ibcbci 16.09.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Witam wszystkich doświadczonych,jestem nowa i niestety zielona w sprawach budowy, a właśnie powinnam ją zacząć, bo w końcu mam pozwolenie.Podajcie jakieś namiary na:prąd budowlanywodę budowlanąinspektora nadzoru.Podajcie też cenydziękiibc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 16.09.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Witam Wszystkich byle do "łikendu'.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 16.09.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 O tak łikendzik !!! Poszaleję z piłą motorową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 ...........Podajcie jakieś namiary na:prąd budowlany wodę budowlaną inspektora nadzoru. Podajcie też ceny dzięki witam wolę jednak zapytać: chodzi ci o wykonawców? a co rozumiesz przez wodę budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibcbci 16.09.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 tak, tak o wykonawców, ale tylko podłączenie liczników, bo wszystko jest na działce. gdybyście mogli podać ceny, to podajcie nmp.ile bierze wykonawca,a ile materiały szafka energ, licznik i do wody tak samo. woda budowlana-coś tam chyba muszę ekipie budowlanej doprowadzić, żeby mieli czym beton polewać. to miałam na myśli i aż się wstydzę, że taka jestem zielona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 tak, tak o wykonawców, ale tylko podłączenie liczników, bo wszystko jest na działce. gdybyście mogli podać ceny, to podajcie nmp.ile bierze wykonawca,a ile materiały szafka energ, licznik i do wody tak samo. woda budowlana-coś tam chyba muszę ekipie budowlanej doprowadzić, żeby mieli czym beton polewać. to miałam na myśli i aż się wstydzę, że taka jestem zielona! e tam zaraz zielona, człek się uczy całe życie co do energet. - to, ja niestety nadal nie rozumiem. masz już, projekt, przyłącze i szafkę ZK, RB? u mnie za przyłącze (od ZK do RB) wziął 1.6 k, potem umowa z ZE i już (szafka na prąd budowlany była już w cenie. można ją kupić za 200-400zł). woda - trzeba zrobić przyłącze (projekt, etc) - ja przyznam się budowałam bez wody tzn. brałam od sąsiada, a wodę i kanalizę robiłam potem. ceny są naprawdę bardzo różne, może inni ci podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 ibcbci - zielony to taki piękny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.09.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Amo czy Ty coś przeskrobałeś, że nicka zmieniłeś. No i jak teraz na Anię mamy mówić? Wczesniej było łatwiej : Grapuskowa, a teraz Amonowa ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibcbci 16.09.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 dzięki, ale mi w zielonym nie do twarzy.wolałabym inne barwy.chyba się w nocy pouczę z muratorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Didi - może mówcie Amonka Za przyłącze elektr. od ZK przez skrz. licznikową do tablicy (32mb) zapłaciłem 500zł plus skrzynka (ok.400) plus kabel (500) plus tablica licznikowa - taka jaką sobie wybierzesz (może być zielona ) plus oczywiście projekt uzgodniony w ZE (400zł - można było taniej) Nie kopałem ani centymetra, przyjechałem tylko na odbiór, podpisanie umowy w ZE i założenie licznika. Pamiętaj, że uzgodnienie projektu lepiej zrobić razem z uzgodnieniami budynku i w jednym pozwoleniu na budowę - po co biegać 2x i tak sie wiele nabiegasz po urzędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 aha, wode miałem w jednym projekcie z wodociągiem w ulicy który robił komitet, tak więc to osobna bajka.Gaz właśnie robimy, jutro podpisuje umowe i płace opł. przyłączeniową .Projekt przyłącza i jego wykonanie to melodia przyszłości. jak chcesz namiar na elektryka, to moge Ci przesłać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibcbci 16.09.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 chętnie tego elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 ibcbci (kiedy ja poprawnie zapamiętam ten skrót ) poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 ale cisza, nie mówcie że pracujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.09.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Amo pracujemy! naprawdę!!!!!!(ale zaglądam!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 16.09.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 A ja już się żegnam z Wami, do jutra, dzisiaj muszę trochę pozałatwiać i zakupy zrobić, więc miłego dnia życzę wszystkim!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.09.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 amo - może brzmi tajemniczo ale już jest znany a ty sie nawet nie powitałeś P.S. pozdro dla siostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 może się nie przedstawiłemale wcześniej zapowiedziałem zmiany dzieki za pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.09.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 amo - a czy jest jakiś powód dlaczego ci starego nicka "rąbnęli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 16.09.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 powód czysto prywatny.dużo osób czyta to forum i nie ujawnia się.a później dziwnie komentuje.i tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts