Józia S. 18.08.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Czupurek, Na zdjęcia nie było czasu, a jak się już znalazł, to się okazało, że film się skończył. Jolly - z tym piciem to i owszem ale po wypłacie. szkopuł w tym, że ja ni mam jeszcze parapetów. to mogę pić, czy nie? A fe - pijaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.08.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 witam melduję, że przyjechał strop i panowie go rozkładają, izolują i mocują. Jak dobrze pójdzie to jutro pierwsze ściany (do pionu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Bodek, to wspaniale. Niech rosnie domeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i pojechałam jeszcze raz na budowę. Jesuuu jaka śliczna jest ta podłoga w kuchni i przedpokoju. Chłopaki oby nie zapeszyć bardzo bardzo fajne. Tfu na psa urok. Wiedzą o co mi chodzi i rozumieją. Dzisiaj dojeżdzają sprzeciki do łazienek i moja wymarzona owalna wanna. Nie mogę się doczekać przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D i T 18.08.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Pomocy! Mieszkam w Stargardzie Szczec. ppoczytałam ostatnio posty o cenach adaptacji gotowych projektów i się załamałam- dlaczego inni mają tak tanio, ja byłam u architekta który zaśpiewał mi 3500 zł za adaptację+ mapki+za badanie gruntu+ cena projektu. Jeśli macie namiary na kogoś tańszego to będę wdzięczna za pomoc. e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.08.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 S.P. - trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.08.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Pomocy! Mieszkam w Stargardzie Szczec. ppoczytałam ostatnio posty o cenach adaptacji gotowych projektów i się załamałam- dlaczego inni mają tak tanio, ja byłam u architekta który zaśpiewał mi 3500 zł za adaptację+ mapki+za badanie gruntu+ cena projektu. Jeśli macie namiary na kogoś tańszego to będę wdzięczna za pomoc. e-mail: [email protected] Każdy jest tańszy Ale swojego ci nie polecę, bo zrobił trapez z mojego garażu i ogólnie nie był zanadto skrupulatny, no chyba, że już nikogo nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 18.08.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witajcie!!! Czupurku - to lepiej poczekaj do parapetów!!! DiT - to nie jest aż tak drogo, ja za swojego zapłaciłam 2500 + projekt energetyczny, bo nie chciałam czekać 0,5 roku jak by mi energetyka zrobiła, ale wszystkie uzgodnienia wraz z gruntem były w jego zakresie, niestety polecić go nie mogę, bo facet ma świra i jest tak zakręcony, że prędko się nie odkręci... innych nie znam.Powiedz, że ma zejść z ceny i koniec, a jak nie to znajdziesz innego, przecież to tylko postawienie pieczątek na każdej stronie i uzgodnienia z innymi (przeważnie mają znajomości) - powodzeni i witaj wśród nas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 18.08.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam Wszystkich, moja adaptatorka też nie była najtańsza ale za to skuteczna tzn. w miarę szybka. Adaptacja plus przyłącza (w tym za ENEA) wyniosła 4800 SP- a tak coś czułam, że jesteś w pobliżu. szkoda, że nie zadzwoniłaś. Ależ Ci zazdraszczam!! Czupurku- Tobie też niesamowicie zazdraszczam! Bodekku- nic innego nie pozostaje jak trzymać teraz kciuki. Aha, u mnie coraz więcej folii na dachu i kończą się powoli kominy. Pozdrawiam raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.08.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 DiT: napisz mi na priva u kogo byłaś z architektów.. może będę miał kogoś tańszego... Jolly: szkoda ze nie zajechalas, tak by się przydała dodatkowa para rąk :D ps. urlop jest boski.. dużo pracuje na działce.. pot leje sie strumieniami, padam na pysk... ale jest świetnie...a dziś przerwa... pilnuje dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.08.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 DiT: napisz mi na priva u kogo byłaś z architektów.. może będę miał kogoś tańszego... Jolly: szkoda ze nie zajechalas, tak by się przydała dodatkowa para rąk :D ps. urlop jest boski.. dużo pracuje na działce.. pot leje sie strumieniami, padam na pysk... ale jest świetnie...a dziś przerwa... pilnuje dziecka Zobaczymy, co okaże się trudniejsze bez obrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.08.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 delf: jedno i drugie to sama przyjemność.. dziecko nakarmione, przewinięte, teraz spi... kolejny posiłek koło godziny 13.. jak widać mam nawet czas zajrzeć na forum :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Maksiu no to chylę czoła przed taką logistyką niewielu znam takich facetów...jeszcze tylko...mojego męża!! (szkoda, że mnie teraz nie czyta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 18.08.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam No i fajnie. Dzisiaj mam pierwsza dostawę "łazienki" S.P. Jesteśmy chyba na tym samym etapie. Ja bym chciała we wrześniu się przeprowadzać. Potrzebuję kogoś kto "zeruje kontakty" czy jak to się tam nazywa. Kogoś kto nie zdziera z biednego inwestora. To "zerowanie" jest chyba potrzebne do odbioru budynku?? MOże wiecie coś na ten temat. S.P. Jakie papiery szykujesz do oddania budynku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Maksiu to, potrafi wszystko nio. Ale ja nie chcę czekać na te parapety, bez nich też można np. na podłodze (może wypróbuję dzisiaj) zazdraszczać to jeszce ni ma czego bo, u mła sama surowizna, zero detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Olka, to jest cała litania papierzysków. Właśnie szukam na forum zestawienia, bo kiedyś ktoś, chyba księgowa zamieściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Oto lista rzeczy potrzebnych do uzyskania pozwolenia na użytkowanie lokalu mieszkalnego: 1. Dziennik budowy 2. Oświadcze kierownika budowy 3. Protokół odbioru elektryczny 4. Protokłó zarowania 5. Protokół odbioru gazu 6. Prot odbioru przyłącza gazu 7. Umowa na dostarczanie gazu 8. protokół kominiarski 9. kopia pozwolenia na budowę 10.umowa na wywóz nieczystości stałych 11. umowa na wywóz nieczystości płynnych 12. protokół odbioru wewnetrzej instalacji gazowej 13. powykoanwcza inwentaryzacja geodezyjna 14. protokół odbioru z wodociągów 15. jeśli jest oczyszczalnia ścieków to pozwolenie na wykonanie oczyszczalni UFF..................i to tyle Udało mi się odszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 To jednak Didi zamieściła listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 18.08.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 S.P. Dzięki. Większość już mam ale zostały jeszcze te najdroższe:( Ponawiam pytanie o "zerownika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Mam pytanie o zabudowę wnęk. Kto robi najtaniej i jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts