bodekku 09.09.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Maggie - cieszę się niezmiernie ale to tzw. głupawka przed wyjazdem na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 09.09.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Z tym gazem to jest tak:Wydaliśmy 2500 od lipca do czerwca - czyli 12 miesięcy jak nic za dwieście parę złotych. Do tego 2 metry drewna -w celach widowiskowych a nie grzewczych. Pierwszy rok eksploatacji domu - czyli mokry etc... Nie ma co pękać. W bloku płaciłam 170 zł za samą ciepłą wodę i jeszcze ogrzewanie - było drożej -a metraż 47 m2. Doświadczona (przez życie) Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapusek 09.09.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Wiedziałem Joasiu że na Ciebie można liczyć. Dzięki.Ale czy używacie już całego domu? Maksiu - gdzie Twoim zdaniem najlepiej umieścić zdjęcia (na jakim serwerze?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapusek 09.09.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 ze względów formalnych od jutra zmieniam nickapoznacie mnie- chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 09.09.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 jeszcze Grapusek domek fajniuchny! Od razu zauważyłam! Ja powrzucałam swoje zdjęcia do Onet Albumu - w miare to proste, a zauważyłam, że dużo forumowiczów skorzystało z tego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.09.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 bodek: znajdzie sie miejscegrapusek: wiekszosc ludzi zaklada fotoalbum na onecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 09.09.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 ...co sadzicie o dzialce ustawionej polnoc poludnie z laskiem na polnocy a droga dojazdowa na poludniu. My mamy niemal identyczny układ (ale las mam od południa). Ponieważ mamy wąską działkę dom postawiłem ukośnie do drogi, wejście od północnego wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 09.09.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 doki ...jestem zadowolona poniewaz w najgorsze upały moge sobie spokojnie siedziec na tarasie a nie smazyc tyłek (...) po stronie południowej w ukropy nie idzie wysiedziec...kumpelka ma tak taras...i co?? siedzimy z krzyesełkami przy drzwiach wejsciowych... Zgadzam się, teoria mówi odwrotnie, ale w praktyce wychodzi jak Teska mówi... u mnie jeszcze tak wyszło, że taras mam blisko sąsiada... no to samo się rozumie i teraz z kawką wędrujemy w pole... no, na razie i tak nasłonecznione, ale to się za czas jakiś zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 09.09.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 myslec o piwnicy czy nie? jak to wyglada od strony kosztow teren wydaje byc sie suchy czytalem o tym jedni sa za piwnica drudzy nie Ja jestem za i zrobiłem... i nie żałuję, rzekłbym, że zadowolony jestem nawet . Ogólnie rzecz biorąc, jeśli chodzi o koszty, to chyba porównywalne z postawieniem małego domku gospodarczego z garażem... ale piwnica ma jednak wiele zalet. Możesz zrobić kotłownię, trzymać zaprawy, wszystkie rury (a przynajmniej te, które można) puszczasz w piwnicy, a nie gdzieś w posadzce, podczas budowy - świetny schron, piwo zimne (póki nie masz lodówki ) A i wszystkie podręczne graty - blisko. Tak czy inaczej, nawet jeśli masz suchy grunt (a mocno przepuszczalny?), to i tak warto dobrze zabezpieczyć, niestety to kosztuje, a nigdy nie wiadomo jak będzie potem... ale od tego są hydro-geolodzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.09.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 witajcie piątkowo! maksiu - dziękuję grapusek jeszcze - czekamy na nowości Stasiek - dawno cię nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 10.09.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 witam piątkowo od jutra łikendzik Maggie - to, tak jak większość tutaj - goła po pewnym czasie u mnie mozolnie dłubią deszczówkę (50 m). został im jeszcze jeden, ale najdłuższy odcinek prostej (tylko jakieś 16m ) i będę w pełni zarurzona. ale najbardziej cieszy, że nie zapłacę tyle ile chciały poszczególne ekipy (a chciały bodaj z 6 tys.). z moich rachunków wynika że wszystkiego wydam ok. 2k jednak warto było zwolnić i trochę poczekać, a potem po malutku, po malutku zrobić systemem gospodarczym. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.09.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Witam O kurcze! Na jeden dzień was zostawić i już na 20min czytania. Grapusek mój mąż ostatnio jest prawie codziennie w Zaułku Sikoreczki, ale nie wie który to Wasz domek, a teraz będę mogła pokazać (tylko gdzie są te zdjęcia?!). Co do orzewania domku zimą: dostaliśmy właśnie zgodę na wycięcie 18 drzew więc może......tego roku ogrzewanie mnie nie będzie kosztować? Czy ktoś ma znajomości w Goleniowie w UM? Złożyłam o warunki zabudowy (zabawę z budową zaczynam od nowa ) ale kazali mi czekać ok 3 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.09.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Witajcie tuż przed weekendem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 10.09.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Didi - a co ty znowu chcesz budować? mało ci jeszcze tego budowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 10.09.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 A u mnie była Bikosianka z Antonim Jasiu szokuje - bierze na ręce i gada z Antonim... Wnuczki mu się marzą chyba. Z innej beczki. jaki prezent wymyślić? idę na nieoficjalne otwarcie kubańskiej knajpy. Jaki prezent wykombinować? Koszulki z Fidelem już nami i z Che też Myślę w stronę wnętrza - powieszenia czegoś na ścianie -albo na właścicielu - help - to już dziś!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 10.09.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Witam,Z tym ogrzewaniem nie można popadać w skrajność. Zgadzam się z Joasią. Przecież w bloku też płaciliśmy za ogrzewanie. Ja płaciła 250 miesięcznie przez cały rok za ogrzewanie do tego ciepła woda. Tu zapłacę tylko za siebie a nie za niegospodarność zarządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.09.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Joasiu: może koło ratunkowe.. oni na tych małych łódeczkach posuwają z kuby na floryde.. przyda sie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.09.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 dlaczego tak cicho ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.09.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 bodek: jakie cicho??? nadszyszkownik cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.09.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts