś styropianem rurki z wodą, to grzałyby same siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.07.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Joasia nie musisz mnie "sorry" Juz Ci odpowiadam Są rózne technologie wykonania tego ogrzewania: zasada podstawowa jest aby nad rurakami bylo minimum 5cm jastrychu. Mozna ulozyc miedzy rurki styropian i dac 5 cm mieszanki, a mozna "zalac" rurki od razu mieszanka , tylko wyjdzie jej wiecej. Obie metody sa prawidlowe - jak bedzie wykonana to zalezy od wykonawcy jak on akurat praktykuje. Ale mowa nie byla o wykonaniu ogrzewania , dlatego sie nad tym nie rozwijalam.Mowa byla o warstwach podloza - wiec dalam odpowiedz. Ja osobiscie wolalabym dac pomiedzy rurki styropian ( wydaje mi sie ze lepiej bedzie utrzymywalo sie cieplo - ale to juz przyznam sie moje odczucia a nie zasada) S.P. nie na rurki styropian tylko pomiedzy rurki ( nie przykrywac rurek styropianem!), na rurkach bezposrednio jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts