czupurek 14.09.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 o właśnie przypomniał mi się kawał z przed lat: - Zygfryda! ty se sosiadko kup firanki bo, widać jak cie twoj chop dupcy! - a ty se kup nowe bryle bo, to nie moj chop ino was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 14.09.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Jolly, pogadam w domu i jutro ci powiem. A o Józia się nie boję, bo chłopina narobiony taki, że nie ma siły nawet myśleć o głupotach. Czupurek ale masz rację - czujność, stała czujność. Chłopa na krótkiej smyczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Czupurek[/b] ale masz rację - czujność, stała czujność. Chłopa na krótkiej smyczy.. ... a jak nie słucha, to do budy! No właśnie, buda do różnych celów może się przydać! Józia-zdolniacho, gratulacje! A odbiór końcowy jest? Witajcie wszyscy, dzięki za ciepłe słowka, ale jaka tam ze mnie weteranka, od grudnia ledwie 300 postów! W porównaniu co do niektórych to Królik-Milczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 puk, puk, otwieram! czupurek: dobre o tych firankach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 14.09.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 W związku z tym że od 30 min. wraz z moją drugą połową jesteśmy szczęśliwymi nabywcami poważnego kawałka lasu wraz z łączką a jesteśmy bezwzględnie ludzmi czynu i zamierzamy jutro rozpocząć grodzenie (ok. 250 mb) mam do was zapytanie. Czy znacie miejsce gdzie mozna nabyć w przystępnych cenach słupki ogrodzeniowe i siatkę leśną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 14.09.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Józia a co chciał? pytał o termin skończenia prac (bo mi zostały termostaty i odpalenie) ale niestety w gazowni i papierologii się przedłużyło (zachciało mi się zmieniać trasę przyłącza) więc jeszcze ze 2 tyg. poczekam Kto ci podłączał? Bo jak do mnie przyszło dwóch takich do podłączenia, to okazało się, że połowa części do pieca jest niepotrzebna a dokupić trzeba za połowę ceny pieca. Ile płaciłaś za podłączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 14.09.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Maggie, z odbiorem końcowym jest kłopot, bo dużo załatwiania. Ale.. geodetę mam już z głowy i załatwiam dalej Dostałam wiadomość z domu, że Józio kończy budę. Mam nadzieję, że nie dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 W związku z tym że od 30 min. wraz z moją drugą połową jesteśmy szczęśliwymi nabywcami poważnego kawałka lasu wraz z łączką a jesteśmy bezwzględnie ludzmi czynu i zamierzamy jutro rozpocząć grodzenie (ok. 250 mb) mam do was zapytanie. Czy znacie miejsce gdzie mozna nabyć w przystępnych cenach słupki ogrodzeniowe i siatkę leśną? Gosiuniu, gratulacje serdeczne! Dawno Cię nie było! A jakie słupki planujecie? My grodziliśmy zwykłymi nieokorowanymi z sosny - kupionymi w leśnictwie. A siatka była z PSB na Chopina. Ceny dokładnie nie pamiętam, bo to było jeszcze w marcu/kwietniu, ale była raczej do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 14.09.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Gosiunia,jak chcesz ogrodzić siatką leśną, to najlepiej na słupki weż sosnowe żerdki, jak do stemplowania stropu - kupisz w lasach na kubiki. Siatkę dostaniesz w składach budowlanych tylko upomnij się o rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 14.09.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Maggie, czytasz w moich myślach, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.09.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Gosiunia odpowiedź jak wyżej! a pochwal się jeszcze - gdzie kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Maggie, czytasz w moich myślach, czy jak? hihi, Józia, strzeż się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Gosiunia: A słupki drewniane to dobrze przed wsadzeniem do ziemi posmarować impregnatem, żeby nie zgniły. Ktoś kiedyś pisał, że podobno w castoramie można kupić tzw. dołkownik - rodzaj świdra do robienia dołków pod słupki. Moje chłopaki kopały co prawda ręcznie, ale na 250mb to może warto sie pokusić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 14.09.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Słupki chyba raczej drewniane, chociaż kątownikami można sprawę też załatwić, ale musimy porównać koszty. Myślę, że słupki drewniane po okorowaniu będą trwalsze, popołudniu chcemy odwiedzić tartak żeby rozeznać się w cenach. A jaki rozstaw słupków proponujecie, w mądrej literaturze leśnej piszą o 4 metrach, ciekawe jak ma się do tego praktyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 14.09.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Tak, tak przed wsadzeniem do ziemi impregnatem albo w lepiku potrzymać.Z tego dołownika to byłaby radocha. A wczoraj już szpadle kupiliśmy. Też się przydadzą. Działka w Sownie. 15 km. od Szczecina w kierunku na Chociwel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.09.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Gosiunia ooooooo !! to dobre tereny grzybiarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 14.09.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Prawda, prawda. Wczoraj za miedzą znalazłam parę podgrzybków. Wychodzisz z tarasu, ciach, ciach i zupa grzybowa na obiad jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 14.09.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ten taras to w marzeniach, oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.09.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Kto ci podłączał? Bo jak do mnie przyszło dwóch takich do podłączenia, to okazało się, że połowa części do pieca jest niepotrzebna a dokupić trzeba za połowę ceny pieca. Ile płaciłaś za podłączenie? sorry, ale nie wiem o co ci chodzi instalację + piec - robili ludzie pańki przyłącze robi gazowe - sąsiad czekam na papiery bo, wtedy zagazują mi instalację, pańka zamontuje termostaty i odpali piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.09.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Gosiunia: gratulacje... teraz to ty bedziesz sie budować najbliżej odemnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts